Esim mi hakli ben mi?

Ben hala ne olursa olsun esinizi tamamen haksiz bulmadim.

1.5 yil aileyi gormemek uzun bir zaman ve bence sartlar zorlanmali.

2 ay once gormus olsa haklisiniz derim.

Dogumdan sonra ucretsiz izin kullandim. Ev borcumuzda vardi maddi olarak cok rahat degildik.

Esimi is yeri 10 gunlugune yurtdisina egitime gondermek istedi.

Bende cok bunalmistim evde ilk bebegimdi birde calismaya ara vermistim psikolojim pek iyi degildi.

Esime dedim ki biliyorum maddi durumumuz pek parlak degil ama ben cok bunaldim bebek dogdugundan beri sehir disina bile cikmadim simdi 10 gun sende yoksun ben iyice kotu olacagim.

Esim daha ben demeye kalmadan hadi senide gotureyim bir ucak bileti degilmi zaten kalacak yeri isyerim ayarladi yeterki sen mutlu ol dedi.

Vize ucak bileti 3 bine mal oldu benim ucak biletim ve pasaport islemlerim. Birde oradan aldigim ufak tefek seyler.

Ama gercekten cok iyi geldi o seyahat bana.

Ustelik aile ziyareti gibi elzem bir durumda degildi benim gitmem.

Ama esim bana zaten ucretsiz izindesin maddi sorumluluk benim uzerimde sen gelme deseydi inanin cok uzulurdum.

Kari koca olmak boyle birsey. Sen su kadar kazandin ben bu kadar kazandim hesabi yapilirsa isin icinden cikilmaz.

Konu sahibinin eşi:
- Kira vermiyor, faturaları ödemiyor, evin hiçbir ihtiyacını karşılamıyor. Sadece arabanın taksidini ödüyor.
- Ama Ağustos'ta maaşını alıp ailesinin evine gidecek. Ve o sürede ücretsiz izin almış olduğu için maaş da alamayacak. Yani Ağustos ve Eylül'de arabanın taksidini ödemeyecek.
Konu sahibini kira, fatura, evin ihtiyaçları üzerine bir de iki ay boyunca (onun maaşına güvenerek girdikleri) araba taksidiyle yalnız başına bırakıp gidiyor. Konu sahibi paramız yok, sonra gitsen diyor, duymamazlıktan geliyor.
- Ücretsiz izin almasının sebebi yine kendi sorumsuzluğu. Plan program yapmamış, ücretli izinini bitirmiş.

Bu durumda 1-2 ay daha bekleyip 2000 TL yerine 400-500 TL'ye bilet alıp gidebilir diye düşünüyorum.

Siz paranız olmadığını bilseydiniz, sizin gidişinizin eşinize eşinizin gücünün yetmeyeceği ekstra büyük ödemeler çıkaracağını bilseydiniz, eşiniz size "paramız yetmez, 1-2 ay sonra gitsen olur mu?" dese, duymamazlıktan gelir miydiniz?

Son düzenleme:

Ucak biletine hangi ülkeden baktigina bagli. Biz burdan bakinca iki kisi 1150€.

Beni cok cok iyi anlamissiniz tesekkür ederim

Eee yani? Nereye harciyor bu adam parasini? O zaman sorun baska aileye gidip gitmemesi degil birlestirsinler maaslarini senin maasin benim maasim olmasin ortak odesinler kirayi faturayi. O ayri bir mesele bu ayri bir mesele. Evet maddi yukun konu sahibinin uzerine yikilmasi sorun ve cozume kavusmasi lazim ama kirani ben oduyorum faturani ben oduyorum o zaman aileni canin istedigi zaman degil benim izin verdigim zaman goreceksin mi desin kocasina?

Tam tersi olaydi. 1.5 yildir ailemi gormuyorum cok ozledim esim gondermiyor maddi sikintimiz var diyor diye konu acilsaydi. Buradan kocaya laf sayardik degil mi?

Ben cozum onerisi sundum zaten. Evin maddi gecimini versin esine. Maasinida kendi ihtiyaclarini ayirarak versin esi kendi maasiyla birlestirsin odesin kirayi faturayi sonra baksin elinde ne kaliyorsa ona gore karar versin gitsin.

+1

Biz esimle burada Turkiyede bile bir yere gideceksek omceden plan yapariz.
Onceden birikim yapmaya calisiriz.
Oralara gidince maasin hepsini yemis gelmis olmayalim diye.
Esin neden önceden birikim yapmadi ki?
Neticede bos da gidemez o kadar zaman sonra. Bos gitse bile orada harcamak zorunda illa ki lazim olur para.
Ama hem araba taksidini sen odeyeceksin hem diger masraflari nasil olacak bu is?
Tamam gitsin görsün hakkı ama bunlari düşünmek lazim.
Ama senin paran onun oradaki masraflarina da yetiyorsa ona bir sey diyemem.

Sanırım maaşı çok azmış. "kirani ben oduyorum faturani ben oduyorum o zaman aileni canin istedigi zaman degil benim izin verdigim zaman goreceksin" değil mesele. Konu sahibinin isteği keyfi değil zorunluluktan kaynaklanıyor. Adam Ağustos ayında giderse paraları yetmiyor.

Konu sahibinin maaşı kiraya, faturalara, ev ihtiyaçlarına gidiyor. Arabayı ödeyemeyecekler, ama konu sahibinin eşi plan program yapmadığı için ve sorumsuz olduğundan bu konuyu çözmeyi düşünmüyor, konu sahibi halletsin diye bakıyor. Konu sahibimin paramız yok deyince duymamazlıktan geliyor.

O kadar istiyorsa öncesinde sorumlu davranıp, plan program yapsaydı. Veya eşine bir plan sunsun, arabanın taksidini şöyle öderiz vs diye. Kendi sorumsuzluğunun yol açtığı sorunların çözümünü kadıncağıza bırakıp, duymamazlıktan gelip, keyif yapmaya gitmek adil değil.

Ama dediğiniz doğru, konu sahibi "canım, araba taksitlerini bırakıp öyle git" demeli.

Son düzenleme:
Bende gidersem 4000tl :) acikcasi ben gitmeyi düsünmüyorum bakalim daha iznim belli degil ama esim benimde gelmemi istiyor
Ben de maddi durumumuz sıkıntıda iken
Bunun için bütce ayırmak istemesine sinir olurdum
Ama benim ailem yakınımda onunki uzakta
Gitmek istemesi de normal gbi
Cok abartılacak bir durum değil

Buna benzer bir yorum yazacaktım. Sizin sorununuz gidip gitmemesi değil.. önünü arkasını hiç düşünmeden hareket etmesi.. madem niyeti var aylar önceden biletini ayarlasaydı.. Teyzeminde durumu yok bikaç senede bir geliyo. . 6 ay önceden bilet alıyo.. bide bi bayan olarak evin maddi manevi bütün sorumluluğunu almak çok zor.. kendinizi biraz geri çekseniz.. masrafları bölüşseniz. . Mesela kira sizde elektrik su onda.. Mutfak sizde benzin doğalgaz onda.. başka da bişeye karışmayın.. Allah yardımcınız olsun.. içinde bulunduğun durum can sıkıcı..

Aynen. Acele edecek bir durumda yok aslinda. Takilip kaldi agustosa, baska zaman gidilmezmis gibi... bikac kere söyledim 2-3 ay sonra gidelim diye ama orali olmuyor

2-3 ay sonra ne değişecek ? Ha parayı çekip gidecek , ha bir kaç ay sonra döndükten sonra biriktirerek.
Bu baskının tek sebebi , sizin daha çok kazanmanız mi ?
Haksız buldum sizi fazlasıyla.
Aynısı bana yapılsa resti çekerdim.
..

Bazen insan çok özler , bir gün bile fazla gelir.. Bir kaç ay sonra ailesinden birini kaybederse , vicdan azabı duymaz misiniz ?

Bunlari söylicegine eminim ama yapabilceginden süpheliyim acikcasi. Kirayi ben ödüyorum evde benim sözüm geciyor sanki erkek benim gibi hissediyorum bazen ve beni en cok kiran sey esimin bundan rahatsiz olmamasi

Iyide siz hayat arkadaşısınız. Cinsiyetle ne ilgisi var.
Parayı daha çok kazananın elindedir düdük sanıyorsanız baştan kuramamışsınız hayat eşliğini.

Neden rahatsız olsun ki, adamın maaşı bu kadar.. Sizin gözünüzle bakmadığı için rahatsız olmuyordur.

Ben daha çok kazanıyorum demeniz çok itici geldi bana, kaldı ki gidip bunun lafını umarım eşinize yapmıyorsunuzdur. Bırakın gitsin görsün ailesini, bir şey olmaz.

Ben daha çok kazanıyorum demeniz çok itici geldi bana, kaldı ki gidip bunun lafını umarım eşinize yapmıyorsunuzdur. Bırakın gitsin görsün ailesini, bir şey olmaz.

Bulundugumuz durumu anlatmaya calistim bunun neresi itici allah askina. Esimle konusmuyorumya size yaziyorum. Bin tane kelimeyle anlatsaydim ne degisecekti

Bence ailesini görmek eşinin en doğal hakkı, beraberce oturun biletlerin en uygun olduğu sıraya rezervasyon yaptırın canım hiçolmadı o tek gitsin, ölümlü dünya sonradan pişman olmayın. Para birşekilde tekrar kazanılır ama kalp asla...

Çok merak ettim, sizin aileniz nerede?
Ne kadar zamanda bir görüşüyorsunuz?
1.5 yılda durum olmasıysa bir 1.5 yıl daha beklemek çok gelmiş olabilir adama..
ailesi sonuçta.

Bir de bu adam kumar falan mı oynuyor, maaşı nereye gidiyor?
Aynı şartlara sahip olmamanız üzerinde hakşmiyet kurabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Çok kazanmak size yük gibi geliyorsa işi bırakın, eşiniz baksın size kazandığı kadar yaşarsınız..

Bulundugumuz durumu anlatmaya calistim bunun neresi itici allah askina. Esimle konusmuyorumya size yaziyorum. Bin tane kelimeyle anlatsaydim ne degisecekti

Bin kelime derken? Ben kelimeyle alakalı bir şey yazmadım? Eşinden fazla kazandığını belirten cümle bana itici geldi bunu da yazdım doğal hakkım olarak. Hala da arkasındayım. Kazanınca ne oluyor? Böyle oluyor demekki. Hesapları ayırmışsınız çok ilginç. Neden herkesin parası ortada birikmiyor onu da anlamadım o da sizin aile meseleniz zaten. Herneyse.....

+10000

Kocan haklı uzun bir zaman olmuş elbet para biriktirirsiniz ama aile önemli daha çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…