Ben hala ne olursa olsun esinizi tamamen haksiz bulmadim.
1.5 yil aileyi gormemek uzun bir zaman ve bence sartlar zorlanmali.
2 ay once gormus olsa haklisiniz derim.
Dogumdan sonra ucretsiz izin kullandim. Ev borcumuzda vardi maddi olarak cok rahat degildik.
Esimi is yeri 10 gunlugune yurtdisina egitime gondermek istedi.
Bende cok bunalmistim evde ilk bebegimdi birde calismaya ara vermistim psikolojim pek iyi degildi.
Esime dedim ki biliyorum maddi durumumuz pek parlak degil ama ben cok bunaldim bebek dogdugundan beri sehir disina bile cikmadim simdi 10 gun sende yoksun ben iyice kotu olacagim.
Esim daha ben demeye kalmadan hadi senide gotureyim bir ucak bileti degilmi zaten kalacak yeri isyerim ayarladi yeterki sen mutlu ol dedi.
Vize ucak bileti 3 bine mal oldu benim ucak biletim ve pasaport islemlerim. Birde oradan aldigim ufak tefek seyler.
Ama gercekten cok iyi geldi o seyahat bana.
Ustelik aile ziyareti gibi elzem bir durumda degildi benim gitmem.
Ama esim bana zaten ucretsiz izindesin maddi sorumluluk benim uzerimde sen gelme deseydi inanin cok uzulurdum.
Kari koca olmak boyle birsey. Sen su kadar kazandin ben bu kadar kazandim hesabi yapilirsa isin icinden cikilmaz.
Diğer konuda hangi ülkede yaşadığını yazmışsın. Daha bugün oralara bilet baktım, 400 tl ye bilet var. 2000 çok gereksiz bir lüks olur sizin için. Tarihi ayarlayıp ucuz bilet alın.
Fakat sen eşinin ailesine gitmesini kalben istemiyorsun sanırım. Eski konularından anladığım kadarıyla eşini etkilemelerinden çekiniyorsun. Aile bu, insan özlüyor. Bırak etkilenecekse etkilensin, sonsuza kadar sakınamazsın, olacak olan olur.
Konu sahibinin eşi:
- Kira vermiyor, faturaları ödemiyor, evin hiçbir ihtiyacını karşılamıyor. Sadece arabanın taksidini ödüyor.
- Ama Ağustos'ta maaşını alıp ailesinin evine gidecek. Ve o sürede ücretsiz izin almış olduğu için maaş da alamayacak. Yani Ağustos ve Eylül'de arabanın taksidini ödemeyecek.
Konu sahibini kira, fatura, evin ihtiyaçları üzerine bir de iki ay boyunca araba taksidiyle başbaşa bırakıp gidiyor. Konu sahibi paramız yok, sonra gitsen diyor, duymamazlıktan geliyor.
- Ücretsiz izin almasının sebebi yine kendi sorumsuzluğu. Plan program yapmamış, ücretli izinini bitirmiş.
Bu durumda 1-2 ay daha bekleyip 2000 TL yerine 400-500 TL'ye bilet alıp gidebilir diye düşünüyorum.
Konu sahibinin eşi:
- Kira vermiyor, faturaları ödemiyor, evin hiçbir ihtiyacını karşılamıyor. Sadece arabanın taksidini ödüyor.
- Ama Ağustos'ta maaşını alıp ailesinin evine gidecek. Ve o sürede ücretsiz izin almış olduğu için maaş da alamayacak. Yani Ağustos ve Eylül'de arabanın taksidini ödemeyecek.
Konu sahibini kira, fatura, evin ihtiyaçları üzerine bir de iki ay boyunca araba taksidiyle başbaşa bırakıp gidiyor. Konu sahibi paramız yok, sonra gitsen diyor, duymamazlıktan geliyor.
- Ücretsiz izin almasının sebebi yine kendi sorumsuzluğu. Plan program yapmamış, ücretli izinini bitirmiş.
Bu durumda 1-2 ay daha bekleyip 2000 TL yerine 400-500 TL'ye bilet alıp gidebilir diye düşünüyorum.
+11,5 sene sizce de çok değil mi?
Sevdiğiniz adamdan bahsediyoruz. Eşiniz. Hayat arkadaşınız. Ailesini özlemesi normal değil mi?
Uçak parası bir şekilde biriktirilir. Ama kırılan kalp düzelmez.
Bence bir daha düşünün.
Eee yani? Nereye harciyor bu adam parasini? O zaman sorun baska aileye gidip gitmemesi degil birlestirsinler maaslarini senin maasin benim maasim olmasin ortak odesinler kirayi faturayi. O ayri bir mesele bu ayri bir mesele. Evet maddi yukun konu sahibinin uzerine yikilmasi sorun ve cozume kavusmasi lazim ama kirani ben oduyorum faturani ben oduyorum o zaman aileni canin istedigi zaman degil benim izin verdigim zaman goreceksin mi desin kocasina?
Tam tersi olaydi. 1.5 yildir ailemi gormuyorum cok ozledim esim gondermiyor maddi sikintimiz var diyor diye konu acilsaydi. Buradan kocaya laf sayardik degil mi?
Ben cozum onerisi sundum zaten. Evin maddi gecimini versin esine. Maasinida kendi ihtiyaclarini ayirarak versin esi kendi maasiyla birlestirsin odesin kirayi faturayi sonra baksin elinde ne kaliyorsa ona gore karar versin gitsin.
Ben de maddi durumumuz sıkıntıda ikenBende gidersem 4000tl :) acikcasi ben gitmeyi düsünmüyorum bakalim daha iznim belli degil ama esim benimde gelmemi istiyor
Buna benzer bir yorum yazacaktım. Sizin sorununuz gidip gitmemesi değil.. önünü arkasını hiç düşünmeden hareket etmesi.. madem niyeti var aylar önceden biletini ayarlasaydı.. Teyzeminde durumu yok bikaç senede bir geliyo. . 6 ay önceden bilet alıyo.. bide bi bayan olarak evin maddi manevi bütün sorumluluğunu almak çok zor.. kendinizi biraz geri çekseniz.. masrafları bölüşseniz. . Mesela kira sizde elektrik su onda.. Mutfak sizde benzin doğalgaz onda.. başka da bişeye karışmayın.. Allah yardımcınız olsun.. içinde bulunduğun durum can sıkıcı..Ben esinizin ucretsiz izin alacagini sihirli kuremden goremem degil mi?
O zaman konu esim ailesini gormek istiyor ama kendinin hic birikimi yok benden bekliyor benimde maddi baska sorumlulullarim var ona bu parayi vermekte zorlanacagim diye acsaydiniz.
Sizin sorununuz bence esinizin gitmesi degil maddi yukun sizin omuzlarinizda olmasi.
Ben olsam. Maasimdan kendi harcamalarimi alir geriye kalani ona verirdim. Al kendi maasinla birlestir kirayi faturayi borcu harci ode geriye para kaliyorsa gidersin derdim.
Aynen. Acele edecek bir durumda yok aslinda. Takilip kaldi agustosa, baska zaman gidilmezmis gibi... bikac kere söyledim 2-3 ay sonra gidelim diye ama orali olmuyor
Bunlari söylicegine eminim ama yapabilceginden süpheliyim acikcasi. Kirayi ben ödüyorum evde benim sözüm geciyor sanki erkek benim gibi hissediyorum bazen ve beni en cok kiran sey esimin bundan rahatsiz olmamasi
Ben daha çok kazanıyorum demeniz çok itici geldi bana, kaldı ki gidip bunun lafını umarım eşinize yapmıyorsunuzdur. Bırakın gitsin görsün ailesini, bir şey olmaz.
Bulundugumuz durumu anlatmaya calistim bunun neresi itici allah askina. Esimle konusmuyorumya size yaziyorum. Bin tane kelimeyle anlatsaydim ne degisecekti
Çok merak ettim, sizin aileniz nerede?
Ne kadar zamanda bir görüşüyorsunuz?
1.5 yılda durum olmasıysa bir 1.5 yıl daha beklemek çok gelmiş olabilir adama..
ailesi sonuçta.
Bir de bu adam kumar falan mı oynuyor, maaşı nereye gidiyor?
Aynı şartlara sahip olmamanız üzerinde hakşmiyet kurabileceğiniz anlamına da gelmiyor. Çok kazanmak size yük gibi geliyorsa işi bırakın, eşiniz baksın size kazandığı kadar yaşarsınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?