eşim kafayı yedi

Benim nişanlımda da bunun giyim alışverişi versiyonu var. Kendisi mesleği gereği üniformalı, sivil gidip gelse de zamanının büyük çoğunluğu işyerinde üniformayla geçiyor. Dolabını ilk gördüğümde dumur olmuştum pahalı pahalı spor giyim markalarından dünya kadar şey, çoğu daha etiketiyle duruyor. Çatır çatır para veriyor spor giyime gözünü kırpmadan ve giymiyor bile varlıklarını unutuyor. Bir sürü spor ayakkabı almış kaç sene durur dolapta bilmiyorum :halay: Bir de sürekli takım elbise alıyor bayılıyor takım elbiseye.Ya diyorum sen bir kazak bir kot gidiyorsun işe, aynı şekilde dönüyorsun, tamam al iyi hoş da ne yapacaksın bu kadar şeyi? Ben seviyorum diyor. Uygun buluyorum alıyorum falan diyor ama uygun bulduğunu hiç sanmıyorum. Gülüp geçiyorum valla ekstra bütçesi var demek ki adamın bunlara ayıracak. Parası var, seviyor, alıyor. Eğer evi, bütçenizi, ortak alanınızı zora sokacak harcamalar, alışverişler yapmıyorsa elleşmeyin bence adama:KK76:
Sizin evi Marie kondo paklar,bacım

Ben konu uzamasın diye yazmadım. Örneğin biz bundan 4 yıl önce bunun bir arkadaşına güvenip minibüsten bozma bir karavan aldık. Fiyatı hesaplıydı ama 2001 model. Satan kişi üçkağıtçıymış kullandığı malzemeler çok kalitesiz ve yürüyen aksamı (motor, elektrik fren vb) bize aşırı masraf çıkarttı. Buraya kadar sorun yok. Sonra eşim içerisini beğenmedi. Herşeyi, söktü. Sil baştan yaptırdı.epey pahalı malzemeler kullandı. Aylar sürdü ve tonlarca masraf oldu. Ben karışmadım. Annesi babası çok üzüldüler, tepki gösterdiler, bu yüzden onları sosyal media’dan engelledi. Sonra elektrik aksamı ile fazla uğraşıldı, nihayet yandı. Biz de bunu çekme karavan olarak kullanmaya karar verdik (annesinden babasından yandığını gizledik) ve bir yıl kullandık sonra eşim yeni yaptırdığı koltukları beğenmedi. Pis su deposu tam boşalmıyordu. Çekici çağırtıp sanayiye çektirdi amaç pis su depesonu değiştirmek ve koltuğu değiştirmekti ama eşim şimdi dolapları da söküp bir karış daha yer kazanacakmış, yeniden yaptırıyor, tüm dolapları. Akülerin yerini değiştiriyor, tüpün yerini, elektrik panosunun yerini, her şeyi yine sil baştan yaptırıyor. Motoru indirtip oraya paslanmaz demirden depolama alanı yaptırdı. Karavanı en fazla senede 2 veya üç hafta kullanacağız zaten. Zaten 4 metre kare bir alan. Koltuklar değişince masayı da genişletmek istiyor bir karıştan az mesafe kazanmak için masayı da söktürüp değiştiriyor. Dolaplar ve masa yüzünden tartıştık.
Bundan başka elektronik aletler alıyor, ama doğru dürüst araştırmadan alıyor, beğenmiyor gidip yenisini alıyor, onu da beğenmiyor başka alıyor. Evin içi eşya doldu. İki odamız ardiye gibi oluyor ardiye odasının bir tanesinde ayak basacak yer yok, kapısı kapalı duruyor. Atsan atılmaz satsan satılmaz o eşyalar.
Bunlar sadece birkaç örnek. Geçen yaz yazlık evimizde tadilat oldu, anlatmayım az daha boşanacaktık öyle kavgalar ettik. Gerekli gereksiz bir sürü şey yaptırdı, çoğunu beğenmedi tekrar başka ustalara söktürüp yeniden yaptırdı, şu an yine beğenmiyor…
Bacım senin derdin sana yeter ama kullanmadığım yeni elektirikli aletlerin varsa bana verebilirsin ben çeyiz düzüyorum da 😂😂

Neyse işin bencillik boyutunu geçeyim bence takip et mesela sakinleştigi ve şu an ki ruh halinin tam tersini yaşadığı dönemleri oluyor mu yani bunlar dönemsel mı eger dönemsel ise genelde bipolar rahatsızlıklar kendini bu şekilde belli eder maddi olarak belki sizi yıpratmıyor ama psikolojik olarak yıpratıyordur bu da çok önemli mesela karşınıza alıp konuştunuz mu neden yapmak istediğini sorun yada neden aliyorsun diye tepki vermeyin bisey alacaksan benimde fikrimi al birlikte alalım falan deyin bu şekilde alışverişe birlikte çıkın ve siz ona destek oluyormuş gibi görünüp aynı zamanda onu idare etmeye çalışın mesela masa mı alacak bir çok mağaza gezin sonra yaa bunun daha güzeli varmış bence haftaya a mağazasına gidelim deyin belki bu şekilde onu biraz tutabilirsiniz.

Sizin evi Marie kondo paklar,bacım

Dolap için bir düzen danışmanına ihtiyacımız var evet. Şimdilik kafayı yemiyorum ama evlendikten sonra da evi spor giyim mağazasına çevirmeye devam ederse ciddi bi konuşma yapmamız gerekecek:bicak:

:KK70: evet ya. karavanla foto çekiyordu "bugün şunu yaptık, bunu ettik" diye, sosyal medyada paylaşıyordu. Annesi babası görmüş, telefonla aradı babası "oğlum sen ne yapıyorsun? kafayı mı yedin? annen de ben de çok üzüldük" dedi bunun üzerine görmesinler diye sosyal medya hesaplarından engelledi.

Eşinizi ikna etmeniz lazım. Beni bu durum çok sıkıntıya sokuyor ve senin bana değer vermediğini düşünmeme neden oluyor, bunların değişmesi gerekiyor. Senin de bende dikkat etmemi istediğin bir hareketim varsa lütfen bana söyle, karşılıklı oturup buna bir çözüm bulalım. Sana yansıtmıyor olabilirim ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Eğer bu durum düzelmezse ayrılırım vs gibi, kırıcı olacaktır tabi ki kendiniz inanın ve onu da inandırın. Paranızı altına çevirip kasaya atsanız, kredi kartının limitini düşürmesini sağlasanız biraz rahatlayabilirsiniz. Eşinizi psikiyatriste götürürken çift terapisi olarak götürürsünüz, ilk randevuya kendiniz gider konuşursunuz, hastasın sen denilmez kimseye ama sizin ne kadar rahatsız olduğunuzu bilmesi gerekiyor, dürtüsel yaklaşıyor.

Dolap için bir düzen danışmanına ihtiyacımız var evet. Şimdilik kafayı yemiyorum ama evlendikten sonra da evi spor giyim mağazasına çevirmeye devam ederse ciddi bi konuşma yapmamız gerekecek:bicak:
İki odasını ardiyeye çeviren konu sahibine yazmıştım ama yanlış alıntı yapmışım.
Olsun.yanlis alıntıyla da olsa doğru bir mesaj yazmisim. Size de bir Maria kondo şart:)

Acaba ev alip borca soksaniz biraz kendini torpuler mi ev borcu bitene kadar? Yine de saglikli degil bir karavana bu kadar ugrasmasi.

AngelicaPickles AngelicaPickles freudyenpsk freudyenpsk neyi begenmedin, sorun ne ? Paylastigim linkten bir kisim; "Hastalık dönemlerini ele almak gerekirse, mani veya taşkınlık dönemi duygudurumun çok yükseldiği, hastanın aşırı coşkulu olduğu dönemdir. Bu dönemde hastada abartılı önemli düşünceler veya ayağı yere basmayan projeler, kendini olduğundan çok daha yüksekte hissetme, büyüklük düşünceleri, düşüncelerin hastanın zihninde adeta yarışması, kendini aşırı enerjik hissetme, uyku gereksiniminde azalma, hatta uyku gereksinimini inkar etme, sonuçlarını düşünmeden heyecanlı veya eğlenceli faaliyetlere kalkışmak (çok fazla para harcama, aşırı hızlı araba kullanma) görülen belirtilere örnektir."
Bir yakinim da manik depresif cok fazla alisveris yapiyor bunu dusunerek konu sahibinin esi depresyonda olABILIR dedim.
Brokolis Brokolis senin de neye guldugunu anlamadim. Komik bir sey paylasmadim.

Bacım senin derdin sana yeter ama kullanmadığım yeni elektirikli aletlerin varsa bana verebilirsin ben çeyiz düzüyorum da 😂😂

Neyse işin bencillik boyutunu geçeyim bence takip et mesela sakinleştigi ve şu an ki ruh halinin tam tersini yaşadığı dönemleri oluyor mu yani bunlar dönemsel mı eger dönemsel ise genelde bipolar rahatsızlıklar kendini bu şekilde belli eder maddi olarak belki sizi yıpratmıyor ama psikolojik olarak yıpratıyordur bu da çok önemli mesela karşınıza alıp konuştunuz mu neden yapmak istediğini sorun yada neden aliyorsun diye tepki vermeyin bisey alacaksan benimde fikrimi al birlikte alalım falan deyin bu şekilde alışverişe birlikte çıkın ve siz ona destek oluyormuş gibi görünüp aynı zamanda onu idare etmeye çalışın mesela masa mı alacak bir çok mağaza gezin sonra yaa bunun daha güzeli varmış bence haftaya a mağazasına gidelim deyin belki bu şekilde onu biraz tutabilirsiniz.
yok dönemsel değil, o hep manik dönemde :) Allah korusun bi polar ya da depresif olmasından iyidir ama yorucu. Ben bu söylediğinizi olabildiğince yapıyorum zaten. Onu biraz frenliyorum ama o bu durumdan bazen rahatsız oluyor. O yüzden benden habersiz alıyor. Kendisi için aldığı şeylere karışmıyorum zaten, onlar da gereksiz olsalar da büyük meblağlar tutmuyor, eve aldığı gereksiz şeyler meblağ tutuyor bir de tadilat konusunda çok gereksiz harcamalar yapıyor, ustalar da kazıklamaya çok meraklı zaten. Yazlıktaki tadilat sırasında çok büyük kavgalar ettik, sinirler de yıprandı.

AngelicaPickles AngelicaPickles freudyenpsk freudyenpsk neyi begenmedin, sorun ne ? Paylastigim linkten bir kisim; "Hastalık dönemlerini ele almak gerekirse, mani veya taşkınlık dönemi duygudurumun çok yükseldiği, hastanın aşırı coşkulu olduğu dönemdir. Bu dönemde hastada abartılı önemli düşünceler veya ayağı yere basmayan projeler, kendini olduğundan çok daha yüksekte hissetme, büyüklük düşünceleri, düşüncelerin hastanın zihninde adeta yarışması, kendini aşırı enerjik hissetme, uyku gereksiniminde azalma, hatta uyku gereksinimini inkar etme, sonuçlarını düşünmeden heyecanlı veya eğlenceli faaliyetlere kalkışmak (çok fazla para harcama, aşırı hızlı araba kullanma) görülen belirtilere örnektir."
Bir yakinim da manik depresif cok fazla alisveris yapiyor bunu dusunerek konu sahibinin esi depresyonda olABILIR dedim.
Brokolis Brokolis senin de neye guldugunu anlamadim. Komik bir sey paylasmadim.
Doğru bunun akla gelmesi çok normal çünkü bi-polar depresyonda manik dönemde böyle aşırı para harcama, alışveriş yapmak belirgin bir özelliktir. Eşimin durumu bi-polar değil. Eşim biraz maymıun iştahlı (örneğin 6 kez üniversite sınavına girmiş bölüm değiştirmiş okuduğu bölümü sevmediği için vb), ve takıntılı, bir şeyi sürekli değiştirme meraklısı, her şeyde sorun bulur örneğin pimapenleri yeni yaptırdık "soğuk geliyor" diyor, elimi koyuyorum hafif bir serinlik var ama sürmeli kapı ne yaparsan yap o olur, yapan usta da söyledi. Ama onlara takmış durumda yeniden yaptıralım diyo; ki önemli bir durum olsa hak vereceğim, sadece takıntı. Alışverişe gittiğinde de değişik bir şey görsün almak istiyor. Bir de plansız ve tedbirsiz, alacağı şeyi doğru dürüst araştırmıyor sonra "olmadı bu" deyip atıyor.

Aynen ya yemin ediyorum sanki o kadın ben erkek. Benim annem de babama kızardı almıyor diye, babam çok cimri bir adamdı. Bir yazı bandı kopmuş sandaletle topallaya topallaya geçirdiğimi bilirim babam yenisini almadığı / aldırmadığı için. Kocamın babam gibi cimri olmamasına seviniyordum başta ama böylesi de fena. Yani kadın almak ister erkek aldırmaz, ne gerek var der vs. Kadın dırdır eder yapılan bir şeyi "beğenmedim, etmedim" diye ya da "sunu yaptıralım bunu yaptıralım" diye, adam gereksiz görür, bizde durum tam tersi.
Bence bos verin gerçekten mutlu olmaya bakin eşinin sizi üzmüyorsa kirmiyorsa istedigini alsin gerçekten mutlu olmaya bakin dünyanın gidişatına bakılırsa kendini ve eşini üzmeye deymez

Benim nişanlımda da bunun giyim alışverişi versiyonu var. Kendisi mesleği gereği üniformalı, sivil gidip gelse de zamanının büyük çoğunluğu işyerinde üniformayla geçiyor. Dolabını ilk gördüğümde dumur olmuştum pahalı pahalı spor giyim markalarından dünya kadar şey, çoğu daha etiketiyle duruyor. Çatır çatır para veriyor spor giyime gözünü kırpmadan ve giymiyor bile varlıklarını unutuyor. Bir sürü spor ayakkabı almış kaç sene durur dolapta bilmiyorum :halay: Bir de sürekli takım elbise alıyor bayılıyor takım elbiseye.Ya diyorum sen bir kazak bir kot gidiyorsun işe, aynı şekilde dönüyorsun, tamam al iyi hoş da ne yapacaksın bu kadar şeyi? Ben seviyorum diyor. Uygun buluyorum alıyorum falan diyor ama uygun bulduğunu hiç sanmıyorum. Gülüp geçiyorum valla ekstra bütçesi var demek ki adamın bunlara ayıracak. Parası var, seviyor, alıyor. Eğer evi, bütçenizi, ortak alanınızı zora sokacak harcamalar, alışverişler yapmıyorsa elleşmeyin bence adama:KK76:

eski is yerimde hep marka giyinen ama asgari ucret alan biri vardi. arabasi falan da iyiydi. ben de aileden parasi var herhalde diye dusunmustum. meger habire bankadan kredi cekiyor, kredi kartlarina yukleniyormus. evlendigi kizcagiz da ugrasti durdu sonra bu borclari kapatmak icin. ne araba kaldi ne dugun altini. sen de dikkatli ol.

Acaba ev alip borca soksaniz biraz kendini torpuler mi ev borcu bitene kadar? Yine de saglikli degil bir karavana bu kadar ugrasmasi.
gerçekten sağlıklı değil, beni anladığınız için teşekkür ederim. Karavan toplam olarak 8metre kare bir alan. Tabi küçük alanları değerlendirmek için ince hesaplar yapmak lazım ama mevcut düzen bize yetiyordu. Bir karış alan kazanmak için tüm dolapları yeniden yaptırmak vs çok saçma. "Dolabı genişletirsen kafanı çarparsın, masayı genişlettin mi koltuğa otururken zorkanırsın" diyorum alınıyor bana, yaptıracak sonra yine bozduracak. Daha önce de kaç kez yap boz yaptı. Böyle bir adamla borca girmekten korkarım doğrusu. Benden önce de evine borçtan icra gelmiş....

Bence bos verin gerçekten mutlu olmaya bakin eşinin sizi üzmüyorsa kirmiyorsa istedigini alsin gerçekten mutlu olmaya bakin dünyanın gidişatına bakılırsa kendini ve eşini üzmeye deymez
Haklısınız ölümlü dünya, çok isterdim boşvermeyi ama dünyanın gidişatı iyi değil diye korkuyorum zaten. İstanbul depremi yolda, ülke ekonomisinin durumu belli, Çok şükür ki düşünmek zorunda olduğumuz bir çocuğumuz yok ama ikimiz de çok sigara içiyoruz (eşim benden fazla ve şimdiden sağlık sorunları var) ileride yaşlılık var, hastalık var. Kenarda bir birikim olması lazım.

Back
X