eşim kafayı yedi

Karavan hobi olmuş ama evde, ardiyede fazla eşya sevmem. Elbiselerimi bağışlarım, elektronik eşya, mutfak eşyalarından ihtiyacım olmayanı olana veririm...
Kısaca eşiniz destek alsın. Siz çok sabırlısınız.

Bence hediye alarak sizi mutlu etmeye calisiyor. Sizinle ilgilenemiyorsa acigi bu sekilde kapatiyordur
Geçen gün çarşıdaydık baktım bir yerde açık artırma yapıyorlar eşimin ilgisini çekti ben başka şey bakarken bir baktım oradan böyle koyu kahverengi, biçimsiz bir ahşap kutu almış. Eşim koyu renk şeyleri de hiç sevmez. "sana hediye aldım" dedi verdi. ben de "niye aldın?" dedim. Hani gerçekten merak ettim niye aldı çünkü onun seveceği ve kullanacağı bir şey değil, benim de ihtiyacım yok. Bir küstü ki hala başıma kakıyor "ben sana hediye aldım insan teşekkür eder sen niye aldın diyorsun" diyo.

Geçen gün çarşıdaydık baktım bir yerde açık artırma yapıyorlar eşimin ilgisini çekti ben başka şey bakarken bir baktım oradan böyle koyu kahverengi, biçimsiz bir ahşap kutu almış. Eşim koyu renk şeyleri de hiç sevmez. "sana hediye aldım" dedi verdi. ben de "niye aldın?" dedim. Hani gerçekten merak ettim niye aldı çünkü onun seveceği ve kullanacağı bir şey değil, benim de ihtiyacım yok. Bir küstü ki hala başıma kakıyor "ben sana hediye aldım insan teşekkür eder sen niye aldın diyorsun" diyo.
Bence hediyeden ziyada alma hastalığı var eşinizde almadan duramıyor ve kızmayın diyede de size hediye olarak veriyor 😅

karavanı hobi olarak değerlendirebiliriz belki ama diğer konular biraz saçma ve bu gereksiz ve mantıksız alışveriş meselesinin psikiyatride yeri var, birde bu açıdan takip edip muayeneye götürebilirsiniz.

O kadar eşyayı evde tutma 2 el ürün satılan siteler var koy sat sende
Aynen bunu yapmayı düşündüm, ama işte kargo vb durumlar nasıl hallediliyor o sitedeki alışverişlerde araştırmadım doğru dürüst. Eşimin tepkisi ne olur onu da bilmiyorum.

Aynen bunu yapmayı düşündüm, ama işte kargo vb durumlar nasıl hallediliyor o sitedeki alışverişlerde araştırmadım doğru dürüst. Eşimin tepkisi ne olur onu da bilmiyorum.
Kargoyu tam bilmiyorum onu araştır ama eşinle konuş sonradan sıkıntı çıkarmasın.

Ben de aynısını diyorum. Bana cimri diyor. Ben cimri olduğumu sanmıyorum, biraz tutumluyum ve müsrüf değilim. Bir şey alacaksam ihtiyacım var mı diye sorgularım, fiyat kalite dengesine bakarım ve bir kere alırım, araştırır öyle alırım. Örneğin geçen gün de bizim kediler akan su içmeyi seviyor (tasta koyduğumuz suya toz vb geliyor kediler patılerı ile etrafa saçıyor) diye drinkwell diye bir su içme şelalesi almış fiyatı pahalı; neyse kediler sevdi bişey demedim ama motoru bozuldu gitmiş çarşıdan bir motor almış. Uyar mı diye araştırmamış uymadı. onu da attı ardiye'ye (geri veremedik çünkü ıslandı ve vidalarını değiştirdi uydurtmak için) "Sormadın mı alırken?" dedim. Sormadım uyar sandım dedi.
Birşey alınacağında siz mi devreye girseniz acaba ben araştırıp alayım deseniz kabul eder mi? Mesela ben oğluma matara aldım sonra daha güzeli indirime girdi üzüldüm cimri değilim ama daha iyisini daha iyi fiyata alabilirdim sonuçta. En azındn biriktirme kısmı olmasa hic hoşlanmam evde fazlalık şeylerden.

Ben konu uzamasın diye yazmadım. Örneğin biz bundan 4 yıl önce bunun bir arkadaşına güvenip minibüsten bozma bir karavan aldık. Fiyatı hesaplıydı ama 2001 model. Satan kişi üçkağıtçıymış kullandığı malzemeler çok kalitesiz ve yürüyen aksamı (motor, elektrik fren vb) bize aşırı masraf çıkarttı. Buraya kadar sorun yok. Sonra eşim içerisini beğenmedi. Herşeyi, söktü. Sil baştan yaptırdı.epey pahalı malzemeler kullandı. Aylar sürdü ve tonlarca masraf oldu. Ben karışmadım. Annesi babası çok üzüldüler, tepki gösterdiler, bu yüzden onları sosyal media’dan engelledi. Sonra elektrik aksamı ile fazla uğraşıldı, nihayet yandı. Biz de bunu çekme karavan olarak kullanmaya karar verdik (annesinden babasından yandığını gizledik) ve bir yıl kullandık sonra eşim yeni yaptırdığı koltukları beğenmedi. Pis su deposu tam boşalmıyordu. Çekici çağırtıp sanayiye çektirdi amaç pis su depesonu değiştirmek ve koltuğu değiştirmekti ama eşim şimdi dolapları da söküp bir karış daha yer kazanacakmış, yeniden yaptırıyor, tüm dolapları. Akülerin yerini değiştiriyor, tüpün yerini, elektrik panosunun yerini, her şeyi yine sil baştan yaptırıyor. Motoru indirtip oraya paslanmaz demirden depolama alanı yaptırdı. Karavanı en fazla senede 2 veya üç hafta kullanacağız zaten. Zaten 4 metre kare bir alan. Koltuklar değişince masayı da genişletmek istiyor bir karıştan az mesafe kazanmak için masayı da söktürüp değiştiriyor. Dolaplar ve masa yüzünden tartıştık.
Bundan başka elektronik aletler alıyor, ama doğru dürüst araştırmadan alıyor, beğenmiyor gidip yenisini alıyor, onu da beğenmiyor başka alıyor. Evin içi eşya doldu. İki odamız ardiye gibi oluyor ardiye odasının bir tanesinde ayak basacak yer yok, kapısı kapalı duruyor. Atsan atılmaz satsan satılmaz o eşyalar.
Bunlar sadece birkaç örnek. Geçen yaz yazlık evimizde tadilat oldu, anlatmayım az daha boşanacaktık öyle kavgalar ettik. Gerekli gereksiz bir sürü şey yaptırdı, çoğunu beğenmedi tekrar başka ustalara söktürüp yeniden yaptırdı, şu an yine beğenmiyor…

senın kocanda hem para var hem yürek var ,

Birşey alınacağında siz mi devreye girseniz acaba ben araştırıp alayım deseniz kabul eder mi? Mesela ben oğluma matara aldım sonra daha güzeli indirime girdi üzüldüm cimri değilim ama daha iyisini daha iyi fiyata alabilirdim sonuçta. En azındn biriktirme kısmı olmasa hic hoşlanmam evde fazlalık şeylerden.
Ben öyle şeyler olduğunda (sizin matara örneği) "lazımdı, aldık ve kullandık" diyorum üzülmüyorum indirime girdi vb diye, işimi de görüyorsa "daha iyisi" çıktı diye yenisini alma gereğini duymam. Bir şey alınacağı zaman ben devreye girdiğimde tartışma çıkıyor, çünkü eşimin gerekli gördüğü bir şey bana gereksiz gelebiliyor. Ben de tartışma çıkmasın diye karışmamaya çalışıyorum. Bazı şeyleri de bana sormadan alıyor çünkü sorun çıkartıyor muşum.

Bence siz borca sokun kendinizi. Eşiniz resmen har vurup harman savuran cinsten. Çoluk çocuk var mı bilmiyorum da sonra o paraya muhtaç olursunuz. Çalışıyorsanız maaşınızla çeyrek biriktirin. Elinizde sadece o ay sizi idare edecek para kalsın nakit olarak. Çaktırmadan alın elindekini eve gelirken şunu al, bunu al diye diye sömürün. Gerçekten ihtiyaç olan şeyleri kendisi alsın. Mutfak, temizlik vb. Maksat içindeki para harcama isteği de bunlara gitsin. O neymiş yani gökten para topluyor adam. Çok bile sabredilmiş. Olmadı uzman yardımı da alınabilir.

Eşinize çaktırmadan bilgisayarda excell dosyası açıp tek tek evdeki tüm eşyaların envanterini çıkarın, markası ve seri nosu, yılını yazın ve aynı şekilde resim çekip bu bilgileri resimlerin üzerine yazıp kaydedin. Envanter çıkınca endişelenmeyin, bir psikiyatristten randevu alın ve bahane ile eşinizi götürün. Çift terapisi bile olabilir mevzu. Diretin. Orada eşinizin bu alışkanlığından bahsedin. 25 kulaklık ve sürekli eşya depolama normal şeyler değil, bir şekilde sizin rahatsızlığınız ve bu konuda ciddi şekilde rahatsız olduğunuzu bilmesi gerekiyor. Bu arada çalışıyor musunuz bilmiyorum ama sizin de geliriniz varsa o da onu destekliyor olabilir. Siz kendinize pek bir şey almayan biri misiniz? Böyle tiplerin eşleri durumu dengelemek için sürekli kendini rahat bırakıp, beğense de bir çok şey alamaz. Bu arada eşine bir şey sormadan bir şey alıp, bunu sana hediyenolarak aldım demek bencilce bir hareket. Mali durumunuzu ele geçirmek için para kontrolünü siz alabilir misiniz? Zor olacaktır ama kartlar sizin üzerinize mi? Aylık belirli bir miktar altın vs alıp kasa kiralayın bankadan ve onun içine atın derim.

Esiniz emeklilige mi ayrildi?
Cok bos vakti var sanirim...

Oyalanacak ve oyalandigi seye cok para harcamayacak bir hobi bulun kendisine bence

Eşinize çaktırmadan bilgisayarda excell dosyası açıp tek tek evdeki tüm eşyaların envanterini çıkarın, markası ve seri nosu, yılını yazın ve aynı şekilde resim çekip bu bilgileri resimlerin üzerine yazıp kaydedin. Envanter çıkınca endişelenmeyin, bir psikiyatristten randevu alın ve bahane ile eşinizi götürün. Çift terapisi bile olabilir mevzu. Diretin. Orada eşinizin bu alışkanlığından bahsedin. 25 kulaklık ve sürekli eşya depolama normal şeyler değil, bir şekilde sizin rahatsızlığınız ve bu konuda ciddi şekilde rahatsız olduğunuzu bilmesi gerekiyor. Bu arada çalışıyor musunuz bilmiyorum ama sizin de geliriniz varsa o da onu destekliyor olabilir. Siz kendinize pek bir şey almayan biri misiniz? Böyle tiplerin eşleri durumu dengelemek için sürekli kendini rahat bırakıp, beğense de bir çok şey alamaz. Bu arada eşine bir şey sormadan bir şey alıp, bunu sana hediyenolarak aldım demek bencilce bir hareket. Mali durumunuzu ele geçirmek için para kontrolünü siz alabilir misiniz? Zor olacaktır ama kartlar sizin üzerinize mi? Aylık belirli bir miktar altın vs alıp kasa kiralayın bankadan ve onun içine atın derim.
Valla eşimin harcamaları kendi kazancımızı aşıyor. Ben de çalışıyorum ama çeviri işi vb yapıyorum pek para kazanmıyorum. Kredi kartımız ortak yani ek kartlı. Eşim çoğunlukla kredi kartına yükleniyor. Yetmeyen meblağ olunca babamdan kalan ve benim hesabımda duran paradan ödüyoruz. O parayı ortak hesaba çevirmedim. Benim üzerimde duruyor zaten benim param. Ama senin paran benim param demiyoruz, gerektiğinde bozduruyoruz. Ama hazıra dağ dayanmaz, gelecek meçhul. Bunu anlatamıyorum eşime. Eşim bazen "ne yapıyoruz ki biz neden bu kadar yüksek geldi kredi kartı?" diyo. E benim doğru dürüst bir şey aldığım yok zaten kendime bir şey almam. Mutfak masrafından falan kısmıyoruz. Fazla alınanı derin dondurucuya atıyorum yine değerlendiriyoruz yani atmıyoruz, ama sorunumuz eşya ile, ve eve, arabaya karavana yapılan harcamalar. Eşim sorunca "neden şaşırıyorsun_" diyorum, sayıyorum bazı maddeleri o zaman hesap tutuyor ama eşim huyunu değiştirmiyor. Bu arada excel fikri güzel, teşekkür ederim. Benimle psikoloğa gelir mi bilmiyorum. Başka şeyi bahane etmem lazım çünkü bu konuda alıngan. Ama bu excell fikri güzel en azından duygusal yaklaşacağımıza daha mantıklı ve somut bir yüzleştirme olur.

ben şikayet ederim neden almaz diye sizde şikayetciniz alıyor diye😁gülesim geldi kusura bakmayın ben cok kızıyorum esime al diye
Aynen ya yemin ediyorum sanki o kadın ben erkek. Benim annem de babama kızardı almıyor diye, babam çok cimri bir adamdı. Bir yazı bandı kopmuş sandaletle topallaya topallaya geçirdiğimi bilirim babam yenisini almadığı / aldırmadığı için. Kocamın babam gibi cimri olmamasına seviniyordum başta ama böylesi de fena. Yani kadın almak ister erkek aldırmaz, ne gerek var der vs. Kadın dırdır eder yapılan bir şeyi "beğenmedim, etmedim" diye ya da "sunu yaptıralım bunu yaptıralım" diye, adam gereksiz görür, bizde durum tam tersi.

Back
X