- Konu Sahibi afrodit_83
-
afrikada insanlar ölüyorsa yardım et ozaman böyle konuslur ama icraat sıfır
eğer yardım ediyorsanda uygun dille yazarsın orasıda var diye
yazıyı tamamen oku anlarsın ...bir kısmınıdedim yani orasıda unutulamaz ama hepsinin orasına olması tuhaf ..bu benim fikrim benim düsüncem okadar !
13 sayfa içinde neden bir tek sana cevap yazdığımı düşünüyorsun ki? huyum kurusun kişiye özel cevap yazacağım zaman alıntı yaparım.
bu arada ben senin mesajını bile okumamıştım.
Pardon da...Böyle bir şeye eşiniz nasıl karar vermiş, "ben yaptım oldu" gibi olmuş.Eşinizi tebrik eden arkadaşları anlamak çok ama çok zor.Bir insan ki eşine söz hakkı vermeden, eşinin hak ettiği parada bile kendinde tasarruf yetkisi bulup % bilmem kaçını dağıtıcam diyebiliyorsa, o % bilmem kaç paradan kime ne hayır gelir acaba? Benim ilk takıldığım bu.İkincisi de; çok ama çok mantıksızca buldum bu düşünceyi.% 3 belediye payı ayrılan kamu muhasebesi gibi...Elinde olur 1 verirsin, yüklü bi para gelir 5 verirsin.Bunların kuralı kaidesi mi olur.Biraz sert yazdım özür dilerim sizin için eşiniz tabiki kıymetlidir üzmek istemem ama eşinizin vicdanını rahatsız eden bir olay falan mı var acaba, bu katı matematik de nerden çıkmış...
Hmm anladım.Ama yine de kendi param, senin paran diye bir şey yok kiCnm eşim bana sen istemezsen ben kendi maaşımdan veririm dedi.Yani kendi maaşının %20sini verecek eğer ben kabul etmezsem ama o zaman sadece o sevap kazanacak. Ama ikimizin kesesinden de çıkmış olacak. Çünkü onun parasıda benim ve çocuğumun rızkı..Bencede %20fazla.Zekat bile 40ta 1 ken..Önce %10ile başlarız.Rabbim verdikçe biz çoğaltırız yardımımızı inş.İkna edebilirsem..
Cnm eşim bana sen istemezsen ben kendi maaşımdan veririm dedi.Yani kendi maaşının %20sini verecek eğer ben kabul etmezsem ama o zaman sadece o sevap kazanacak. Ama ikimizin kesesinden de çıkmış olacak. Çünkü onun parasıda benim ve çocuğumun rızkı..Bencede %20fazla.Zekat bile 40ta 1 ken..Önce %10ile başlarız.Rabbim verdikçe biz çoğaltırız yardımımızı inş.İkna edebilirsem..
inanın veririm kalbimi görmen lazım canım param olmadıgı için ne kadar üzülüyorum ah para kazansam helalinde soyle onla herkesi mutlu etsem ne kadar güzel olurdu belki yarın gozlerimi yumarım ebediyete giderim Rabbim belki bbirinin Allah razı olsun demesiyle beni sever.... daha ne isterim.......... suan imreniyorum konu sahibine... param yok diyede çok üzülüyorum inanın
haberim var evet
madem bu kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz hangi yardım kuruluşlarının yolsuzluk yaptığını da biliyorsunuzdur
o derneklerin isimlerini teşhir eder misiniz?
Türkiye nin devlet hazinesinden yolladığı yardımlardan bahsetmişsiniz ayrıca,
Biz devletin gönderdiği para yerine mutlaka ulaşmıştır diye birşey söyledik mi?
ayrıca ulaşmadıysa o milyon dolarlar daha çok yardım etmek için çabalamak gerekmezz mi?
ayrıca milyon dolarlar ulaşmışsa bile ortalama 10 milyonluk nufuslu bir ülke kaç gün doyabilir?
gönülden koparak bunu yapmak isteyen bir insanı hayır oraya yollamayın şuraya yollayın diye yönlendirmek sizce doğru mu?
(yakınınızdan başlamak daha hayırlıdır diye biliyorum demek dışında)
Site kuralları gereği dini ya da siyasi konu ve yorumlar yasaktır.
Dua, ayet paylaşımları için lütfen http://www.kadinlarkulubu.com/dualarimiz-sizinle-f1200/ bölümünü kullanınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?