Eşim kızımı kısknamış-akşam evde toplantı var

BOŞATICAKSINIZ BANA ADAMI :) yok arkadaşlar tamam eşim başta benimde anlam veremediğim bir tepki verdi ama asıl nedeni 6 yaşında kızının sınıf arkadaşının elinden tutmasından ziyade.durumdan korkmuş olması. aklına daha farklı kötü seneryolar gelmiş.kıskanmış anlayacağınız.

Kıskansa ne fayda, dünya' nın kanunu bir gün elbette sevgilisi olacak, bunu engelleyebilmesi mümkün değil bence, engelleyebileceğini düşünüp kısıtlama yapabilir her adımı takip ederek, bu da genelde daha kötü sonuçlara yol açar, ne kadar kıskanç bir toplumuz yahu, anne oğulu kıskanır, baba kızı kıskanır..

bişekilde kıskançlığını dengelemek bana düşücek anlaşılan. ilginç bir nokta daha var eşim ne iş arkadaşlarımdan ne akrabalarımdan ne sosyal arkadaşlarımdan ...vs beni hiç kısknamamıştır. şimdi kızımıza karşı bu kadar korumacı olması ilk telefonu ile benide şoke etti DUR BİSMİLLAH NE OLUYORUZ diye düşündüm.o biraz sakinleşince olay belli oldu korkmuş.endişelenmiş kızına dokunulmuş olmasınada rahatsız olmuş.kötü bir niyet yada fiilde bulunmadıklarının o da bilincindede içindeki o kız babası damarı çatlamış görünce :)

bence de bu kadar abartılmasına gerek yok adamın zihniyetinde bir problem olduğunu sanmıyorum endişelenmiş olabilir başka birileri de çağırır elinden tutar gider diye korkmuş olabilir bence.. sonuçta haberlerde neler duyuyoruz Allah korusun..

Valla en başta erkek çocuğuna farklı muamele yapardı demeseydiniz belki anlardım ama oğlum yaparsa koçum aslanım, kızımın elini tutamazlar ise mantık ne olursa olsun hoş değil.

ben de asyayı bildiğim kadar ve diğer konularından da eşinden örnekler verdiği için dar zihniyetle baktığını sanmıyorum. zaten ne yapabilir ki o yaşta çocuk. Endişesi sadece el tutma kavramıyla ilgili sanırım. Yoksa cinsiyetlerin farkından kaynaklanan el tutma değil bu bana kalırsa… bilinçsiz tutulan her el başka bir yabancının elini tutabilir gibi..
Ama burada kendini doğru ifade etmezse çocuğa zarar verir sadece..

eşiniz gerçekten ciddi mi bu konuda?
siz konuşmazsanız kendisi ne diyecekmiş kızınıza?

Eşinizi önce tatlı sözlerle sakinleştirin.. Başka örneklerle durumun yanlış olmadığı,eğer kızarsa daha cinselliğin farkında olmayan kızına hayat boyu taşıyacağı çok ağır bir travma yaşatacağını söyleyin...baskı gören kız çocuklarının ne zararlar göreceğini ve ileride hemen evlenip kurtulmayı isteyeceğini anlatın..

Ben orta okuldayken okuldan eve erkek arkadaşımla dönüyordum sadece yan yana yürüyoruz..Babamı gördüm tabi o da bizi.. Erkek arkadaşım iyi günler dedi bana ve hemen uzadı babamın yanına gittim (korkuyorum tabi) elini omuzuma attı hadi eve gidelim dedi,nasıl geçti okul gibi sohbet etti.. Hiç unutamam. Daha sonra anneme "dance beni görünce korktu,sakinleşsin diye ne yapacağımı şaşırdım" demiş

Bizi babam hiç sıkmadı sağ olsun..ne oldu yani bir yoldan mı çıktık..misler gibi yaşadık işte..

Ayrıca sizin kızınız daha 6 yaşında,canım ya.. eşiniz onun masumiyetinin yanından geçemez.. Benim 5,5yaşındaki yeğenimle aramızda geçen konuşmayı anlatayım.. gagnam style klibini izliyoruz.. Bir sahne var,Adam iki kıza sarılmış rüzgara karşı yürüyor ya,kar yağıyor gibi.. Orada bana dedi ki "teyze bak bu adamın iki kızı var" ben tabi kocaman bir sırıtmayla "canım benimm sen tatlı bir kızsınn" dedim öptüm.. çocuklar böyle işte.. gerçekten masumlar

evet bu eleştiriye açık bir konu ama.yukarıda da söylediğim gibi şakayla anne ben evlenmeye gidiyorum dediğinde bende kıskandım içimden parçalar koptu resmen buna yapılabilecek bir şey varmı ki babamın bir sözü vardı 3 kız kardeşiz bizde derdiki -turşunuzu kurar kimseye vermem sizi :) şuan 3.damat yolda :)
itiraf ediyim ki başta korktum bende tepkisinden.sonra sonra tekrar konuşunca eşim olayın GÜNAHI YASAKI kısmında değil.ben kızımın ağzından evlilik kelimesini duyduğumda nasıl yüreğim titrediyse o da bunu yaşamış

Minnacık çocuk onlar
Eşin iyi mi :44:

eşiniz gerçekten ciddi mi bu konuda?
siz konuşmazsanız kendisi ne diyecekmiş kızınıza?

akşam ben konuşucam kızımla ama eşim konuşsa kesin suratı 5 karış -kızım o elinden tuttuğun çocuk kimdi neden diğer arkadaşlarınızla oynamıyordunuz beraber.kimseyle birdaha el ele tutuşmanı istemiyorum. büyümeden olmaz çokkkk büyümeden olmaz sen daha küçüksün öyle her elini tutuyum diyene elini verme :) .... vs gibi toparlayamayacağı cümlerle aklını karıştırır kesin .

gözümde canlandırdım da bi an kızınızı, bunlar söylenirken babasının ne demek istediğini anlamayacak kadar masum bir yaşta...
bence çocuğun aklını bulandırmayın
zamanla öğretirsiniz kızınıza bazı şeyleri..ama 6 yaş çok çok erken....

o kitapı bende okudum çok güzel bir kitaptı...

bence kızınızla değil, eşinizle sakince konuşun

Aynen katılıyorum. Kaldı ki adamcağız o endişeyle değil de, cidden çocuğunu 6 yaşındaki bir erkekten kıskanmış olsa ne var.
Karakteri öyle belki, sahiplenme duygusu çok fazla olabilir, kıskanç olabilir. Ama sonuçta bir baba, hayatına sonradan dahil olan kadını dahi kıskanıyor erkek milleti. Canının parçası kızını kıskanmış çok mu anormal, ileride de baskıcı bir baba olacak belki ama kime ne!

Konu sahibi de haksız burada. Konuyu açıp kocanıza bir ton laf saydırdınız, sonradan da pişman oldunuz değil mi...

Yorumundan anladığım kadarıyla,eşin yapı olarak fazla kıskanç değil aslında.Ben burda eşine çok kızamayacağım.Hatta hak vereceğim.Bir de babaların özellikle kız çocuklarına karşı korumacı bir tutumu var.Bazıları bu yaşta böyleyse ilerde daha kötü davranır kıza demiş ama bence tam tersi olur.Baba biraz çocuğun yaşından dolayı kaygılı.
Şimdi kendi o yaşlarımızı hatırlıyorum da,ne kadar küçükte olsak aşkı meşki idrak edebiliyorduk.Çocuğunuza cinsiyet ayırımı yapmayın diyorlar da,çocuk zaten kendi fiziksel görüntü olarak cinsiyet ayırımını kendi kafasında yapıyor.Çünkü önünde en büyük örnek anne baba.Anne kadın baba erkek.
Çocuğunuzu karşınıza alın ama ciddi bir konuşma yaparmış edasıyla değil de,biraz dikkatini dağıtarak,mesela birlikte kek yaparken günün nasıl geçtiğini en çok kimle anlaştığını sorun.Neden elele yürüdüklerini sorup cevabına karşı tutum sergilersiniz.Çocuk kafası farklı çalışır.Erkek çocuk annesiyle babsını ya da başka birilerini öyle görüp kopya çekmiş olabilir veya oyunda olabilir.

Eşinize de çok ciddi bir sorun olmadığını,öğretmenlerinin onları doğru şekilde yönlendirdiğini güzellikle izah edin.Anlayacaktır.

ben olsam böyle konuşmadım.bir kere sana mahçup olacak. kendini suçlu hissecek ve emin ol bu ilk olay olduğu için bir suç sanacak. bence bir gün bekle. bir uyku süresi geçsin üstünden daha mantıklı düşünürsün...
hem sen bir Yetişkin gibi seni anlamasını ve doğru karar vermesini bekliyorsun..biraz daha zamana yaysan ve doğal sürece bıraksan.. hatta kitaplar alabilirsin bunun için.. bak tübitak’ın sayfasına gir orada bir sürü çocuklara uygun didaktik tarzda kitaplar var. Ben çok alıyorum. Hem fiyatları uygun hem de güvenilir kaynaklar..”biz nereden geldik” diye bile bir kitap var.. ben almadım ama gördüm. Bence kendi içinden geçtiği gibi değil onun anlayabileceği gibi konuşmak doğru olur.

babamı 11 yaşındayken kaybettim allah rahmet eylesin en son hatırladığım şey 5.sınıf veda partisindeydik ve sınıfın erkekleri bütün kızlarla teker teker dans ediyorlardı beni dansa davet etmeye erkek arkadaşlarım geldikçe babamla gözgöze geliyordum o da hayır anlamında kaşlarını kaldırıyordu sonra üzüldüğümü görünce tamam anlamında gözlerini kırptı kafasını aşağıya doğru eğdibende hemen dans etmeye başladım

ama şimdi düşünülen hayır erkekle dans etme / elelel tutşma düşüncesi 6 yaşındaki bir çocuğa nasıl anlatılır ben o yaşta bile yadırgamıştımeşinizle başbaşa konuşmanız lazım çocuğunuzun psikolojisinde derin yaralar açabilirsiniz...erkekleri öcü cıs gibi görebilir onlardan uzak durabilir hatta allah korusun sorunlu evliliklere bile yol açabilirsiniz insan psikolojisi çok farklı bir şey bilinç altındaki düşüncelerin ne zaman su yüzüne çıkacağı belli olmuyor malesef... uzmandan yardım alın diyecem ama onlarda kınar sizi isterseniz eşiniz bir uzmana görünsün bu konuda...

kesinlikle öyle ipekcim.ama ilk tepkisinde bende şok oldum hopp ne oluyoruz diye düşündüm. gözü dönmüş kısknaçlıktan o an benide tedirgin etti .kızı elinden gidiyor filan diye düşünmüş.

bu arada kızım bacaklarındaki tüyler nedeni ile kısa etek giymek istemeyen yada muz çorabı tercih eden bir çocuk.geçtiğimiz yaz ne diller döktüm ikna edemedim babası aldı karşısına dediki kızım bacağında tüyü olanlar akıllı olurmuş :) bak benim bacaklarıma eee ben boşunamı öğretmen oldum :) ve etekler giyilmeye başladı.
yani zihniyeti günah yasak gibi nedenlerden ziyade HOPP BACAKSIZ bırak kızımın elini gibi bir şey
yinede o ilk tepkisinde kızıma bişey yansıtmadığı için seviniyorum.

Şimdi koruma içgüdüsüyle, çok sevmeyle ilişkilendiriyorsun ya, oğlun olsa eşin kıskanmayacaktı ama değil mi? (kendi yorumunuz)
Oğluma bir kız dokunmuş diye telaşlanmayacaktı, hatta eminim ki hoşuna gidecekti. Gülüp geçmeniz gereken yerde içim titredi diyorsunuz yapmayın 6 yaşında daha, gelinlik kız olsun önce bi değil mi ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…