- 12 Temmuz 2006
- 57.886
- 221.225
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi afrodit_83
-
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Fikir sorulduysa fikrimi söylerim. Bu benim kişisel görüşüm, seni enterese etmiyor. Senin fikrin ile de ilgilenmiyorum. Alıntılama mesajlarımı falan.
Herkese çok teşekkür ederim.Ben de düzenli bir şekilde yardım etmeyi istiyorum.Kredimiz 3 yıl sonra bitecek. Bende her ay maaşımızın %10unu düşünüyorum.Ama ben mi cimrilik yapıyorum yoksa eşim mi haklı bilmiyorum. İlerde nereye yardım yapmamız gerektiğini konuşur ona göre bir yol alırız ama miktar konusu benim kafamı karıştırdı. Bu arada şuan kredi borcumuz olmasına rağmen para biriktirebiliyoruz. Yani 1 öğretmen maaşıyla bile birikim yapabiliyoruz şükür. O yüzden eşim öyle düşünüyor olsa gerek. Ama bi taraftan da ben o kadar çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum bakıcılarda büyütmeyi düşünüyorken bunları yapmak doğru mu? Eşim böyle düşündüğü için seneye ücretsiz izin alacağım.Başkalarına yardımı dokunacağına bize yardımı dokunsun önce. siz ne diyorsunuz miktar konusunda?
Herkese çok teşekkür ederim.Ben de düzenli bir şekilde yardım etmeyi istiyorum.Kredimiz 3 yıl sonra bitecek. Bende her ay maaşımızın %10unu düşünüyorum.Ama ben mi cimrilik yapıyorum yoksa eşim mi haklı bilmiyorum. İlerde nereye yardım yapmamız gerektiğini konuşur ona göre bir yol alırız ama miktar konusu benim kafamı karıştırdı. Bu arada şuan kredi borcumuz olmasına rağmen para biriktirebiliyoruz. Yani 1 öğretmen maaşıyla bile birikim yapabiliyoruz şükür. O yüzden eşim öyle düşünüyor olsa gerek. Ama bi taraftan da ben o kadar çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum bakıcılarda büyütmeyi düşünüyorken bunları yapmak doğru mu? Eşim böyle düşündüğü için seneye ücretsiz izin alacağım.Başkalarına yardımı dokunacağına bize yardımı dokunsun önce. siz ne diyorsunuz miktar konusunda?
Neden kendi ülkenizdeki fakir öğrencilerie yardımda bulunmuyırsunuz ki.
Bırakın dğer ülkeleride B.M filan yardım etsin.
Burası dini bir site değil, konulara ayet, hadis vb eklemeyiniz, polemiğe girmeyiniz, hakaret etmeyiniz ve topikte daha önce de uyardım lütfen konu içeriğine yorum yapınız.
-------------
Konu içeriğini tekrar hatırlatalım, konu sahibesinin eşi maaşın %20'lik bölümünü ihtiyaç sahiplerine dağıtmak istiyormuş, konu sahibesi 5000 TL'lik maaşın %20'si çok bana göre,%10 olsa anlarım diyor ve sizinde fikrinizi soruyor.
İçerikte hangi kuruluşa, derneğe bağış yapmalı, sevap mı günah mı, Somali mi Afrika mı diye bir soru bulunmuyor.
ADMİN ??? sen konuya niye giriyosun. konuyu niye açıklama ihtiyacı hissediyosun. insanlar hakaret etmedikçe haddi açmadıkça saygıyı delmedikçe vs. insanlar eleştirel yaklaşabilir tartışabilir fikir alışverişinde bulunabilir.
yanlış düşünüyosun.. ayrıca ayet hadis falan eklemeyin demişsiniz evlilik kutsal ve evi ilgilendiren herşey kutsaldır haliyle ayet ve hadis ister istemez devreye girecektir. bunu nasıl engellersin. yada neden bundan rahatsız olursun ayrıca üye olan hiç kimse rahatsız olmamış sen olmuşsun... herkes halinden memnun.. sen aslında kendi rahatsızlığını dile getirmişsin. sitenin adını kendi adınla değiştirmeni öneririm.
(hakaret saygısızlık terbiyesizlik edepdışı vs. yorumlar olduğunda o mesajı silmek görüntülenmesine izin vermiceksiniz. böylece adminlik görevinizi ihya etmiş olursunuz.)
burası bi forum sitesi iştişare yapılmasından daha doğal ne var. sitenin adını değiştirin o halde kimse üye olamasın. kimse bişi yapmasın.
ALLAH a Emanet olunuz..
canım seni anlıyorum benim eşim ticacetle ugraşıyor gelirinin hatrı sayılır kısmını bagişlıyor yetime eşi vefat etmişe sakata veriyor
ilk zamnlar ben anlamadım ama enterasan şekilde o verdikçe işleri daha çok oluyor daha çok veriyor.ama benim hiçbir istegimi eksik etmiyor ona çok saygı duyuyorum
sende rahat ol çok iyi yürekli bi kocan var
bana da %20 çok geldi.
tebrik eden kaç kişi acaba 1000 tl her ay verir?
bir de maaş gibi vermekte bir süre sonra insanın nefs,ni zorlar ben her ay veriyorum diye başlar onun yerine her ay farklı bir meblağ daha iyi olur.
inanın veririm kalbimi görmen lazım canım param olmadıgı için ne kadar üzülüyorum ah para kazansam helalinde soyle onla herkesi mutlu etsem ne kadar güzel olurdu belki yarın gozlerimi yumarım ebediyete giderim Rabbim belki bbirinin Allah razı olsun demesiyle beni sever.... daha ne isterim.......... suan imreniyorum konu sahibine... param yok diyede çok üzülüyorum inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?