Esim makyaj yapmami istemiyor

halabirumutvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
212
79
48
27
Selam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?

Eşiniz evde yoksa makyaj yaptığınızı nereden biliyor?
Ayrıca maske var rujun anlamı yok zaten de tüm bunları bi kenara atarsak neden daha size saygı duyamayan bir adamı baba yapıyorsunuz? Bende karşılık ondan ne kısıtlayabilirim diyorsunuz. Siz de ona "sende denizlere açılmycaksın o zaman" diyin

Nasıl hayatlar bunlar, nasıl insanlarla evlilik yapıyorsunuz siz yahu?
Utandım resmen.
Değil kocam, annem babam dahi bana ne yapacağımı söyleyemez, bana kurallar koyup kısıtlayamaz. Herkesin kendi aklı var. Ne münasebet yani.

Ayrıca şöyle düşünürüm, demek ki kendisi dışarıda her gördüğü bakımlı makyajlı kadına baktığı için eşinin bakımlı olmasını istemiyor, başkalarınında eşine bakacağını düşünüyor. Zihniyeti pis.

Sen bir insansın. Kocanın malı değilsin. Makyajı birisi için değil kendin istediğin için yapacaksın ya da yapmayacaksın bunu sen belirleyeceksin. Kocan karar vermeyecek senin ne zaman makyaj yapabileceğine. Bir yere giderken makyaj yaptın diye kocan dışında birine süslenmiş yaftası yapıştırilmasına izin vermeyeceksin kendine. Buna karşı çıkmak yerine ay dur ben de ondan bir şey kısıtlayım diye çocukça düşüncelere girmeyeceksin.
Sen bir insansın, kendi kararlarını kendin alacaksın.
Kendi haklarınızı koruyun, kendi değerinizi koruyun, kendi varlığınıza saygı duyulmasını sağlayın.
Kısıtlama normal bir durum değildir. Kısıtlamaya kısıtlama ile karşılık verilmez. Özgürlüğünüzü böylesi basit kıstaslarla baltalamayın. Basit görünebilir aman kocam istemiyor ruj sürmeyiveririm demek ama öyle değil. Mesele ruj rimel değil. Kendi kararlarınızı alamıyorsanız hayatınız üzerinde söz sahibi değilseniz doktora giderken dahi ne yapacağınıza kocanız karar veriyorsa onu nasıl kısıtlasam diye düşünmek yerine kendi üzerinizdeki bu kısıtlamayı kaldırın

Son düzenleme:
Karşıdakini kısıtlamaya çalışınca ne değişecek ki?

Karşılıklı güven duygusu yoksa bilemiyorum ya, karnında bebeğin olan kadınla niye makyaj yaptın diye kavga etmek, onu zan altında bırakmak olmuyor mu?

Benim eşimde göz kalemi sürmemi istemiyordu hatta aileme şikayette bulunmuştu makyaj yapiyo diye tabiki karşı çıktım ben kendim için yapıyorum başkası için değil şimdi sesini çıkartmıyor .Hakkıda yok. Taviz vermeyin.

Çok sinirlendim... Samsun'da ki şiddet olayının üzerine bu başlığı görmek iyice sinirlerimi zıplattı ya. Ben niye istediğim makyajı yapamıyorum demiyor da kısasa kısas ben de onu kısıtlayım ne yapabilirim diye fikir istiyor. Kendinize gelin ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…