Esim köye taşınmak istiyor

Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir sebep çıkar da gitme durumu iptal olur
Allah razı olsun ya gerçekten de ne güzel dua ettiniz ben huzurum bozulsun istemiyorum ama eşimde bencillik yapıp huzurumuzun bozuluacagiinin farkında değil böyle bencillik yaptıkça

Benim eşimin de senelerdir aynı fikri var katiyyen hayır dememe rağmen ısrar eder 2 traktörleri var ve bir sürü tarla var hayvanda alırız paraya para demeyiz diyor ama herşey para değil Allah nasip etmesin koydekileri küçümsemek için değil ama köy yaşantısı ölü yaşantısı merkeze yakın olacak insan bence . Asla kabul etmeyin derim

Eski konumdan belki bilen olur diye yakın sürede kardeşini kaybetti
Allah rahmet eylesin olabilir de o ayri mevzu bu ayrı mevzu.
Hayatı iki kişi yaşıyorsunuz nihayetinde sizin onayınız olmadan karar vermemesi lazım.
Ayrıca köyde iş asla bitmez kv alt katta oturacak bı de zor yani.
İstemiyorsaniz net olun eşinize karşı.

Kesinlikle kabul etmeyin. Taviz vermeyin.

Benim eşim de takmış kafayı memleketine. KV dem orda yaşıyor. Ben doğma büyüme İstanbulluyum. Ne işim var onun memleketinde. Birkaç seneye gidip yerleşelim diyip duruyor. Zerre umrumda değil. İstemiyorum. Ama fikrimi umursamıyor. Bencil işte.

Umarım o günler hiç gelmez diyorum.

Bense ileri ki yıllarda ege de yaşamak isterim diyorum. Ne işimiz var diyor orda. İyi de senin memleketinin ilçesinde Ne işim var desem kıyamet kopacak. Şimdilik susuyorum.
Çünkü zamanı var. O gün gelince ne olacak bilmiyorum.

Sizden tek fark hayvancılık vs işi olmayacak.

Köyde herkes yapamaz. Eşiniz oralı olduğu için ona kolay geliyordur. Çocuğunuzun eğitimi ve konforu nerede daha iyi olacaksa orada yaşamalısınız. Bana kalsa şehre 15-20 dakika mesafede doğalgazlı olan köy evini tercih ederim. Az katlı ve güvenli bir ev,çocuğumun doğal gıdalarla özgürce büyümesini isterim. Ama tabi sizin kararınız sizin hayatınız neticede.

Bence o kadar kötü bir fikir değil. Çocuğunuz küçükmüş okul çağına kadar köy ortamı iyi olabilir. Apartman dairesinde büyümesindense. Kv destek olursa ilgilenirse 2. Çocuğu bile yapabilirsin.
İlçedeki ev kiraya verilir iki tane kira geliriniz olur. Hayvanlarla siz de ilgilenirsiniz köyde olursanız.
Zaten 15-20 dk mesafe diyorsunuz sizin şu an yaşadığınız yer de o köyden çok farklı bir yer olmasa gerek. Hani istanbuldan sivasın bir dağ köyüne gideceksem düşünürüm de 15-20 dk mesafedeki bir yer öcü olmasa gerek.

Kayınvaliden isterse dünya tatlısı, melek gibi bir kadın olsun ama altlı üstlü oldu mu işin tadı değişir. Art niyetli olmasa bile size karışacak şunu şöyle yapın bunu böyle yapın çocuğunu yetiştirirken müdahale edecek daha birsürü şeyyyy.
Eviniz iş yerine yakınmış bence köye taşınmak gereksiz kurulu düzeninizi neden bozup yeni bir yere gideceksiniz durup dururken..

Öyle bir yere taşınmak güzel büyük şehirlerde zaten bir yerden bir yere hatta okula bile 20 dk gidiliyor ama kv sorun olur ilerde

Sakın gitme şimdi kv ile iyisin ama gidersen altlı üslü kötü olursunuz, köy de imkanlarınız her anlamda kısıtlı olacak ...

Net olun. Diretmesime dayatmasina izin vermeyin. Kayinvalide yaninda yasamayi istememek simariklik degil, her kadının hakkı. Cok net bir sekilde reddetmezseniz yakanizdan dusmez bir şekilde oldurur.

Köye giderseniz de kv. üstüne taşınmayın.
Köyün öteki ucunda ev tutun. En az bir 5 dakika yol olsun.
En azından ayaklarınızı uzatıp kendi evindeyim diyebilin yani.
Kv' üstü kendi eviniz sayılmaz. Zırt pırt aşağı yukarı gidilip gelinmesin.

Kocani size tam olarak sunu soyluyor. Ben artik anam babam ve senle bir evde yasamak istiyorum. Kapinizin ayri olmasinin onemi yok, altli ustlu demek ayni ev demek cunku. Hele de köy yerinde ne habersiz bir yere adim atabilirsiniz ne onlari cagirmadan bir misafir agirlayabilirsiniz ne de sebepsiz yere davetlerini geri cevirebilirsiniz. Hayvani isi gucu esiniz sizden istemez belki ama kaynana gozu onunde genc canli calismayan gelini gorunce saniyor musunuz bir susar iki susar sen de bir isin ucundan tut demez? Bu hayvan isi olmaz evimi temizleyemiyorum olur. Torununu her gun gormek ister zirt pirt kapi calar, onu yaptim gel al nereye gidiyorsunuz ben de geleyim. Ust katta otursa gene iyi en azindan evden cikarken karsilasmama sansi olur, altinizda her ne vakit cikacaksaniz illa duyacak gorecek. Koy yerinde nereye gideceksiniz ayrica? Sehirde en azindan sokaga cikip bir bime a101e bile gitmek nefes almak gibi. Esiniz suan anasinin babasinin eteginde elinin altinda karisi cocugu bombos yasamak istiyor. Kendinize bu kotulugu etmeyin. Birakin istiyorsa tek gitsin, o huzur biraz bozulsun cunku simdi bozulmasa bir seneye kalmaz bozulacak ya da siz ev isi yemek kadinlik yapan, yasamak deyince sadece bunu anlayan bir hizmet robotuna donuseceksiniz er veya gec. Cocuk icin de tek ihtiyac temiz hava organik besin degil. Sosyal yasama uyum saglamak, vakti gelince oyun grubuna krese kolayca gidebilmektir. Sirf bunun icin bile hayir demeniz yeterli.

Vallahi benim içimi yazmissiniz benim eşim bu konuda o kadar bencil ki sanirsniz ben cocouguyum nereye isterse giderim bu konuda fikir bile sorsa kendi istediigne çeviriyor. Bilmiyorum da inşallah bu köy konusu yüzünden evliliğimiz zarar görmez çünkü bencillik yapıyor beni hiçe sayıyor

15-20 dakika mı dediniz yanlış mı anladım? 15-20 dakikalık yol nedir ki bence de taşınmayın madem istemiyorsunuz; maddi olarak buna mecbur da değilsiniz. Sonradan pişman olursanız oradan geri çıkmanız da zor olur yok bence kalın olduğunuz yerde.

Zaten yakınmışsiniz ki köye. Alsin hayvanini gene gider bakar. Annesigil hayvan bakimina yardim etsin cocuk bakimindansa. Sakın taşınma gerekirse yasadigin yerde yapacak mesgale bul kendine ise giremiosan.

Zaten yakınmışsiniz ki köye. Alsin hayvanini gene gider bakar. Annesigil hayvan bakimina yardim etsin cocuk bakimindansa. Sakın taşınma gerekirse yasadigin yerde yapacak mesgale bul kendine ise giremiosan.
Aynen öyle zaten şuan koyunlar var 15 20 tane onlara arasa eşim geliyor bakıyor kaynanamlar da bakıyor ama yok benim eşim dediğim gibi bencil olduğu için köyde yasicak illa. Bende bebeğim var ama evden de yine el emekleri yapıyorum çok şükür ihtiyaçlarımı karsilayabilecek para kazanıyorum

Hem devlet kurumuna girip hem hayvancılık nasıl yapacak ben ona takıldım.ben memurum iki iş yapmam mümkün değil yani.
Hayvancılık o kadar vakit alan bir şey değil ki. Büyükbaş besliyor babaannem. Sabah salar akşam işten sonra toplar. Hafta sonu da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…