- 20 Haziran 2014
- 1.654
- 799
- 63
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
Hayir erkekler bunu kadina yüklemiyor, kadin kendisine yükliyor. Kadinligi temizlik yemek ve cocuk ile es deger görüyor. Burda bile okuyorum "esimin evi temizlemesinden rahatsiz oluyorum". Adami iste hele ilk evlenildiginde iyi gelin, iyi es (kari) olacam diye hersey tek basina yapiliyor.
Simdi kusuruma bakmada sizde ayni kategoridesiniz. Adam sizin yorgunlugunuzu umursamiyor, az daha bebege birsey olacakti ve birak bu adamin tavrini degistermeye, gidip ikinci bebek yapiyorsunuz. Bu bebeklerin sorumlulugunu almayan erkek ile..
Burda bile adam konu sahibin anneligine hakaret ediyor ve hemen kilif bulunuyor "yok psikolojisi bozuk" "yok cok yogundur o"... Tersi olsa ve bir erkegin babaligina, erkekligine laf at, bakalim kadinlar icin kilif bulunuyor mu yoksa büyük tartisma mi yasaniliyor?
sana katılıyorum haklısın. annelik psikolojisi kadınlık psikolojisi çok başka. kadınlar mesela evlenince sadece eşlerine değil çevredeki diğer kadınlarada kendilerini göstermek için çaba içine girerler. doğamızda var bu ...iyi eş ,iyi gelin, bakımlı kadın, sanmaki sadece erkelere yaranmak için yapılıyor. kadınların genelinde var bu kendini gösterme çabası.. herkese karşı ..
hiç kendi erkek arkadaşlarına kendini göstemek için deli gibi çalışan eve gelip bisürü erkek işi yapan sohpetlerde bende bugün şunu tamir ettim bu kadar iş yaptım diye anlatan erkek gördün mü :)
anne olunca evlenince kendini gösterme çabası genelde kadınların içinde var ben iyiyim becereikliyim diye ama sadece erkeğe değil kadınlarada gösteriyor bunu. biz senin deiğin gibi herşeyi kendimiz yapıp paraladıkça erkek zaten bunlar kadınların işi değip kenara çekiliyor..
annelerimiz hep anlatır ben size böyle baktım şöyle baktım.. babanneler anlatır köyde bunları yapardık genede çocuk büyütürdük hep bi kendini gösterme çabası ben iyiyim deme çabası.. hiç babalarımızın dedelerimizin ya bende çalışırdım eve gelirdim şunu bunu tamir ederdim evi sorumluluğunu hiç ihmal etmezdim dediğini bunu her erkek ortamında anlattığını duydunuz mu..
bu herkese yaranma hep en iyi olma her işin üstesinden gelme hastalığı bitek kadınlarda var..