Eşim kızacak diye diye hayatı diken üstünde yaşıyorum.. Akıl danışmaya ihtiyacım var.

benim eşimde öyleydi, ki hala öyle, bazen sadece kızmak için kızıyor, eskiden bende hep tamam dikkat ederim diyorum ama artık tamamen ruh halime göre davranıyorum, bazen aynı şekilde bende ona bağırıyorum, keyfimden yaptım var mı bir diyeceğin diyorum, bazen hiç birşey demiyorum susuyorum, bazende tamam hayatım diyorum.. ama asla eskisi gibi üzülüp takmıyorum kafama, aslında eşime sesimi yükseltmeyi hiç istemiyorum ama, yapacak bir şey yok, başka türlü kendimi iyi hissedemiyorum..

Bana göre sinirli biri, bir kadına güven vermeyen, sahtekar bir adamdan daha iyidir.
Ama hakaret boyutuna varmamalı. Ve nerde nasıl konuşacağının bilincinde olmalı.

Sınırı ilişki başında çizmek gerekiyor.
Neler yapılabilir, neler yapılamaz...

Geç kalmış sayılmazsınız tepki koymak için.
"Aman büyümesin, uzamasın." derseniz bu korkuyla yaşarsınız.

Benim eşim de sesini kolay yükseltebiliyor, ama farkına bile varmıyor, normal geliyor ona o konuşma tarzı.
Daha doğrusu ailesinde durum böyle olduğu için yükselttiğini fark etmiyor.
Bizim aile de sakin olduğu için ben en ufak ton değişmesini anlıyorum.

Bazen karşılık verdim, bazen cevapsız bıraktım döndüm gittim, bazen hemen konuştum, bazen sakin anını bekledim.
O da ses tonunu kontrol etmeyi öğreniyor yavaş yavaş.

Evliliğimizin ilk günleri, duş başlığını değiştirdik, eskisi makinanın üstünde kaldı on gün kadar erteleye erteleye.
Eşim on gün sonra sesini biraz yükseltip "Bu niye hâla burda niye duruyor anlamıyorum." dedi. Gözünün içine baktım, "Gerçekten niye orda duruyor ben de anlamıyorum." dedim.
Yani tamam hayatım kaldırıyorum şimdi desem gözünü tırmalayan her şey için bu şekilde konuşacak.
Ben kaldırmadıysam o kaldıracak.

Ayrıca gerek duyuyorsanız tabii ki gidin psikoloğa, ama eşinizin gitmesi lazım sizden önce.
Sorunun kaynağına inin, gamsız olmak çözüm değil.

Böyle insanla uğraşmak zordur ama ...
Karşılıklı ona tek taraflı davranmasından rahatsız olduğunuzu
anlatsanız.. Bencilliğinde bu kadarı yani..
Siz onun bi hatasını görünce konuşup fikrinizi söyleyemiyeceksiniz,
içinizde birikir birikir sonra hastalıklar çıkar ortaya..

Annem de boyleydi.aman sissst sesiz olun,onu ordan al baban gormesin,gec oldu eve gelin baban kizar,kizar da kizar.yemek tuzlu baban kizar,yemek sicak baban kizar,vs vs uzaar gider.
40 yilin neticesi,bizler babadan sefkat merhamet ilgi goremeyince gencligimizde turlu hatalar yaptik.babamiz gene kizdi bu arada.
Annemde kanserden tansiyona her cesi hastalik var.
Bugun ise annem hala babamdan cekinir.ben ve ablam onunla yuzlestik.bize yaptiklari icin pisman.ama anneme hala cektiriyor.
Umarim sana ornek olnusumdur arkadas.....

Adı üstünde eş.. Seninle eşdeğer yani. Eşler biribirini üstün veya ezik görmemeli
Sonra gelsin sorunlu evlilikler, gitsin sorunlu çocuklar
Sen sesini çıkarmadıkça aa demek ki bu hakediyor üsteleyim diye düşünüyordur

Benimde bir arkadaşım vardı. Hep o üstün hep o kızan taraf oluyordu
Benim en büyük hatam sessiz kalmak oldu
O bana dilediğini söylerdi ben söylersem silip atıyordu beni
Böyle sorunlu insanlarla yürümüyor
Ben yapamadım, katlanamadım daha fazla
Lütfen sende kendini hırpalatma kimseye
Kocaysa koca
Sen birilerinin boyundurluğu altına girmek için evlenmedin

Eşin agrasif bir insan. Bu tamamen onun suçu değil.
Ailesinin suçu. ailesi nasıl? Huzursuz mu evleri? ya da belli bir sorunları kesin vardır.
Kişilerin öz güvensiz, mutsuz, agrasif olmaları çocukluklarından birer mirastır maalesef.

Benim esimde hemen gemen boyledir. Ilk zmnlar cok kavgalar ettik.birona soyleyecek z sus herseyide soyleme derdim iki gun surer sonea unuturdu. Bende tam tersi bi yanlisini gorsem soylemezdim bazen uzulmesin diye bazen isine karismayayim diye. Ama simdi herseyi soyluyorum. O corap niye orda, havlunu kaldir. Oraya gitme buraya gel. Onu giyme bunu giy. Sanki ona soyleyecek zmn birakmadum gibi. Sinir olcak biseymi oldu eskiden o soylenir dururdu bende sinir olurdum. Simdi ben ondan once soyleniyorum. Susmak ise yaramiyir yani. Anlamiyolar cunku.

Böyle tür konularda bibirlerini teselli etmesini, hatta gülüp geçmeleri hiç anlayamiyorum.
Acaba benim evliligimi siradisi diye düsündüm artik.

Ne demek "sinirli yapisi var" Ne demek "esimden korkuyorum"?? Evlilik hayat arkadasi olmak degilmi? Beraber huzurlu olmak degilmi?
Korku gibi bir laf nasil bir evlilige yakisir? Gerçekten aklim almiyor artik :44:

Benim esimde sinirli ve cogu zaman biseylerde sorun cikarmak icin araniyor o zamanlarda dikkat ettigimde bikac saat oncesinde veya yakin bir zamanda annesi ile uzun bi konusma yapmis oluyorlar kayinvalide dolduruyor yani, annesi yapi olarak kayinbabami bana, oglunu anneme, kendi kizini bana telefonda hep dedikodusunu yapan , herkes benim pesimde kostursun yoksa bende her zaman ortaligi karistiririm diyen bir insandir bende birinci sebep bu esimin donem donem kizmasi
Ikinci sebep ise kesinlikle benim bastan siniri koymamis olmam ilk baslarda cok asik olmus olmam ama artik o gunler coktan gecti, ondan tahammulu kalmiyor insanin .
Burada iki kistas var bence esinizi seviyor cocugunuz var ve evlililigi devam ettirmek istiyorsaniz o napiyorsa sizde onu yapip belli donem siz daha sakin ve keskin tepkiler verin zamanla duzelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…