• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim,maaş ve bebeğim....

bi daha oku o zaman konuyu

konuyu okudum ve gayet iyi anladım merak etme

....sizce ne yapmalıyım sorununa cevap verdim verdik....

ama siz zaten hesabı kitabı yapmıssınz burdan neden fikir almak istiyorsunuz ya da ne konuda fikir almak istiyorsunuz anlamadım hala....

düşündüklerinizinn dogru denmesinimi? kusura bakmayın bana göre cok cok yanlıssınz madem 500 gönderebılecek durumunuz var kenara atın o parayıda cocugunuzun gelecegını hazırlayın ilerde kardes bakmaz evlat bakar...

1-evi geçindirmek benim değil eşimin görevi. 2- evet en az 500 yollamayı düşünüyorum bacım

he kurban :6:

öyle olur zaten benim değil eşimin görevi :ssz:

yok o az olur ya kardeşin özel okula gidecek ya kıyafet telefonda ister az gelir sen en iyisi bütün maaşını yolla :32:

eşinin maaşını da çatır çatır ye borçları ödesin çocuğuda baksın bakıcı temizlikçide tutsun bak bu fikir güzel senin kafadan beni de aklı başında ilan edersin artık :15:

bak güzelim çocukla bunalmışsındır bunu anlarım
benim de iki çocuğum var ve ben de yalnız büyütüyorum
yalnız çocuk büyüten tek insan değilsin emin ol

ayrıca çalışacaksın ve paranı da eşine vermeyeceksin,üstelik borçları da birikmişken :20::20::20:
eşine vermek istemediğin gibi de yarısını da ailene,kadeşinin ÖZEL üniversite masrafı için vereceksin
devlet üniversitelerinin suyu mu çıktı ayrıca ailen özel üniye yolluyorsa eğer kendi bütçe hesaplamasını
yapmıştır sanıyorum
eee diğer yarısını da bakıcıya versen sana zaten pek bişey kalmaz
madem bu kadar ihtiyacınız yok(ailene göndereceğine göre)
o zaman çalışıp da çocuğunun büyümesini kaçırma derim
çünkü çalışmak zorunda olup da çocuğunun her anını yaşamak istediği halde
yaşayamayan birçok anne var

evi geçindirmek erkeğin göreviyse eğer çocukla ilgilenmek de hanımın görevidir:31:

Son düzenleme:
tabi ki bana güvenmediler ama bende yardım etmek istiyorum
geçim zorluğu çekseler de yardım etmek isteseniz tmm da
bence önceliğiniz çocuğunuz ve kendi geçim düzeniniz olmalı

evet ne yalan söyliyim sıkıldım bekarlık sultanlıkmış ya.offf pis gibi karışan yok görüşen yok.ne halt etmeye evlendiysem
:53::53::53::53::53::53::53::53:
sorun da o zaten 1-2 saat bakacak kimsem yok gurbetteyim bazı arkadaşlar herkes kendi bakıyor gibi laflar etmiş onu bende biliyorum ya şöyle 1 saat uzaklaşsam o bile yetecek inanır mısın kaşımı aldırmaya kuaföre gidemedim aylarca o şekilde dolaştım yalnıızım yani haliyle insan bunu eşinden bekliyor.iikincisi yatırım yapmak için çalışmam lazım çalışırsam mecbur bakıcı bakacak herhalde yanlış anlaşıldım keyfi bi durum yok yani
çocuğunu da al öyle çık git kuaföre
haa olmadı çok da büyük bi dert değil kaşının alınmaması aylarca öyle dolaşman
yani kendin de alabilirdin pekala

benim ki de aynısı işte.ihtiyaçları yok bana da güvenmiyorlar ama beni okuttular şimdi sıra bende yardımcı olmalıyyım yani

seni okuttular tmm ama zaten anne ve babanın görevi çocuğunu elindeki imkanların en iyisiyle
yetiştirip büyütmektir onlar görevini tamamladı
şimdi sıra sende kandi çocuğuna iyi bir gelecek hazırlayıp onu büyütmekte(kardeşini değil)

konuyu okudum ve gayet iyi anladım merak etme

....sizce ne yapmalıyım sorununa cevap verdim verdik....

ama siz zaten hesabı kitabı yapmıssınz burdan neden fikir almak istiyorsunuz ya da ne konuda fikir almak istiyorsunuz anlamadım hala....

düşündüklerinizinn dogru denmesinimi? kusura bakmayın bana göre cok cok yanlıssınz madem 500 gönderebılecek durumunuz var kenara atın o parayıda cocugunuzun gelecegını hazırlayın ilerde kardes bakmaz evlat bakar...

benim çocuğuma bakacak da kardeşime para gönderecek kadar da durumum var sen merak etme.ayrıca benim kardeşlerim bakarlar.anlamadıysan niye konu açtığımı yazmazsın zahmet edip,silah zoruyla mı yazdırıyolar yoksa

Baştan sona her düşüncen yanlış.

Birincisi evi geçindirmek bu zamanda sadece erkeğe düşen bir görev değil. Artık hayat şartları o kadar zorluyor ki imkanın varsa sende oturup evi geçindirmek için eşine destek olacaksın.
Eşin evi geçindirecekse eğer bu onun göreviyse sende oturup çocuğuna bir güzel bakacaksın evini de temizleyeceksin.
Ekonomik acıdan dardaysanız bakıcı tutup ek bir masraf niye yapıyorsunuz ki. Onun yerine haftada bir temizlikçi tut evi temizlet ama çocuğuna da kendin bak.
1 sene daha iznin varsa eğer otur çocuğuna bak. Çalışmak zorunda olup da o çocuğunu zoraki bırakıp işe giden annelerimiz var. Senin yerinde olsalar eminim ki izinlerini sonuna kadar kullanırlar.

Bundan sonrada kardeşini değilde bence çocuğunun geleceğini düşün ve o parayı da kenara koy. Hiç yardım etme demiyorum. Ama her ay 500 TL. bana göre fazla. Arada neyse de.
Eşime parayı vermek istemiyorum demişsin. Eşin elinden paranı alacak bir insan değildir kanımca. Ama sonuçta ev idaresinde 3-5 kuruşta olsa bir şeylerden senin de tutman yerinde olur.

geçim zorluğu çekseler de yardım etmek isteseniz tmm da
bence önceliğiniz çocuğunuz ve kendi geçim düzeniniz olmalı

:53::53::53::53::53::53::53::53:

çocuğunu da al öyle çık git kuaföre
haa olmadı çok da büyük bi dert değil kaşının alınmaması aylarca öyle dolaşman
yani kendin de alabilirdin pekala

seni okuttular tmm ama zaten anne ve babanın görevi çocuğunu elindeki imkanların en iyisiyle
yetiştirip büyütmektir onlar görevini tamamladı
şimdi sıra sende kandi çocuğuna iyi bir gelecek hazırlayıp onu büyütmekte(kardeşini değil)

ben alamadım kaşımı ben senin gibi becerikli değilim

Back
X