Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

Burası dini bir site değil, konulara ayet, hadis vb eklemeyiniz, polemiğe girmeyiniz, hakaret etmeyiniz ve topikte daha önce de uyardım lütfen konu içeriğine yorum yapınız.

-------------
Konu içeriğini tekrar hatırlatalım, konu sahibesinin eşi maaşın %20'lik bölümünü ihtiyaç sahiplerine dağıtmak istiyormuş, konu sahibesi 5000 TL'lik maaşın %20'si çok bana göre,%10 olsa anlarım diyor ve sizinde fikrinizi soruyor.
İçerikte hangi kuruluşa, derneğe bağış yapmalı, sevap mı günah mı, Somali mi Afrika mı diye bir soru bulunmuyor.

merhaba eşinizin çok iiyi niyetli ,cömert bir insan olduğunu düşünüyorum,keza insanın şu hayat şartlarında çalıştığı paranın her ay 5/1ini vermesi çok büyük bir bağış bana göre ,yalnız parayı sadece eşiniz değil sizde ortak kazandığınız için sizinde bu bağış kısmında eşiniz kadar gönüllü olmanız gerekir bana göre,bağış gönül işidir ailenizi zora sokmadığınız sürece maaşınızın ne kadarını bağışlamak istediğiniz sizin gönlünüzün cömertliğine bağlıdır, sevgiler.

Herkese çok teşekkür ederim.Ben de düzenli bir şekilde yardım etmeyi istiyorum.Kredimiz 3 yıl sonra bitecek. Bende her ay maaşımızın %10unu düşünüyorum.Ama ben mi cimrilik yapıyorum yoksa eşim mi haklı bilmiyorum. İlerde nereye yardım yapmamız gerektiğini konuşur ona göre bir yol alırız ama miktar konusu benim kafamı karıştırdı. Bu arada şuan kredi borcumuz olmasına rağmen para biriktirebiliyoruz. Yani 1 öğretmen maaşıyla bile birikim yapabiliyoruz şükür. O yüzden eşim öyle düşünüyor olsa gerek. Ama bi taraftan da ben o kadar çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum bakıcılarda büyütmeyi düşünüyorken bunları yapmak doğru mu? Eşim böyle düşündüğü için seneye ücretsiz izin alacağım.Başkalarına yardımı dokunacağına bize yardımı dokunsun önce. siz ne diyorsunuz miktar konusunda?

Fikir sorulduysa fikrimi söylerim. Bu benim kişisel görüşüm, seni enterese etmiyor. Senin fikrin ile de ilgilenmiyorum. Alıntılama mesajlarımı falan.

Keyfimin kahyası mısınız? İstediğim mesajı alıntılarım. Siz birşey dediniz bende size cevap verdim. Eğer bi görüş bildiriyorsanız karşıt görüşlere de hazır olacaksınız

Son düzenleme:

sevgili afrodit bence miktara takılmayın derim. her ay elinizde kalan yada gönlünüzden kopanı yardım olarak verirseniz bence içiniz daha rahat eder.
çoçuk konusuna gelince , bence eger zorunluluk yoksa bir çoçugu annesi büyütmelidir

Eşinin özverisi gerçekten takdire şayan.
Açıkçası bende böyle bir şey yapmak isterdim ama parasal mevzularda eşlerin hem fikir olması lazım bence.
Ben eşim müsaade etmeden kalkıp belli bir yüzdeyi kendi param dahi olsa yardım maksatlı vermem.
Ama biz bu durumu her ay belli bir ödenek ayırmak şeklinde aştık, bence siz de oturun konuşun.
Sadaka, zekat gibi şeyleri havaya gitmiş paralar olarak görme bence, ev bark ölünce burda kalır, verdiğin yanında kalacak ebedi.

%20 önemli bir miktar fakat şöyle bir durum var insan istedikçe ister. Bu nedenle siz neyi ne kadar istediğinizi neyin ne kadar gerekli olduğunu düşünüp hesap yapın. Yoksa hiç yardım yapılmasa bile paranızın tamamının sizin için gidecek yeri olur. Siz sınırı belirlemeli,bunu yapmalıyım dediğiniz ihtiyaçları gözden geçirmelisiniz. Daha sonra bunu eşinizle paylaşıp ne kadar yardım yapmanız gerektiği konusunda ortak bir fikre ulaşırsınız.%20 size kısıtlamalar getirecekse -ciddi ihtiyaçlarınızda- bu oranı düşürebilirsiniz.Zaten düzenli yapılacakmış bu çok önemli;sürekli olacağı için büyük sıkıntılara da girmenize gerek yok.Hesabınıza uymayıp sürekli değişiklikler yapacağınıza düzenli ve daha az yapmanız çok daha iyi olur. Tabi karar yine de sizin sonuçta ortada 'yardım' var kolay kolay bunu kısıtlayın da diyemeyiz.Aslında her birimiz ne kadar da müsrifiz değil mi?

Çocuğunuzun geleceğini hazırladıysanız (Okul masrafları,ev,araba,kişisel ihtiyaçları,düğün parası falan filan) eğer; 1000 lira çok değil..
Ha çocuğumda bunlar yok diyorsanız, ilk olarak ondan başlamanız doğru olacaktır bence...
Yardım etmeyin demiyorum, diyemem de haddim değil.. Millet 825 TL ile geçinirken, 1000 TL yardım demek, biraz çok.
Ha olur dehşet-ül vahşet maaşın, eyvallah..
Ama ne bileyim 5000 TL 'nin 1000'i bana çok geldi..
Evet, yarına çıkacağımız meçhul ama, yatırım da şart..
Daha makul bir fiyat hem vicdanınıza hem de yatırımlarınıza iyi gelebilir..

Ayrıca tebrik ederm, güzel bir düşünce..

bana da %20 çok geldi.
tebrik eden kaç kişi acaba 1000 tl her ay verir?
bir de maaş gibi vermekte bir süre sonra insanın nefs,ni zorlar ben her ay veriyorum diye başlar onun yerine her ay farklı bir meblağ daha iyi olur.

Yuzde olarak dusunmeyin bence. Faturaydi, kiraydi, borctu, mutfak masraflariydi hesaplayin bir kenara ayirin. Kalanin bir kismini birikime, bir kismini gezmeye ayirin. En son kalani da, artik 100 ytl mi kalir 2000 ytlmi kalir bilemem, onu yardim olarak kullanin. Biz esimle oyle yapiyoruz.

Yüzde veya tl olarak bakmaktansa sizin temel ihtiyaçlarınızdan kalan olarak bakmak daha doğru olur.Şu an kredi öder halinizle birikim yapabiliyorsanız,kred,bitince çok daha rahat olacak demektir.Ama siz ücretsiz izin alıp çocuğuma bakacağım derseniz o da güzeldir.Yalnız sizin niyetiniz inatlaşmak değilse ya da siz işten çıktığınızda eşinizin bunda "ben illa yardım yapacaktım niye çıktın" demezse..Yardımlarımızı yaparken kalplerimizi güzelleştirmeyi unutmamalıyız..

Hiç şimdi iyilik meleği rollerine giremem.

İnsanın yaşlılığı için,ani bir hastalığı için,çocuklarının eğitimi-düğünü vs için birikmiş bir hayli parası olması gerekiyor.Bir ev bir araba insana malesef yetmiyor.

Bence maaşın yüzde 10u bile çok fazla.Bence eşin yardım yapıcaksa arada sırada zihinsel ve ya fiziksel engelli insanlara yardımda bulunsun.Bunların dışında kimseye acımamak lazım hayatta.Fakir diyerek acıyoruz ama hiç düşünmüyoruz biz eşşek gibi çalışırken o insanlar neden çalışmıyor diye.Fiziksel engeli olmayan herkes çalışmalı bence.Parasızım diye ağlanmamalı.

Eşiniz ve ya siz bir kaza geçirseniz,çalışamayacak duruma gelseniz o zaman ne olacak?Su akarken testiyi doldurmalı insan.Bence eşiniz o kadar hayalperest olacağına realist bir şekilde düşünsün.

ADMİN ??? sen konuya niye giriyosun. konuyu niye açıklama ihtiyacı hissediyosun. insanlar hakaret etmedikçe haddi açmadıkça saygıyı delmedikçe vs. insanlar eleştirel yaklaşabilir tartışabilir fikir alışverişinde bulunabilir.

yanlış düşünüyosun.. ayrıca ayet hadis falan eklemeyin demişsiniz evlilik kutsal ve evi ilgilendiren herşey kutsaldır haliyle ayet ve hadis ister istemez devreye girecektir. bunu nasıl engellersin. yada neden bundan rahatsız olursun ayrıca üye olan hiç kimse rahatsız olmamış sen olmuşsun... herkes halinden memnun.. sen aslında kendi rahatsızlığını dile getirmişsin. sitenin adını kendi adınla değiştirmeni öneririm.

(hakaret saygısızlık terbiyesizlik edepdışı vs. yorumlar olduğunda o mesajı silmek görüntülenmesine izin vermiceksiniz. böylece adminlik görevinizi ihya etmiş olursunuz.)

burası bi forum sitesi iştişare yapılmasından daha doğal ne var. sitenin adını değiştirin o halde kimse üye olamasın. kimse bişi yapmasın.

ALLAH a Emanet olunuz..

Son düzenleme:

Noktasına ve hatta virgülüne kadar katılıyorum yazdıklarınıza. Kendi rahatsızlığını başkasının üzerinden dillendirmek ve bunu admin sıfatıyla yapmak doğru değil.

Merak etmeyin o para size sonradan kat kat geri doner. Esinizin fikri cok guzel.Rabbim size kalan parayi bereketlendirir emin olun bundan..

canım seni anlıyorum benim eşim ticacetle ugraşıyor gelirinin hatrı sayılır kısmını bagişlıyor yetime eşi vefat etmişe sakata veriyor

ilk zamnlar ben anlamadım ama enterasan şekilde o verdikçe işleri daha çok oluyor daha çok veriyor.ama benim hiçbir istegimi eksik etmiyor ona çok saygı duyuyorum

sende rahat ol çok iyi yürekli bi kocan var

buna kaç kez şahit oldum .verdiginizin kat be katı geri dönüyor ve işiniz gücünüz dahada berekeleniyor .

bence yardım yaparken biraz etinden kopmalı tabiricaizse. ihtiyacımdan kalan dersekk ooo....ihtiyaçmı biter .

unutmayalım biz bu dünyaya kazık çakmaya gelmedik ! .

bana da %20 çok geldi.
tebrik eden kaç kişi acaba 1000 tl her ay verir?
bir de maaş gibi vermekte bir süre sonra insanın nefs,ni zorlar ben her ay veriyorum diye başlar onun yerine her ay farklı bir meblağ daha iyi olur.

inanın veririm kalbimi görmen lazım canım param olmadıgı için ne kadar üzülüyorum ah para kazansam helalinde soyle onla herkesi mutlu etsem ne kadar güzel olurdu belki yarın gozlerimi yumarım ebediyete giderim Rabbim belki bbirinin Allah razı olsun demesiyle beni sever.... daha ne isterim.......... suan imreniyorum konu sahibine... param yok diyede çok üzülüyorum inanın

dua edin .

dünya malını bir kere istedim ,ama içden ,sebebide mesajınızda yazdıgınız şeyler içindi .
rabım hayırlısıysa daha fazlasını ver, ve beni gerçekden ihtiyacı olanla karşılaştır.amin .
gönül neler yapmak istiyorda ahh imkanlar işte . bu konuda eşlerin uyumu gerçekden çok önemli.bana kalsa adamın varlıgını dagıtarak yok ederim sanırım özelikle çoçukları sevindirmeyi çok seviyorum bir gülümsemeleri dünyaya bedel :119::119:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…