Esim kendi kendine konusuyor

Size karşı herhangi bir kısıtlama veya çok saçma bir şekilde eve hapsetmeye çalışma vs gibi hareketleri oldumu? Yani önce bunu sorarak başlamak istiyorum çünkü daha birsürü soru sorabilirimde siz cevapladıkça soracağım.
Şöyleki benim eşimdede sizin dediğiniz durumlar vardı ve tedavi olmasını istedim ancak o istemedi hatta üzerine boşanmak istedi o yüzden şu anda davamız devam ediyor yani boşanıyoruz. Bu yüzden size merak ettikleriniz konusunda bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim

Ekleme: şunu belirtmek isterim sakın tedavi ol diye atlamayın bunu çok dikkatlice yapmalısınız yoksa geri dönülmez yola girersiniz. Hatta buradaki doktorların ve normaldede bir doktora danışarak hareket edin lütfen bu dediğimi dikkate alın gerçekten en ufak hatada geri dönüşü olmuyor.

Benim bir yakınım da konuşur bu şekilde arasıra. Bu şey gibi oluyor genelde. Biriyle konuşmaya sanki planlıyor gibi kendini. Diyelim ki birinin yanına gidiyor yoldayız. Mırıldanıyor konuşacağı şeyleri . Veya biri uzaktan yaklaşıyor bize doğru. O kişiye ne diyeceğini prova eder gibi tekrarlıyor kısık sesle .
Açıkçası benim de tuhafıma gidiyor ama daha önce pek sorgulamadım bu durumu.
Eşinizle konuştunuz mu siz bu durumu ? Neden yaptığını ?

Cok sevinirim,esim aksine evde olmamizi pek istemez ailem uzakta oraya gitmemi hic kisitlamaz ama ilk basta bir cikisir o nerden cikti falan diye aradan 5 dk gecer saat kacta cikacaksin yola der dedim gibi cok tutarsiz

sadece biri varmış gibi konuşuyor yani?şizofreni olsa insanlardan şüphe duyması lazımdı.onlara olmayacak vasıflar yüklemesi lazımdı.bunları yapmıyormuş.bağırıp çağırmıyormuş hiç.daha basit bir psikolojik rahatsızlığı olabilir o zaman

Cok sevinirim,esim aksine evde olmamizi pek istemez ailem uzakta oraya gitmemi hic kisitlamaz ama ilk basta bir cikisir o nerden cikti falan diye aradan 5 dk gecer saat kacta cikacaksin yola der dedim gibi cok tutarsiz
Bakın benim eşimde böyleydi ama bu benim susabileceğim bir durum değildi bu yüzden çok tartışırdık ve dediğiniz gibi evet çok tutarsızlıkları vardı onunda mesela ben doktora yapacağım der 5 dk sonra ben başka bir şey olacağım derdi böyle sürekli sürekli tutarsız, ayarsız fikirleri olurdu ve kararsız.
Ayrıca anladım ben yani ilk başta çıkışması işi yokuşa sürmek demek yani aslında içten içe hiç istemiyorda mecburen izin veriyor öyle diyeyim tabii sizde bu zamana kadar sorun yaratmadıysa ne güzel ancak böylede devam etmez çünkü dahada şiddetlenebilir. Yani doktora danışarak hareket edin bence ve mutlaka muayene olmasını sağlayınki en kısa zamanda iyileşsin

Ben de böyleyim. Karşımda biri varmış gibi hararetli hararetli konuşuyorum. Biri görse odada biri var zanneder. 2 yıldır işsizim ve arkadaşım yok. Bu nedenle olabilir.
Yıllar önce internette bir adamı beğenmiştim. Instagram hesabindan ölen bir arkadaşının fotosunu paylaşmış. Yakınlık kurabilmek için o arkadaşını tanıyormuş gibi yaptım. İnanmışti. Sonra bunu yapmamam gerektigıni farkettim.
Peki eşinizin bu tip bir olayi var mı?

Baya net duymanız çok avantaj çünkü bir doktorla irtibata geçtiğinizde bunu anlatabilirsiniz. Ben hiç anlamıyordum bisküvi paketiyle takır takır sohbet ediyordu hızlıca hal hatır sorar, ondan fikir alır ona fikir verirdi filan ama asla net birşeyler duyamazdım çünlü hızlı ve normal bir ses tonuyla yapardı bunu birde gizlice dinlemem lazımdı yanına gidersem susardı. Bu yüzden aslında birde gizlice onun haberi olmadan görüntü, ses kaydı alabilirseniz çok iyi olur hani gene doktorun bu videoyu görmesi açısından

Is yeriyle alakali bir bilgim yok ama sokaktada konusur

Is yeriyle alakali bir bilgim yok ama sokaktada konusur
İş yeriyle alakalı neden bilginiz yok? Yani benimde yoktu çünkü bir şekilde beni ve iş ortamını ayırmayı başarırdı asla iletişim halinde olmamızı istemezdi ve zaten susmayacağımı kendisi çok iyi biliyordu belkide bu yüzden böyle yaptığını düşünüyorum

Maalesef benim ailemde de şizofreni tanısı konulmuş bir yakınım vardı. Üstelik küçüklüğümden 18'ime kadar onunla aynı evde yaşadım. Çok yakından bildiğim bir hastalık.

Eşiniz gibi o da kendi kendine konuşurdu ve yaşanmışlıkları anlatırdı. Umarım yoktur böyle bir hastalık eşinizde ama ben de biraz benzettim. Muhakkak doktora gitmeye ikna etmelisiniz ama arkadaşın dediği gibi o fark etmeden video falan çekebilirseniz doktora gösterme şansınız olur ve çok daha rahat bir yol izleyebilirsiniz bence de.

Eşiniz çok kolay kandırılabilen, saf biri mi? Ve genel olarak bazı insanlara takıklığı var mı mesela? Bir de genelde güven sorunu oluyor bu hastalarda. Bazı kişiler onlara göre tam bir sahtekar ya da onlara zarar vermek istiyor gibi düşünüyorlar. Bu gibi belirtiler var mı?

Burada kuantum diye bir arkadaş vardı ismini tam vermek istemiyorum
Onunda eşi böyleydi şizofreni çıktı adam
Zaten bu genelde şizofreni belirtisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…