• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşimin nişanına karışıyor.

İşi gücü olmayan ama evlenmekten de geri durmayan kardeşinize neden para atsın?
Bu nasıl manyak bir yorum. Kardeşimin işi yok demedim. Askerden geldi işi var çalışıyor maaşı düşük kendi çapında bişeyler yapmaya çalışıyor çocuk. Maddi durumu çerçevesinde. Benimde eşimin geliri yine iyi olduğu için bizde destek olalım dedim. Neden atmasın ki. Kayınbiladeri. Benim kardeş onun arabasını yıkardı edersin pasta çekerdi sanayiye götürürdü. Niye yapmasın yani. Evlenecek tabi ki adam geliri düşük adamlar evlenemez diye yasa mı var.

Değil , çok ağırınıza gidiyorsa çalışın
Değil mii. Erkek kadının masraflarını gözetmek durumunda zaten abicim. Neye göre değil. Ayrıca çalışın demiş yine abimiz. Aynen bebeğimi bırakım gidim çalışım bakıcıya da aldığım paranın tamamını verim. Dışarıda asgari ücret. 23 bln tl haberin var mı

İşte annesidir alsın derseniz böyle olur. Karşına geçip borç içindeyiz annene almazsın diyeceksin ki görecek ebesinin nikahını. Hem sizi para harcamayacakta kime harcayacak paşamız anasına mı?

Ona diyin ki beni şöyle bir giyindir donatta millet görsün kocanınız karısı belki işe yarar. Hiç sevmiyorum böyle eşine cimri tipleri. Ne bilim eş dediğin eşinin gözünü bir şey de bırakmamaya çalışmalı lüks, pahalı olmasın ama imkanlar çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalışsın
İşte bak aradığım yorum. Konuşur gibi yorum yapmış bana. Ağzına sağlık. Dedim zaten annem kırk yılın başında bişey alıyorum dedi ona da

130 bin maaşı olan birinin 100 bin borcu olması garip.kredi kartı gideri zaten 20 30 bin olur min.Calışmadığınız için kardeşinize yapqcagnız en ufak harcama eşinizin gözüne batar rahatsız olur çalışıyor olsanız birsey diyemezdi.Kendi ailesine maddi bi yardımı oluyor mu?
Nişanlanacak kardeş de henüz çalışmıyormuş. Bence o da batıyor adama.

Bu nasıl manyak bir yorum. Kardeşimin işi yok demedim. Askerden geldi işi var çalışıyor maaşı düşük kendi çapında bişeyler yapmaya çalışıyor çocuk. Maddi durumu çerçevesinde. Benimde eşimin geliri yine iyi olduğu için bizde destek olalım dedim. Neden atmasın ki. Kayınbiladeri. Benim kardeş onun arabasını yıkardı edersin pasta çekerdi sanayiye götürürdü. Niye yapmasın yani. Evlenecek tabi ki adam geliri düşük adamlar evlenemez diye yasa mı var.
Kardeşim çalışmıyor askerden yeni geldi

Manyak derken? Kendi yazıklarınızla çelişiyorsunuz önce çalışmıyor dediniz şimdi çalışıyor ama maaşı düşük dediniz? Evet vermek zorunda değil keza vermiyormuş işte, ne yapabilirsiniz ki?

Değil mii. Erkek kadının masraflarını gözetmek durumunda zaten abicim. Neye göre değil. Ayrıca çalışın demiş yine abimiz. Aynen bebeğimi bırakım gidim çalışım bakıcıya da aldığım paranın tamamını verim. Dışarıda asgari ücret. 23 bln tl haberin var mı
Yoo değil niye zorunda sebep ne ? Eliniz ayağınız tutuyorsa kimsenin böyle bir zorunluluğu yok ha canı ister çalışma karıcım der bu para ikimizin der o ayrı ama böyle bir şey de yok asgari ücret harcamalar şu bu çok umrunuzdaydıysa eğer bunu çocuk yapmadan önce düşünüp plan yapsaydınız ayrıca ben sadece para için çalışmayı doğru bulmuyorum tüm maaşı bakıcıya veriyor olsam da çalışırdım sosyal çevre kendini geliştirmek üretmek bir şeylere katkı sağlamak kariyer tatmini gibi gibi yüzlerce sebep sayarım ayrıca kk da görüyoruz ki erkeklerin %70-80 gibi bir çoğunluğu çalışmayan kadına saygı duymuyor kaybetmekten korkmuyor hatta çoğu çalışmayan kişiye öz ailesi bile saygı duymuyor sen burda bana çemkireceğini bu dilini kocana kullan ulan allahın cimri köpeği bana bakmak zorundasın lan de , de bakalım sonun ne olacak zorunda mı değil mi kocan anlatır sana
Buraya konu açanların da bu tribi baydı ha evdeki adama el pençe burda aslan

Çalışmıyorum. Hem giyeceğime hemde ona yardımcı olmak istiyorum niye sen arıyorsun fotpgrafçı sanane para atalım destek olalım diyorum yok. Durumu maaşı iyi
Kocanızın davranışı hoş değil ama kardeşinizin daha nişan yapacak durumu yoksa evini nasıl geçindirecek? Çalışıp kendini toparlasın sonra kalkışsın bu işlere..

Manyak derken? Kendi yazıklarınızla çelişiyorsunuz önce çalışmıyor dediniz şimdi çalışıyor ama maaşı düşük dediniz? Evet vermek zorunda değil keza vermiyormuş işte, ne yapabilirsiniz ki?
Sinirden direk üyelik açıp yazdım. Ne önemi var ki şuan. Ben kardeşime destek olmak niyetindeyim eşimin duyarsızlığını size anlattım. Destek vermenizi beklemiyorum ama bu şekilde hitap edemezsin.

İşini daha düzene oturtmamış kardeşiniz yana yakıla nişan mı yapıyor? Bir ALLAH'IN kulu dur !!!önce birikim yap,biraz çalış ,demedi mi?
Eşiniz herşeyinize karışmakta haksız ,imkan dahilinde aldıklarıma laf ediyorsa bariz cimri dir cimri adamla geçim olmaz.130 bin kazanıp 100 bin borç ödeyen adamdan da para istenmez buda başka bir gerçek....

sizin ihtiyaçlarınızı gidermeli elbette ama keyfi harcamalarınıza göz yummak zorunda değil,hele ki kardeşinize çıkarıp 100 lira vermek zorunda asla değil.Kardeşiniz evlensin kendi kaynbiraderine eşi beş kuruş verse kavga çıkarırsınız emin olun.

Sinirden direk üyelik açıp yazdım. Ne önemi var ki şuan. Ben kardeşime destek olmak niyetindeyim eşimin duyarsızlığını size anlattım. Destek vermenizi beklemiyorum ama bu şekilde hitap edemezsin.
İşte sizin kendi paranız olmayınca öyle olmuyor. Sizden kısmıyorsa annesine yardım edebilir. Fakat sizden kısmıyorsa kardeşinize yardım etmek zorunda değil. Siz hoşluk olsun diyorsunuz ama eşiniz daha sizin alacaklarınıza laf söylüyor. Eğer kardeşinize yardım ederse bir ömür laf işitirsiniz. Ben asla böyle bir şeye gelemezdim. Gururuma çok dokunurdu.

Siz çalışmıyorsanız kocanız tabi ki alacağınız kıyafetin, ayakkabının parasını vermek zorunda, değil diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba?
O parayı vermek zoruna gidecekse çalışan kadınla evlensin ya da evlenmesin beyfendi. Böyle diye diye hiçbir aile sorumluluğu almayan erkekler türedi.

Sizde kendi kıyafetiniz için laf işitirken kardeşinize yardım ettirmeyi nasıl düşünüyorsunuz? Biraz gerçekçi olun. Ayrıca kardeşinize askerden yeni gelmiş, işi yok yazmışsınız, nişanın da acelesi yok şu durumda.

Bu konuda diyecek bir şeyim yok. Tek ele bakınca her şey masraf olur zaten bir de bu kadar borcunuz varsa. O yüzden böyle durumlar yaşamamak için bebeğiniz büyüdüğünde işe girin bence.

Nasıl hitap ettim ki? Sinirle en fazla yazım hatası yaparsınız konunun en can alıcı kısmıyla alakalı hata yapmazsınız, önemi var tabii,
sadece karısının kardeşi olduğu için çalışmadan evlenmeye kalkan kardeşinize destek olmak zorunda değil eşiniz, size karşı duyarsızlığını bilmem ama kardeşinize karşı duyarsız falan değil.

Konudan bağımsız olarak kadın gayette çalışıyor arkadaşlar. Kadınların bile bu ev içi emeği yok saymasını anlayamıyorum. Kadın adamında yapımında ortak olduğu bir çocuğu büyütüyor. Ev işleriyle ilgileniyor. Bu da bir iş ve gayet tabi bu kadınına da zevki olarak harcayabileceği para vermek zorunda. Bu parayı nereye harcayacağıda tamamen kadina bağlı olmalı. Aile içinde sen çocuğa bak karari verildiyse bu böyle. Kadın zaten çocuk bakımında çalışıyor. Bu konularda nasıl erkeğe hak veriliyor anlamıyorum. Madem karısına zevkine harcayacağı para vermek batıyor paşama bir bakıcı tutsun bu Kadında kendi için çalışsın.

Gelirinize göre çok uçuk sayılacak miktarlarda alışveriş yapmıyorsanız, ödeyecek gücünüz varsa eşiniz buna karışamaz. Ama askerden gelip işsiz güçsüz haliyle koştur koştur nişan yapmaya çalışan kardeşinize yardım etmek zorunda değil.

Eşiniz size karşı genel olarak cimriyse buna da yapacak bir şey yok. Böyle adamlar gördüğüm kadarıyla pek değişmiyorlar.

Eşim artık kardeşimin nişanına karışmaya başladı. Yani şöyle elbise alıyorum masraf diyor. Ayakkabı çanta diyorum kardeşinden al diyor. Annesine her şeyi alır ama hiç gözüne batmaz. Alsın ok annesi de ne ya bu böyle. Kuaföre gideceğim masraf. Az önce de aramış altın ver bozdurayım borcumu öderim sende daha rahat nişan şeyini yaparsın diyor. Ya zaten sen benim masraflarımı karşılamak durumundasın. Kardeşim çalışmıyor askerden yeni geldi daha uyguna fotpgrafçı olsun kuaföre elbise kız için uygun fiyatlı bişeyler araştırıyorum. Daha siz ailecek kardeşinin nişanını yapamıyorsunuz dedi gözüm felan döndü atacaktım tokat ta zor tuttum kendimi artık. Herşey ateş pahası güzel ve iyi olan şeylerin indirimli fiyatına var. Niye ilk gördüğümüze atlayalım. Tabii araştırma yapacaz. Kendisinin tuzu kuru bizi eleştiriyor. Dediği laf ağrıma gitti. Oh size de anlattım içimi döktüm. Ama o kuaföre de gidecemayakkabıyı çantayıda alacam. Görür o !!!!
Alış veriş yapmak istediğinizde laf söylemesine bir şey diyemem ama kardeşiniz şu an da maddi olarak iyi durumda değilse nişan yapmayı erteleyecek ya da aileniz destek olacak.Eşinizin para gönderme gibi bir zorunluluğu yok.
Olay tam tersi olsaydı olay çıkartırdınız eşim işi gücü olamayan kardeşi nişan yapsın diye para gönderiyor diye.
Ayrıca yorumun birinde parası yoksa evlenmesin mi demişsiniz. Evet mümkünse evlenmesin parasız hayat dönmüyor

e kardesiniz de erkek degil mi? o da ladinin masraflarını gozetmek durumunda değil mi? o zaman neden askerden gelir gelmez işsiz haliyle bu islerin altina girdi?
Kardeşim çalışmıyor askerden yeni geldi daha
kendin demissin calismiyor diye simdi de "calisiyor ama dusuk gelirli" diyorsun.
ilk dedigine inaniyorum ki calismiyor. e onun neyine evlenmek?
sevgilisine de yazik degil mi herseyi ucuza getirmeye calisiyorsunuz kizin icinde kaliyor. oyle olacagina hem aileniz hem o birikim yapsin az cok kenara altin vs atsinlar. seneye bj gunler baslayin nişan islerine hem daha iyi is bulur belki hem de birikimle daha rahat eder . gencecik oglan yani askere gittigine gore. ha bir sene once ha bir sene sonra evlenmis ne acelesi vardi?
kendi etmis kendi bulmus.
ayrica eşin hayvanın teki ama biliyorsun kocanin huyunu neden anlatiyorsun yok ucuz fotografci ariyorum yok bilmemne diye. tabii laf eder çünkü karakteri bozuk. biliyorsun adamin agzina laf veriyorsun.
ayrica sen gorumcesin. sen 24 yasinda coluk cocuga karışmışsin calismiyorsun, kardesin 22 yasinda belki askerden gelmis calismadan evlenme derdinde. buradan sosyoekonomik konumunuz belli oluyor. bu kultur grubunda gorumcenin "ucuzunu bulalim" halleri hos karsilanmaz. karsi taraf sinirlenir "ben en iyisine layik degil miyim" diye.

*bu arada düğün sacmaliklarindan ben de nefret ediyorum. söz elbisem nişan elbisem gelinligim ayakkabilarim kiyafet tadilatlari saclarim ve makyajlarim hepsi dahil 13 bin lira tuttu 🤣🤣 sozde aldigim ayakkabiyi nisanda ve nikahta da giydim ve gercekten hepsinde cok guzel oldum, ışıl ışıldım🧿
esime de olabilecek en az masrafi yaptirdim. is arkadaslari 6 binlik isteme cikolatacisi aldiracakti . neyse ki bana danismadan don bile almaz. callebauttan sekilli sukullu belcika cikolatasi aldik 500 liraya, nikah sekerlerini kendimiz yaptik, davetiyeleri tasarlayip (reklam degil buyuk oneri bidolu sitesinden) 150 liraya bastirdik - ki hayatimda gördüğüm en guzel davetiyeydi - cidden emek verdik bizi yansitan birsey oldu) nikah cicegimi de kendim cingeneden aldim esimle keyifle sardik - 350 lira ve 3 - 5 video izleyip tasarim izleyip yaptik
1000116415.webp

makyaja gratise gittim falan😂😂😂
foto cekimi hic dusunmedik bile. dugunden ve fotoğraf cekiminden vs tasarruf ettigimiz parayla 11. ulkemize gidecegiz beraber. orada gelinligimi giyer doganin icinde gonlumuzce cekeriz tripod ile bize yeter.
yani bence de sacma gereksiz seylere "ben en iyisine layigim" diye salak salak rakamlar ödemek.
ama bir gorumcem olsaydi ve bana "kizim ne gerek var oraya bak ucuzu var, onun da ucuzu var, sunun da ucuzunu bulalim" falan deseydi çok pis kurulurdum😂😂

Back
X