esim kalbimi cok kirdi

Hayir erkekler bunu kadina yüklemiyor, kadin kendisine yükliyor. Kadinligi temizlik yemek ve cocuk ile es deger görüyor. Burda bile okuyorum "esimin evi temizlemesinden rahatsiz oluyorum". Adami iste hele ilk evlenildiginde iyi gelin, iyi es (kari) olacam diye hersey tek basina yapiliyor.

Simdi kusuruma bakmada sizde ayni kategoridesiniz. Adam sizin yorgunlugunuzu umursamiyor, az daha bebege birsey olacakti ve birak bu adamin tavrini degistermeye, gidip ikinci bebek yapiyorsunuz. Bu bebeklerin sorumlulugunu almayan erkek ile..

Burda bile adam konu sahibin anneligine hakaret ediyor ve hemen kilif bulunuyor "yok psikolojisi bozuk" "yok cok yogundur o"... Tersi olsa ve bir erkegin babaligina, erkekligine laf at, bakalim kadinlar icin kilif bulunuyor mu yoksa büyük tartisma mi yasaniliyor?

sana katılıyorum haklısın. annelik psikolojisi kadınlık psikolojisi çok başka. kadınlar mesela evlenince sadece eşlerine değil çevredeki diğer kadınlarada kendilerini göstermek için çaba içine girerler. doğamızda var bu ...iyi eş ,iyi gelin, bakımlı kadın, sanmaki sadece erkelere yaranmak için yapılıyor. kadınların genelinde var bu kendini gösterme çabası.. herkese karşı ..
hiç kendi erkek arkadaşlarına kendini göstemek için deli gibi çalışan eve gelip bisürü erkek işi yapan sohpetlerde bende bugün şunu tamir ettim bu kadar iş yaptım diye anlatan erkek gördün mü :)

anne olunca evlenince kendini gösterme çabası genelde kadınların içinde var ben iyiyim becereikliyim diye ama sadece erkeğe değil kadınlarada gösteriyor bunu. biz senin deiğin gibi herşeyi kendimiz yapıp paraladıkça erkek zaten bunlar kadınların işi değip kenara çekiliyor..

annelerimiz hep anlatır ben size böyle baktım şöyle baktım.. babanneler anlatır köyde bunları yapardık genede çocuk büyütürdük hep bi kendini gösterme çabası ben iyiyim deme çabası.. hiç babalarımızın dedelerimizin ya bende çalışırdım eve gelirdim şunu bunu tamir ederdim evi sorumluluğunu hiç ihmal etmezdim dediğini bunu her erkek ortamında anlattığını duydunuz mu..
bu herkese yaranma hep en iyi olma her işin üstesinden gelme hastalığı bitek kadınlarda var..

Gunaydin arkadaslar,
7aylik oglum var geceler uykusuzluktan agliyorum artik dayanamiyorum.ilk 3ay esim bana yardim ederdi 1saat bakardi ben uyurdum ama kafasini bile kaldirmiyor artik. Bugun gecede ya biraz kalk yoruldum artik dedim. " ya biraz sus, bizim annelerimiz 4-5 cocuga nasil bakmis bide o kadar is olurmus koyde, cok beceriksizmisim, bir cocugu uyutamadin nebicim Annesin Vs vs....

Okadar kirildimki uyku fln kalmadi sagolsun. Hic boyle yapmazdi. Konusmayi dusunmuyorum pisman olana kadar.. yada ne yapmam gerekiyor kirildigimi anlamasi icin.mm

tövbe estağfurullah, gidip köyden kız alsaymış madem o kadar kuvvetlilermiş.
kaldır g.tünü de yardım et biraz di mi? yaparken iyi.
ben de mi böyle olacağım ya:(

tövbe estağfurullah, gidip köyden kız alsaymış madem o kadar kuvvetlilermiş.
kaldır g.tünü de yardım et biraz di mi? yaparken iyi.
ben de mi böyle olacağım ya:KK43:[/QUOTE

Ben ztn oglumu baskasina bile emanet edemem 1saat bak dedim gozlerim karardi o yuzden uykusuzluk cok zor. Tabi Allah baska dert vermesin.

Anneler olmasa evlatlar ne yapar zaten. Allah kimseyi annesiz birakmasin.

off sen ne diyorsun benim eşim hiçbi şekilde bakmaz ve ben hastayken altını değiştir hareketlendi dedim de ben tutayım sen değiştir midem almıyor dedi. Ben de yatalak hasta olsam da değiştirmezsin dedim bana değiştirecek birini bulurum merak etme diyor. Ameliyatlı halimle yine ben değiştirdim. İlk üç ay falanı bırak bir gün bakmaya yardımcı olmamıştır.

Çalışsa da çalışmasa da erkekler çocuklarının büyümesinde destek ol ak zorundalar.
Kadın çalışmıyorsa akşama kadar oturuyor mu ? Onunda işleri var. Akşam olduğunda ise bir taraf çalışıyor diye full uyku çeksin, diğeri sözde çalışmıyor diye uykusuz haftalar geçirsin.
Bu çok adaletsizce.
Kadın devamlı uykusundan feragat ediyorsa erkekte etmek zorunda.
..

Eğer daha öncesinde destek oluyorsa , bunu yaptıysa belki çok ters bit anına denk geldi.
Konuşmalısınız sizi anlaması için.
Bir daha anneliğinize söz etmemeli, anlatın.
Empati kursun.

Birde bugünler geçecek inşaallah. Zaman çok çabuk geçiyor.. O uykusuz zamanlarınızı unutacaksınız bile :)

sonuçta onun bahsettiği dönemle şimdiki dönem bir değilki..
neyse belki o da size yardım ederken yorulmuştur ve anlık sinirle öyle demiştir

Arkadaslar esime cocugu birakip doktora Gittim.Geldigimde yaa nerde kaldin mahvetti Beni Allah sana sabir versin dedi elim ayagim dolasti yaramaz oglum bnm babasini akillandirdi.

Back
X