- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
zaten konuda okudugum kadariyla konu sahibi de cocuklar icin pratik seyler yapmis, yakindigi bu degil muhtemelen. benim fikrim de esinin yardim etmesi yonunde. daha dogrusu ben yardimi da kabul etmem yani benim nisanlim bana yardim etmez, o isi o yapar. cay doldurmaya yardim edilecek bir sey yok, bize mesela onun annesi, babasi ve benim babam geldiginde cayi nisanlim getiriyor. annesi evet bozuluyor ama nisanlim annem bozuluyor yassy sen ver dese ki diyemez, onunla sonra kavga ederim. ailelerin yaninda cay getirme kavgasi yapmam buyuk ihtimalle.Valla ben çoooook büyük bir ailede büyüdüm. Büyük ihtimalle sizinki daha çekirdek ailedir. Şöyle söyleyeyim, her Allah'ın günü misafir olurdu. Birden de fazla misafir hatta.
Her misafir de nazik olmuyor. İstenmediğini bile bile gelen de oluyor. Cidden gördüm bunu. Yani yaşadığımı iyi bilirim. Travma yarattı hatta. Geniş aile düşmanı oldum çıktım. Dışarıdan sıcak, kocaman aile vs. deniyor da içi hiç öyle değil maalesef. "Gelin" akşama kadar oturmaz, gece yarısına kadar misafir ağırlar. Yorulur, erken bile yatamaz. Valla geleneksel Türk aile yapısında gelin=köle bence.
Şimdi bu konu özelinde de bakarsak misafire mahcup olmayayım diye de beş yıldızlı otel menüsü yapıp kendimi parçalamazdım ben olsam. Surat asmaktan ziyade işi kocama yıkardım. Misafiri benden habersiz davet ediyorsa, elinden geliyorsa yemeği yapacak ya da yardım edecek. Elinden gelmiyorsa da paracıklarına kıyıp sipariş verecek. Ben aşçı ya da hizmetçi değilim neticede. Ki hadi bir seferlik deyip taviz verirsen taviz de tavizi doğurur. O bir seferlik yaptığın görev haline gelir. Habersiz misafir davet etmeler giderek artar.
evet konudaki es cok hatali ama arada 20 yil var. bu kadinin 20 yillik kayinvalidesi,20 yillik kayni. bunca vakitten, aradaki hukuktan sonra hadi size surat astim, ben yatiyorum demeyi ben kendime yakistirmam isin ozunde demek istedigim buydu. kocamin esekliginin faturasini evdeki misafire kesmem.
kolelik vs ben onlari konusmayi cok sevmiyorum. yani anlayamiyorum o yapiyi. ondan cok yorum yapmadim. demek istedigim sey bir ust paragrafta yazandi.