• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istifa etmek istiyor

Haklısın. Dünya görüşümüz aynı olmak zorunda değil.
Kadinla erkek ikisi de calistigi halde kadinin eve gelip tum yemek, temizlik, cocuk bakimi islerini sirf kadin oldugu icin tek basina yapmasini bekleyenlerle hic farkiniz yok malesef. Gercek manada hayat partneri ile yasama duygusunun ne kadar guzel birsey oldugunu umarim siz de bir gun tadarsiniz.

Kadinla erkek ikisi de calistigi halde kadinin eve gelip tum yemek, temizlik, cocuk bakimi islerini sirf kadin oldugu icin tek basina yapmasini bekleyenlerle hic farkiniz yok malesef. Gercek manada hayat partneri ile yasama duygusunun ne kadar guzel birsey oldugunu umarim siz de bir gun tadarsiniz.
Ne uzattın ya 😂😂😂😂

Esnafligi kolay zannediyor heralde esiniz tatili yok para kazanacam dersen gunun buyuk bolumunu dukkanda gecirmek zorunda bayrami dugunu yok kazanacaginin garantiside yok

Hanımefendi memurdu sanırım.
Ben bu erkeklerin şımarıklığını anlamıyorum. Sanki ordan çıkıp başka işe girse az yorulacak. Gerçi pardon paşamız kendi dükkanını açacakmış. Birinin emri altında mı çalışsın yani şehzade😢
Hayır madem bi tarafına zor geliyordu hiç başvurmasaydın işe. Belki gerçekten çalışmak isteyen girerdi, kimsenin hakkını da gasp etmemiş olurdu.
Ya da madem böyle bi düşüncen var önce ev, arabanı al Kenarda bi miktar olsun ona güven çık. Ama eşine güvenmek daha kolay geliyor
Inanin kendi isiniz olunca daha zor hele bu is esnafliksa

Siz bir yere tayin isteyeceksiniz,esinizde oraya tayin alacak, sonra orada askeriyedeki işini de yaparken piyasa araştırması ve yapıp ticarete atılmaya kesin karar verince istifa edip o işte ilerleyecek? Akış bu sekilde mi?

Evet aynen bu iste 😅 Esimi bu kadar bunaldigi, psikolojisini bozan isinden kurtaramayacaksa napayim ben o maasi.
Tamam cigkofte olayi sacma, oturulur konusulur baska bi yol bulunur. Ama benim bu cevabi yazdigim yorumdaki gibi 'esim benim parama guvenmesin' genellemesi asiri bencilce. Kimin basina ne gelecegi belli olmaz. O yuzden 2 kisi calisiyoruz, birisinin maasina bisey olursa digerine guveniyoruz. Aile, hayati paylasmak vs vs... Cok degismis kavramlar valla ben takip edemiyorum 😅

Evliligimizin 3. yilinda benim calisma ortamim cok kotuydu, surekli hastalaniyodum stresten. esimin maasi da az olmasina ragmen hic ikiletmedi beni ve ayrildim o isten. Bir sure kendime geldikten sonra oncekine cok daha iyi bir is buldum. Simdi 13. yilimizdayiz ve esim cok bunaldigi, stresten uyuyamadigi bir zaman aldim karsima rahat rahat dedim ki 'Manyak misin, muhtac miyiz? Benim maasim var. Senin yasadigin su stres, saglik sorunlari ikinci bir maas icin deger mi? Ayril isten, baska bi plan yapariz illa ki.'

Ben esime kiymet veriyorum, o da bana veriyor. Ama konu sahibi zaten ayrilmayi dusunuyomus bu olay oncesinde de, baska sorunlari da var yani. O yuzden gozu kesmiyo esine destek olmayi. Bu evlilik biteli cok olmus yani. O yuzden boyle genel 'kimse benim parama guvenmesin, esim de olsa' lafi bana cok acayip geliyo kusura bakmayin. Bu sekilde dusunulen bir evlilikte zaten aile olunamamistir.
Ben de o üyeyle aynı fikirdeyim. Evliyiz ama bana güvenerek maceraya atılamaz kimse. İşten ayrılabilir ama sağlam planlarla ayrilabilir ben de bunu desteklerim. Her tarafımız borç içindeyse kimse düzenli maaşını bırakacak lükste değil ben de dahil. Böyle bir niyet varsa araba borcuna girilmeyecekti.

Evlenirken eşinizi tercih etme sebeplerinizden biride sizin gibi onunda memur olması, hayat konforunuzun daha yüksek olabileceğiydi tahminime göre.
Böyle ise haklısınız da ben olsam bende öyle yapardım, tek başına aşkın karın doyurmayacağını anlamayan kalmamıstır zaten şu son beş on senede.
E hal böyleyken hastalık değil, başka bir şey değil sırf yoruldum diye benimde düzenimi alt üst edecek eş kişisiyle çokda memnun olmadığım evliliği tekrar gözden geçirirdim.
işi açacak ve büyük ihtimal batacakda adım başı çiğ köfteci onuda geçtim, marketllerde bile karışımı satılıyor artık atıyorsun robota ustune su yag ekliyosun çiğ köfte oluyor.
Mantıklı bir fikride yok yılların memuru alışmıs belirli bir düzene o düzenden çıkıp esnaf olacakmış, esnaflık kolaydı çünkü gece yarılarına kadar çiğ köfte dükkkanı başında beklemesi gerekecek ki belliki onuda beklemeyecek sonuc olarak
İstifa ettiği taktirde boşanacağınızı bu saatden sonra düzen bozup düzen kuracaksanız o düzeni tek başınıza kuracaginizi söyleyin. belki vaz gecer.

Ben de o üyeyle aynı fikirdeyim. Evliyiz ama bana güvenerek maceraya atılamaz kimse. İşten ayrılabilir ama sağlam planlarla ayrilabilir ben de bunu desteklerim. Her tarafımız borç içindeyse kimse düzenli maaşını bırakacak lükste değil ben de dahil. Böyle bir niyet varsa araba borcuna girilmeyecekti.
Ben de aynı fikirdeyim ya.
Borç var deniyor, adam çiğ köfte dükkanı diyor. Eşim mutlu olsun diye evsiz kalacak kadar batmayı istemem şahsen. Batacaksa tek başına batsın, beni sürüklemesin isterim.
Parasızlığın, yokluğun ne olduğunu iyi bilen kimse eşine alkış tutmaz şu durumda. Öyle anlar yaşarsınız ki memuriyetteyken mutsuz olduğunuz günleri hasretle anarsınız. Zenginin batmasıyla maaşlı çalışanın batması aynı şey değil.

Ben de aynı fikirdeyim ya.
Borç var deniyor, adam çiğ köfte dükkanı diyor. Eşim mutlu olsun diye evsiz kalacak kadar batmayı istemem şahsen. Batacaksa tek başına batsın, beni sürüklemesin isterim.
Parasızlığın, yokluğun ne olduğunu iyi bilen kimse eşine alkış tutmaz şu durumda. Öyle anlar yaşarsınız ki memuriyetteyken mutsuz olduğunuz günleri hasretle anarsınız. Zenginin batmasıyla maaşlı çalışanın batması aynı şey değil.
En güvendiğinden en büyük darbeyi yiyen biri olarak hiç kimse için böyle bir kumar oynamam. Evliyiz diye bu kadar değil. Benim en güzel yaşlarımda maddi sıkıntı çektirip bir gün kafası karışıp beni aldatabilir. Yarı yolda kalmamın karşılığı özür dilerim, daha kötü ihtimalle de yapmasaydın olur. Hiçbir erkeğin bu riske değeceğine inanmıyorum. Çocuğum değil, eşim.

Usenmeyip bi de onceki sayfalara gidip yorumlarima 'begenmedim' mi biraktin 🤣 Allah iyiligini versin ya. Halbuki tek yaptigim iyilik dileginde bulunmakti sana. Neyse.
Senin gibi mutsuz insanlar genelde bel altı vurup iç soğutuyor. Hayatınız da hiç anlattığınız gibi çıkmıyor. Anonim kimliğe bürünüp onu bunu ezikleyeceğine aç iki sayfa kitap oku. İnsanlık öğren biraz. Sende eksik kalan bazı insani özellikler var. Mesela empati mesela saygı mesela idrak. Hem cevap vermeye değmez deyip hem kenar mahalle dilberi gibi cer cer uzatıyorsun. Beynini kullan kendinle çelişme. Cevap vermeyeceğim deyip de destan yazma. İq kaç bilmiyorum ama epeyce az olduğu kesinleşti son alıntında. Bu mesajla belki ceza alacağım ama forumda mesaj silinmiyor. Sana salak dediğim mesajım hep burda kalacak. Gidip gelip okursun umarım.

En güvendiğinden en büyük darbeyi yiyen biri olarak hiç kimse için böyle bir kumar oynamam. Evliyiz diye bu kadar değil. Benim en güzel yaşlarımda maddi sıkıntı çektirip bir gün kafası karışıp beni aldatabilir. Yarı yolda kalmamın karşılığı özür dilerim, daha kötü ihtimalle de yapmasaydın olur. Hiçbir erkeğin bu riske değeceğine inanmıyorum. Çocuğum değil, eşim.
Aynı kafadayız. Şimdi bana kızacaklar olur kesin ama erkeklere bazı şeyleri fazla kolaylaştırmamak lazım. Çünkü yaptığınız hiçbir fedakarlık cezasız kalmayacak. Gerçekten dımdızlak ortada kalmak var, bir lokma peynirin olmaz ekmeğe koyacak. Dibin de dibi var arkadaşlar ona göre.

Aynı kafadayız. Şimdi bana kızacaklar olur kesin ama erkeklere bazı şeyleri fazla kolaylaştırmamak lazım. Çünkü yaptığınız hiçbir fedakarlık cezasız kalmayacak. Gerçekten dımdızlak ortada kalmak var, bir lokma peynirin olmaz ekmeğe koyacak. Dibin de dibi var arkadaşlar ona göre.
İsteyen istediği kadar kızsın. Ben tam olarak o dımdızlak kalanlardanım. Her zorluğa göğüs gerdim. En sonunda üzerime basmaktan hiç çekinmediğini gördüm. Benim başıma neler geldi bu 2 senede. Hiçbir günahım yoktu. Yılandan beter oldukları günleri görmeyi diliyorum. Kendi konuma çevirmeyeyim daha fazla.

Senin gibi mutsuz insanlar genelde bel altı vurup iç soğutuyor. Hayatınız da hiç anlattığınız gibi çıkmıyor. Anonim kimliğe bürünüp onu bunu ezikleyeceğine aç iki sayfa kitap oku. İnsanlık öğren biraz. Sende eksik kalan bazı insani özellikler var. Mesela empati mesela saygı mesela idrak. Hem cevap vermeye değmez deyip hem kenar mahalle dilberi gibi cer cer uzatıyorsun. Beynini kullan kendinle çelişme. Cevap vermeyeceğim deyip de destan yazma. İq kaç bilmiyorum ama epeyce az olduğu kesinleşti son alıntında. Bu mesajla belki ceza alacağım ama forumda mesaj silinmiyor. Sana salak dediğim mesajım hep burda kalacak. Gidip gelip okursun umarım.
🤣 Rahatladın mı?

Kendinizi düşünün belli ki sizden destek bekliyor, ama o desteği vermeyin. Dükkan çok zor bildiğim kadarıyla. Ticaret tarzı ya da başka bir şey yapsa olabilir ama bu devirde zor.

Eşi askeri personel olup istifa eden öğretmen arkadaşlarım çok. Hatta biriyle aynı okulda çalışıyoruz. Ama o durumdan memnun ve iki kişinin ortak kararı ve ucuz bir şehirde yaşıyorlar biraz da birikimleri var. İstifa edenler genelde bu şekilde ediyor. Sizin eşinizdeki cesarete hayran kaldım. Meslek içinde daha rahat ve farklı bir konumda çalışmaya uğraşacağına maşallah.

Hayat arkadasligi, aile filan?? Bunlar pek bisey ifade etmiyo sanirim artik kimseye 😅
Hayat arkadaşı adı altında sorumsuzca iş yapan birine sponsorluk yapmam.🤷 Eşime de belli bir yere kadar yardım edebilirim. Bu ekonomik dar boğazda düşünmeden iş yapsa zerre yardım etmem. Bu da benim tercihim.😁

Back
X