• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istifa etmek istiyor

Kızlar güncelleme gibi bişey yazmak istiyorum eşim denizci astsubay uzun seyirlere gitmiyor ama nöbetlere gidiyor kuşları 1 gün nöbetse 2 gün istirahat olduğu olur nöbet istirahat mesai olarak döndüğü olur yazları işler yoğunlaşır hep boğulma ihbarları vs uğraşır telefonları susmaz hani ben de yana yakıla memnun değilim düzenli ev yüzü görmüyor evde çoğu iş bana kalıyor eve yorgun argın geliyor uyuyor vs ben de memnun değilim ama istifa etmesini isteyecek kadar da değil anlıyorum işi çok zor ama hali hazırda yapacağı bişry yok böyle uçuk kavuk fikirlerle geliyor sinir ediyor beni. Hiçbir zaman bu işi sevemedi akılsızlık bende evlenmeden önce de istifa konusunu açar dururdu sevmiyorum bu mesleği derdi. Neymiş memlekette limanda işi hazırmış ama ben çıkmışım karşısına. Hani limanlarda güvenlik gibi falan da olabiliyor ve gemi kaptanlığı belgesi de var bi yat alsa onun kaptanı vs de olabilir ben biraz eksik be işe uaramaz snlattım kendini sinirden K.b ama gerçekten esnaflık asla onun harcı değil çünkü bi sosyalliği yok kendisinin. Bilmiyorum çok gerginim bu iii bırakıp hali hazırda bi iş bulacak mı nerede yaşayacağız benim tayin işi olacak mı vs vs . Bi fikirle benim hayatımın içine etti Kısacası

Kızlar merhaba eşim askeri personel 5 yıldır çalışıyor ben de öğretmenim son zamanlarda işlerinin iyice yoğunluğu sebebiyle eşim sürekli şikayetçi mutsuz psikolojim hiç iyi değil gecem gündüzüm yok diyor istifa edecekmiş seneye sözleşmesi bitiyormuş. E ne yapacaksın dedim Çiğköfteci dükkanı açarım diyor. Daha yeni araba aldık onun borçu var kiradayız memleketlerden uzaktayız. E nerde açacaksın diyorum senin istediğin bi şehir var mı sen oraya tayin iste ben de orada açayım diyor ve bunları seneye yapacakmış?
Biliyorum ki kaynanam durmaz madem istifa ettin gelin buraya taşının diyecek ölüyor oğlum oğlum diye yıllık izinlerimizde sürekli problem çıkarıyor bi kere 15 tatilde gezmeye başka şehre gittik oraya gitmedik diye triplendi bu yaz gittik kısa kaldınız diye triplendi falan aşırı kontrolcü biri 4. 5 günde bir muhakkak beni arar naotınız napıyosunuz diye sürekli hayatımızı öğrenmeye çalışıyor. Beni aradığı kadar kendi oğlunu arasa ses etmem bile yeter ki beni arayıp durmasın sürekli. Eşim de ailesine ses edebilen biri değil bu gittiğimizde sürekli benim adıma kararlar aldılar görümcem de kaynanam da eşimde orada olduğu halde ses çıkarmadı hiç birine sinir küpü olup döndüğümle kaldım. Bi aklım diyor boşan git zaten çocuk falan da düşünmüyorum 2 buçuk yıl oldu evleneli ama sorumsuzlukları sebebiyle çocuk fikrinden çoktan uzaklaştım ben istemiyorum zaten… her neyse sizce bu iş mantıklı mı kendi kendine böyle konuştu konuştu kendi içini rahatlattı çıktı gitti işe dün sabah 7 ye kadar uyuyamadım sinir stresten tayin dediğin şey öyle kafana göre hop olmuyor istifa ederse eş durumu da yapamam artık işim iş dışına kalır o da olur mu olmaz mı Allah bilir. Normalde seneye tayin dönemimiz…. Sürekli köyündeki arkadaşlarından bahsediyor yok onlar iş kurmuş da köyde neymiş buradaki iş arkadaşları da kendi memleketlerine tayin isteyip orada istifa edip iş kurmuşlar vs vs . Ben de dedim eğer sen de böyle bişey düşünüyorsan istiyorsan ben yokum kendin gidebilirsin dedim . Ben memlekete gidicem diye bişey düşünmedim sen nereye tayin istersen orası olsun diyor gerçekten aşırı çıkmazdayım
Çok eskiden bi arkadaşım vardı askermis istifa etmiş. Sonrasında belediyeye girme hakkım vardı ama istemedim kırtasiye açtım dedi. Dediği doğru muydu bilmiyorum böyle bir hak var mı? Ya da kurum degistirme olayları mümkün müdür istifa etmeden? Bunları araştırdı mi neden hemen istifa diyor

Kızlar güncelleme gibi bişey yazmak istiyorum eşim denizci astsubay uzun seyirlere gitmiyor ama nöbetlere gidiyor kuşları 1 gün nöbetse 2 gün istirahat olduğu olur nöbet istirahat mesai olarak döndüğü olur yazları işler yoğunlaşır hep boğulma ihbarları vs uğraşır telefonları susmaz hani ben de yana yakıla memnun değilim düzenli ev yüzü görmüyor evde çoğu iş bana kalıyor eve yorgun argın geliyor uyuyor vs ben de memnun değilim ama istifa etmesini isteyecek kadar da değil anlıyorum işi çok zor ama hali hazırda yapacağı bişry yok böyle uçuk kavuk fikirlerle geliyor sinir ediyor beni. Hiçbir zaman bu işi sevemedi akılsızlık bende evlenmeden önce de istifa konusunu açar dururdu sevmiyorum bu mesleği derdi. Neymiş memlekette limanda işi hazırmış ama ben çıkmışım karşısına. Hani limanlarda güvenlik gibi falan da olabiliyor ve gemi kaptanlığı belgesi de var bi yat alsa onun kaptanı vs de olabilir ben biraz eksik be işe uaramaz snlattım kendini sinirden K.b ama gerçekten esnaflık asla onun harcı değil çünkü bi sosyalliği yok kendisinin. Bilmiyorum çok gerginim bu iii bırakıp hali hazırda bi iş bulacak mı nerede yaşayacağız benim tayin işi olacak mı vs vs . Bi fikirle benim hayatımın içine etti Kısacası
Bu arada kendini de seviyorum dünyanın en uyumlu insanı olabilir kendisi hiç bişeyime karışmaz yani yemek yapsam yapmasam temizlik yapsam yapmasam 2 buçuk yıllık evliliğimde bi söz duymadım kendinden bi eleştiri duymadım sadece kendince ev işlerinde sorumsuz davranıyor tartışmalar ondan çıkıyor bana karşı çok ilgili ne istersem alır canım sıkılır hemen gezmeye götürür daha bu gün nöbetten geldi kahvaltı hazırladı ben yattım yaz tatşilim olmasına rağmen. Hani bunları kendime fazla gördüğümden demiyorum ama olumlu yanları da var.

Kızlar merhaba eşim askeri personel 5 yıldır çalışıyor ben de öğretmenim son zamanlarda işlerinin iyice yoğunluğu sebebiyle eşim sürekli şikayetçi mutsuz psikolojim hiç iyi değil gecem gündüzüm yok diyor istifa edecekmiş seneye sözleşmesi bitiyormuş. E ne yapacaksın dedim Çiğköfteci dükkanı açarım diyor. Daha yeni araba aldık onun borçu var kiradayız memleketlerden uzaktayız. E nerde açacaksın diyorum senin istediğin bi şehir var mı sen oraya tayin iste ben de orada açayım diyor ve bunları seneye yapacakmış?
Biliyorum ki kaynanam durmaz madem istifa ettin gelin buraya taşının diyecek ölüyor oğlum oğlum diye yıllık izinlerimizde sürekli problem çıkarıyor bi kere 15 tatilde gezmeye başka şehre gittik oraya gitmedik diye triplendi bu yaz gittik kısa kaldınız diye triplendi falan aşırı kontrolcü biri 4. 5 günde bir muhakkak beni arar naotınız napıyosunuz diye sürekli hayatımızı öğrenmeye çalışıyor. Beni aradığı kadar kendi oğlunu arasa ses etmem bile yeter ki beni arayıp durmasın sürekli. Eşim de ailesine ses edebilen biri değil bu gittiğimizde sürekli benim adıma kararlar aldılar görümcem de kaynanam da eşimde orada olduğu halde ses çıkarmadı hiç birine sinir küpü olup döndüğümle kaldım. Bi aklım diyor boşan git zaten çocuk falan da düşünmüyorum 2 buçuk yıl oldu evleneli ama sorumsuzlukları sebebiyle çocuk fikrinden çoktan uzaklaştım ben istemiyorum zaten… her neyse sizce bu iş mantıklı mı kendi kendine böyle konuştu konuştu kendi içini rahatlattı çıktı gitti işe dün sabah 7 ye kadar uyuyamadım sinir stresten tayin dediğin şey öyle kafana göre hop olmuyor istifa ederse eş durumu da yapamam artık işim iş dışına kalır o da olur mu olmaz mı Allah bilir. Normalde seneye tayin dönemimiz…. Sürekli köyündeki arkadaşlarından bahsediyor yok onlar iş kurmuş da köyde neymiş buradaki iş arkadaşları da kendi memleketlerine tayin isteyip orada istifa edip iş kurmuşlar vs vs . Ben de dedim eğer sen de böyle bişey düşünüyorsan istiyorsan ben yokum kendin gidebilirsin dedim . Ben memlekete gidicem diye bişey düşünmedim sen nereye tayin istersen orası olsun diyor gerçekten aşırı çıkmazdayım
Saçmalamasın otursun oturduğu yerde daha çocuk yokken böyle işini sahipleneniyor. Çocuk olsa, esnaflığı nasıl yapacak. Esnafın da mesaisini ne sanıyor acaba. Ayrıca ailesini çekmeyin. Her aramayı açmayın. Canım öyle istiyor deyip kapatın çenelerini. Afedersiniz ama deli oğullarını vermişler bir de üstüne azıtıyorlar.

Nasıl bir kafa yaşıyorlar ya insan nasıl bırakır memurluğu zor da olsa millet karsa Mardin’e gidiyor şark görevine bırakılır mı memurluk sakın kabul etmeyin çocukta yoksa bitirin bence

Bu arada kendini de seviyorum dünyanın en uyumlu insanı olabilir kendisi hiç bişeyime karışmaz yani yemek yapsam yapmasam temizlik yapsam yapmasam 2 buçuk yıllık evliliğimde bi söz duymadım kendinden bi eleştiri duymadım sadece kendince ev işlerinde sorumsuz davranıyor
Konudan bağımsız olarak zaten senden temizlik yemek bekleyemez. Ev hanımı olsan tamam da sen de çalışıyorsun.
Sen ondan bekliyor musun temizlik yemek?
Bu bir iyilik uyumluluk kriteri değil

Kendisi denizci bi kaç belgesi var her yerde iş bulurum yeter ki bu işten çıkayım diyor bi öyle diyor bi böyle bi ara başka işler düşünüyordu falan. Benimle tanıştığı yıl aslında istifayı düşünüyormuş ama benimle evlendiği için istifa etmemiş vs vs sonraları bunları benim yüzüme vuruyor yani senin yüzünden bu mesleğe devam ediyorum gibi gibi
Aklıma eski sevgilim geldi. onun eski sevgilisi asker olmasını istemiş o da olmuştu her tartışmada ben istemişim de asker olmuş triplerine giriyordu. Çekilecek dert değil. Kuzenimin eşide asker sürekli bırakacam diyip duruyor ama icraat yok tabi

Aklıma bu geldi.

Eklentiler

• 1000066556.webp
    1000066556.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 125
Hanımlar askerlik kolay bir meslek mi? Herkes yapabilirmiş. Kellen koltukta dağda yapamamak bu kadar garipsenmemeli. İstifa eden birçok asker varken bunu göz ardı etmeniz ilginç geldi. Demek ki bekara karı boşamak kolay galiba.en fazla benim parama ve bana güvenme diyebilir konu sahibi. Yarın bir yerde ölse ne diyeceksiniz. Ondan değerli değildi keşke biraksaydı mı diyecektiniz? Belli ki çaresizlikten ne iş yapacağını şaşırmış. Kadınlarımız asker polis ile evlenmeye can atar. Ama adamların intihar etmelerini ve meslek zorluklarını önemsemiyorlar

Yorumlari hayretle okurken bir tane benim gibi dusunen birini gormek...
Yani askerligin neresi mis gibi? Mis gibi olsa adam birakmak istemez belli ki gercekten zorda. Baska bir meslek olsa hadi neyse de canindan olma ihtimali yuksek olan mesleklerde borc var şu var bu var diye hakaret edip devam etmeye zorlamak eşlik midir? Tek gelirli olsalar panigi anlarim da yani daha adam isi bile birakmadan maasini yiyecek diye ödü kopmuş bazilarinin. Cig kofteci acmak mantikli olmayabilir birlikte baska biseyler dusunursunuz nebileyim. 🙄

Yorumlari hayretle okurken bir tane benim gibi dusunen birini gormek...
Yani askerligin neresi mis gibi? Mis gibi olsa adam birakmak istemez belli ki gercekten zorda. Baska bir meslek olsa hadi neyse de canindan olma ihtimali yuksek olan mesleklerde borc var şu var bu var diye hakaret edip devam etmeye zorlamak eşlik midir? Tek gelirli olsalar panigi anlarim da yani daha adam isi bile birakmadan maasini yiyecek diye ödü kopmuş bazilarinin. Cig kofteci acmak mantikli olmayabilir birlikte baska biseyler dusunursunuz nebileyim. 🙄

Ben de o kadar olumsuz bakmiyorum kesinlikle, bazi meslekler asiri stresli olmuyorsa birakmalisin. sadece adamin daha saglam bir plana ihtiyaci var.

Çocuk yokmuş, bu dengesiz ve anneci adama seni bağlayan bir şey de yok. Hanımlar yazmış zaten aklın yolu bir, işler yolunda gitmezse senin maaşına güveniyor. Adamın 1 tane iyi huyunu saymadın ben zannetmiyorum ki çiğ köfte işini de tuttursun. Herkeste ticari zeka yok batar gelir, memuriyeti yakar çektiğin sinir stres yetmiyormuş gibi üstüne bir de evin erkeği rolünde bulursun kendini. Askerlik, polislik stresi çok olan bir meslek para için de devam edilmiyor bir noktadan sonra fakat ben kocanda serbest meslekte tutunabilecek potansiyeli de görmedim tabii sen daha iyi bilirsin.
Lafta bir şeyler diyor ama ne düzgün bir plan var ne bir şey.

Nereye istersen oraya açacakmış. Öyle rastgele iş mi olur. Dükkanın konumu semti ne kadar önemli şeyler bunlar üstüne düşünmüş mü mesela en basitinden. Boşanıp boşanmamak senin kararın ama evliliği devam ettirmek için hiç sebebin yok gibi geldi bana.

Hayata 1 kere geliyoruz önce kendi mutluluğunu düşün

Hayat arkadaşlığı ile maaşımıza güvenerek işten çıkılması batarsam da eşim var denmesi aynı şey mi?
Evet aynen bu iste 😅 Esimi bu kadar bunaldigi, psikolojisini bozan isinden kurtaramayacaksa napayim ben o maasi.
Tamam cigkofte olayi sacma, oturulur konusulur baska bi yol bulunur. Ama benim bu cevabi yazdigim yorumdaki gibi 'esim benim parama guvenmesin' genellemesi asiri bencilce. Kimin basina ne gelecegi belli olmaz. O yuzden 2 kisi calisiyoruz, birisinin maasina bisey olursa digerine guveniyoruz. Aile, hayati paylasmak vs vs... Cok degismis kavramlar valla ben takip edemiyorum 😅

Evliligimizin 3. yilinda benim calisma ortamim cok kotuydu, surekli hastalaniyodum stresten. esimin maasi da az olmasina ragmen hic ikiletmedi beni ve ayrildim o isten. Bir sure kendime geldikten sonra oncekine cok daha iyi bir is buldum. Simdi 13. yilimizdayiz ve esim cok bunaldigi, stresten uyuyamadigi bir zaman aldim karsima rahat rahat dedim ki 'Manyak misin, muhtac miyiz? Benim maasim var. Senin yasadigin su stres, saglik sorunlari ikinci bir maas icin deger mi? Ayril isten, baska bi plan yapariz illa ki.'

Ben esime kiymet veriyorum, o da bana veriyor. Ama konu sahibi zaten ayrilmayi dusunuyomus bu olay oncesinde de, baska sorunlari da var yani. O yuzden gozu kesmiyo esine destek olmayi. Bu evlilik biteli cok olmus yani. O yuzden boyle genel 'kimse benim parama guvenmesin, esim de olsa' lafi bana cok acayip geliyo kusura bakmayin. Bu sekilde dusunulen bir evlilikte zaten aile olunamamistir.

Ben olsan kendim desteklerdim muhtemelen askerliği bırakması için. Zor meslek dünyaya bir kez geliyoruz insan istemeye istemeye zor ve stresli meslekte devam etmemeli.

Salagin eline ince bulguru verin bakalim cigkofteye dönüşturebiliyor mu aksama kadar da mühlet verin. Hic sanmam beceriksizlik akio her lafından. Zincir alacam mantigindaysa bakkal gibi geleni satabilirse ne ala onda da ne kadar kar biracak mechul. Bence boşanmanın tam zamani hatta yerinizde olsam istifa etmesine sesimi cikarmam istifa ettigi an acarim davayi.

Evet aynen bu iste 😅 Esimi bu kadar bunaldigi, psikolojisini bozan isinden kurtaramayacaksa napayim ben o maasi.
Tamam cigkofte olayi sacma, oturulur konusulur baska bi yol bulunur. Ama benim bu cevabi yazdigim yorumdaki gibi 'esim benim parama guvenmesin' genellemesi asiri bencilce. Kimin basina ne gelecegi belli olmaz. O yuzden 2 kisi calisiyoruz, birisinin maasina bisey olursa digerine guveniyoruz. Aile, hayati paylasmak vs vs... Cok degismis kavramlar valla ben takip edemiyorum 😅

Evliligimizin 3. yilinda benim calisma ortamim cok kotuydu, surekli hastalaniyodum stresten. esimin maasi da az olmasina ragmen hic ikiletmedi beni ve ayrildim o isten. Bir sure kendime geldikten sonra oncekine cok daha iyi bir is buldum. Simdi 13. yilimizdayiz ve esim cok bunaldigi, stresten uyuyamadigi bir zaman aldim karsima rahat rahat dedim ki 'Manyak misin, muhtac miyiz? Benim maasim var. Senin yasadigin su stres, saglik sorunlari ikinci bir maas icin deger mi? Ayril isten, baska bi plan yapariz illa ki.'

Ben esime kiymet veriyorum, o da bana veriyor. Ama konu sahibi zaten ayrilmayi dusunuyomus bu olay oncesinde de, baska sorunlari da var yani. O yuzden gozu kesmiyo esine destek olmayi. Bu evlilik biteli cok olmus yani. O yuzden boyle genel 'kimse benim parama guvenmesin, esim de olsa' lafi bana cok acayip geliyo kusura bakmayin. Bu sekilde dusunulen bir evlilikte zaten aile olunamamistir.
Sen kadınsın.

Kadının işsizliğiyle erkeğinki bir değil. Erkek adamın öyle düşünmeden hareket etmek gibi bir lüksü yok.

Back
X