Herşeyi geçtim siz bebeğinizle covid olan eve 1 hafta nasıl gidersiniz ?? Hemde temizliğe ?? Karantina ne demek o zaman . Bebeğinizi de mi düşünmediniz .Kusura bakmayın aileniz çok vicdansız ve bencilmiş. Eşiniz sonuna kadar haklı . Eşinize de ailenizi savunmak yerine , “haklısın ama benim hatırım için ara vs deyin” haklı insana haksız muamelesi yapılırsa tabiki kızar . Ben bile okurken kızdım. Hem ailenize hem sizin pasifliğinize .eşiniz ya da aileniz farketmez kim haklıysa onu savunmanız lazım ki burada %100 eşiniz haklıMerhaba, eşim, annem ve kızkardeşimin arası bayramda bozuldu. Eşim 3 senedir bayramları ailemin yanına köye geliyor, uzak ve arabamız olmadığı için eşimin ailesinin yanına gidemiyorduk. Bu sene nisan ayında araba aldık, mayısta bebeğimiz oldu, kurban bayramında eşim önce 3 gün köye ailemin yanına sonra 3 gün ailesinin yanına gidelim dedi. Eşim köy ortamından sıcaktan ve tek başına durmaktan sıkılıyor(3 bayanla) 3 senedir bayramlarda(1hafta) benim için geliyor diyebiliriz. Eşim arife günü çok hastalandı acile gittik serum aldı 39 derece ateşi vardı biraz düştü.(covid testi almadılar)
Sırf planladığımız için araba ile annemler gelecek birlikte gidecez diye köye geldi(arife günü otobüs bulunmayan yer). Ordada hastalığı daha kötü oldu ve bebeğimizde nefes almakta çok zorlandı ona da bulaştı hastalık. Annem ve kardeşlerim hasta olduğu için eşime hizmet ettiler nane limon vs yaptılar, fakat köyde evde tuvalet banyo ve su olmadığı için , sıcak ve sineklerin çok olduğundan dolayı eşim hiç rahat edemedi. Zaten açıkça söylüyordu sevmiyordu köyü. 3. Gün geri eve döneceğini rahat edemediğini dedi ve ben 1-2 kez bir gün daha kalalım diye ısrarcı oldum ama o ailesine bile gitmeyeceğini eve dönmek istediğini söylediği için bende tamam dedim.
Bayramın 3. günü dönmek için planladık. Ailem döneceğimizi öğrendiğinde biraz kalın gibi konuştular.
Annem herkesin içinde bebeğe doğru eşime laf çarpıtırcasına/üzüldüğünden baban gitmek istiyor gibisinden laflar söyledi, eşim bunlara çok sinirlendi ama ses çıkartmadı. Kız kardeşim araç olmadığı için ve otobüs bileti olmadığından dolayı 2 gün önceden bizle dönmek zorunda kaldı ve yol boyunca bir karış suratla eşime tavır aldı, eşimin halsizliği hiç geçemdi zaten tatsızdı. Ve evimize döndük.
Sonraki gün kız kardeşimi sabah kahvaltıya çağırdım eşimle hiç konuşmadılar eşimde suratını astı kahvaltı yapıp odaya geçti. Kız kardeşim eve gittikten sonra ateşi çıkmış çok kötü olmuş muhtemelen köyde eşimden bulaştı kovid pozitif çıktı fakat teste giderken 50 metre mesafede oturmamıza rağmen bizi aramadı 15km deki amcamları aramışlar. Eşim çok bozuldu.
Kız kardeşimin aramama sebebi ise annemle konuşması eşimin götürmesi durumunda ve covidse bebeğe bulaşma ihtimaliymiş. Eşime bunu söyleyince iyicene sinirleri attı, zaten 3-4 gündür birlikte olduğumuz için zaten bizde de olabileceğinden, sabah bizde kahvaltıda olduğundan sitem etti. Eşime annemin amcamı ara dediğini söyledeğim için sinirinden annemi arayıp sizin dibinizde oturuyoruz fizandaki adamı arıyorsunuz yaptığınız hiç doğru değil ben anlayacağımı anladım deyip annemin cevap vermesine fırsat vermeden telefonu kapattı. Bunun üzerine kız kardeşim apar topar bize geldi ama eşim konuşmak istemedi fırsat vermeden çıkıp gitti.
Kardeşim pozitif çıktı, ve ben 1 hafta boyunca bebekle evlerine gidip ortalama 1-2 saat yemek vs yapıp evi temizleyip yardım ettim. Eşime geçmiş olsun diye ara dedim ona bile aramadı. Eşim bunları da görünce ipleri iyicene attı. Madem dürüsttüler seni bebekle neden covidli eve alıyorlar diyor. Annem eşim telefonu kapattı suratıma diye eşimden özür bekliyor, arada kalıyorum, eşimle 1-2 kez çok ciddi tartıştık ve eşimi hiç görmediğim kadar sinirli gördüm samimiyetsizlik yaptıkları diyor ve eşim kardeşim annemle hep bir arada olamıyoruz napacağım. Eşim birbirlerine destek oldukları için hepsine karşı uzaklaşmaya başladı, Eşime karşı ailemi tutuyorum özür dile kapansın diyorum ama kavga çıkıyor objektif miyim. Çok çaresizim.
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
Eşim sürdü hasta halde hepimizi götürmek için.Hasta adamı niye köye götürüyorsunuz? Evde kalıp eşinizle ilgilenseydiniz ya bayramsa bayram. Sağlık bu. Peki adam ateşler içinde yanarken aracı köye kadar kim sürdü? Hatalar silsilesi tee o zamandan başlamış.
Ailecek hiç mi vicdaniniz yok sizin? Adam iyi sabirliymis valla. Kıymetini bilin. Kimse çekmez bu davranışları.Eşim sürdü hasta halde hepimizi götürmek için.
Ailem eşimle ilgilendi demiş ya oraya örnek olarak nane limon yaptılar demiş
Buna rağmen eşinizin kıymetini bilmiyorsunuz. Eşinizin yerinde olsam bu kadar kapris yapan aileyi çekemezdim. Bir dahakine arabayla hizmetlerini siz yaparsınız. Eşiniz daha bir yere götürmese haklı.Eşim sürdü hasta halde hepimizi götürmek için.
Zaten 2 gün daha kalacaktı erken döndü, tek kahvaltı yapmasın diye çağırdım.Neden bebekle kardeşinize yemek yapmaya gittiniz. Yazık değil mi bebeğe. Aç açıkta mı kaldı kız.
Neden 3 gün köyde beraberce kalıp hemen ertesi gün kahvaltıya surat asan kardeşinizi çağırdınız? Yazık adama ya. Hem hasta hem surat yemiş hem karısı ertesi gün sanki çok geçmiş gibi baldızını çağırmış.
Tek kahvalti yapsa cok mu aglayacakti?, tek kahvaltı yapmasın diye çağırdım.
Kalsaymış keşke kendisi.İki gün sonra dönerdi madem mutsuz oldu erken dönüşe.Bir de "eşim kardeşim annemle hep bir arada olamıyoruz " demişsiniz ama maşallah adamcağız sizi ne kadar görüyorsa kardeşinizi de o sıklıkla görüyor.En sonunda eşiniz benden bu kadar diyecek anneniz ve kardeşimle yaşayacaksınız..farkında mısınız?Zaten 2 gün daha kalacaktı erken döndü, tek kahvaltı yapmasın diye çağırdım.
Dönmeseydi zorla kolundan tutup mu götürdünüz?Zaten 2 gün daha kalacaktı erken döndü, tek kahvaltı yapmasın diye çağırdım.
Ailecek vicdansızmışsınız hiç kusura bakmayın. Adam iyi sabretmiş. Bir de surat asmışlar ya inanamıyorum. Siz de ailenizi tutup eşinize özür diletmeye çalışıyorsunuz pesEşim sürdü hasta halde hepimizi götürmek için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?