şüpheleri var mı ?insanlar kendine zarar verecek falan sanıyor mu acaba?Merhaba arkadaslar sizlere birsey danismak istiyorum ben 10 yildir evliyim ve evlendigimin ilk ayi esimin kendi kendine konustugunu duydum ilk basta cok korkmustum ama alismistim artik konusma sekli sanki karsinda biri varmis gibi degildi taki 2 gun onceye kadar konusurken duydum ilk basta telefonla konustugunu zannettim ama olmadigini anladim resmen sohnet ediyordu.esimde sadeve bu yokbiraz fakli bir insan cok tutarsiz asiri unutkan cok sorumsuz o tamamen kendi dunyasinda yasiyor 2 cocugumuz var onlara karsi da cok ilgisiz kensidi birseyi kafasinda kurar ve ona inanir asla beni anlamaz yani normal insanlae gibi degil acaba esimin hastaligi ne olabilir nasil bir yol izlemeliyim onun adina cok uzuluyorum
Merhaba arkadaslar sizlere birsey danismak istiyorum ben 10 yildir evliyim ve evlendigimin ilk ayi esimin kendi kendine konustugunu duydum ilk basta cok korkmustum ama alismistim artik konusma sekli sanki karsinda biri varmis gibi degildi taki 2 gun onceye kadar konusurken duydum ilk basta telefonla konustugunu zannettim ama olmadigini anladim resmen sohnet ediyordu.esimde sadeve bu yokbiraz fakli bir insan cok tutarsiz asiri unutkan cok sorumsuz o tamamen kendi dunyasinda yasiyor 2 cocugumuz var onlara karsi da cok ilgisiz kensidi birseyi kafasinda kurar ve ona inanir asla beni anlamaz yani normal insanlae gibi degil acaba esimin hastaligi ne olabilir nasil bir yol izlemeliyim onun adina cok uzuluyorum
arada bir şeye kızınca kendi kendine konuşmak olabilir.ama karşısında biri var gibi ona anlatıyorsa ve diğer insanlar hakkında şüphe duyuyorsa kendine zarar vereceklerini zehirleyeceklerini vs düşünüyorsa şizofreni başlangıcı olabilirNasıl kendi kendine konuşuyor ?
Mesela ben de sinir olunca falan kendi kendime söylenirim, böyle birsey mi ? Yoksa herhangi bir eşyayla falan mı konuşuyor ?
Kendisiyle konuştunuz mu bu konuyu ?
10 yıldır konuşuyormuş ama az bir zaman da değil , şizofreni başlangıcı olsa daha da ilerlemez miydi hastalık ?arada bir şeye kızınca kendi kendine konuşmak olabilir.ama karşısında biri var gibi ona anlatıyorsa ve diğer insanlar hakkında şüphe duyuyorsa kendine zarar vereceklerini zehirleyeceklerini vs düşünüyorsa şizofreni başlangıcı olabilir
Evet konu sahibi eğer ceyceyin dediği gibiyse doktora başvurmalısınızarada bir şeye kızınca kendi kendine konuşmak olabilir.ama karşısında biri var gibi ona anlatıyorsa ve diğer insanlar hakkında şüphe duyuyorsa kendine zarar vereceklerini zehirleyeceklerini vs düşünüyorsa şizofreni başlangıcı olabilir
onu bilemem doktorlar bilir.düzeyleri olabilir bu hastalığın.hatta bazı aylarda mani bazılarında atağa geçtiği alevlendiği zamanlar oluyormuş diye duymuştum10 yıldır konuşuyormuş ama az bir zaman da değil , şizofreni başlangıcı olsa daha da ilerlemez miydi hastalık ?
yalnız mı hissediyor ki kendini?o şekilde içini mi döküyor ki?siz gene de bir doktora ikna edin2 gun once duydugumda arkadasiyla konusuyordu hep adini soyluyordu ama o i san yoktu telefonda degildi son konusmalara baktim o kisiyle konusmadi baskalari hakkinda suphe duymaz insanlara kizar ama suoheci degil.baya sohbet ediyor genelde yasanmisliklari anlatiyor
Merhaba arkadaslar sizlere birsey danismak istiyorum ben 10 yildir evliyim ve evlendigimin ilk ayi esimin kendi kendine konustugunu duydum ilk basta cok korkmustum ama alismistim artik konusma sekli sanki karsinda biri varmis gibi degildi taki 2 gun onceye kadar konusurken duydum ilk basta telefonla konustugunu zannettim ama olmadigini anladim resmen sohnet ediyordu.esimde sadeve bu yokbiraz fakli bir insan cok tutarsiz asiri unutkan cok sorumsuz o tamamen kendi dunyasinda yasiyor 2 cocugumuz var onlara karsi da cok ilgisiz kensidi birseyi kafasinda kurar ve ona inanir asla beni anlamaz yani normal insanlae gibi degil acaba esimin hastaligi ne olabilir nasil bir yol izlemeliyim onun adina cok uzuluyorum
Akıl oyunları filmini izlediniz mi?2 gun once duydugumda arkadasiyla konusuyordu hep adini soyluyordu ama o i san yoktu telefonda degildi son konusmalara baktim o kisiyle konusmadi baskalari hakkinda suphe duymaz insanlara kizar ama suoheci degil.baya sohbet ediyor genelde yasanmisliklari anlatiyor
sesli kızınca konuşulabilir .ben de kafamın içinden konuşurum bazen .o zaman rahatlıyorum birine anlatmış gibi.Bişi diyeyim, ben de kendi kendine konuşurum
Eşim hatta kimle konuşuyorsun der
Yani insanin kendi ile konuşması kötü mü
Diğer yazdıklarınıza bişi diyemem
Teşekkür ediyorum bakayımMiknatiss konusu var bir bakın isterseniz. Aynı sıkıntılar onun eşinde de vardı
Yok canim kızınca degilsesli kızınca konuşulabilir .ben de kafamın içinden konuşurum bazen .o zaman rahatlıyorum birine anlatmış gibi.
işyerinde sorun yaşıyor mu?mesela sokakta yürürken de konuşuyor mu yoksa sadece evde mi?Psikologa gitmesi icin ikna edecegim dedigim gibi ilk baslarda konursurdu ama ilk defa biri varmis gibi konusmasi beni endiselendirdi sokakta falanda konusur evde konustugu zaman beni gorunce hemen susuyor
Kabul etmeyecektir diyw düşünüyorum ama eşiniz normal değil..geçmiş olsun...Psikologa gitmesi icin ikna edecegim dedigim gibi ilk baslarda konursurdu ama ilk defa biri varmis gibi konusmasi beni endiselendirdi sokakta falanda konusur evde konustugu zaman beni gorunce hemen susuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?