Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

Vallahi ben o zaman ben berbat bir abla kötü bir çocuğum hatta gelinliği bırakın ..

kocasının sonsuz sabrı ve sevgisi var zannnediyor ama yok. o adam böyle giderse bir gün bıkacak ,sevse bile boşanacak

aynı sizinki gibi biz de istenmez. ailecek konuştuk bunu. kardeşlerim ve ben dedik ki bi enişte de olsa akraba da olsa aynı evde kalmak istemeyiz. rahat edemeyiz. o rahatsız biz rahatsız burnumuzdan gelir. yanlış anlamayın ama zorunlu haller dışında yatılı misafir olmayalım birbirimize dedik. daha ortada fol yok yumurta yok bunu konuştuk. ki ben misafir seven insan da değilim

Anladım Mune hanımcığım. Aslında benzer şeyleri söylüyoruz. Bdv'de ailesi ve eşi arasındaki dengeyi tutturamayan adamlara hep kızarız. İşte burada da konu sahibi öyle yapıyor. Hata konu sahibinde. Şimdi eşi niye surat asmış falan diyorlar da, ben ona da kızamadım ya. Kalk git diye kovamam ben de birini, ama modum düşer işte. Gülemem, hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Açık açık yazıyorum valla. L Limonlu Su ve diğer üyeler aile bireylerini ağırlamaktan keyif alıyorlarmış, ne güzel. Ama benim gibi yatılı misafire bayılmayanlar da var. Ben kalabalık bir ailede büyüdüm ve alımlığımı aldım. Evimi alanımı korumak isterim. Zorunlu bir durum olmadıkça çocuğum ve eşimden hariç birini evde istemem. Bu da benim hakkım ve konu sahibinin eşinin de hakkı.

Ben o detayları bilmiyorum gerçekten, burada yine de kabahatli konu sahibesi, niye derseniz insan eşinin baldızı hakkındaki veya kayınbiraderi, görümcesi, anne babası hakkındaki düşüncelerini bilir, hele de bu tip olaylar yaşandıysa mutlaka bilir, kardeşiniz gelmek istiyorum dediğinde bunları göz önünde bulundurarak hareket edersiniz, eşinizle konuşursunuz kardeşim gelecekmiş ne diyelim dersiniz, kardeşinizin de karakterini biliyorsunuzdur onunla da ona göre konuşup izah edersiniz.

Ben de bayılmam yatılı misafire. Hastalık olur, taziye olur vs. o ayrı. Ama durduk yere de teklifsiz evime buyurulmasını istemem. Hazır olda misafir beklemiyorum sonuçta. Valla regl olmuşumdur, karnım ağrıyordur, kimseyi çekmek istemiyorumdur. Battaniye altına girip ağlamak istiyor olabilir canım. O anda görümcemi görmek istemem galiba.
Sevdiğim bir şahıssa gelir, güzelce ağırlarım, akşam herkes evine döner.

Zaten sizi tanıyor biliyorlardır o yüzden herkesin evinde yatılı kalinmaz mesela bende ablamda gidip kalmam keyfi olarak çünkü eniştemin rahatsız olacağını bilirim konu sahibinde sıkıntı var zaten eşini tanıyor sonuçta ona göre davranması lazım

Herkesin huyu farklıdır, evlilik hayatları da öyle ama evet katılıyorum eşler dengeyi sağlamak zorunda, kadın da erkek de bunu yapabilmeli ve her şeyi konuşabilmeliler ve herkese karşı kesinlikle sınırlarını çizebilmeleri gerekiyor, ben kayınpederime aklımdan geçeni söylemeliyim, eşim baldızına veya anneme, yeri geldiğinde kardeşime müsait değilim diyebilmeliyim, eşim annesine temelli bizimle kalamazsın demeli.

Denmezse böyle surat asmalar oluyor, ki bu da bir çözüm değil.

Ben doğum, ölüm, hastalık, düğün, zor ve mecburi durumlar dışında haftalarca aylarca kalınmasına anlam veremiyorum. Hele ki tedavi ve çocuk durumları varsa bavul toplayıp gelmek bana tamamen absürt geliyor.

Tabi ki biz de ailemizi ağırlıyoruz, kalanımız oluyor, toplanıyoruz, vakit geçiriyoruz ama şehirdışından olsa bile bir evde haftalarca aylarca kalmıyoruz. Annemin kardeşi şehirdışından geliyor, iki gün bizde kalıyor, üç gün öbür kardeşinde kalıyor, sonra başka bir akrabaya geçiyor. Ben de durumu normal bulanları tuhaf buldum Her şey tadında güzel.

Daha evli değilim, hariçten gazel okuyorum Asya hanımcığım.
Ama bekar halimle de sevmem yatılı misafiri. Şimdi de almak istemem yani. Ne bileyim ya, mesela dün eve 9'da geldim. Karnım açtı, üşendim hazırlayamadım. Kahve ve kekle tıkadım. Evimi toplamam gerekiyordu, ama canım istemedi toplamadım. Çünkü keyfime göre yaşıyorum. Ama başka biri olunca, mecbur yemek yapılacak. Karşısına oturup iki laf edilecek vs. Ben pek şeker biri de değilim. Bazen kendimi çekemiyorum valla.

Eşiniz o kadar haklı ki....Haklılığı burdan uzaya yol olur o derece...

Baksanıza daha, kardeşime bir şey diyemem. Eşim de surat asıyor, ne yapacağım diyor.
Şimdi şu durum hoş mu yani?
Kocasıyla kavga etmeyi biliyor, ama kardeşe tek laf edilemiyor. Kardeş de her nasılsa, ortamdaki gerilimden bir çıkarım yapamıyor. Ben olsam elli kere anlamıştım yani.

Önceki konunuza bakınca haksızlık yapıyorsunuz eşinize. Sevgi ve saygıyı böyle konular için tüketmeyin. Kardeşinizi de siz taniyorsunuz artık bilemedim ne dersiniz. Bunu eşinizle konuşsanız sana hak veriyorum ama nasıl soyliyeceginmi bilmiyorum diye o da bir fikir verebilir belki. Ailem benim için çok önemli tabi ki aramama kimse için ama bazı aileler gerçekten evliliğe zarar verebiliyor. İnca bir çizgi var orda ona dikkaat etmelisiniz çünkü artık siz bir aile oldunuz

Valla eski konulara ve konu sahibinin kardeslerinin rahatligina bakilirsa 10 gün degil 10 ay bile kalir.

Evet biraz zorluğu oluyor bende bı kaç zamandır misafirim yok diye bazen ev dağınık kalıyor toplamiyorum misafir olunca da öyle olmuyor malesef

Evet biraz zorluğu oluyor bende bı kaç zamandır misafirim yok diye bazen ev dağınık kalıyor toplamiyorum misafir olunca da öyle olmuyor malesef
İşte, benim gibi rahat insanlara göre değil bu misafir işleri.
Sabah otel kahvaltısı gibi kahvaltılar hazırlayan, sonra misafire şehir turu attıran, akşama da Michelin yıldızlı şefler gibi yemekler çıkaran becerikli ve enerjik kadınlar var tabi. Ama ben onlardan değilim. Valla sabah işe zor yetişiyorum ben.

Ayol bende onlardan değilim yeri geliyor makarna yeri geliyor ekmek peynir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…