- 9 Aralık 2009
- 17.207
- 54.936
- 1.123
- Konu Sahibi hayasevinceguzel16
-
Misafir gelince onları yapmıyoruz ki Rosa. Uzaktan birkaç günlüğüne çok da iyi tanımadığımız biriyse bilemem ama anne,baba, kardeş vs gelince öyle olmuyor dolap orda yesin, deterjan orda temizlesin şeklinde takılıyoruz. Hele çocuğu olan bir aile ise misafir agirlayanlar cocuk için her türlü yemek yapılıyor.İşte, benim gibi rahat insanlara göre değil bu misafir işleri.
Sabah otel kahvaltısı gibi kahvaltılar hazırlayan, sonra misafire şehir turu attıran, akşama da Michelin yıldızlı şefler gibi yemekler çıkaran becerikli ve enerjik kadınlar var tabi. Ama ben onlardan değilim. Valla sabah işe zor yetişiyorum ben.
sırf takıpci kasmak icin acılan bi hesap kardesini yada ablanı cagırırken kac gun diye cagardın ayrıca maden calısıyon niye cagardın ki kızı evde tek otursun diye miHerkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
dr_yad, hadi birkaç gün neyse de 10 gün çok ya. Diyorum ya, ben çoğu zaman kahvaltı falan hazırlamam. Ekmek arası tırtıklar, sonra da ayakkabımı düşe kalka giyer işe yetişmeye çalışırım. Akşam çoğu zaman öyle çeşit çeşit yemek falan da olmuyor evde. Bir çeşit ancak olur, o da olursa. Yoksa dışarıdan söylerim.Misafir gelince onları yapmıyoruz ki Rosa. Uzaktan birkaç günlüğüne çok da iyi tanımadığımız biriyse bilemem ama anne,baba, kardeş vs gelince öyle olmuyor dolap orda yesin, deterjan orda temizlesin şeklinde takılıyoruz. Hele çocuğu olan bir aile ise misafir agirlayanlar cocuk için her türlü yemek yapılıyor.
Hoş değil elbette, zaten benim yorumladığım kısım evliliğin temeli olan iletişim, eşler arası anlaşma uzlaşı ve misafir ağırlama kültürü.Baksanıza daha, kardeşime bir şey diyemem. Eşim de surat asıyor, ne yapacağım diyor.
Şimdi şu durum hoş mu yani?
Kocasıyla kavga etmeyi biliyor, ama kardeşe tek laf edilemiyor. Kardeş de her nasılsa, ortamdaki gerilimden bir çıkarım yapamıyor. Ben olsam elli kere anlamıştım yani.
Ben annemleri özledim haftasonu gidelimmi diyip onu bırakıp gelin.Aslinda esim sabirli biridir lakin. Su aralar bir proje uzerinde ugrasiyor. O nedenlede hafif gergin. Benimde hatalarim var cok calistigi zaman iceri gel vakit gecirelim kardesimle diyorun bunu yapmamam lazim aslinda. Kardesim ne zaman gidecegini soylemedi. Kocaman bir valiz esya getirmis ama kardese de git denmez ki. Nasil davranacagimi bilemiyorum esas derdim o? Ne diyeyim kardesime.
Cok haklı kimse kardeşiniz diye hoşlanmadığı bir insana kendi evinde katlanmak zorunda degilHerkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
Ben de hiç sevmem..işte kendileri yapsın diyorum bendedr_yad, hadi birkaç gün neyse de 10 gün çok ya. Diyorum ya, ben çoğu zaman kahvaltı falan hazırlamam. Ekmek arası tırtıklar, sonra da ayakkabımı düşe kalka giyer işe yetişmeye çalışırım. Akşam çoğu zaman öyle çeşit çeşit yemek falan da olmuyor evde. Bir çeşit ancak olur, o da olursa. Yoksa dışarıdan söylerim.
Evimde kalan kardeşim de olsa, illa yemek lazım, kahvaltı lazım yani. Görümcem falansa yine lazım. Benim de ne enerjim ne isteğim var. Sevmiyorum arkadaş ev işi işte. Olmuyor yani, yapmak istemiyorum.
En iyi cevap seçilebilirBen annemleri özledim haftasonu gidelimmi diyip onu bırakıp gelin.
İşte çoğu kişi sizin gibi yapamıyor ki.Ben de hiç sevmem..işte kendileri yapsın diyorum bendezzaten sabah işe gidiyoruz ne kahvaltısı hazırlayacağız ya. Takilsinlar kendileri. Ben öyle bakıyorum. Ayıplayan da gelmesin:)
Bizimkilere kaç gün kalacaksınız, dur bir hanıma sorayım desen ooovvv gelmeden kovmuşsun gibi algılarlar. Ben bu yüzden gıcık oldum bu yatılı misafir işine işte. Durduk yere cadoloz olmuyor insan işte.Hoş değil elbette, zaten benim yorumladığım kısım evliliğin temeli olan iletişim, eşler arası anlaşma uzlaşı ve misafir ağırlama kültürü.
Gelen misafirin kimin ailesinden olduğunun önemi yok gözümde, görümce de olsa düşüncem aynı.
Mesele çiftler arasında, misafirle ilgisi yok, misafire müsait değiliz gelme dersiniz de gelir o zaman iş değişir ama geleceğim diyene eşle konuşmadan gel demişseniz alır karşınıza konuşursunuz, ki zaten gelene ne zaman gelmeyi düşünüyorsun ne kadar kalmayı planlıyorsun gibi sorulması gerekenleri sormamak da garip bir durum benim için.
Bizde söylenir çünkü, falanca tarihte gelmeyi şu kadar kalmayı düşünüyorum müsait misin deriz biz, ki ben kimsede hastalık vb durumlar söz konusu değilse 1 haftadan fazla kalamam, o 1 haftada zorlama bir kalma olur benim için, normalde fizandan da gelsem, kaldığım yer annem kardeşim bile olsa 3. gün gitme kurtlarım kaynar içimde, bana gelenler 10-15-20 gün kalır kalabilir çünkü evde misafir var diye sıkmam kendimi, 3-5 günden fazla kalan olursa rahatça uykum geldi deyip akşam üzeri yatmaya giderim, tepem attı deyip dışarı çıkarım, her iş benim üzerimde de olmadığından geldiler yoruldum öldüm bittim diyecek bir şey yaşanmıyor çünkü, bunun bir sebebi de eşimle tavrımızdır, o da ailesine rahatça bir şey istediğinizde bana söyleyin muneye yaptırmayın der, ben de.
Aileler bizim düzeni bildiğinden zaten otomatikman yatılı misafir bize keyif veren bir ağırlama oluyor.
Kimse o saydıklarınızı yapmıyor kiİşte, benim gibi rahat insanlara göre değil bu misafir işleri.
Sabah otel kahvaltısı gibi kahvaltılar hazırlayan, sonra misafire şehir turu attıran, akşama da Michelin yıldızlı şefler gibi yemekler çıkaran becerikli ve enerjik kadınlar var tabi. Ama ben onlardan değilim. Valla sabah işe zor yetişiyorum ben.
Uzaktan gelmiş kızkardeşin evinde uzaktan gelip 10 gün kalınır bence ama eşiniz de haklı. İnsan eve gelip dinlenmek istiyor ama nasıl söylersiniz bilemedimYok kardesime telefon almadim. Zaten o kardesim geldi eve. Ama ne yapacagimida sasirmis vaziyetteyik kardesime git diyemem. Uslubunca nasil soylenir bilmiyorum. Kardesim cok hassas biri. Ben bunu ima dahî etsem kusebilir.
Kesin çözümEn iyi cevap seçilebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?