Ay ben onları yerim.
Gözümde harika bir tablo canlandı siz anlatırken
Neyseki kıskanç baba gidip olaya müdehale etmemiş
Olayın en çokta ''ana -kız başbaşa konuşun ''kısmına koptum
Çok tatlı çoook.
Yaaşadığımız zaman, ve artık çocukların küçük yaşta bir çok şeye merakının olması nedeniyle olaya bakarsak temkinli olmakta fayda var. Çok yakın bir tanıdığımın kızı 4 yaşındaydı komşu erkek çocuk 7-8 yaşlarındaydı ve kızı kandırıp bir kuytuya götürmüş, bir şeyler yapmaya çalışmış ama son anda birileri yetişip olayı çok şükür zararsızca sonlandırmıştı. Artık küçük yaşlardan çocuklar bir şeyleri öğreniyor ve denemek istiyor, bu belki masumane görülebilir ama ilerde akıllarından çıkmayacaktır. Sizi korkutmak değil amacım ama eşiniz kıskanç kız babası olmasından ziyade korumacılığında çok haklı.
Kızınızı uyarma kısmına da gelince sakin ve çocuksu bir dille babacık seni kıskanmış bir daha yapma kızım falan denilebilir sanırım :26:
Oyun amaçlı ya da aşk amaçlı… ne fark eder ki..
Aşk amaçlı bile olsa ne güzel ki çocuğun kendini rahatça ifade edebiliyor demek ki.. ben olsan sevinirim. Art niyetleri olmadığı kesin.
Benim kızım 3,5 yaşında… anneme demiş ki: annane ben aşık oldum. Sınıftan Oğuzhan diye bir çocuğa. Aramızda kalsın ama..sonra bir şekilde bana da söyledi. O günün tarihini attım onun için tuttuğum deftere. İlk kez aşkı telaffuz ediyordu. Benim için çok önemli. Asla engellemedim.. sus falan demedim. Nitekim unuttuanlatmıyor artık…
O yüzden eşinle falan tartışma tabi ki… hiçbir şey yok gibi davran… bırak kendini ne şekilde ifade edecekse oyun ya da aşk yaşasın masumca. Ne kötülük var ki bunda..
ipek o kadar gergindim ki şu yorumu okuyana kadar, güldürdü beni kızın canım ya demek aşık olmuş hehe
bence de masumca şeyler bunlar yani elini tutma, oynama diye nasıl açıklayabilirsin ki elbette kız da erkek de arkadaşı olacak..
benimde küçükken kızdan çok erkek arkadaşım vardı hehe
ipekcim haklısın bende yanlış bulmadım aksine sempatik bile geldi :) ama eşimlede konuşunca içim bir tuhaf oldu.erkeklerden çekinip korkmayacak ama dikkatli olucak en azından bunu izah edebilrsem şu yaşı için yeterli olucak yaşıtıysa arkadaşıysa tutsun elinden gezsin oynasın ama en azından kendinden büyüklere karşı daha dikkatli olsun.sanırım konuşmamım ana içeriği de bu olucak eğer senden büyük birisi elini tutmak yada ne biliyim seni öpmek isterse buna izin verme bugün arkadaşınla gezmişsiniz el ele bunda birşey yok ama herkesede arkadaşım diye güvenme ya elini bırakmayıp seni çokkk uzaklara götürseydi filan gibi bir konuşma yapmayı düşünüyorumOyun amaçlı ya da aşk amaçlı… ne fark eder ki..
Aşk amaçlı bile olsa ne güzel ki çocuğun kendini rahatça ifade edebiliyor demek ki.. ben olsan sevinirim. Art niyetleri olmadığı kesin.
Benim kızım 3,5 yaşında… anneme demiş ki: annane ben aşık oldum. Sınıftan Oğuzhan diye bir çocuğa. Aramızda kalsın ama..sonra bir şekilde bana da söyledi. O günün tarihini attım onun için tuttuğum deftere. İlk kez aşkı telaffuz ediyordu. Benim için çok önemli. Asla engellemedim.. sus falan demedim. Nitekim unuttuanlatmıyor artık…
O yüzden eşinle falan tartışma tabi ki… hiçbir şey yok gibi davran… bırak kendini ne şekilde ifade edecekse oyun ya da aşk yaşasın masumca. Ne kötülük var ki bunda..
Zeynep bir de gerçekten günahsız melek bunlar… geçen yine konuşuyoruz. Kız erkek kavramı.. ayısı kız mı erkek mi diye..
Neyse dedim sen kız mısın erkek mi: kız dedi.
Ayaz kız mı erkek mi: erkek
Peki sen neden kızsın; o neden erkek dedim..
Aklıma öyle geldi dedi.
Yani cinsel organ farkını bilmiyor daha..
Ben de üstüne gitmedim konunun öyle kapandı…
Yani ben biraz doğalında yaşama taraftarıyım çocukla ilgili olayların..
unutmuş olduğum birşey yok kesinlikle sadece 6 yaşında kızım.ve malesef kendi görüşüm sizinkine yakın olsada,kız babası olarak eşim bu durumdan ciddi rahatsızlık hissetmiş.eşini azarla dediğiniz kısmına katılamıyorum çünki eşimle bu konu için yüzyüze gelip tartışırsam muhtemelen kızım büyük bir suç işlemiş olduğunu çünki anne babasının kendisi yüzünden tartıştığını düşünücek.kızımla bu konuşmayı yapmazsam babası konuşacaktır.ve buda benzer bir şey hissetmesine neden olur. eşime gelince ben ne söylersem söyliyim bunun baştan çözülmesi gerekn bir sorun olduğu düşüncesinden vazgeçmeyecektir.
ipekcim haklısın bende yanlış bulmadım aksine sempatik bile geldi :) ama eşimlede konuşunca içim bir tuhaf oldu.erkeklerden çekinip korkmayacak ama dikkatli olucak en azından bunu izah edebilrsem şu yaşı için yeterli olucak yaşıtıysa arkadaşıysa tutsun elinden gezsin oynasın ama en azından kendinden büyüklere karşı daha dikkatli olsun.sanırım konuşmamım ana içeriği de bu olucak eğer senden büyük birisi elini tutmak yada ne biliyim seni öpmek isterse buna izin verme bugün arkadaşınla gezmişsiniz el ele bunda birşey yok ama herkesede arkadaşım diye güvenme ya elini bırakmayıp seni çokkk uzaklara götürseydi filan gibi bir konuşma yapmayı düşünüyorum
bence de öyle olmalı ..cinsel organ farkı deyince aklıma şey geldi en yakın arkadaşım çocukluk adı uğur sünneti olmuştu..işte kına geceleri yemekler hediyeler yatağını falan süslediler o zaman bir ağlamışım bir ağlamışım bende sünnet olacam diye heheh
annem sonra oturup anlatmıştı bana da ikna olmuştum..
DARSEAA bu bize uygun bir örnek olmadı canım öyle yapıdaki bir erkeği ne kendime eş seçer nede evladıma baba yapardım. kıskanmış kızmış ama bence bunun altında ileride oluşabilcek olumsuzlukların endişesi var sonuçta kızımızıda sokakda bulmadık çokda özgür bir beyin yetiştieceğiz diye genel ahlak kurallarınıda aşılamama gibi bir hataya düşmeyiz.
Esiniz cok garip, 6 yasindaki cocuklar oynarken el ele tutusmus diye patirti cikardiysa.......ben esinizin zihniyetinden suphe ettim acikcasi. Bu ne kadar garip bir zihniyet, onlar daha cocuk , ne kiz babaligi Allah askina? 15-16 yasinda olsa anlarim ama kiziniz 6 yasinda daha!
işte bir babada böyle yapmalı ve konuşmalı. tebrik ediyorum eşinizi...Benimde 10 yaşında 4. sınıfa giden kızım var. 4 yaşında kreşe gittiği dönemde kreşte bir arkadaşına aşık olmuştu ve babasının kucağına oturarak anlattı bize hiç uyarmadık kızmadıkda (ki benim eşimde müthiş kıskanırdı kızımı kimseye vermem filan derdi klasik baba lafları ve ben eşime hayret tepki vermedin dediğimde bizimle paylaşması hoşuma gitti bıcırık ya bir de aşık olmuş diye kendi kendine güldü hatta) birkaç gün sonra geldi yine baba ben ondan vazgeçtim artık onu sevmiyorum dedi. En son geçen sene yine bir akşam size bir şey söylemek istiyorum ama kızmayın dedi neden kızalım anneciğim anlatabilirsin tabii dedim. Ben aşık oldum anne dedi. Kreşte aşık olduğunu hiç hatırlamıyor bile. Kim dedim bizim sınıftaki Görkem'e dedi. Nasıl aşık oldun yani aşık olduğunu nasıl anladın diye sordu babası. Verdiği cevap onu görünce evlenmek istiyorum anemle sen gibi dedi. Eşimde gayet sakin bir şekilde bu yaşta birine duyduğun sevginin adına aşk denmez bence. Sen sanırım o arkadaşınla çok iyi anlaşıyorsun ve tenefüslerde filan oyun oynuyorsun kısaca arkadaşınla vakit geçirmek hoşuna gidiyor hepsi bu dedi. (Tabii bu arada mutfakta gelmiş acaba o çocuğu okula gidip tenhalara kıstırsam mı diyor yok artık dedim şaka yapıyorum dedi) Kızım bu sene birazdaha büyüdü tabii artık aşık olmak yerine öğretmen olmak istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?