Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

olayları çarpıtmayın arkadas haklı önce yakınındakine yapılan yardım makbuldur ....bunun müslümanlıkla yada milliyetçilikle alakası yok yanındaki açken dısardakine ne yardımıymıs????
devletin yardımları diz boyu zaten suriyelilere sudanlılara somalilere..ülkemizde çok çocuk parasızlıktan okuyamıyor aç geziyor suça sürükleniyor..hadis ayet diyorsunuz ama dinin özünü öğrenememissiniz.önce "YAKINDAKİ"esastır.burdakilerede yapın ordakilerede .miktar kisiye göre değisir hiç borcun kalmayıncada o eslayarın
zekatları var bunlarıda hesapa katın ticari amaçla bankaya koyuilan paranın bile zekatını ödüyorsunuz
ülkemizde öğrenci okutupq yaslılara bakım evlerine yatırım yapabilirsiniz diye düsünüyorum
allah hayrınızı kabul etsin

afrikada insanlar açlıktan ölüyor ya, bunu nasıl iyi şartlarda eğitim alamamakla bir tutuyorsunuz aklım almıyor...

evet admin konusundada katılıyorum bu topiğe müdale etmeden önce evliliğin ne demek olduğunu kutsal bir makam olduğunu hatırlatmak isterim dini site değilse dinli ilgili topikleride hemen kapatıcaksın ozaman bu neya daha öncede oldu millet okadar laf attı karsıt görüslüleri cezalandırdılar ..lütfen müdahalenizde sınırları bilin

afrikada insanlar ölüyorsa yardım et ozaman böyle konuslur ama icraat sıfır
eğer yardım ediyorsanda uygun dille yazarsın orasıda var diye
yazıyı tamamen oku anlarsın ...bir kısmınıdedim yani orasıda unutulamaz ama hepsinin orasına olması tuhaf ..bu benim fikrim benim düsüncem okadar !

13 sayfa içinde neden bir tek sana cevap yazdığımı düşünüyorsun ki? huyum kurusun kişiye özel cevap yazacağım zaman alıntı yaparım.

bu arada ben senin mesajını bile okumamıştım.

Son düzenleme:
13 sayfa içinde neden bir tek sana cevap yazdığımı düşünüyorsun ki? huyum kurusun kişiye özel cevap yazacağım zaman alıntı yaparım.

bu arada ben senin mesajını bile okumamıştım.

he tamam ozaman birden yorumumun altına yazınca üstüme alındım ..önceki bir kisiye itaafen yazdım üstte zaten esas yardım mantığından uzaklasılmamalı diye düsünüyorum sende haklısın açlık herseyden mühim ama %20de direk afrikaya fazla
bana görea tabi

Pardon da...Böyle bir şeye eşiniz nasıl karar vermiş, "ben yaptım oldu" gibi olmuş.Eşinizi tebrik eden arkadaşları anlamak çok ama çok zor.Bir insan ki eşine söz hakkı vermeden, eşinin hak ettiği parada bile kendinde tasarruf yetkisi bulup % bilmem kaçını dağıtıcam diyebiliyorsa, o % bilmem kaç paradan kime ne hayır gelir acaba? Benim ilk takıldığım bu.İkincisi de; çok ama çok mantıksızca buldum bu düşünceyi.% 3 belediye payı ayrılan kamu muhasebesi gibi...Elinde olur 1 verirsin, yüklü bi para gelir 5 verirsin.Bunların kuralı kaidesi mi olur.Biraz sert yazdım özür dilerim sizin için eşiniz tabiki kıymetlidir üzmek istemem ama eşinizin vicdanını rahatsız eden bir olay falan mı var acaba, bu katı matematik de nerden çıkmış...

Eşiniz ne kaygıyla vermek istiyor bu miktarı. Dini kaygılarla zekat olarak mı yoksa sadece vicdanen, muhtaçlara yardım için mi?

Din adına vermek istiyorsa vermesi gereken miktar 125 lira:) Bu ona çok az gelecek ama Allah'ın belirlediği meblağ bu:) (1/40 ) 1000 lira çok gerçekten. Eşiniz sanırım 1000 lirayı bölüp birden fazla yere yardım etmek istiyor. Şimdi şeytan vesveselerine başladı ooo kızım 1000 lira çoook o parayla neler yapmazsın, 500e düşürürsün ooo 500 çoook onla şu ihtiyacını giderirsin, 250ye düşürürsün yine başlar fısıldanmaya :)) O yüzden şeytanın vesveselerine gelmeden, Allah rızası için zekat ibadetinden geri kalmamak için gönlümüzden kopan sabit bir meblağ iyi olur zannımca..

250-500 arası iyi bence. Mesela eşiniz aynı anda birçok yere yardım yapmak yerine her ay farklı kuruluşlara versin. Mesela 500 kızılaya, diğer ay 500 bir fakir çocuğuna, öbür ay 500 bir derneğe gibi...

Son düzenleme:
Size hergüne gördüğüm bir çocuğun hikayesini anlatayım . İşyerimin tam karşısında çalışıyor adı Mustafa . Tipine baksanız 5 yaşında dersiniz ama 3. Sınıfa geçmiş . Bu Ramazan fitre vereceğim kişiyi ararken farkettim onu . Mustafa'nın 3. Tane kardeşi varmış babası kağıt topuyormuş annesi merdivenden düşmüş eskiden merdiven temizliğine gidiyormuş . Evleri bizim iş yerine 30 km . Mustafa'ya dedim ki sen buraya nasıl geliyorsun sabahları dedemle birlikte çıkıyorum evden otobüse binip geliyoruz akşam da 9 a doğru eve gidiyoruz . Peki dedim evinize yakın bir yerde çalışsanız olmaz mı ? Cevabı aynen şuydu bizim orda kötü davranıyorlar bir de çok çocuk var bizim okuldan o yüzden buraya geliyoruz . Mustafa hem para kazanmak zorunda hem de pamuklar içinde yaşayan arkadaşlarından gizlenmiş babasına laf gelmesini engellemek zorunda .
Ona kanımca yardım ediyorum ancak eğer Somali'yi çocuklara yardım etmem gerekseydi hem daha zengin olurdum hem de çevremde Allah'ın bana gösterdiği ihtiyaç sahibi çoluk çocuk olmazdı .
Eşinizin hiç gözüne gelmiyor mu Mustafa gibi çocuklar ilk önce bizim çocuklarımızın hayata kazandırılması lazım çünkü herşey bir gün onlara kalacak .
Somalili çocuklara da sıra gelir o kadar büyük bir parayı gözden çıkarabildiğine göre kendi çocuklarınıza her ay 1000 er lira harcayabileceğini düşünüyor olmalı .

Cnm eşim bana sen istemezsen ben kendi maaşımdan veririm dedi.Yani kendi maaşının %20sini verecek eğer ben kabul etmezsem ama o zaman sadece o sevap kazanacak. Ama ikimizin kesesinden de çıkmış olacak. Çünkü onun parasıda benim ve çocuğumun rızkı..Bencede %20fazla.Zekat bile 40ta 1 ken..Önce %10ile başlarız.Rabbim verdikçe biz çoğaltırız yardımımızı inş.İkna edebilirsem..

Hmm anladım.Ama yine de kendi param, senin paran diye bir şey yok ki Siz bir ailesiniz.Siz zaten yazmışsınız o sizin ortak rızkınız.Orta yolu bulacağınıza eminim.İlk aylar yapmaya çalışsa da evdeki hesap çarşıya uymayacak, o da başka bir yol bulacaktır.

Kardeşim, ailede senin benim maaşım diye bi kavram yok. havuz sistemi vardır. eşinizin yaptığı her hayır hem sen hemde çocukların yapmış gibidir. sen kocanın kocanda senin aynan ve çocuklarda sizin aynanız. amellerde ortaktır bu sebeple. zekatın yüzde 20 fazlası diyosunuz bu sizin en doğal hakkınız yüzde 10 da verseniz hayırınıza yüzde 20 de verseniz hayrınızadır.
Sadaka ve zekat yada bi yardım edilirken hızlı hareket edin denir sebebi ise vereceğimiz mal yada para her ne ise nefis ve şeytan onu azaltır azaltır bi bakarsın vermekten vazgeçirmiş olur. sana tavsiyem konuyu kapa kardeşim. hayrını yap ne yaptığın önemli değil ALLAH ile senin aranda.

Ayet ve hadisleri paylaşmak istedim sebepse asla ikna değil. sadece dünya 60-70 yıllık bi ömür ahiret ise sonsuz. kıldığımız 3-5 namaz bi iki sadaka bari onda tam olsun herşeyimiz.

-Ey iman edenler, hiçbir alışverişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı gün gelmeden evvel, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin. (Bakara Suresi, 254)

-Şeytan insanları infak etmekten alıkoymak için gelecek endişesi ile korkutur. Bunun sonucu olarak insanları cimriliğe sürükler. Peygamberimiz (sav) ise bunun mümin için büyük bir tehlike olduğunu bildirmiştir:
"Cimrilik etme ki Allah da sana olan nimetlerinden esirgemesin. Malının fazlasını saklama ki Allah da fazla olan keremini senden menetmesin." (Müslim)

-Her kim borçlu olan bir fakire mühlet verir yahut alacağını bağışlarsa, Allah o kimseyi arşın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde arşın gölgesi ile gölgelendirir." (Müslim)

-Zekat vermeyen altın ve gümüş sahiplerinin kıyamet günü bu malları ateşten bir zincir olur. O bunlarla ateşe atılır. Bu ateşten zincir onun yüzünü arkasını ve yanlarını dağlar. Bu ateşten zincir soğuduğunda tekrar ateş haline döner. Bizim dünya senemizle elli bin sene olan kıyamet gününde insanlar arasında hesap görülünceye kadar bu hal tekrar olunur." (Buhari)

-Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Sadaka vermede acele edin. Çünkü belâ sadakanın önüne geçemez.''

Son düzenleme:
Ne kadar güzel bir iş yapıyormuş eşiniz. Tebrik ederim. Yorumları okumadım ama eminim bu söyleyeceğimi söyleyenler olmuştur. Bereketi artar paranızın. Sıkıntı falan çekmezsiniz.

Biz de erkek arkadaşımla hayır işleri yapmak istiyoruz evlendikten sonra. Şu sıralar kamu spotunda görüyorum, Darüşşafaka'ya falan bağışçı olmayı düşünüyorum.

Hatta bu forumdan birine de sözüm var. Hakimlik sınavını kazanırsam burs vereceğim kendisine. Okuyorsa anlar kendisinden bahsettiğimi.

istisnalardan birisiniz.
şu an mesela bana sorun bende veririm çünkü şu an işe gitmiyorum dardayken insan herkese yarım etek istiyor.
çünkü sıkıntının ne olduğunu biliyoruz ama varken asıl imtihan vermek kısmı o zaman somutlaşıyor.
inşallah içinizdeki olunca da gerçeğe dönüşür.
çünkü dünyanın böyle kişilere ihtiyacı var.
ama dediğim gibi olması gerektiği gib yapan az gerçekten.

Benim kendimden emin olmamla ilgilisi yok ki arama motoruna yazdığınız anda her şey önünüze seriliyor artık..

Teknolojiyi kullanın siz bulun derim o dernekleri emin olun çok zor olmaz ve kendi gözünüzle de görmüş olursunuz.

Ayrıca ben hayır oraya yollamayın demedim hoş desem ne olacak konu sahibi bana mı bağlı da ben yapma deyince yapmayacak.

Ben sadece yakınında varsa aç insan, hasta bir hayvancık ya da okuyamayan bir öğrenci onlara yardım edebileceğini önerdim.

Kendisi çok rahat cevap verebilir diye düşünüyorum.

Ayrıca benim bahsettiğim örneklere gidecek meblağ taş çatlasa 200-300dür.

Bunun dışında kendileri ille Somalideki insanlara yardım etmek istiyorsa gene 700 tl gibi bir parayı göndermiş olacak.

Hayır yani ben anlamıyorum çevrenizde aç varsa doyurun lafının neresi bu kadar kişiyi rahatsız etti.

Ayrıca kime verilse hayırlı olacağını ne siz ne ben bilebilirim.

sanki herkes maaşının yarısını yardıma ayırıyormuş gibi 2. eve ne gerek var tabiki yardım edin falan demişler ya,güldüm

ne kadar yardım yaparsınız bilemiyorum ama o paranın gerçekten ihtiyaç sahibine ulaştığından emin olun.

ben de öğretmenim,çocuklarına bu tip yardım yapılırken o paraya el koyup da kuruşunu çocuk için harcamayan veliler tanıdım.

aynı şekilde bursluluk sınavlarını falan kazanan ama kırtasiye malzemeleri yarı yarıya eksik olan öğrenciler tanıdım.

kıyafet yardımı falan da önemli şeyler.ben de kendimce öğrencilerime mont,bot vs alırım.

ama bazı çocuklar var ki aldığımın ertesi günü o montları yırtık pırtık görürüm,çöpe giden paraya üzülürüm.

yani gerçekten iyi araştırmak,ihtiyaç sahibini bulmak önemli.

Allah paranıza bereket versin.

tebrikler. ne kadar güzel düsünmüs esiniz. aslinda söylememk gerek ama esimin maasi 2250 tl. esim de maasinin yuzde 10'unu hayir olarak veriyor. ben calismiyorum. bir kizimiz var. evimiz kira, arabamiz yok. inan rabbim bereketini veriyor.

benimde demek istediğim mustafa gibilerin hikayesi iste
evet bazıları tutarsız zengin ama çakallık namına düskün duruyor ama gerçekten kötü durumda olan okadar kardesimiz varki...

Site kuralları gereği dini ya da siyasi konu ve yorumlar yasaktır.
Dua, ayet paylaşımları için lütfen http://www.kadinlarkulubu.com/dualarimiz-sizinle-f1200/ bölümünü kullanınız.

Öncelikle sitede yeniyim ve burada kadına ve hayata dair her şeyin konuşulabildiği bir site olduğunu düşündüğüm için de üye oldum burda işler nasıl yürüyor bilmiyorum fakat daha önceden ikaz edildiğiniz halde sanki guatemala hapishanesindeymişsiniz gibi bir ayet veya hadis gördüğünüz anda olayı müdahil olmanız ve buna engel olmaya çalışmanız hoş değil, burdaki insanlar çocuk veya öğrenci değil birer yetişkin ve ona göre davranmanız gerekiyor, burası insanların kendi fikirlerini ifade ettikleri bir ortam hakaret veya küfür barındırmadığı müddetçe insanların islami şeylerden bahdetmesi neden ısrarla engellenmeye çalışılıyor anlamış değilim eğer karşı taraf bir ayet vs. paylaşmışsa bu durum sizin ilgi alanınıza girmiyorsa okur geçersiniz ama istikrarlı bir şekilde bunu engellemeye çalışmak zorbaca bir tutum. Bu sitenin dini konulara karşı olumsuz bir duruşu varsa bu açıkça söylenmesi gerekir bu konuyu açıklık getirilirse sevinirim. Zira bu durumda benim bu sitede kalmamın herhangi bir mantığı kalmadığı için üyeliğimi silmem en doğrusu olur kanaatindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…