- 28 Mart 2020
- 21.791
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.633
- 598
- Konu Sahibi Cancancan333
-
Bu tarz adamlar oturdukları yerden dükkân açarlar,dükkan kapatırlar , işten çıkarlar.Mantık yok ki. Eşimin arkadaşı dükkan açtı,önceden başkasının yanında çalışmış tecrübesi, çevresi var,ince ince hesap yaptı ama masraflar düşündüğünden de fazla oldu çünkü hesapta olmayan aksilikler çıktı.600 bine açarım dediği dükkan ona 1 milyona mal oldu.Desteği birikimi vardı da çok zorlanmadı.Konu sahibini çok zor günler bekliyor....Garanti bir iş yokken diğer işten çıkmak çocukca keşke dükkan açmak o kadar kolay olsa valla ben açarım öyle olsaydı ama evdeki hesap çarşıya çoğu zaman uymaz. Bence sizin maaşa güveniyor hatta çalışmak istemiyor gibi geldi bana ki bu tipte erkekler de kadınları aşırı yorar. Kadın çalışmasa evi temizler yemeği yapar ama erkek onu da yapmaz. Borcunuz da varmış kiralar ateş pahası iş dükkan açmakla olsa neyse bunun ticari zekası var, kirası var, yönetebilmesi var eşiniz şu an ütopyada gibi geldi bana. Kesinlikle tavrınızı net bir şekilde koyun.
Hanımefendi memurdu sanırım.Çiğ köfteci tutmaz ve girer üç harfli marketlere.Ondan sonrada üç kuruş paraya görür asıl yorulmanin ne olduğunu.
Büyük ihtimalle zaten siz çalışıyorsunuz hazır gelir var ne olursa olsun diye düşünüyordur.Kesinlikle kabul etme.
Maalesef dükkan açmak, dükkanı yürütmek çok zor aksilikler de illaki çıkacaktır. Tavrını kesinlikle koyması lazım konu sahibine güveniyor o yüzden bu kadar relax bence.Bu tarz adamlar oturdukları yerden dükkân açarlar,dükkan kapatırlar , işten çıkarlar.Mantık yok ki. Eşimin arkadaşı dükkan açtı,önceden başkasının yanında çalışmış tecrübesi, çevresi var,ince ince hesap yaptı ama masraflar düşündüğünden de fazla oldu çünkü hesapta olmayan aksilikler çıktı.600 bine açarım dediği dükkan ona 1 milyona mal oldu.Desteği birikimi vardı da çok zorlanmadı.Konu sahibini çok zor günler bekliyor....
Adam iflas edeceği baştan belli olan bir hayali rahat rahat kurup gerçek hayata geçirme planı yapıyor ....Para yok,tecrube yok ,bende çalışacak göt yok ama karım var onun maaşı var diyor....Maalesef dükkan açmak, dükkanı yürütmek çok zor aksilikler de illaki çıkacaktır. Tavrını kesinlikle koyması lazım konu sahibine güveniyor o yüzden bu kadar relax bence.
Aynen öyle mis gibi işi varken bu işe girmek istemesi her şeyi gösteriyor aslında bu erkekler niye böyle anlamak mümkün değilAdam iflas edeceği baştan belli olan bir hayali rahat rahat kurup gerçek hayata geçirme planı yapıyor ....Para yok,tecrube yok ,bende çalışacak göt yok ama karım var onun maaşı var diyor....
Siz olayı çok yanlış anlıyorsunuz mevzu istifa etmesi değil,mevzu elde avuçta para yokken,şimdiye kadar hiç bilmediği bir iş kolunda hiç bilmediği bir yerde dükkan açıp işletme hayali. ...Hanımlar askerlik kolay bir meslek mi? Herkes yapabilirmiş. Kellen koltukta dağda yapamamak bu kadar garipsenmemeli. İstifa eden birçok asker varken bunu göz ardı etmeniz ilginç geldi. Demek ki bekara karı boşamak kolay galiba.en fazla benim parama ve bana güvenme diyebilir konu sahibi. Yarın bir yerde ölse ne diyeceksiniz. Ondan değerli değildi keşke biraksaydı mı diyecektiniz? Belli ki çaresizlikten ne iş yapacağını şaşırmış. Kadınlarımız asker polis ile evlenmeye can atar. Ama adamların intihar etmelerini ve meslek zorluklarını önemsemiyorlar
Yahu adam denizci dağlarda komando değil ki denizci bu adamHanımlar askerlik kolay bir meslek mi? Herkes yapabilirmiş. Kellen koltukta dağda yapamamak bu kadar garipsenmemeli. İstifa eden birçok asker varken bunu göz ardı etmeniz ilginç geldi. Demek ki bekara karı boşamak kolay galiba.en fazla benim parama ve bana güvenme diyebilir konu sahibi. Yarın bir yerde ölse ne diyeceksiniz. Ondan değerli değildi keşke biraksaydı mı diyecektiniz? Belli ki çaresizlikten ne iş yapacağını şaşırmış. Kadınlarımız asker polis ile evlenmeye can atar. Ama adamların intihar etmelerini ve meslek zorluklarını önemsemiyorlar
MIlletin kamuya atancam diye canı çıkıyor eşiniz hazır işini bırakıp kesinlikle batacağı işe girişmek istiyor. Çiğköfte dükkanı ne kadar kârlı olabilir ki. Sizin maaşa güveniyor. Öyle bir durumda boşanacağınızı söyleyinKızlar merhaba eşim askeri personel 5 yıldır çalışıyor ben de öğretmenim son zamanlarda işlerinin iyice yoğunluğu sebebiyle eşim sürekli şikayetçi mutsuz psikolojim hiç iyi değil gecem gündüzüm yok diyor istifa edecekmiş seneye sözleşmesi bitiyormuş. E ne yapacaksın dedim Çiğköfteci dükkanı açarım diyor. Daha yeni araba aldık onun borçu var kiradayız memleketlerden uzaktayız. E nerde açacaksın diyorum senin istediğin bi şehir var mı sen oraya tayin iste ben de orada açayım diyor ve bunları seneye yapacakmış?
Biliyorum ki kaynanam durmaz madem istifa ettin gelin buraya taşının diyecek ölüyor oğlum oğlum diye yıllık izinlerimizde sürekli problem çıkarıyor bi kere 15 tatilde gezmeye başka şehre gittik oraya gitmedik diye triplendi bu yaz gittik kısa kaldınız diye triplendi falan aşırı kontrolcü biri 4. 5 günde bir muhakkak beni arar naotınız napıyosunuz diye sürekli hayatımızı öğrenmeye çalışıyor. Beni aradığı kadar kendi oğlunu arasa ses etmem bile yeter ki beni arayıp durmasın sürekli. Eşim de ailesine ses edebilen biri değil bu gittiğimizde sürekli benim adıma kararlar aldılar görümcem de kaynanam da eşimde orada olduğu halde ses çıkarmadı hiç birine sinir küpü olup döndüğümle kaldım. Bi aklım diyor boşan git zaten çocuk falan da düşünmüyorum 2 buçuk yıl oldu evleneli ama sorumsuzlukları sebebiyle çocuk fikrinden çoktan uzaklaştım ben istemiyorum zaten… her neyse sizce bu iş mantıklı mı kendi kendine böyle konuştu konuştu kendi içini rahatlattı çıktı gitti işe dün sabah 7 ye kadar uyuyamadım sinir stresten tayin dediğin şey öyle kafana göre hop olmuyor istifa ederse eş durumu da yapamam artık işim iş dışına kalır o da olur mu olmaz mı Allah bilir. Normalde seneye tayin dönemimiz…. Sürekli köyündeki arkadaşlarından bahsediyor yok onlar iş kurmuş da köyde neymiş buradaki iş arkadaşları da kendi memleketlerine tayin isteyip orada istifa edip iş kurmuşlar vs vs . Ben de dedim eğer sen de böyle bişey düşünüyorsan istiyorsan ben yokum kendin gidebilirsin dedim . Ben memlekete gidicem diye bişey düşünmedim sen nereye tayin istersen orası olsun diyor gerçekten aşırı çıkmazdayım
Kesinlikleİşini bırakıp çiğ köfte dükkanı açma vizyonsuzluğu için bile bırakılır bu adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?