Eşim kızımı kısknamış-akşam evde toplantı var

Bence bu konuyu çocukla konuşursanız ortaya saçma sapan bi hal alabilir.. :/
Yaptığı yanlış değil, bence durumu da kavrayamaz yavrum..
Bi daha düşman olur erkeklere..
Bence çok dikkat edin..

bence çocuğunuzu iyi gözlemleyin.
o yaşta erkek çocukları herşeyden haberdarlar.
ben 6-7 yaşındayken, dudaktan öpüştüğüm bir akrabam vardı. ilk kaç yaşında başladı bu hatırlamıyorum. nerde kuytu bulsak dudak dudağaydık bu çocuk bana pipisini öpmem için yalvarıyodu. ben de ıyyyy orası çiş için diyip öpmüyordum. onun cinsel organ olduğundan bile haberim yoktu. ya boyle birşey yapmış olsam şimdi napardım bilmiyorum. hala mecburen görüşüyoruz çünkü. şimdi belkide utanıyodur benden

sabah bir aklıma geldin var ya.. bir ara hamileyim diye okumuştum. nasıl gidiyor? kaçıncı haftadasın.
inşallah gönlüne göre olur.

inşallah canım 9 haftalık oldu
kalp atışlarını duyduk bakalım ay sonu gene kontrolüm var
bu sefer epey bulantım var ama değer onun için

Son düzenleme:

:):):):):):)):):)

eşinizde kendi babamı gördüm.benim babacımda böyleydi.bizi çok kıskanırdı.özellikle okul yıllarımızda.
kızmayın eşinize.baba sonuçta.kızını canını kıskanıyor.böyle şeyler yapmasını istemiyordur.artık çocuklarda eski çocuklar değil.bunuda düşünün isterseniz.neler neler görüyorlar tv"de.yanlış anlamayın ama bugün el tutuşurlar yarın öpücüklere geçerler. adı üstünde çocukluk.akılları ermiyor böyle şeyleri. herşeyi yapar durumdalar.yeni neslin çocukları özellikle bu yaştakı çocuklar yaşlarını söylemekten utanırlar.kendilerini büyük sanırlar.herşey yapmak isterler.büyüklerin sohbetlerini dinlerler.yani nasıl desem şimdiki çocuklar kendi çocukluklarını yaşamıyorlar. o yüzden eşiniz bir baba olarak kızını korumaya çalışıyor.kız babası olmak çok zordur. kızınızla en uygun şekilde konuşmaya çalışın.eşiniz konuşmaya çalışırsa belkide kızının kalbini kırabilir.o yüzden siz konuşun.en doğru cümleleri en doğru şekilde siz kurabilirsiniz.

Ahaha
Çokguldum vallahi.d
Kuzenimde yasamis bunu yeni aanlatıyor bize .d

Kusura bakmayın gülumsedim okuyunca konuyu :) bir kızım olsa bende kiskanirdim belki ama nebileyim:)okadar masumca ki suanda onların elele tutusmalari..komsu oğlu vardı çocukken büyüyünce hep onla evlencem derdim evcilikte hep o kocam olurdu normal hayattada sözlüm oldgnu söylerdim o dönemki hayal gücü çok farklı :)sonra Noldu gecti tabi buyuynce enyakin erkek arkadaslairmdan oldu ailem kızardı abilerim onu dovmeye çalışırdı :)) annem uygun dille konuştu benle ama çocuğa bişey öğretrken arkDas gbi olmak en iyisi korkutunca saklamaya alışır sonra yalnızlgnda çözümler arar oyuzden güzelce konusmak lazim.

Moralimin çok bozuk olduğu bir anda bunu okudum ve gülümsedim allahta sizi güldürsun :)

oo maşallahın varmış senin, güldürdün gece gece

Konusahibinin kızına da üzüldüm valla. Büyüyünce çok çekicek o babadan :) Çocuğa bir şey söylemeyip aklını karıştırmamak en doğrusu.

onlar henüz küçücük çocuklar ya
cinsel hiçbir güdüleri olmadan arkadaş olmuşlar
bunun neyini engellemeye çalışıyor eşiniz

bugün umutsuz ev kadınları dizisinde kudret ile gülşahın kızları sorun ugibi..küçükler ya kız babaları öyle oluyr işte..sanki evleenckler ne bu tepkileri artık ne psikolojisi ise şimdiden sarıyr..hiçbişy söyleme aklına sokmuş olursun o yarın unutur bile dün elini tutuuğunu bence üstüne gitmeyn kızın ..eşinn üzerine git daha iyi

asya son durum nedir?
nasıl çözdünüz konuyu? kızınla konuştun mu? ya da babası?

eşiniz abartmış.. çocuğa ayıp yapma falan derseniz tamamen yanlış fikirlerle doldurursunuz masum beynini.. bence kızınızla değil eşinizle konuşun..

asya son durum nedir?
Nasıl çözdünüz konuyu? Kızınla konuştun mu? Ya da babası?

canım yeni gördüm
bu konuda ipek in tavsiyesi banada mantıklı geldi şuan konuşmak çok hoş olmayacaktı kızımla
ama eşimle konuştum
o hala olayın
beynim döndü kızımın elini tutmuş hergele :) bide baban geldi diye beni görünce bıraktı.... Vs kısmında
akıllarında bir kötülük olmadığının bilincinde ama
kızına dokunulmuş olması babalık damarını çatlatmış
ama tabiki çok daha sakindi
o ilk telefondan sonra beni şok etti resmen
muhtemelen hafta sonuna konuşurz herkese güvenmesin tabi arkadaşlarından da erkek diye kaçmasın
bir orta yol hazırlıycaz inş

eşinizin tavrı klasik baba tavrı,
erkek çocuğu yapınca vayyy helal olsun koçuma,
kız olunca bacaklarını kırarım modeli
tabiki bu çok doğal birşey.
kızınız lisede falan olsa anlayacağımda 6 7 yaşındaki çocuklar ne kadar kötü düşüncede olabilir ki.
kızınızla konuşmayın.
çünkü henüz bunları algılayacak durumda değil,
konuşursanız tam tersi etki yapar.
tabiri caizse eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmaya benzer.
kızınız şuan buna çok masum bakıyorken sizin konuşmanızla o küçük dünyasında farklı şeyler düşünebilir.
konuşulacak tek kişi var o da eşiniz
durumun normal olduğunu anlatmaya çalışın.
her ne kadar anlatsanızda kız babası olarak anlamak istemeyecektir ama yapacak bişey yok: )

Benim esimde kizimi 40 yasindan once evlendirmicem der hep. Hep babasinin dizinde olmaliymis hep yaninda olmaliymis. Ama sorun su ki ortada degil kiz daha cocuk yok

hahah
iyi yapmışsın asya, belki biraz daha büyüdüğünde yavaş yavaş anlatırsın bazı şeyleri

size bir şey söyleyeyim mi; ben mi bu konuda çok radikal düşünüyorum diye sordum kendime konunun açıldığı akşam..
şöyle ki; (bilmeyenler için diyorum) benim de 3,5 yaşında bir kızım var.. şu an da dahil olmak üzere birinin elini tutmuş olarak görsem telaştan ziyada içimde güzel bir kıpırtı olur..
öncelikle derim ki:
1. kızım çekinmeden kendini ifade edebiliyor.
2. birine karşı bir şey hissedebiliyor adı ne olursa olsun..belki onunla oyun oynamayı seviyor.. belki yanında daha huzurlu onlarınların dünyasını bilemiyoruz..
asya'nın kızının yaşında olsa düşüncelerim değişir mi bilmiyorum ama şöyle bir gerçek var. çocuğunuza ne verirseniz onu alır.
aynen bizi kopyalar. çünkü karşında başka rol/model yok ki..
bu durumda birinin elini de tutmuş olsa doğru eğitim verilirse ben hiç bir kötülük göremiyorum.
mesela lisede gizli gizli sigara içip, okul asan, erkek arkadaşları olan kızların aileleri baskıcıdır çoğu.
ama bunun tezatında anadolu liselerinde çok çalışkan olup, eğlencesinden de erkek arkadaşından da geri kalmayan bilinçli bireylerin de aileleri doğru eğitim verdiği için sonuçları doğru alır..

Oğlum 9 yaşında, sınıfta bir kızı beğeniyor, iki kızdı da 1 e düştü şimdi.
Arada kız ona bakıp gülüyormuş.
O masum küçücük yürekleri farklı çarpmayı öğrenecek zamanla.
Bunun önüne geçemeyiz, yaşanacak bunlar zamanla artarak, adı konarak.
Bizden daha erken uyandılar diye düşünüyorum.
Filmler, diziler, çizgi filmlerde bile pompalanan bir aşk ve sex var.
Anlayışla , arkadaşça yaklaşıyorum , biliyorum ki bir daha bana asla anlatmaz, paylaşmaz ayıplar, tepki verirsem.
Hassas konular, dengeler, karşımızda olanca masumiyetiyle tertemiz küçük kalpler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…