aslında örnek BENCE tam eşinlik. kızınız 12-13 yaşlarında olsa ve yine o yaşlardaki bir erkekle el ele gezse al karşına konuş derim. çünkü o yaşta hem herşeyin farkında hem de konuştuklarınızdan ders ve anlam çıkaracak yaşta olur.
yine 6 yaşında ki kızınızı 11-12-13 her neyse o yaşlarda bir çocuk elinden tutsa ve yürüseler yine takipte olun zamn kötü derim....
kaldı ki ahlak kurallarına son derece uyan bir kişiliğim ve aile yapımız var... benim de 4,5 yaşında bir oğlum var ve o yaşlardaki çocukların henüz cinsiyet ayrımında olmadıklarını çok iyi biliyorum. evet tabi ki kızı erkeği ayırt ediyorlar ama cinselliğin c sinden haberleri yok.
ama sen kızına erkek arkadaşının elini tutma dersen kızının aklına bir soru işareti koymuş olacaksın ki o yaşlarda çok meraklı ve gözlemci olurlar, artık bir çok şeyi ben hata mı yaptım diye ona bağdaştıracak...
belki senle babasının neden aynı yatakta yattığınızı bile sorgulayacak.
tabi ki ben pedagog değilim tam anlamıyla bilemme ama 6 yaşında ki yavruların temiz dimağlarına böyle şeyleri sokmama taraftarıyım....
amaaa kızına daha şimdiden yabancıların arabasına binmemesi gerektiğini, yabancılardan bir şey almaması gerektiğini ve istemediği hiç kimsenin kadın erkek farketmez ona dokunmaya hakkı olmaması gerekteğini anlatmalısınız...
BOŞATICAKSINIZ BANA ADAMI :) yok arkadaşlar tamam eşim başta benimde anlam veremediğim bir tepki verdi ama asıl nedeni 6 yaşında kızının sınıf arkadaşının elinden tutmasından ziyade.durumdan korkmuş olması. aklına daha farklı kötü seneryolar gelmiş.kıskanmış anlayacağınız.
6 yaşındaki çocuktan söz ediyoruz, onlar daha çok küçük, benim erkek kuzenim 1. sınıfa giderken, en yakın arkadaşı kız' dı ne zaman bahçeye çıksam el ele tutuşmuş geziyor olurlardı, sinir krizine girecek ne var hiç anlamadım? Fazla abartmış, siz şimdi çocuğunuzla oturup konuşsanız, gerçi ne konuşulabilir onu da bilemiyorum, anlamayabilir sizi, veya hiç aklında olmayan birşeyi de aklına sokmuş olabilirsiniz, bence kızınız yerine eşinizle konuşsanız? Şimdi sinir krizi geçirecek kadar kıskanıyorsa kızını, genç kız olduğunda nasıl bir baba olacağı ortada ve şuan 13 yaşlarında olup yaşıtlarından daha iri, 15-16 yaşlarında gibi duran bir ablamın kızı var, neymiş? yaşıtlarından çok büyük gösteriyormuş, o yüzden kıza arkadaşlarıyla ders çalışmak bile yasak, aile dostları var, gezmeye gidiyorlar eğer yanınızda erkek bir arkadaş olacaksa olmaz! Kız nefes alamıyor anlayacağınız, haftasonu babası sinemaya götürüp gezdiriyormuş. Kızı büyük duruyormuş ya, sanki gören her erkek başına ekşiyecek.
BOŞATICAKSINIZ BANA ADAMI :) yok arkadaşlar tamam eşim başta benimde anlam veremediğim bir tepki verdi ama asıl nedeni 6 yaşında kızının sınıf arkadaşının elinden tutmasından ziyade.durumdan korkmuş olması. aklına daha farklı kötü seneryolar gelmiş.kıskanmış anlayacağınız.
Az önce eşim telefon açtı kızımı okuluna görmeye gitmiş(kızım 6 yaşında ilkokul 1 e başladı) sınıf arkadaşlarından bir çocuk ile el ele tutuşup gezerken görmüş.sadece onlar böyle geziyordu diğer herkes kızlı erkekli oynuyordu diye anlattı.bide arkadaşı eşimi görünce kızıma aaa baban gelmiş deyip elini bırakmış. Eşim resmen telefonda öfke krizine girmişti nerden görüyor bu çocuk bunları ......vs vs kıskançlıktan deliye dönmüş yaa çocuk onlar ne bilsinler filan dedim ama kar etmedi akşam ana kız konuşun bidaha görürsem ben çok daha sert konuşurum.dedi.kız babası değilde erkek babası olsa kesin şöyle söylerdi: Bizim hergele takmış koluna bir kız geziyor :) eşimde olsa ben bu zihniyeti anlayamıyorum.şimdi bişey olmaz ne olucak desem benide tersliycek.oyun amaçlı olduğuna eminim sonuçta daha küçük çocuk bunlar ama tepkimide iyi ayarlamak zorundayım çünki eşimlede aram bozulsun İSTEMEM bak sen yüz veriyorsun desin istemiyorum. Aklımda bir kaç konuşma cümlesi ayarladım akşam için ama sizlerde yardımcı olursanız sevinirim 6 yaşında bir kız çocuğuna arkadaşının elinden neden tutmaması gerektiğini anlatırken aynı zamandada bunun aslında bir SUÇ olmadığını ama babaların bu durumlarda kıskanç olduğunun nedenini nasıl anlatabilirim.
Kıskansa ne fayda, dünya' nın kanunu bir gün elbette sevgilisi olacak, bunu engelleyebilmesi mümkün değil bence, engelleyebileceğini düşünüp kısıtlama yapabilir her adımı takip ederek, bu da genelde daha kötü sonuçlara yol açar, ne kadar kıskanç bir toplumuz yahu, anne oğulu kıskanır, baba kızı kıskanır..
eşiniz gerçekten ciddi mi bu konuda?
siz konuşmazsanız kendisi ne diyecekmiş kızınıza?
akşam ben konuşucam kızımla ama eşim konuşsa kesin suratı 5 karış -kızım o elinden tuttuğun çocuk kimdi neden diğer arkadaşlarınızla oynamıyordunuz beraber.kimseyle birdaha el ele tutuşmanı istemiyorum. büyümeden olmaz çokkkk büyümeden olmaz sen daha küçüksün öyle her elini tutuyum diyene elini verme :) .... vs gibi toparlayamayacağı cümlerle aklını karıştırır kesin .
geçenlerde bir kitap okudum, imamın manken kızı diye... konusu tam da eşinizlik diyebilirm.
imam kızına helal olan şeyleri dahi babası imam diye yasaklıyor. mesela en basitinden luna parkta oynamak bile yasak... sonra o kıza ünlülerin ve mankenlerin o şatafatlı hayatı o kadar parlak geliyor ki hep onlara özeniyr ve bir gün evden kaçıp manken oluyor filan....
ve babası bunda kendi hatası olduğunu anlıyor, ve çok pişman oluyor...
6 yaşında ki çocuğun yine 6 yaşında ki bir çocuğun elini tutup gezmesinde ne mahsur var, kız erkek ne farkeder...
eşiniz hatalı ve yanlış bir zihniyette. okusun araştırsın bir bilene sorsun. her şeyin bir yaşı zamanı vardır.....
bence de bu kadar abartılmasına gerek yok adamın zihniyetinde bir problem olduğunu sanmıyorum endişelenmiş olabilir başka birileri de çağırır elinden tutar gider diye korkmuş olabilir bence.. sonuçta haberlerde neler duyuyoruz Allah korusun..
akşam ben konuşucam kızımla ama eşim konuşsa kesin suratı 5 karış -kızım o elinden tuttuğun çocuk kimdi neden diğer arkadaşlarınızla oynamıyordunuz beraber.kimseyle birdaha el ele tutuşmanı istemiyorum. büyümeden olmaz çokkkk büyümeden olmaz sen daha küçüksün öyle her elini tutuyum diyene elini verme :) .... vs gibi toparlayamayacağı cümlerle aklını karıştırır kesin .
ben de asyayı bildiğim kadar ve diğer konularından da eşinden örnekler verdiği için dar zihniyetle baktığını sanmıyorum. zaten ne yapabilir ki o yaşta çocuk. Endişesi sadece el tutma kavramıyla ilgili sanırım. Yoksa cinsiyetlerin farkından kaynaklanan el tutma değil bu bana kalırsa… bilinçsiz tutulan her el başka bir yabancının elini tutabilir gibi..
Ama burada kendini doğru ifade etmezse çocuğa zarar verir sadece..
evet bu eleştiriye açık bir konu ama.yukarıda da söylediğim gibi şakayla anne ben evlenmeye gidiyorum dediğinde bende kıskandım içimden parçalar koptu resmenbuna yapılabilecek bir şey varmı ki babamın bir sözü vardı 3 kız kardeşiz bizde derdiki -turşunuzu kurar kimseye vermem sizi :) şuan 3.damat yolda :)
itiraf ediyim ki başta korktum bende tepkisinden.sonra sonra tekrar konuşunca eşim olayın GÜNAHI YASAKI kısmında değil.ben kızımın ağzından evlilik kelimesini duyduğumda nasıl yüreğim titrediyse o da bunu yaşamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?