Eşim kızımı kısknamış-akşam evde toplantı var

aslında eşinizin tepkisi bana çok tanıdık geldi,aynı türden benim evimdede var

eşinizle aranızın bozulmasına sebep olacak bir şey yok ortada onlar daha 6 yaşında,kızınıza kızmasına asla müsade etmeyin,ben babanın her zaman otoriter olması gerektiğine inanırım ama bağırarak çağırarak deil,

benim kızımda 6 yaşında 1 sınıfa gidiyor pzt günü toplantıda öğretmenimiz bu konuya deindi,bazı erkeklerin kızları dudaklarından öptüğü,eteklerini kaldırmaya çalıştıklarından

kızım son zamanlarda cinsellikle ilgili sorular sormaya başladı,bi kız arkadaşı evlilik çok güzelmiş biliyormusun evde hep çıplak geziyorsun sürekli öpüşüyorsun ben evlenicem felan demiş,gülermisin ağlarmısın

el ele tutuşmak elbette çok masumca ama cinsel eğitime biraz ağırlık verip,el ele tutuşmanın daha duygusal şeyler olduğundan bahsedebilirsin

:) evet banada sempatik geldi ama eşim karşımda köpürmüşken konuşamadım kıskanmış resmen :) yanlız kesinlikle gidip bir müdahalede bulunmaz evimizde konuşup izah etmeyi tercih eder kendi babamda böyleydi dışarıda asla hatamızı görüp azarlamazdı ama eve gelince okkalı okkalı konuşurdu :)

Benimde kuzenim 5 yasindayken bi gün beraber parka gittik tesadüfen kiz arkadasida parktaymis, biz büyüyünce evlenecez felan dediler bana, benim kuzen kizi salincakta salladi fln ama suan birbirlerini görmüyorlar bile unutular gittiler :)
Veya eskiden ufak cocuklarin sinifinda yardim etigim oluyordu, 5-6 yasindaki cocuklar evcilik oynarlardi :)
yani cocuk bunlar yaa ciddi degiler ki oyun oynuyorlar, ne anlasin ki bu yastaki cocuk bu tür seylerden.

Oyun amaçlı ya da aşk amaçlı… ne fark eder ki..
Aşk amaçlı bile olsa ne güzel ki çocuğun kendini rahatça ifade edebiliyor demek ki.. ben olsan sevinirim. Art niyetleri olmadığı kesin.
Benim kızım 3,5 yaşında… anneme demiş ki: annane ben aşık oldum. Sınıftan Oğuzhan diye bir çocuğa. Aramızda kalsın ama..sonra bir şekilde bana da söyledi. O günün tarihini attım onun için tuttuğum deftere. İlk kez aşkı telaffuz ediyordu. Benim için çok önemli. Asla engellemedim.. sus falan demedim. Nitekim unuttu anlatmıyor artık…
O yüzden eşinle falan tartışma tabi ki… hiçbir şey yok gibi davran… bırak kendini ne şekilde ifade edecekse oyun ya da aşk yaşasın masumca. Ne kötülük var ki bunda..

haklısın özgür bir beyin yetiştirmek istiyoruz ama ne yaptığını bilecek yaşa gelene kadarda kontrollü bir özgürlük olmasına dikkat etmeliyiz bu olayda abartılcak birşey olmasada kesinlikle kelimelerimi seçmeliyim suç işlemiş hissetmesini istemediğim gibi çokda iyi yapmış olduğunu düşünmesini istemiyorum.eşimle ikinci konuşmamda bende tedirgin oldum.açıkcası(bu olay için değil)

ipek o kadar gergindim ki şu yorumu okuyana kadar, güldürdü beni kızın canım ya demek aşık olmuş hehe
bence de masumca şeyler bunlar yani elini tutma, oynama diye nasıl açıklayabilirsin ki elbette kız da erkek de arkadaşı olacak..
benimde küçükken kızdan çok erkek arkadaşım vardı hehe

Zeynep bir de gerçekten günahsız melek bunlar… geçen yine konuşuyoruz. Kız erkek kavramı.. ayısı kız mı erkek mi diye..
Neyse dedim sen kız mısın erkek mi: kız dedi.
Ayaz kız mı erkek mi: erkek
Peki sen neden kızsın; o neden erkek dedim..
Aklıma öyle geldi dedi.
Yani cinsel organ farkını bilmiyor daha..
Ben de üstüne gitmedim konunun öyle kapandı…
Yani ben biraz doğalında yaşama taraftarıyım çocukla ilgili olayların..

ipekcim haklısın bende yanlış bulmadım aksine sempatik bile geldi :) ama eşimlede konuşunca içim bir tuhaf oldu.erkeklerden çekinip korkmayacak ama dikkatli olucak en azından bunu izah edebilrsem şu yaşı için yeterli olucak yaşıtıysa arkadaşıysa tutsun elinden gezsin oynasın ama en azından kendinden büyüklere karşı daha dikkatli olsun.sanırım konuşmamım ana içeriği de bu olucak eğer senden büyük birisi elini tutmak yada ne biliyim seni öpmek isterse buna izin verme bugün arkadaşınla gezmişsiniz el ele bunda birşey yok ama herkesede arkadaşım diye güvenme ya elini bırakmayıp seni çokkk uzaklara götürseydi filan gibi bir konuşma yapmayı düşünüyorum

bence de öyle olmalı ..cinsel organ farkı deyince aklıma şey geldi en yakın arkadaşım çocukluk adı uğur sünneti olmuştu..işte kına geceleri yemekler hediyeler yatağını falan süslediler o zaman bir ağlamışım bir ağlamışım bende sünnet olacam diye heheh
annem sonra oturup anlatmıştı bana da ikna olmuştum..

Oturup 6 yaşındaki bir bebeğe arkadaşıyla el ele tutuştu diye 'babacığın seni kıskanmış' 'genel ahlak kuralları' vs diye bir tepkiyle yaklaşırsanız ileride yaşayacağınız ciddi sorunlara ciddi bir adım atmış olursunuz sanıyorum. kimsenin yapısını, ailesini, çocuğunu yetiştirmesini yadırgamak bize düşmez ama babanın uslubunu hiç doğru bulamadım.
he konuya şurdan bakarsak çocuklarda kendini, karşı cinsi keşfetme, merak küçük yaşlarda başlıyor bununla ilgili doğru bir eğitim verebilme, çocuğu doğru yetiştirme adına imkanınız varsa profesyonel bir yardım almanız veya bununla ilgili doğru güvenilir kaynaklardan(kitap,internet) destek almanız yararınıza olacaktır. ki bu zaten el ele tutuştu diye değil her anne babanın çocuğuna vermesi gereken bir eğitimdir. siz de konunun çıkış noktası malesef el ele tutuşması olsa da varmanız gereken nokta budur. çocuğunuzdan önce eşinizle konuşmalısınız görüşündeyim.

Eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama o yaştaki insana bile doğru olanı anlatamıyorsunuz ki 6 yaşındaki kızınıza bu hassas dengeyi nasıl kuracaksınız merak ettim. Eğer başarabilirseniz bilgilendirirseniz sevinirim.

Konuş zaten bol bol konuşmak lazım. En çok ihtiyaçları olan şey.. hiçbir şey bilmiyorlar ki…
Senin yerine koydum kendimi.. ben olsam nasıl bir konuşma yapardım diye…
Sanırım şöyle başlardım..okul nasıl? Arkadaşların nasıl? En sevdiğin arkadaşların kimler? Tanışmak isterim…
O an mimikler konuşma tonu falan çok önemli… onu yakalarsın zaten. Bir isim söylerse.. baskılı o isme yoğunlaşırsın..
Ama bence baban seni görmüş elini tutuyormuşsun deme. Utanma ihtimali baya yüksek. Utandığın dolayı da tam net bir konuşma yapamayabilir seninle…elini tutma olayını es geçip diğer söylediklerini söylersen yerinde olabilir aysa.

Benimde 10 yaşında 4. sınıfa giden kızım var. 4 yaşında kreşe gittiği dönemde kreşte bir arkadaşına aşık olmuştu ve babasının kucağına oturarak anlattı bize hiç uyarmadık kızmadıkda (ki benim eşimde müthiş kıskanırdı kızımı kimseye vermem filan derdi klasik baba lafları ve ben eşime hayret tepki vermedin dediğimde bizimle paylaşması hoşuma gitti bıcırık ya bir de aşık olmuş diye kendi kendine güldü hatta) birkaç gün sonra geldi yine baba ben ondan vazgeçtim artık onu sevmiyorum dedi. En son geçen sene yine bir akşam size bir şey söylemek istiyorum ama kızmayın dedi neden kızalım anneciğim anlatabilirsin tabii dedim. Ben aşık oldum anne dedi. Kreşte aşık olduğunu hiç hatırlamıyor bile. Kim dedim bizim sınıftaki Görkem'e dedi. Nasıl aşık oldun yani aşık olduğunu nasıl anladın diye sordu babası. Verdiği cevap onu görünce evlenmek istiyorum anemle sen gibi dedi. Eşimde gayet sakin bir şekilde bu yaşta birine duyduğun sevginin adına aşk denmez bence. Sen sanırım o arkadaşınla çok iyi anlaşıyorsun ve tenefüslerde filan oyun oynuyorsun kısaca arkadaşınla vakit geçirmek hoşuna gidiyor hepsi bu dedi. (Tabii bu arada mutfakta gelmiş acaba o çocuğu okula gidip tenhalara kıstırsam mı diyor yok artık dedim şaka yapıyorum dedi) Kızım bu sene birazdaha büyüdü tabii artık aşık olmak yerine öğretmen olmak istiyor.

Esiniz cok garip, 6 yasindaki cocuklar oynarken el ele tutusmus diye patirti cikardiysa.......ben esinizin zihniyetinden suphe ettim acikcasi. Bu ne kadar garip bir zihniyet, onlar daha cocuk , ne kiz babaligi Allah askina? 15-16 yasinda olsa anlarim ama kiziniz 6 yasinda daha!

:) hepimizin başına gelmiştir böyle komik şeyler :) ama şimdiki çocuklar bize nazaran çok daha bilinçli.yani o dönemlerdeki yaşın 5 6 diyelim şimdiki çocuklara baktığımızda ben kendi kızım için söyliyim.biliyor.
geçen haftada ben anne olarak kıskandım yalan değil :) kızım anne ben evlenmeye gidiyorum diyip kıkırdayınca yüreğimin ağzıma geldiğini hissettim.:) anne baba kıskançlığı diye düşünmek istiyorum. eşim şimdi daha sakin sanırım oda ilk tepkisinde kıskançlığına yenik düştü bir arkadaşın yorumu gibi PRENSESİNE KİMSE DOKUNSUN İSTEMİYOR asıl korkusu aklına gelen kötü seneryolarala ilgili olmalı.ben bu konuşmayı akşam yapıcam ama konuyu arkadaşı ile el ele tutşması nedeni ile değil özellikle kendinde büyüklerle nasıl iletişime gireceği konusuna ağırlık vererek.

aslında örnek BENCE tam eşinlik. kızınız 12-13 yaşlarında olsa ve yine o yaşlardaki bir erkekle el ele gezse al karşına konuş derim. çünkü o yaşta hem herşeyin farkında hem de konuştuklarınızdan ders ve anlam çıkaracak yaşta olur.
yine 6 yaşında ki kızınızı 11-12-13 her neyse o yaşlarda bir çocuk elinden tutsa ve yürüseler yine takipte olun zamn kötü derim....
kaldı ki ahlak kurallarına son derece uyan bir kişiliğim ve aile yapımız var... benim de 4,5 yaşında bir oğlum var ve o yaşlardaki çocukların henüz cinsiyet ayrımında olmadıklarını çok iyi biliyorum. evet tabi ki kızı erkeği ayırt ediyorlar ama cinselliğin c sinden haberleri yok.
ama sen kızına erkek arkadaşının elini tutma dersen kızının aklına bir soru işareti koymuş olacaksın ki o yaşlarda çok meraklı ve gözlemci olurlar, artık bir çok şeyi ben hata mı yaptım diye ona bağdaştıracak...
belki senle babasının neden aynı yatakta yattığınızı bile sorgulayacak.
tabi ki ben pedagog değilim tam anlamıyla bilemme ama 6 yaşında ki yavruların temiz dimağlarına böyle şeyleri sokmama taraftarıyım....
amaaa kızına daha şimdiden yabancıların arabasına binmemesi gerektiğini, yabancılardan bir şey almaması gerektiğini ve istemediği hiç kimsenin kadın erkek farketmez ona dokunmaya hakkı olmaması gerekteğini anlatmalısınız...

Bence esiniz once kendi cifte standartli zihin haritasini degistirsin.
Kiz olunca namus erkek yapinca aslan oglum!

Basimiza ne geliyorsa bu zihniyetten geliyor!

Yazik kiziniza boyle bir babasi oldugu icin acidim.
Ufacik cocuklarin el ele tutusmasindan zihninde neler canlandirdi kimbilir!

AH BU BABALAR ne diyim haklısın eşim ama ilk tepkisini savunamıyorum bende.o değilde benimi sevmiyordu bu adam hiç kısknamadı beni bu şekilde :) şaka bir yana ben sonraki konuşmalarımızda olayı çözdüm asıl kızgınlığı o değil. tedirgin olmuş kızına dokunulmuş olmasından aklına kötü kötü seneryolar gelmiş sonrasında bana diyorki ya liselilerden bir çocuk gelse ver elini gezelim dese olmaz bu böyle konuşmak lazım bide çocuk beni görünce elini bıraktı :) bu sanırım ebevyn kısknaçlığı.

işte bir babada böyle yapmalı ve konuşmalı. tebrik ediyorum eşinizi...

6 yaşındaki çocuktan söz ediyoruz, onlar daha çok küçük, benim erkek kuzenim 1. sınıfa giderken, en yakın arkadaşı kız' dı ne zaman bahçeye çıksam el ele tutuşmuş geziyor olurlardı, sinir krizine girecek ne var hiç anlamadım? Fazla abartmış, siz şimdi çocuğunuzla oturup konuşsanız, gerçi ne konuşulabilir onu da bilemiyorum, anlamayabilir sizi, veya hiç aklında olmayan birşeyi de aklına sokmuş olabilirsiniz, bence kızınız yerine eşinizle konuşsanız? Şimdi sinir krizi geçirecek kadar kıskanıyorsa kızını, genç kız olduğunda nasıl bir baba olacağı ortada ve şuan 13 yaşlarında olup yaşıtlarından daha iri, 15-16 yaşlarında gibi duran bir ablamın kızı var, neymiş? yaşıtlarından çok büyük gösteriyormuş, o yüzden kıza arkadaşlarıyla ders çalışmak bile yasak, aile dostları var, gezmeye gidiyorlar eğer yanınızda erkek bir arkadaş olacaksa olmaz! Kız nefes alamıyor anlayacağınız, haftasonu babası sinemaya götürüp gezdiriyormuş. Kızı büyük duruyormuş ya, sanki gören her erkek başına ekşiyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…