size bir şey söyleyeyim mi; ben mi bu konuda çok radikal düşünüyorum diye sordum kendime konunun açıldığı akşam..
şöyle ki; (bilmeyenler için diyorum) benim de 3,5 yaşında bir kızım var.. şu an da dahil olmak üzere birinin elini tutmuş olarak görsem telaştan ziyada içimde güzel bir kıpırtı olur..
öncelikle derim ki:
1. kızım çekinmeden kendini ifade edebiliyor.
2. birine karşı bir şey hissedebiliyor adı ne olursa olsun..belki onunla oyun oynamayı seviyor.. belki yanında daha huzurlu onlarınların dünyasını bilemiyoruz..
asya'nın kızının yaşında olsa düşüncelerim değişir mi bilmiyorum ama şöyle bir gerçek var. çocuğunuza ne verirseniz onu alır.
aynen bizi kopyalar. çünkü karşında başka rol/model yok ki..bu durumda birinin elini de tutmuş olsa doğru eğitim verilirse ben hiç bir kötülük göremiyorum.
mesela lisede gizli gizli sigara içip, okul asan, erkek arkadaşları olan kızların aileleri baskıcıdır çoğu.
ama bunun tezatında anadolu liselerinde çok çalışkan olup, eğlencesinden de erkek arkadaşından da geri kalmayan bilinçli bireylerin de aileleri doğru eğitim verdiği için sonuçları doğru alır..
Kizlar benimde on gindir icimde sismis bir konu var aslinda banada fikir verirseniz sevinirim
Kizimda 1.sinif ogrencisi 6 7 yas grubu yani birkac erkek kizlari dudagindan opmek istiyormus
Ogretmen iki veliye ole bir yorum yapmis ki sok gecirdim
Iki veli sok gecirmisler aileleri bunlara evde sex filmimi izletiyor demis
Sizce ben mi cok.hassasim.yoksa adam gercekten haddini asmismi
Karsisinda iki bayan ve bahsettigi cocuklar 6 7 yasinda cocuklar 6o yasindaki adamin benzetmesine ne diyorsunuz
neresi normal söylediklerinin??
ne kadar sapık zihniyetli öğretmenler var!
Degil mi
Bana da hic normal.gelmedi koskoca 6o yasinda adam ve karsisinda iki bayan var yavrucaklar 6 7 yasinda bana cok cirkin geldi benZetme
Keske bana deseydi ama yok bana denk gelmeski velinin biri biz cizgi film.izletiyoruz demis digero hemem iyi aksamlar diyio.uzaklasmis
bunların tedavisi yok maalesef.. hadi herkesin zihniyeti kendine de karşında bir veli var. Konuşma şeklini biraz ona göre ayarla demi?
Bunları yaşı başı gelmiş, ihraç edeceksin işte. Hem yeni gelen kuşak için de iyi olur yer açılır. Konu ile alakalı değil ama yine de demek istiyorum. 2. Emekliliği gelip de ısrarla çalışanları anlamıyorum. bu inat ne??
Allah aşkına çekilin de biraz yıllarca okuyup bekleyenler otursun yerinize..
Evet bu konuda oldukca doluyum.bende 6o yasinda cagun gerisinde ve atanmayi bekleyen genclerimizin onune gecen bir ogretmen olmasindan oldukca rahatsizim
Ciddi anlamda eksikleride cok fazla.oluyor sinifta pek cok cocugimuz anne babasina kardesine okuz demeye basladi cunku.modelleri ogretmenleri
Ufacik cocuklara okuz diye hitap ediyor kizim.bir gun geliyor herif in anlamini soruyor
Kafasina patlattigi kurekle.indirdigi ayri birde boyle terbiyesiz laflari cikti.ortaya
Hele dun 1.sinifa giden o yavrucaklarin muzik dersine 3 vermesine o kadar uzuldum.ki anlatamam
Konu sahibi arkadasim.konunun disina ciktik ama affola
aslında bu her meslek için öyle. yani bir insan belli bir yaşı geçtikten sonra 40 yıllık çalışma hayatına inat geri sayıma başlıyor. 10 küsür yıldan fazladır iş hayatındayım tanıdığım 60 yaş üstü ve geçmişinde büyük başarılara imza atmış insanlarda hep bu görüşümü onayladım.
hatta geçen yıl bir mühendis aldılar buraya. adam çok çok çok iyi bir yerden emekli. çalıştığı yerler çok prestijli.. 65 yaşındaydı kendisi..herkes tecrübesine güvendi. ama abartısız söylüyorum eksiği var fazlası yok bir arpa boyu yol gidemedik onunla..
sonunda söylentiler başladı "kendi çıksa da uğraşmasak " diye.
ve şundan emin olun yeni nesil öğretmenlere güvenilmiyor ya benim bu ön yargım bu sene yıkıldı.
kızım anaokuluna gidiyor ve öğretmeninin ilk senesi. ben de çok yakından takip ediyorum her şeyi. ararım konuşurum, giderim gelirim.. gerçekten bilmesem 10 yıllık öğretmen derim. neden? çünkü yeni nesil bilinçli, araştırmacı, eski kavramlarla yetinmiyor..kendini geliştiriyor ki müfredat da onu gerektiriyor..ben destekliyorum zorunlu emekliliği.
özelde de aynı şekide. off bizim burada da var.. diyoruz ki bazen 10 yıl sonra burası nasıl olur X kişi gelmiş 75-76 yaşına hala gelir mi ki diye. valla herkes gelir diyor..
Her meslek grubunda bu sekilde demekki
Bende sizin gibi yeni atanmis bir ogretmen olmasini cok.iaterdim meslek aski.ile yanan hevesli.olan kafa kaldirmiyor cunku
bu arada ogrenciler ogretmenlerine bayiliyor cok seviyorlar ama agzinin bozuk olmasi beni cok rahatsiz ediyor
Neyseki kizim dediklerini ayipluyor:)
Egitim anlamindad soylucek lafim yok
Ama sex filmi olayindan cok rahatsiz oldum
canım ben öğretmen değilim ki... ahh şimdiki aklım olacaktı da tek tercih yapardım... ama çoook geç..
Yok yok.sizin ogretmeniniz gibi demek.istedim arkadasim:)
sen çalışıyor musun?
Calismiyorum benipekcim evimin hanimiyim:)
Az önce eşim telefon açtı kızımı okuluna görmeye gitmiş(kızım 6 yaşında ilkokul 1 e başladı) sınıf arkadaşlarından bir çocuk ile el ele tutuşup gezerken görmüş.sadece onlar böyle geziyordu diğer herkes kızlı erkekli oynuyordu diye anlattı.bide arkadaşı eşimi görünce kızıma aaa baban gelmiş deyip elini bırakmış. Eşim resmen telefonda öfke krizine girmişti nerden görüyor bu çocuk bunları ......vs vs kıskançlıktan deliye dönmüş yaa çocuk onlar ne bilsinler filan dedim ama kar etmedi akşam ana kız konuşun bidaha görürsem ben çok daha sert konuşurum.dedi.kız babası değilde erkek babası olsa kesin şöyle söylerdi: Bizim hergele takmış koluna bir kız geziyor :) eşimde olsa ben bu zihniyeti anlayamıyorum.şimdi bişey olmaz ne olucak desem benide tersliycek.oyun amaçlı olduğuna eminim sonuçta daha küçük çocuk bunlar ama tepkimide iyi ayarlamak zorundayım çünki eşimlede aram bozulsun İSTEMEM bak sen yüz veriyorsun desin istemiyorum. Aklımda bir kaç konuşma cümlesi ayarladım akşam için ama sizlerde yardımcı olursanız sevinirim 6 yaşında bir kız çocuğuna arkadaşının elinden neden tutmaması gerektiğini anlatırken aynı zamandada bunun aslında bir SUÇ olmadığını ama babaların bu durumlarda kıskanç olduğunun nedenini nasıl anlatabilirim.
anladım canım. tickerinden yeni bebeğin olduğunu gördüm. 2 çocuk çalışırken nasıl oluyor diyecektim. ama evde de işler bitmiyor bir türlü. ben evdeyken hiç oturamıyorum yerime. iş yeri daha kolay geliyor bazen
3,5 yaşında kreş desek daha iyi aslında da ben 33 yaşındayım hatta 34 ü yaşıyorum. cesaret edemiyorum. son senem artık.hayırlısıHaha yapmaya kalksan cidden bitmiyor birde oglum.astim.hastasi ozel ilgi gerektirwn bir.durumu.var temizlik ve tedavisi
Arada kk ya kaciyorum:)
Kizimla arasinda 6 yas var sizin minikte anaokuluna gidiyor.sanirim.yas araligindan oldukca memnunum.tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?