- 11 Ocak 2016
- 865
- 898
- 103
Aslında bir yöneticinin zaten bunları yapıyor/yaptırıyor olması lazım ama bizde başkalarıyla uğraşmaktansa birçok çalışkan yönetici, işlerin tamamını yüklenip,başkalarıyla uğraşmaktansa herşeyi kendi yapıp sonunda tükenmiş, bitik bir hale sokuyor kendini. Çalışkanlık böyle bişey değil aslında.Şimdi gördüm
Adam çalıştırmayı acilen öğrensin
Yapamayacakları işi azaltsın
Örneğin onu neye çağırıyorlarsa onu en iyi elemana öğretip onu çağırma görevi versin
A alanını Ahmet e B alanını Burhan a C alanını Cemil e zaman ayırıp öğretsin
Herkes bir alana yoğunlaşırsa öğrenir belki yine ararlar ilk başlarda sonra yapabildiklerinde yavaşlar işler
Bence çok sıkıntılı değil. En azından ilk zamanlara göre sıkıntılar azaldı. Saat 6’da evde oluyor çoğunlukla ama sistemsel bir sıkıntı olduğunda uzaktan sisteme bağlanıp sorunu gidermeye çalışıyor.Acaba koşullar çok sıkıntılı değil mi ortama göre mi değerlendirildiği için bunaltıyor
Zira işten olağan şartlarda büyük şehirde 18.30 da en erken çıkıp 19.30 geliniyor
O saatten sonra da kahve içmeye, gezmeye vakit cidden kalmıyor hele de aile çocuk vs varsa
Eşiniz bence kafasını boşaltmalı ama bu gezme tozma ile değil de başka bir kafa meşguliyeti bulmalı
Bu tarz işlerde beyin bir saniye resetlemeyip arka planda çalışır düzenleme yapar arkadaşla gezerken de yüzerken de yapar bunu
Akşama ne pişireyim düşüncesi mesela beynimiz daha önemli bir şey düşünürken yoktur da komşu ile lak lak yaparken vardır
O nedenle uçuk gelecek ama imkan varsa yüksek lisans, ikinci üniversite vs okusun beyninin odağı değişsin
Yani eleman konusu çok sıkıntılı maalesef. Detayları bilmesem de sıfırdan işe alıp yetiştirmeye çalışıp hala tam verim alamadığı elemanı var. Onun yanına birisini aldı mesela koz cevval çıkıp işi hemen kaptı. Bu sefer diğerimin işlerinin hepsini kıza yükleyip onu bunaltmak da istemiyor. Tekrar ilana çıkıp yeni mühendisler aramak istiyor ama ne zaman ilana çıksa kaymakamın belediye başkanının tanıdıkları yüzünden telefonu susmuyor ve bublarla da uğraşmak istemiyor.Şimdi gördüm
Adam çalıştırmayı acilen öğrensin
Yapamayacakları işi azaltsın
Örneğin onu neye çağırıyorlarsa onu en iyi elemana öğretip onu çağırma görevi versin
A alanını Ahmet e B alanını Burhan a C alanını Cemil e zaman ayırıp öğretsin
Herkes bir alana yoğunlaşırsa öğrenir belki yine ararlar ilk başlarda sonra yapabildiklerinde yavaşlar işler
Evet B planı var. Free lance danışmanlık yapmak istiyor. Haftada iki kez eğitimlere giderim diğer günler evde olayım, spor yapayım, yüzeyim vs diyor ama söylediği işin getirisi şu anki maaşının 4/1’i yani hayatımızı oldukça değiştirecek bir geçiş.Yonetici pozisyonunda calisan bir adamin her zaman bir b plani vardir zaten. Kendisi ne diyor?
Değil. 20 yaşından beri çalışıyor ve 4 iş değişikliği yaptı. Bu 4. İşi yani. Tüm işlerini de halihazırda çalışırken buldu.Maymun istahli galiba biraz esiniz,bunlari dusunmeden sizo buraya tasimiz,simdi de isi birakmak istiyor ,bir sonraki adim ne olacakmis
Ben de sizin gibi düşünüyorum. 6 sene önce buraya tayin istemeden önce çok iyi bir okulda çalışıyordum. Çok iyi bir ortam, iyi bir öğrenci-Veli profili vardı. Şu an tayin istesem büyük ihtimal sittin sene o okula yerleşemem ama eşim bu işi istediğinde bir an bile düşünmeden kabul ettim. Eşyaları toplayıp tayin istedim. Şimdi boş yere düzenimin bozulmuş olmasına mi yanayım yoksa yeniden bir düzen kurmanın belirsizliğine mi kafayı yorayım bilemiyorum.Evet elbette sağlıktan önemli değil ancak herşeyi bir iş için bırakıp küçük bir ile gidiyorsa , 3 çocuk ve krediler varsa daha akıllıca davranmak zorunda.
Limon satarak geleceğe adım atılmıyor 3 çocukla ve kredilerle.
Önce iş bulmalı sonra sonra ayrılmalı.
Hepimiz çok sıkıntılar yaşıyoruz iş hayatında , plan yapmadan hayat arkadaşımızı yarıda bırakıp buraya kadarmış denmez pat diye.
Önce bir b plani olmak zorunda.
Anliyorum. Hakkinizda hayirlisi olsun,umarim saglikla atlatirsiniz bu sureci. Ne deseniz bos simdiEvet B planı var. Free lance danışmanlık yapmak istiyor. Haftada iki kez eğitimlere giderim diğer günler evde olayım, spor yapayım, yüzeyim vs diyor ama söylediği işin getirisi şu anki maaşının 4/1’i yani hayatımızı oldukça değiştirecek bir geçiş.
2 senedir düZenli spor yapıyor. Mindfullness’ı biliyorum kızımızın spor faaliyeti konusunda odaklanmasını arttırmak için araştırmıştık. Eşim de biliyor içeriğini ama pek ilgisini çekmedi ya da fayda sağlayacağını düşünmedi galiba tekrar önereyim. Teşekkür ederim.Kısa ve uzun dönem plan yapın. Eşiniz için destek lazım. Spora mutlaka başlasın. Mindfullnes diye bakın stres için harika bir baş etme yöntemi. Başka illerde iş başvurusu yapsın, iş baksın en azından destek vereceğinizi bilsin. Bir yer garantileyince de istifa etsin. Bu ara tatil ayarlayın.
Evlilikte erkek daha narin, kırılgan çünkü. Kadın için fedakarlığın sınırı yok, her türlü koşula uyum sağlar ne de olsa.Ben de sizin gibi düşünüyorum. 6 sene önce buraya tayin istemeden önce çok iyi bir okulda çalışıyordum. Çok iyi bir ortam, iyi bir öğrenci-Veli profili vardı. Şu an tayin istesem büyük ihtimal sittin sene o okula yerleşemem ama eşim bu işi istediğinde bir an bile düşünmeden kabul ettim. Eşyaları toplayıp tayin istedim. Şimdi boş yere düzenimin bozulmuş olmasına mi yanayım yoksa yeniden bir düzen kurmanın belirsizliğine mi kafayı yorayım bilemiyorum.
Aslında hep gittikçe kolaylaşacak yatırım aşamasında olduğumuzdan böyle, düzen oturacak biraz daha idare et beni vs derken, yatırım genişledi sürekli. İşin başında yetiştirdiği elemanlar büyük şehirlerde yeni hayata başlamak istediler. Verim alamadığı yeni elemanlar ve onları iyileştirme çabası derken bu süreç hiç bitmedi maalesef.Evlilikte erkek daha narin, kırılgan çünkü. Kadın için fedakarlığın sınırı yok, her türlü koşula uyum sağlar ne de olsa.
Eşiniz kendisi koşullarını gözden geçirip, iyileştirmeyi hiç düşündü mü acaba? Yoksa yorula yorula bugünlere gelip, istifa kafasına mı girdi? Merak ettiğim için sordum, mazur görün
Bence siz kendinize bi yardımcı bulun..şu süreçte nasıl mümkün olur bilmiyorum ama diğer çocuklarınız kaç yaşında, onlar yardımcı olamıyorlar mı size? Ben size kitlendim şimdi:/ Yani gün içinde bi saat falan dinlenmenize falan..zor çocuk insanı bitiren bişey, bizde yaşıyoruz..adam belki o kadar tüketen bir işten geldiği evde de canavar bir çocukla:) karşılaşınca hayattan pes etmek istiyordur belki:/Aslında hep gittikçe kolaylaşacak yatırım aşamasında olduğumuzdan böyle, düzen oturacak biraz daha idare et beni vs derken, yatırım genişledi sürekli. İşin başında yetiştirdiği elemanlar büyük şehirlerde yeni hayata başlamak istediler. Verim alamadığı yeni elemanlar ve onları iyileştirme çabası derken bu süreç hiç bitmedi maalesef.
Huzursuz bir işte çalışmak çok yorucu ama 3 çocuklu işsiz bir adamın huzuru ve sağlığı kalmıyor maalesef. Bence yeni bir iş bulup çıkmalı. Eşim de mesleğinde çok mutsuzdu huzursuzdu anksiyete olmuştu. Ama başka işi kesinleştirince çıktı. Sen para kazanıp Bn kazanamazsam kötü hissederim kendimi dedi. He diğer yandan tabiki Bn çık diyordum çıksa yanında olurdum ama erkekler için durum farklıSağlığı ve huzuru seçerdim. Eşiniz daha büyük bir ilde iş bulanilir, siz öğretmenseniz atama istersiniz, çocuklar zaten yeni ortama daha çabuk adapte olurlar.
İşyeri ile anlaşarak tazminatını alırsa bir süre krediler de sizi çok yormaz.
Istifayi dusunecek kadar ciddiyse durum, ciddiye almak lazım. Yoksa bir erkek işsiz kalmayı neden istesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?