Eşim mutsuz

O istedi de ben göndermedim değil. Yani tedirgin olurum tabi ama o da o kadar yolu tek başına gitmek ister mi? pek sanmıyorum.
maalesef koronaya başlangıçta ve epey bir süre çok takıntılıydım ama ortaya çıkan bilgi kirliliğinden ötürü gereksiz endişelerim oldu. Bunlar onu boğdu evet. Sonra bilgilendikçe ben de bu takıntıları bıraktım. Çoğunlukla internetten alışveriş yaptık ama bizim de mecburen dışarıya çıktığımız oldu, sanaldan alamadığımız bazı ürünler için alışveriş, eczane, banka, noter, ve bir kere hastaneye, üç kere de dişçiye gitmek zorunda kaldık. Kendimizi koruduk hasta olmadık. Arkadaşımızın dükkanına da gittik kapalı alanda oturduk, bir arkadaşımız iki kere bizim eve geldi, yemek yedi vs. Onlarda virüs yokmuş, hasta olmadık. Ancak genel olarak insanlar dikkat etmiyor, kendilerini korumuyor, tabi hepsi corona olmuyor ama olanları da gördük :KK43:

Konuştunuz mu eşinizle ister miymiş? Sanmıyorum dediğinize göre konuşmamışsınız bile. Burda karar merciinin siz olması garip.

İnsanların dikkat etmemesi insanların sorunu, siz dikkat edin yeterli. Kendinizden mesulsünüz. Bakın eşinizden de değil, sadece kendinizden

Korona o kadar kolay bulaşmıyor bence ha mutasyonlu türlerini bilemem
Biz evde 5 kişiyiz 3 ümüz korona olduk
bana annemden bulaştı fakat aşırı dip dibeydik
Ağzına ağzına girmiştim kadının

fakat diğer kardeşimle de iletişim halinde olmalarına rağmen olmadı o
Mesela

zaten ya toplu düğündür cenazedir oradan kapılıyor
Ya hastane çalışanıysanız yani çoğunluk zaten buradan

Eşinize annelik etmekten vazgeçmeyecek misiniz?

Diş konunuzu da hayret ederek okumuştum, şimdide ailesi 17 saat uzaklıkta göndermiyorum yazmışsınız. Sanki 10 yaşında çocuktan bahsediyorsunuz.

Korona konusunda da biraz rahatlamanız lazım, havalarda düzeliyor açık alanda arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz, eşiniz istiyorsa ailesinin yanına gidebilir. Biraz salın artık.
Arkadaşlarla açık alanda görüşmekle ilgili bir sıkıntı yok, onlar da biz de kurallara uyduğumuz sürece. Ailesi 7 saatlik mesafede oturuyor olsaydı o da sorun olmayacaktı (ama Görümce ırak olsun :)) Göndermiyorum demek bana pek doğru gelmiyor, çünkü dediğiniz gibi 10 yaşında çocuk değil. Tedirgin olurum tabi ama o gitmek istiyorum dese oturur bunu da konuşuruz bir fikir birliğine ulaşırız.
Annesi gibi davrandığım konusunda haklısınız. Bu konuda kendimi yontmam gerekiyor. Bu yüzden bununla ilgili burada yapılan yapıcı eleştiriler beni üzmüyor aksine iyi geleceğini düşünüyorum. Daha demin eşimle konuştum. Nasıl yapalım, ne istersin. Benimle veya bensiz şehire gidip kalmak ister misin? dedim. Cevabı aynen şu oldu. "gerek yok, Ben mutsuz değilim, hava kapalı, ben kapalı havaları sevmiyorum, enerjim düşüyor" dedi. Ben biraz ısrar edince "şimdi her yeri açtılar bu vakaları yine patlatacaklar, bakıp göreceğiz, eğer çok canım sıkılırsa tamam giderim, açık havada görüşürüz" dedi. Bilmiyorum yani benim de kafam karışık. Ya her konuda farklıyız, ben bahçeye domates biber ekelim, istiyorum o her tarafa çiçek ekelim istiyor. Ağaçlar var araya bir kaç gül, sardunya dikelim gerisi toprak olsun bakımlı görünsün diyorum, o çıplak toprak görmeyi istemiyor, yabani otları ayıklama diyor bana :). Ben toprak burcuyum o hava. Çok uyumsuzuz aslında ama işte bizi pandemi öncesi görecektiniz, gerçekten de birbirimizi hiç sıkmıyorduk, ben yazlığa gelip kafamı dinliyordum. O evde istediği gibi takılıyor makarnasını yiyordu, gidip erkek arkadaşları ile buluşuyor, kadın arkadaşları ile buluşuyor. İstediği saatte eve geliyordu. Ben gidip tek başıma deniz kenarında çadır kurdum mesela. Hangi koca izin verir karısına? O gitti benim tanımadığım bir kadın arkadaşı ile buluşup gece 2 de eve geld, bunun gibi şeyler. yani aslında eskiden olsaydı burada beni herkes adamı salmamakla değil genişlikle suçlardı. hatta geçmişteki bir konumda "Konya ovası" lafını da yedim yani :)

Son düzenleme:
Bir süre şehirde ki evinize gitseniz eşiniz için de bir mola olur aslında. Virüsün ne kadar devam edeceği belli değil ki. Mesafeye uyarak ailemle, bahçe de arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Çok çok takıntılı olan arkadaşım ilk taviz de korona oldu. Ki açık hava da kimsenin olmadığı yerde dahi maske takıyordu. Takıntı haline getirmek bağışıklığı da düşürüyor bence.

Çok çok takıntılı olan arkadaşım ilk taviz de korona oldu. Ki açık hava da kimsenin olmadığı yerde dahi maske takıyordu. Takıntı haline getirmek bağışıklığı da düşürüyor bence.
Ay evet benim arkadasim da fazla boyutta hassasti. Ilk kalabalik ve yakin ortama girmesinde korona kaptılar ailece.

Ben sizi diş ile ilgili konunuzu okuduğumda da aynı şeyi düşünmüştüm. İnanılmaz kurallarınız ve kusura bakmayın ama kısıtlayıcı bir tavrınız var. Dünyanın en büyük aşkı ve en güzel yerinde yaşıyor olsanız bile bu tavrınız sıkar. Beni de sıkar ki köy- yazlık hayatına yabancı değilim ve taşınmak istiyorum. Ama bu şekilde bir nevi kilit altına alınmaya dayanamazdım. Ben konunuzu okuduğumda eşinizi çok yaşlı, hareket kısıtı var zannetmiştim önce. Herkes kendi hayatından sağlığından sorumludur aslına bakarsanız. Sizin bu kadar koyduğunuz kurallara uyayım derken adam ortamdan da sizden de soğumuş. Ve siz sadece kediler için bile onun dediği, istediği hiçbirşeyi yapmıyorsunuz. Eşinizin bu hayata bu kadar süre dayanması bile büyük emek. Siz de karşılığını vermelisiniz bence.
Bakın o eski koronofobik takıntılarım kalmadı sadece dikkatsiz insanlardan kapmaktan korkuyorum hala ve kendim geçirsem hiç önemli değil. Bana bulaşırsa eşime de bulaştırırım diye korkuyorum.
Eşim kendisi yaşlı ve hareket kısıtlılığı olan birisi gibi yaşıyor. Burada oturuyoruz değil mi? bir çıkıp da yürüyüş yapmadı dışarıda. Koltuğa yapışık yaşıyor. Yediği içtiği bardak ve tabakları bile koltuğunun altına koyuyor, ya da ben ayaktaysam "al sana hediye" diye elime tutuşturuyor :) Pandemi öncesinde de evdeyken böyleydi hatta ben ona "senin belgeselini çekmek çok kolay koltuğun karşısına bir kamera yerleştirmek yeterli" diye espri yapmıştım. Bakın benim kayınvalidem bile yaşlılara sokağa çıkma yasağının olduğu zamanlarda 7. kattaki apartman dairesinin daracık balkonunda hergün yarım saat 40 dakika volta atarak yürüdü, spor olsun diye. Eşim bir yere gideceği zaman bile hep arabayla vs gider. Pandemi öncesinde de, İzmiri bilir misiniz bilmem, birgün kapalı spor salonunun oradan Kıbrıs şehitler caddesine gideceğiz, "taksiye binelim" dedi.
Kv ve kp'im de durumun farkında, "Bahçeniz var çıkın" dediler. Sonra onlardan zılgıt yememek için bir ara hergün bahçeye çıkıyorduk, çardağın altından annesini görüntülü arayıp "bak bahçedeyiz" diyordu. Sonra telefon bitince "Hadi ben içeriye geçiyorum artık" deyip yine koltuğuna yapışıyor. Peki ben ne yapayım yani?

Bir süre şehirde ki evinize gitseniz eşiniz için de bir mola olur aslında. Virüsün ne kadar devam edeceği belli değil ki. Mesafeye uyarak ailemle, bahçe de arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Çok çok takıntılı olan arkadaşım ilk taviz de korona oldu. Ki açık hava da kimsenin olmadığı yerde dahi maske takıyordu. Takıntı haline getirmek bağışıklığı da düşürüyor bence.

Ay evet benim arkadasim da fazla boyutta hassasti. Ilk kalabalik ve yakin ortama girmesinde korona kaptılar ailece.
Bu ilk gittikleri ortam nasıl bir ortam? Virüs kapılacak bir ortamsa eskiden dikkat eden de kapar, dikkat etmeyen de kapar.

Kusura bakmayin ama abarti geldi durumunuz.
Benim annem knaser hastasi kemoterapi aliyor.
Ve kan aliyor her hafta basinda ya ben ya da ablam bekliyoru
Yeri geliyor hastanede 1 hafta yattigi oluyor.. keza ben hamileyim ve saglik ocagi hastane yine kontrollerim var.
Ablam hastanede calisiyor..
Yine ben 24. Haftama kadar gayet aktif bir sekilde calistim. Goreve baslattigim 3 kiside covid pozitif cikti..
Babam esnaf hergun dukkanini acar 65 yasinda..
Allaha cok sukur ki hicbirimize bulasmadi cok sukur maske mesafe temizlik...
Sonucta kac yil surecegi belli degil 10 yildan bahsediliyor..
Omur geciyor..
Arkadaslarinizla da gayet mesafeli bir sekilde vakit gecirebilirsiniz aranizda mesafe birakarak.

Bu ilk gittikleri ortam nasıl bir ortam? Virüs kapılacak bir ortamsa eskiden dikkat eden de kapar, dikkat etmeyen de kapar.
Kapilma ihtimali olan bir ortam, sonucta insan kalabaligi var.

Ben koronanin basindan beri dort bes kez sehir disina ciktim. Cenaze ve taziye evindeydim gunlerce. Hastaneye girip ciktim, kac kez disciye gittim. Arkadaslarimla gorusuyorum, restoranlara gidiyorum, evime misafir geliyor gidiyor vs. Yani kapidan ciktiginiz anda korona ustunuze atlamiyor. Arkadasim o kadar pimpiriklenmesine ragmen gitti kapti, ben rahatim.

Bir noktadan sonra evinize kendinizi kapatip disariyla teması kesmek cok fazla izole yapiyor.

Sorun bakalım anne babasını görmeye gitmek ister miymiş? Sizinle değil, tek başına ve uçakla.
Sorayım şu an derste, dersi bitince sorarım. Aslında bugün konuştuk anneler konusunu. Uçağa karşı, arabayla gidelim diyor. Yorulursak gece arabada yatarız ikimiz dedi. Anneler buraya gelse, onlara değişiklik olmaz mı? dedim. Ona da OK dedi. Gidip alabiliriz diye konuştuk. Tabi onlar gece arabada yatamazlar, Bir otel ayarlarız, gederken bakarız otele, aklımıza yatan bir otel seçeriz. Bir gece otelde yatırarak getirebiliriz veya bir arkadaşımız var o getirebilir onları diye konuştuk. Nasılsa onlar aşı oldular. Tabi bunun için Kayınpederimi ikna etmek gerekiyor çünkü kayınvalidem de çok seviyor bizim buraları ama KP pek evinden ayrılmak istemiyor. Ancak benimle değil, kendisi yalnız gitmek ister mi, uçakla mı? diye sormadım.

Sorayım şu an derste, dersi bitince sorarım. Aslında bugün konuştuk anneler konusunu. Uçağa karşı, arabayla gidelim diyor. Yorulursak gece arabada yatarız ikimiz dedi. Anneler buraya gelse, onlara değişiklik olmaz mı? dedim. Ona da OK dedi. Gidip alabiliriz diye konuştuk. Tabi onlar gece arabada yatamazlar, Bir otel ayarlarız, gederken bakarız otele, aklımıza yatan bir otel seçeriz. Bir gece otelde yatırarak getirebiliriz veya bir arkadaşımız var o getirebilir onları diye konuştuk. Nasılsa onlar aşı oldular. Tabi bunun için Kayınpederimi ikna etmek gerekiyor çünkü kayınvalidem de çok seviyor bizim buraları ama KP pek evinden ayrılmak istemiyor. Ancak benimle değil, kendisi yalnız gitmek ister mi, uçakla mı? diye sormadım.
Gerçekten çok acayip planlarınız var. 17 saatte en az 10 kez mola vereceksiniz, dağa bayıra yapmayacaksanız benzinlik tuvaletlerine gireceksiniz, otelde konaklayacaksınız ama uçak tehlikeli diye binmeyeceksiniz ya da bindirmeyeceksiniz. Çok tuhafsınız 😂

Arkadaşlarla açık alanda görüşmekle ilgili bir sıkıntı yok, onlar da biz de kurallara uyduğumuz sürece. Ailesi 7 saatlik mesafede oturuyor olsaydı o da sorun olmayacaktı (ama Görümce ırak olsun :)) Göndermiyorum demek bana pek doğru gelmiyor, çünkü dediğiniz gibi 10 yaşında çocuk değil. Tedirgin olurum tabi ama o gitmek istiyorum dese oturur bunu da konuşuruz bir fikir birliğine ulaşırız.
Annesi gibi davrandığım konusunda haklısınız. Bu konuda kendimi yontmam gerekiyor. Bu yüzden bununla ilgili burada yapılan yapıcı eleştiriler beni üzmüyor aksine iyi geleceğini düşünüyorum. Daha demin eşimle konuştum. Nasıl yapalım, ne istersin. Benimle veya bensiz şehire gidip kalmak ister misin? dedim. Cevabı aynen şu oldu. "gerek yok, Ben mutsuz değilim, hava kapalı, ben kapalı havaları sevmiyorum, enerjim düşüyor" dedi. Ben biraz ısrar edince "şimdi her yeri açtılar bu vakaları yine patlatacaklar, bakıp göreceğiz, eğer çok canım sıkılırsa tamam giderim, açık havada görüşürüz" dedi. Bilmiyorum yani benim de kafam karışık. Ya her konuda farklıyız, ben bahçeye domates biber ekelim, istiyorum o her tarafa çiçek ekelim istiyor. Ağaçlar var araya bir kaç gül, sardunya dikelim gerisi toprak olsun bakımlı görünsün diyorum, o çıplak toprak görmeyi istemiyor, yabani otları ayıklama diyor bana :). Ben toprak burcuyum o hava. Çok uyumsuzuz aslında ama işte bizi pandemi öncesi görecektiniz, gerçekten de birbirimizi hiç sıkmıyorduk, ben yazlığa gelip kafamı dinliyordum. O evde istediği gibi takılıyor makarnasını yiyordu, gidip erkek arkadaşları ile buluşuyor, kadın arkadaşları ile buluşuyor. İstediği saatte eve geliyordu. Ben gidip tek başıma deniz kenarında çadır kurdum mesela. Hangi koca izin verir karısına? O gitti benim tanımadığım bir kadın arkadaşı ile buluşup gece 2 de eve geld, bunun gibi şeyler. yani aslında eskiden olsaydı burada beni herkes adamı salmamakla değil genişlikle suçlardı. hatta geçmişteki bir konumda "Konya ovası" lafını da yedim yani :)
Biz de burada yazdıklarınızdan fikir ediniyoruz sizinle ilgili ve çoğunluk aynı görüşte 🤷

Israrla ne yapalım demenize gerek yok bence. Sıkılan, bunalan eşinizse kendisi ne iyi gelir diye düşünsün siz duruma göre eşlik edersiniz elbette ama üzerine gitmenin de manası yok.

Ayrıca uçakla gitmeye sıcak bakmıyorsunuz ama uzun yol yapıp duruma göre otelde kalmayı alternatif olarak görüyorsunuz, fazlaca düşünmekten kaynaklı kafa karışıklığı yaşıyorsunuz sanırım.

Birde kendinizi de düşünün. Aldığınız kiloları vermek, sağlıklı beslenmek gibi. Eş eş de bir yere kadar.

Eşimle büyük bir aşkla evlendik. Yaklaşık 5 yıldır evliyiz, 6 yıldır birlikteyiz, çocuğumuz yok.
Biz şu anda yazlık bir ilçenin bir köyünde oturuyoruz. Ben eşimle daha tanışmadan önce buraya yerleşmeyi istemiştim. Şimdi pandemi nedeniyle bir yıldır köydeki evimize kapandık. Eşim Koah olduğu için de gerekmediği sürece insan içine çıkmıyoruz, kimseyle bir araya gelip sosyaleşmiyoruz. Bazen arabayla çıkıp dolaşıyoruz.
Ben ezelden beri pek sosyal bir insan değildim ve burada köyümüzde bahçemizde mutluyum aslında. Eşimse tam aksine çok sıcak kanlı, sosyal bir insan ve köy yaşamını hiç sevmiyor, şehir insanı o. Kayın ailem çok uzak bir şehirde oturuyor ve benim hiç sevmediğim bir şehir. Eşim ailesiyle bir yılı aşkın süredir hiç görüşemedi. Gidemedik, gelemediler. Bu bir yıl aslında bizim için kimi zaman balayı gibi geçti kimi zamansa biraz sıkıntılı geçti ama genel olarak mutlu bir çiftiz diyebilirim. Şu an ise bundan çok emin değilim. Eşimle çok farklıyız karakter olarak, hoşlandığımız şeyler farklı, yemek istediğimiz şeyler farklı, ben yürüyüş severim o hiç sevmez, bunun gibi şeyler. Velhasıl ben hep ona uydum bu konularda. Pandemiden önce arada bir o dışarıdayken kendime istediğim şeyler pişirirdim, bazen doğa yürüyüşlerine katılırdım. Bir yıldır yapamıyorum.
Yine de şikayetçi değilim. Ancak eşim mutsuz. Bana belli etmiyor ama mutsuz olduğunu iliklerime kadar hissediyorum. Pandeminin bu kadar süreceğini o da tahmin etmiyordu, şimdi uzun süre daha devam edeceğe benziyor. En önemlisi de bitince ne olacak? onu da bilmiyorum.
Ben burada yaşamaktan mutluyum ve doğrusu pek bir yere gitmek de istemiyorum ama o mutlu değil. Son iki aydır tansiyon ilacı almaya başladı ve bazı cinsel sorunlarımız başladı, artık yakınlaşmamız da olmuyor. Ben çok kilo aldım onun yediklerini yemekten ve yürüyüş yapamamaktan, ona çekici gelmediğimi düşünmeye başladım. Son iki aydır ilişkimiz de bir garip ama en önemlisi de o çok mutsuz. Bana "mutluyum" diyor ama sabahtan akşama kadar bilgisayarında takılıyor. Bazen benim zorumla hava alalım diye bahçeye çıkıyoruz onda da bir iki iş yapıyor “yoruldum” diyor “ben köylü olacak adam mıydım?” diye şaka yapıyor. Ama biliyorum aslında şaka değil o mutsuz…
Benim eşim aksine doğayı sessizliği yanlizligi sever köye kimsenin olmadığı biryere ufak bir ev yapalım diyor en azından hafta sonları orada kaliriz diyor asla istemiyorum ben yapamam başka bahaneler sunuyorum oraya para kalmasın diye o derece sevmem yani bunun ileri var birde hiç gelmez şehire bende öyle yaşayamam bence eşinize hak verin şehire geçme ihtimaliniz varsa siz teklif edin belki sizden bekliyordur bilemedim sağlık herşeyden önemli

Gerçekten çok acayip planlarınız var. 17 saatte en az 10 kez mola vereceksiniz, dağa bayıra yapmayacaksanız benzinlik tuvaletlerine gireceksiniz, otelde konaklayacaksınız ama uçak tehlikeli diye binmeyeceksiniz ya da bindirmeyeceksiniz. Çok tuhafsınız 😂
Pandemi döneminde uçaklar nasıl bilmiyorum. Ancak koltuklar çok sıkışık yandaki koltuktaki insan maskesini indirir mi indirmez mı? bir de havalandırma sistemleri nasıl inanın bir bilgim yok, yorum yapamayacağım ancak havalimanı ile kv'demlerin evi arası 1,5-2 saat. Benzinlikler konusunda reklam olmasın isim vermeyim ama bazısının tuvaletleri çok hijyenik dizayn edilmiş mesela siz dokunmadan kapılar açılıyor, musluktan su, sabunluktan sabun akıyor vb. kalabalık varsa uzak durup, dışarıda oyalanma imkanınız var, bir de dezenfektan vs yine tedbir alabilir belki insan. Bu benim fikrim değil bu arada eşimin fikri ben uçağa binmem demişti vaktiyle.

Pandemi döneminde uçaklar nasıl bilmiyorum. Ancak koltuklar çok sıkışık yandaki koltuktaki insan maskesini indirir mi indirmez mı? bir de havalandırma sistemleri nasıl inanın bir bilgim yok, yorum yapamayacağım ancak havalimanı ile kv'demlerin evi arası 1,5-2 saat. Benzinlikler konusunda reklam olmasın isim vermeyim ama bazısının tuvaletleri çok hijyenik dizayn edilmiş mesela siz dokunmadan kapılar açılıyor, musluktan su, sabunluktan sabun akıyor vb. kalabalık varsa uzak durup, dışarıda oyalanma imkanınız var, bir de dezenfektan vs yine tedbir alabilir belki insan. Bu benim fikrim değil bu arada eşimin fikri ben uçağa binmem demişti vaktiyle.
Uçakta kimse maskesini indiremez yasak. Yeni varyant havada asılı kalabiliyor diyorlar. Tuvalete sizden 5 dk önce giren birinin hapşırmadığını nerden bileceksiniz?

Göbeğiniz birlikte mi kesildi niye her şeyi birlikte yapma gereği duyuyorsunuz?

O sevdiği yemeği yapsın yesin siz salatanızı zeytinyağlınızı yiyin. O evde takılsın siz yürüyüşe çıkın, o bilgisayarıyla ilgilensin siz bahçeyle ilgilenin. Olmuyor mu öyle?
Ayni seyi yazacaktim 😁
evet. Biz tanıştığımızda şehirde yaşıyordu, hep şehirde yaşamış. Biz evlenince de şehirde yaşadık, yazları yazlığımıza gidip geliyorduk. Bazen ben tek başıma geliyordum bir kaç gün kalıyordum o şehirde kalıyordu. vs. O zaman daha renkliydi hayatımız.
Tekrar sehire donseniz biraz degisiklik olsa

Daha birkac saat önce uçaktan indim. Mesafe yok ama maske indirmek kesinlikle yasak. Daha tedirgin olanlar maske+siperlikle biniyor.

Back
X