Eşim istifa etmek istiyor.

Aynı konu geçen ay bizde de gündeme geldi. Eşim iş yerinde yönetici pozisyonundaydı. Ama birden o pozisyona başka biri getirilip eşim normal statüye alındı. Stres gerginlik azaldı ama maaşı da düştü biraz. Haksızlığa uğradığını düşünüp işten ayrılmaya kalktı. Başka iş bulurum dedi zor ikna ettim. Şu an piyasa durgun biraz bekle diye. Ama baya gergin günler geçirdik yeni yeni alışıyor işteki yeni durumuna

Kendi durumumuzu düşünürsem, ben eşimin asla sağlığını bozacak bir düzende çalışmasını istemezdim. İki sefer daha yüksek maaş ve pozisyonla iş değiştirme imkanı oldu ancak istemedim. Ama bizim gelirimizin büyük kısmını ben kazanıyorum. Bu sebeple bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.

Eğer eşinizin maaşının olmaması ya da ilerleyen dönemde daha az olması sizi çok zor sokacaksa o zaman planlı olmalısınız. Tazminat vs gibi durumları araştırıp, belki daha az tempolu bir başka işi ayarlayıp o şekilde ilerlemelisiniz.

Hiçbir şey sağlıktan önemli değil.

İşyeri ile ilişkileri iyiyse, karşılıklı anlaşma ile yapılabiliyor bir şeyler. Bir kaç arkadaşım anlaşma ile aldı özlük haklarını.

Evet elbette sağlıktan önemli değil ancak herşeyi bir iş için bırakıp küçük bir ile gidiyorsa , 3 çocuk ve krediler varsa daha akıllıca davranmak zorunda.

Limon satarak geleceğe adım atılmıyor 3 çocukla ve kredilerle.

Önce iş bulmalı sonra sonra ayrılmalı.

Hepimiz çok sıkıntılar yaşıyoruz iş hayatında , plan yapmadan hayat arkadaşımızı yarıda bırakıp buraya kadarmış denmez pat diye.

Önce bir b plani olmak zorunda.

Esinizi cok iyi anlayan biri olarak bırakıniz ayaklari geri gitmeyen bir yer bulsun kendine. Hayatta hersey para demek degilmis 1 yil boyunca yani evliligimden bu yana hersey paraymis gibi davrandim. Esimde bende doktoruz hastanede cok cok sorunlar yasadim ve birakamadim sonunda ciddi anlamda saglik problemlerim oldu stres kaynakli ve birakmak zorunda kaldim. Yeni bir yere tasinirsiniz belki daha cok mutlu olursunuz bir süre eski maddi rahatliginiz olmaz ama sonra sonra normal hayata dönersiniz. Allah korusun esiniz sağlığından olsa daha mi iyi. Kendinizi onun yerine koyun

benim eşim kaç defa öyle kafasına esti istifa etti, sıkılıyorum, bunalıyorum diye. ilk başlarda sesimi çıkarmadım, hemen iş buluyor çünkü. sonra düzen değiştirmekten sıkıldığım için mevsimlik işçi olarak çalışıyor benim eşim demeye başladım aile, eş-dost arasında, bu durumdan rahatsız olduğumu sürekli dile getirdim. şimdi öyle kafasına göre bunaldım daraldım diyemiyor, çocuk büyüdü, okulu, düzeni var artık. iş bulma süreci uzadığında iş yerindekinden daha çok stres yaşıyor çünkü.
bir tanıdığımız büyük kurumsal bir firmada genel müdürken sağlık sıkıntıları başladı diye ayrılmıştı. sonra uzun süre cepten yiyip para bitince başlayan maddi sıkıntı süreci adamı daha fazla hasta edince eski işine geri döndü. oturup konuşmanız, hesap kitap yapıp ona göre karar vermeniz lazım. birde baskıyı azaltmak, ne istediğine, hissettiğine karar vermek için profesyonel yardım alsa eşiniz, kabul eder mi?

Bana doğru gelmiyor mutlu olmadığı bir şeye zorlamak. Benim yapabileceğim şey değil. Yarıda bırakmak olarak görmüyorum.

Bunu hisseden işinden ayrılmak isteyen kadın da olabilirdi. Erkek onu böyle zorlasa söylenmeyen laf kalmaz adama burada.

Yoğun stres illa ki bir yerden patlak veriyor ve insan sagligindan kaybediyor
Is temposunu biraz düşürsün, ben olsam her türlü desteklerdim çıksa da is bulur ama iste onca yıllık emegin karşılığı olan tazminati yanar ona yazik.
Yorumlarinizda her isi ustlendigini yazmissiniz. Aslinda sorun burada, 6 kisinin yükünü tek bir kisi ustlenemez. Is dağılımı yapilacak gerekirse forsunu kullanarak şu isler senin bunlar yapilacak diyecek. Ya da yönetimle konuşup bu konuda destek isteyecek. Sevilen bir çalışan olduguna gore yardimci olunabilecegini düşündüm.
Sorumluluk duygusu iyidir ama kendini baskasi icin feda etmemek lazım.
Isten ayrilsa da ben her türlü sağlığından daha önemli degil derdim. Krediler de yapılandirilabilir.
Inanin maddi konular her türlü asilir, issiz bile is bulur bir sekilde ama saglik gitti mi geri gelmiyor. Ve eziyetini de yine kisi kendi cekiyor, hastaneler doktorlar, tetkikler derken zor yani. Lütfen eşinizi manen destekleyin ne karar alirsa yaninda olun bu bile ona iyi gelecektir.

Kısa ve uzun dönem plan yapın. Eşiniz için destek lazım. Spora mutlaka başlasın. Mindfullnes diye bakın stres için harika bir baş etme yöntemi. Başka illerde iş başvurusu yapsın, iş baksın en azından destek vereceğinizi bilsin. Bir yer garantileyince de istifa etsin. Bu ara tatil ayarlayın.

Kabul etmek gerekir ki erkek daha sorumlu evi için.

Kadınla kıyaslanamaz erkekler ki iki taraf için de yazdım. çocuk ve borçlar varken pat diye bırakıyorum dememeli. Bir planı olmalı.

Haciz geldiğinde , elindeki evde alındığında , ya da çocukların istediği bir şeyi alamayınca bu kadar pembe dusunulemiyor maalesef.

Pembe olduğunu sanmıyorum düşüncemin. Dediğiniz sıkıntılar olmasa işinde mutlu olmayan eşin mutsuzluğu eve, evliliğe yansıyacak.. iki türlü de sıkıntı var işin ucunda. Maddi sıkıntı daha baskın ama manevi sıkıntısı yüzünden, iç huzuru olmadığı için evdeki huzuru kaçıran erkek de çok. Sebepsiz kavga çıkarmalar, alkole başka bağımlılıklara, oyun bağımlılığına kaymalar, aldatmaya meyil veya cinsellikte soğuma..

Başka bir iş bulsun 1 dk durmasın derdim ben

ama bu tarz islerde tukenmislik sendromu cok yaygin ve sonuclari aslinda cok vahim,

bir arkadasimdan dolayi biliyorum ben de,
beynim uyusuyor diyor, kesinlikle hic bir sey dusunemez hale geliyorum diyor, ki bu adam su an benim is arkadasim ama zamaninda yoneticilik yapmis strese normalde aliskin diyebilecegim biri. ama demek ki bazi donemler farkli oluyor diye dusunuyorum ben, belki korona bile konu sahibinin esini etkileyen bir faktor olmustur.

bence cok agir bir durum,
insan o sekilde hasta olacagini bilse esinin istifa etmesini once kendisi ister degil mi,
zorlayarak hallolacak bir mesele degil ki.

Yok zorlamaz , zorlayamaz vicdanen ama bir süre sonra daha da zorlasirsa her şey aradaki ipler kopar.

Bu yüzden mutlaka iş garantisinin olması gerekiyor. Ekonomi çok sıkıntılı . İş bulmak daha da zor üstelik.

Maymun istahli galiba biraz esiniz,bunlari dusunmeden sizo buraya tasimiz,simdi de isi birakmak istiyor ,bir sonraki adim ne olacakmis

Huzur olmadan gerisi boş.Eşinizin stresi hepinizi etkiler,çocuklar için o standartlar anlamsız kalır.Sevgi ve huzur dolu bir aileden daha önemli hiçbir şey yok.Her şeyin yeri doldurulur ama huzurun yeri asla.

Yok zorlamaz , zorlayamaz vicdanen ama bir süre sonra daha da zorlasirsa her şey aradaki ipler kopar.

Bu yüzden mutlaka iş garantisinin olması gerekiyor. Ekonomi çok sıkıntılı . İş bulmak daha da zor üstelik.

evet kesinlikle, su an kimse onunu goremiyor.

ayni sirkette aslinda dusuk pozisyonlara da gecilebilir, maas biraz azalir ama stresi de ayni oranda azalir, hem duzen degismez issiz kalinmaz. Bir sure bu sekilde iyi gelebilir.

Yoğun iş hayatı da insanın sağlığını bozar parasızlık kıt kanaat geçim derdi de. Eşiniz pozisyonunda birinin aldığı iş teklifleri bi b planı vardır illa piyasa çok kötü olsa da. Kafasındakileri öğrenmeye çalışın çok da zorlamayın. Kaybolan sağlık geri gelmiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…