Eşim işten çıkarıldı

Benmde eşim memurdu dün ihraç edildi dünden beri dünyamız başımıza yıkıldı en çok koyanda hiç bir suçumuz yoklen ihraç edilmemiz beş aylık hamileyim çok üzülüyorum bu duruma çocugum doğmadan ekmeğimizi elimizden aldılar

eşimde öyle söyledi, belki daha yüksek maaşlı bir yere girerim, daha kurumsal bir şirket olur vs
İnşallah canım allah gönlünüze göre versin. Üzülme çünkü üzülmen bir işe yaramaz. Sen de işsizlik maaşına başvurabiliyor musun? 2 ay çalışmışsın ama öncesinde sigortan varmış. Onları bir araştır istersen. İkiniz de işsizlik maaşı alırsanız sorun olmaz. İkiniz de şartları çok daha iyi isler bulabilirsiniz belki.

Şaka gibi ama bunu yazdıktan birkaç saat sonra bende işten çıkarıldığımı öğrendim. İnsan kaynaklarından çağırdılar gittim, buraya kadarmış dediler. Hangisine üzüleyim??

Canım çok sıkkın. Dün akşamüstü müdürleri gelmiş ve sizin birimi kapatıyoruz demiş. 3 kişiler birimde. Koca şirketin bilgi işlem birimi. İnternetten satışları var, 3 şirketin bilgisayarla ilgili ihtiyaçları var, yazılımı var ıvır zıvır. Boş değildi yani işleri. Hatta şuan günübirlik İzmir'e yolladılar eşimi. Madem kapatıyorsunuz ihtiyacınız yok ne diye yolladınız İzmire??

Kapatacaklarmış büyük ihtimal dışarıdan başka firmalardan destek alacaklarmış bu işler için, böylece küçülmeye gideceklermiş. Alışılmış bir düzen vardı 3 yılı bitirdi eşim orada. Zaten daha 1.5 yıllık evliyiz. Yeni araba aldık kredinin ilk taksidini daha dün ödedim, bunun üzerine eşim böyle böyle oldu dedi. O iyi, bana moral verdi akşam ben ağladım.

Belki araba almamış olsak idare ederdik ama hem kira hem kredi ödeyeceğiz. Ben de daha 2 ay önce işe girdim. Eşimin çalıştığı yer Anadolu yakasında çok uç bir yere taşınınca mecbur evi taşıdık, ben 3 yıldır çalıştığım yerden ayrıldım çünkü Avrupa yakasındaydı iş yerim, gidip gelemezdim. 6 ay işsiz kaldım daha yeni işe girdim. Allahtan Anadolu yakasında köprüye yakın bir yere taşındık, ben iş yerinin olduğu semti beğenmemiştim, her yere çok uzak diye. Madem böyle olacaktı neden taşındık??

Eşim ben işsiz kalmam iş bulurum zaten tazminat alıcam, işsizlik maaşına da hemen başvururum, hallederiz, üzüldüm bende ama bir gün böyle olacağını biliyordum hayırlısı buymuş dedi. O öyle sakinken ben evham yapıp eşimi boğmakta istemiyorum.

Stresten dünden beri başım ağrıyor kolum uyuşuyor. Çok üzgünüm sadece çok üzgünüm.
Benzer durum yeni başımıza geldi. Bizde ilk kredimizi ödedik ve eşim işten çıkarıldı. Perşembe sen en güvenilir elemansın diyerek toplantı yapılan eşimi pazartesi günü verimsiz diyerek işten çıkardılar. 9 yıllık evliyiz ilk defa eşim işsiz kalıyor. Kredimiz var üstüne bugün birde kombimiz bozuldu. 1 aydır sabır imtahan diyorum ama dün akşam resmen sinir krizi geçirdim. Eşimi baska is yerinden transfer olarak aldılar müşterilerinin isteği üzerine. Mesai vs ye kalmayacak olarak anlaşması olan adam hem ucretsiz mesaiye hem sabahlamaya kaldı 4 ay sistemi oturttu ve işten çıkardılar. Ben iş buldum şükür asgari ücretle çalışıyorum şu an. Yeni başladım. Kredi ile aldığımız evi peşin kiraya verdik 1 2 ay daha rahatız ama eşim iş bulamazsa ne olacak bilmiyorum.

Ekonomi çok kötü durumda. Altın 138 e dayandı dolar desen aynı şekilde. Allah korusun toparlanmaz ise durum daha da vahim. İşsiz kalanların nekadar çok olduğunu bilen işveren bunu sonuna kadar kullanma çabasında. En kalifiye elemanı bile asgari ücretle çalıştırma peşinde. Allah yardımcınız olsun sizinde.

Kar tatili nedeniyle iki gündür evdeyim düşün düşün kafayı yiyicem. Eşim evde ne halde oluyor tüm gün Allah onada sabır versin. Çocuğumuzun yüzü suyu hürmetine inşallah bir çıkış yolu gösterir bizlerede

Allah yardımcınız olsun, hayırlı kapılar açsın. Rızkı olmayan toprak altında derler. İnşallah tez zamanda iyi işler bulursunuz her ikiniz de.

Çok üzüldüm :( Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar .

Gıyabında duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum . Bir firmanın modelhane kısmında staj yapıyorum .
Yine kriz dönemi 4-5 yıl önce . İşe aldıkları 2 modelisti çıkarmışlar .
Modelistlerde belki asgari ücretin az üstü bir maaşla çalışıyorlar filan . Ben yanlış bilmiyorsam Şef de en az 2,500 alıyor o dönem
İşten çıkan kızlar bir kaç ay sonra şefle neredeyse aynı maaşta işe girmişler :))

Sizin şer gördüğünüzde hayır hayır gördüğünüzde şer vardır . İçinizi ferah tutun lütfen .

Şaka gibi ama bunu yazdıktan birkaç saat sonra bende işten çıkarıldığımı öğrendim. İnsan kaynaklarından çağırdılar gittim, buraya kadarmış dediler. Hangisine üzüleyim??

Canım çok sıkkın. Dün akşamüstü müdürleri gelmiş ve sizin birimi kapatıyoruz demiş. 3 kişiler birimde. Koca şirketin bilgi işlem birimi. İnternetten satışları var, 3 şirketin bilgisayarla ilgili ihtiyaçları var, yazılımı var ıvır zıvır. Boş değildi yani işleri. Hatta şuan günübirlik İzmir'e yolladılar eşimi. Madem kapatıyorsunuz ihtiyacınız yok ne diye yolladınız İzmire??

Kapatacaklarmış büyük ihtimal dışarıdan başka firmalardan destek alacaklarmış bu işler için, böylece küçülmeye gideceklermiş. Alışılmış bir düzen vardı 3 yılı bitirdi eşim orada. Zaten daha 1.5 yıllık evliyiz. Yeni araba aldık kredinin ilk taksidini daha dün ödedim, bunun üzerine eşim böyle böyle oldu dedi. O iyi, bana moral verdi akşam ben ağladım.

Belki araba almamış olsak idare ederdik ama hem kira hem kredi ödeyeceğiz. Ben de daha 2 ay önce işe girdim. Eşimin çalıştığı yer Anadolu yakasında çok uç bir yere taşınınca mecbur evi taşıdık, ben 3 yıldır çalıştığım yerden ayrıldım çünkü Avrupa yakasındaydı iş yerim, gidip gelemezdim. 6 ay işsiz kaldım daha yeni işe girdim. Allahtan Anadolu yakasında köprüye yakın bir yere taşındık, ben iş yerinin olduğu semti beğenmemiştim, her yere çok uzak diye. Madem böyle olacaktı neden taşındık??

Eşim ben işsiz kalmam iş bulurum zaten tazminat alıcam, işsizlik maaşına da hemen başvururum, hallederiz, üzüldüm bende ama bir gün böyle olacağını biliyordum hayırlısı buymuş dedi. O öyle sakinken ben evham yapıp eşimi boğmakta istemiyorum.

Stresten dünden beri başım ağrıyor kolum uyuşuyor. Çok üzgünüm sadece çok üzgünüm.
Bulabıldınız mı peki

Back
X