Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

Misafir gelince onları yapmıyoruz ki Rosa. Uzaktan birkaç günlüğüne çok da iyi tanımadığımız biriyse bilemem ama anne,baba, kardeş vs gelince öyle olmuyor dolap orda yesin, deterjan orda temizlesin şeklinde takılıyoruz. Hele çocuğu olan bir aile ise misafir agirlayanlar cocuk için her türlü yemek yapılıyor.

sırf takıpci kasmak icin acılan bi hesap kardesini yada ablanı cagırırken kac gun diye cagardın ayrıca maden calısıyon niye cagardın ki kızı evde tek otursun diye mi

dr_yad, hadi birkaç gün neyse de 10 gün çok ya. Diyorum ya, ben çoğu zaman kahvaltı falan hazırlamam. Ekmek arası tırtıklar, sonra da ayakkabımı düşe kalka giyer işe yetişmeye çalışırım. Akşam çoğu zaman öyle çeşit çeşit yemek falan da olmuyor evde. Bir çeşit ancak olur, o da olursa. Yoksa dışarıdan söylerim.
Evimde kalan kardeşim de olsa, illa yemek lazım, kahvaltı lazım yani. Görümcem falansa yine lazım. Benim de ne enerjim ne isteğim var. Sevmiyorum arkadaş ev işi işte. Olmuyor yani, yapmak istemiyorum.

Hoş değil elbette, zaten benim yorumladığım kısım evliliğin temeli olan iletişim, eşler arası anlaşma uzlaşı ve misafir ağırlama kültürü.
Gelen misafirin kimin ailesinden olduğunun önemi yok gözümde, görümce de olsa düşüncem aynı.
Mesele çiftler arasında, misafirle ilgisi yok, misafire müsait değiliz gelme dersiniz de gelir o zaman iş değişir ama geleceğim diyene eşle konuşmadan gel demişseniz alır karşınıza konuşursunuz, ki zaten gelene ne zaman gelmeyi düşünüyorsun ne kadar kalmayı planlıyorsun gibi sorulması gerekenleri sormamak da garip bir durum benim için.

Bizde söylenir çünkü, falanca tarihte gelmeyi şu kadar kalmayı düşünüyorum müsait misin deriz biz, ki ben kimsede hastalık vb durumlar söz konusu değilse 1 haftadan fazla kalamam, o 1 haftada zorlama bir kalma olur benim için, normalde fizandan da gelsem, kaldığım yer annem kardeşim bile olsa 3. gün gitme kurtlarım kaynar içimde, bana gelenler 10-15-20 gün kalır kalabilir çünkü evde misafir var diye sıkmam kendimi, 3-5 günden fazla kalan olursa rahatça uykum geldi deyip akşam üzeri yatmaya giderim, tepem attı deyip dışarı çıkarım, her iş benim üzerimde de olmadığından geldiler yoruldum öldüm bittim diyecek bir şey yaşanmıyor çünkü, bunun bir sebebi de eşimle tavrımızdır, o da ailesine rahatça bir şey istediğinizde bana söyleyin muneye yaptırmayın der, ben de.
Aileler bizim düzeni bildiğinden zaten otomatikman yatılı misafir bize keyif veren bir ağırlama oluyor.

Ben annemleri özledim haftasonu gidelimmi diyip onu bırakıp gelin.

Cok haklı kimse kardeşiniz diye hoşlanmadığı bir insana kendi evinde katlanmak zorunda degil

Yorumları okudum şok oldum.Yurt dışında yaşıyoruz kayınvalidemler gelecekken eşimin bana sormasını beklemedim hiç.Kendi ailem gelse bende eşimden izin almam sadece söylerim gelecekler diye.Konu sahibinin eşi ile kardeşinin arasında problem olsa anlarım yapılan yorumları ama herşey normalken kardeşim bana gelip 1-2 hafta kalamama durumu olamaz.Kardeşi geleli 10 gün olmuş ne eve çökmesi.Ayy milletin ne kıymetli evi kocası var.Saygısızlık eden olmadığı sürece her iki tarafın kardeşleri gelir gider ne var bunda anlatamadım?Benim sessiz sakin kardeşime katlanamayan adamın bende hiçbirşeyine katlanmam.Maddi konuda ki yardımlarda çok söz konusu olmuş.Sanki kardeşine ev almış gibiKonu sahibi karı koca memurmuş ne var okuyan birine elinden geldiğince yardım etse.Yaptığımız iyilikler gün gelir bizi mutlaka bulur.İki gün sonra kimin ne olacağı belli değil.Allah korusun ama konu sahibinin de gün gelir kardeşine ihtiyacı olabilir.

Ben de hiç sevmem..işte kendileri yapsın diyorum bende zzaten sabah işe gidiyoruz ne kahvaltısı hazırlayacağız ya. Takilsinlar kendileri. Ben öyle bakıyorum. Ayıplayan da gelmesin:)

Ben de hiç sevmem..işte kendileri yapsın diyorum bende zzaten sabah işe gidiyoruz ne kahvaltısı hazırlayacağız ya. Takilsinlar kendileri. Ben öyle bakıyorum. Ayıplayan da gelmesin:)
İşte çoğu kişi sizin gibi yapamıyor ki. Ben olsam ben de sizin gibi yaparım. Sonra kötü gelin derler. Bizim sülale böyle der en azından.

Bizimkilere kaç gün kalacaksınız, dur bir hanıma sorayım desen ooovvv gelmeden kovmuşsun gibi algılarlar. Ben bu yüzden gıcık oldum bu yatılı misafir işine işte. Durduk yere cadoloz olmuyor insan işte.
Tadında bırakmak da önemli tabi. 10 günlük misafirlik olmaz zannımca.
Haber verilsin, fikrim alınsın, bir haftayı da aşmasın. Gül gibi ağırlayayım, minnoş minnoş ayrılalım. Ama gelip evime çökerse o zaman pisleşirim. Kovmam tabi de, modum düşer.

Yani kardeşe git denmez de en azından kaç e geliyorsun ne zaman döneceksin diye sorulur. Eğer çok daha kalma gibi bir planı varsa biz önümüzdeki haftasonu bir yerlere kaçmayı düşünüyoruz senin dönüş tarihi ne zamandı ona göre ayarlayalım diyebilirsiniz.

Burada çok nadir olsa da bir er kişisini haklı buldum.
Böyle durumlarda keşke 3. şahıs yani evde misafir olan kendi düşünse sizde birşey demek yada ne yapacağını bilmez durumda kalmak zorunda olmasak...
Haftaya bir programınız olduğunu eşiniz ile şehir dışına çıkmak zorunda olduğunuzu söyleseniz..siz gidin ben kalırım demezse tabii??

On gün misafirlik mi olur? Ben ablama asla habersiz gitmem, yılda bir kez anca yatıya kalırım,onda da teklif beklerim 'gitme kal' diye.
Kimse kimsenin evine on gün çökemez, ayıp denen bir şey var.
Kardeşinize de açık açık sorun,ne zaman gitmeyi planladığını. Ayıp mı günah mı?

*İşin ucunu alamazsaniz neler olur tahmin edemezsiniz. Benim annemin kardeşi de böyle bizim evin kendi evi biliyordu, evimiz merkezi diye haftasonlari falan cumadan gece gelir pazar gecesi giderlerdi,sonra hamile kaldi,bizim evde geçirdi. Doğurdu, lohusa kadın+ kocası kaç ay salonda yattı, en sonunda kovduk gittiler ama bebeği bakariz diye bize bıraktılar (yaklaşık on senecik)
Olmaz olmaz deme,sana kendi evimden örnek verdim. Yol yakinken sepet havası yap, yolla. Yoksa o da teyzem gibi yavaştan 'daha buyuk masa alsaniza,sigamiyoruz' demeye basalr

Kimse o saydıklarınızı yapmıyor ki
Yakınlık meselesi işte
Yakın olduğun (anne,baba,kardeş gibi)insanlar da sizden bunları beklemiyor
Aksine işten yorgun eve geliyorsunuz bi bakmışsınız evde hazır yemek var

Yok kardesime telefon almadim. Zaten o kardesim geldi eve. Ama ne yapacagimida sasirmis vaziyetteyik kardesime git diyemem. Uslubunca nasil soylenir bilmiyorum. Kardesim cok hassas biri. Ben bunu ima dahî etsem kusebilir.
Uzaktan gelmiş kızkardeşin evinde uzaktan gelip 10 gün kalınır bence ama eşiniz de haklı. İnsan eve gelip dinlenmek istiyor ama nasıl söylersiniz bilemedim

“Canım enisten cok rahatsız sehir dısında hastaneye gidecegiz dönüstede kaynanam gelebilir sen eve annemlere gec annesiyle arası pek iyi degil soguk rüzgarlar esiyor konusturcam onları” diyin.

Yada demeyin, belki “anahtarı bana bırakın siz islerinizi halledin” diyebilir.

“Canım yarın bir gün enistenin erkek arkadasları eve gelecek baya kalabalık olacaklar benide pek evde istemiyo arkadaslarıyla bi proje üzerine toplaşacaklar ben annemlere gececem beraber gecelim” falan diyin. Beraber geçin.

1-2 gün kalın dönün sizle beraber dönmeye çalışabilir. Çok yoğun oluyorum yoruluyorum gibi negatif basın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…