Eşim istifa etmek istiyor.

Bu aralar ben de mandıra filozofu filmindeki gibi hayatımız olsa diyordum. Her gün tempolu bir şekilde yaşamak yoruyor insanı. Ki eşinizin işi çok ağırmış. Başka bir iş bulunca ayrılsın. Sağlık daha önemli. Açıkçası ben de fiili hizmet yılımı doldurup yaşı beklemeden ayrılmayı düşünüyorum. Bunun için ileriye dönük birikimler yapmaya çalışıyorum. Kaldı 10 yılım inş . Hayat kısa akıp gidiyor .

Aslında bir yöneticinin zaten bunları yapıyor/yaptırıyor olması lazım ama bizde başkalarıyla uğraşmaktansa birçok çalışkan yönetici, işlerin tamamını yüklenip,başkalarıyla uğraşmaktansa herşeyi kendi yapıp sonunda tükenmiş, bitik bir hale sokuyor kendini. Çalışkanlık böyle bişey değil aslında.

Konu sahibi üstteki önerileri sunun eşinize, umarım eleştiri kabul eder. Kendi yükünü hafifletmenin yollarına bakar, işe dair kendi kafasındaki algısını değiştirir(hani insanlar gezip tozarken sahilde o fazla çalışmayı dert ediyor olabilir yazmışsınız ya)..herkes kendi şartları içinde,kendi yeterlilikleri dahilinde değerlendirsin kendini..

inşallah bi çıkış yolu bulursunuz

Bence çok sıkıntılı değil. En azından ilk zamanlara göre sıkıntılar azaldı. Saat 6’da evde oluyor çoğunlukla ama sistemsel bir sıkıntı olduğunda uzaktan sisteme bağlanıp sorunu gidermeye çalışıyor.
Çok zor bir bebeğimiz var ve son bir yıldır eve gelip duş alıp bebeği kucaklıyor ki ben de biraz nefes alabileyim. Belki bunun da etkisi vardır bilemiyorum.

Yani eleman konusu çok sıkıntılı maalesef. Detayları bilmesem de sıfırdan işe alıp yetiştirmeye çalışıp hala tam verim alamadığı elemanı var. Onun yanına birisini aldı mesela koz cevval çıkıp işi hemen kaptı. Bu sefer diğerimin işlerinin hepsini kıza yükleyip onu bunaltmak da istemiyor. Tekrar ilana çıkıp yeni mühendisler aramak istiyor ama ne zaman ilana çıksa kaymakamın belediye başkanının tanıdıkları yüzünden telefonu susmuyor ve bublarla da uğraşmak istemiyor.

Yonetici pozisyonunda calisan bir adamin her zaman bir b plani vardir zaten. Kendisi ne diyor?
Evet B planı var. Free lance danışmanlık yapmak istiyor. Haftada iki kez eğitimlere giderim diğer günler evde olayım, spor yapayım, yüzeyim vs diyor ama söylediği işin getirisi şu anki maaşının 4/1’i yani hayatımızı oldukça değiştirecek bir geçiş.

Maymun istahli galiba biraz esiniz,bunlari dusunmeden sizo buraya tasimiz,simdi de isi birakmak istiyor ,bir sonraki adim ne olacakmis
Değil. 20 yaşından beri çalışıyor ve 4 iş değişikliği yaptı. Bu 4. İşi yani. Tüm işlerini de halihazırda çalışırken buldu.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. 6 sene önce buraya tayin istemeden önce çok iyi bir okulda çalışıyordum. Çok iyi bir ortam, iyi bir öğrenci-Veli profili vardı. Şu an tayin istesem büyük ihtimal sittin sene o okula yerleşemem ama eşim bu işi istediğinde bir an bile düşünmeden kabul ettim. Eşyaları toplayıp tayin istedim. Şimdi boş yere düzenimin bozulmuş olmasına mi yanayım yoksa yeniden bir düzen kurmanın belirsizliğine mi kafayı yorayım bilemiyorum.

Anliyorum. Hakkinizda hayirlisi olsun,umarim saglikla atlatirsiniz bu sureci. Ne deseniz bos simdi

2 senedir düZenli spor yapıyor. Mindfullness’ı biliyorum kızımızın spor faaliyeti konusunda odaklanmasını arttırmak için araştırmıştık. Eşim de biliyor içeriğini ama pek ilgisini çekmedi ya da fayda sağlayacağını düşünmedi galiba tekrar önereyim. Teşekkür ederim.

Evlilikte erkek daha narin, kırılgan çünkü. Kadın için fedakarlığın sınırı yok, her türlü koşula uyum sağlar ne de olsa.

Eşiniz kendisi koşullarını gözden geçirip, iyileştirmeyi hiç düşündü mü acaba? Yoksa yorula yorula bugünlere gelip, istifa kafasına mı girdi? Merak ettiğim için sordum, mazur görün

Aslında hep gittikçe kolaylaşacak yatırım aşamasında olduğumuzdan böyle, düzen oturacak biraz daha idare et beni vs derken, yatırım genişledi sürekli. İşin başında yetiştirdiği elemanlar büyük şehirlerde yeni hayata başlamak istediler. Verim alamadığı yeni elemanlar ve onları iyileştirme çabası derken bu süreç hiç bitmedi maalesef.

Şu dönemi mi buldu?
Ciddi söylüyorum, durdu durdu da ülkede elini nereye atsan kırıldığı, işsizliğin çığır açtığı, global kriz yaşanırken mi istifayı mantıklı buldu?

Istifayi dusunecek kadar ciddiyse durum, ciddiye almak lazım. Yoksa bir erkek işsiz kalmayı neden istesin.

Bence siz kendinize bi yardımcı bulun..şu süreçte nasıl mümkün olur bilmiyorum ama diğer çocuklarınız kaç yaşında, onlar yardımcı olamıyorlar mı size? Ben size kitlendim şimdi:/ Yani gün içinde bi saat falan dinlenmenize falan..zor çocuk insanı bitiren bişey, bizde yaşıyoruz..adam belki o kadar tüketen bir işten geldiği evde de canavar bir çocukla:) karşılaşınca hayattan pes etmek istiyordur belki:/

Belli ki eşiniz işin işleyişi,içeriği nedeniyle bu raddeye gelmiş..ama yine de kendinden çok atılgan, cevval birilerine kitlenip(işten ayrılmama garantisini de alıp) onlara yüklensin, versin iş yükünü.

Gerçekten çok sıkıntılı zamanlar finansal olarak, bahsettiği iş tutacak mı acaba:/ 3 çocuk masrafı da az değil ki..

Huzursuz bir işte çalışmak çok yorucu ama 3 çocuklu işsiz bir adamın huzuru ve sağlığı kalmıyor maalesef. Bence yeni bir iş bulup çıkmalı. Eşim de mesleğinde çok mutsuzdu huzursuzdu anksiyete olmuştu. Ama başka işi kesinleştirince çıktı. Sen para kazanıp Bn kazanamazsam kötü hissederim kendimi dedi. He diğer yandan tabiki Bn çık diyordum çıksa yanında olurdum ama erkekler için durum farklı

Bir ay kadar önce benzer şeyleri yaşadık. Eşimde yönetici pozisyonunda çalışıyor, hem iş yoğunluğu hemde farklı sebeplerden, istifa etme düşüncesi vardı kafasında.

Ben şuan çalışmıyorum, çalışsam dahi, alacağım maaşla eşimin şuan ki maaşı arasında hatri sayılır bir fark olur.

Sizden farklı olarak borcumuz yok, belli bir süre çalışmadan da idare edebiliriz ancak ülkenin ekonomik durumu ve iş koşulları ortadayken işten ayrılıp tekrar istediği şartlarda iş bulması oldukça zor. Biliyorum ki mesleğiyle ilgili de olsa heryerde çalışmayı istemeyecek, sonra gelsin issiz ve belirsiz zamanlar. Bende 2 çocukla is bulmadan istifa etmek gibi bir lüksü olmadığını söyledim eşime, birkaç kez konu oldu sonrasında yineledim fikrimi. Şuan vazgeçmiş durumda ama illa da ayrılmak istiyorum dese engel olmam zor olurdu tabi.

Yani ben de romantikleşip "Hayallerinin peşinden gitsin, el ele tutuşup aşarsınız, her şey para değil" falan demek isterdim ama gerçekler... Dünyanın komple ekonomik sıkıntı çektiği şu dönemde eline bakan 3 çocuk varken istifa iyi cesaret, bilemiyorum. Herkesin arayabileceği kalifiye bir eleman değilse işi zor, zira yaşı da var. Yaprak Dökümü dizisinde Hayriye hanımın bir lafı vardı, "Sefalet kapıdan girince aşk pencereden uçar gider" diye. O hesap, yani maddi zorluklar da evliliği çok yıpratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…