- 14 Ekim 2014
- 72
- 46
- 18
- 39
herkese cevabları için teşekkür ederim. hepsini okudum. yaşayan bilir ancak. inanaın tutumlu hemde aşırı derecede ve ben buna cimri derim. borcumuz hafifledi Allaha şükür. ama dediğim gibi eşim cimriliği değişmez borcu bitse bile. mesela oğlumun doğum gününü kutlamak istiyorum öyle ahım şahım bişey değil istediğim sıradan bişeyler yapmak. ama tutturdu yapmıcam diye. stresten geçen ay zona oldum oda oğluma bulaştı ve su çiçeği çıkardı. hasta olduğu için doğum gününü erteledim haftaya yapacağım diyorum yok diyo bir Allah demiyoneden diyorum para gidecek diyor. sanki ne kadar masraf olacak ki işte...
sinirden ne söylediğini bilmemekle savunuyor kendiniİnsanin kendi evlaladinla esini tehdit etmk baba mi bu simdi pehhh
hakkımda hayırlısı diyorum. ne diyimSenin bu adamla evliliğin fazla sürmez.....
ben daha önce teklif ettim terapiste yada aile psikolğona gitmeyi ama redediyor. artık ben alttan alıyorum ona karşı napayım.Gereksiz para harcamamak güzel bir şey evet ama sizin eşiniz gerçekten cimri.Siz onun dediklerine ne kadar uyuyorsanız , o da sizin taleplerinize olumlu Karşılık verebilmeli.Beraber aile terapisine gidin aklıma bu geldi çözüm olarak.Eşinizin sizin dışınızda başka birisinden de ne kadar yıprandığınızı bilmesi gerektiğini düşünüyorum.Umarım en kısa zamanda çözümlersiniz problemlerinizi.
sadece ondan olmadım başka başka cimrilikleri dırdırları üstüste gelmiş olmalı. hasta olan benim sen eşime acıyosun. illa biri çıkıp beni kötülüycek ya şaşıyorum size hemcinsim olarak...ay yapmayıverin siz de. oğlunuza doğum günü yapılmıyor diye stresten zona olduysanız valla billa acıdım eşinize..
pes edip yapmıcam belkide doğum gününü. ama içimde kalacak çok hevesleniyorum hep kursağımda kalıyor. çocuğa karşı tutumu çok iyi. biz 6 sene sonra çocuk sahibi olduk. belkide ondan çok düşkün çok meraklı. şu an gücüm yetmiyor çekiyorum çaresiz.Canım bu adam size hayatı zindan eder insanadoğum günü yapmayı versin diyen arkadaşda hepimizin isteğidir çocuğuna doğum günü yapmak canım sende evinde hazırla çarşıdan alma kendiniz ailecek kutlayın h adama bak kadın karşısında okadar fedakarlık gösteriyor adam daha kendini düşünüyor en azından küçük bir pasta alalımda kendimiz kutlayalım hayatım de herşeye hayır herşeye hayır hay senin gibi adamında neyse... Çekme bacım gücün yetiyorsa at başından çocuğuna karşı tutumu nasıl
sesimi çıkarmassam çok iyiyiz. bulguru başından aşağı dökelim beraberSeni Sömürmesine izin verme...kocanı Çok pis dövesim geldi..
haklısınız cimri adamla gerçekten yaşanmaz ama bu bilezik aşkını anlayamadım yahu... bence kocanızı düzeltemiyosanız evinizde huzursuzluk yasamayın bilezik takcam diye... zaten vermişsiniz yıllarca, vermelisinizde evlilik bunu gerektirir. Kimse değişmez ayrıca başta kabul ettiyseniz halada edebilirsiniz.. yok edemiyorsanız çalışan kadınsınız kurun kendi hayatınızı ömür boyu huzursuz yaşanmazselam.
baştan anlatsam çok uzun olacak. kısadan anlatmak dertleşmek sizlerden yorum almak istiyorum. çok cimri para düşkünü bi eşim var. 6 yıllık evliyiz. 3 sene önce ev aldık krediyle. 10 senelik çektik hala ödüyoruz. 4 senedir çalıştığım işimden bebeğim olunca tazminatımı isteyerek ayrıldım. 7000 tl tazminat aldım işsizlik maaşıda alıyorum.
aldığım gibi eşime verdim. doğum iznimde işyeri maaşımı vermediği için toplu halde sgkdan izin paramı aldım. 3000 tl. ben hep bu paraya kendime bilezik almak istedim eşimede duyurdum. o sıcakta karnım burnumda çalışmıştım bi bileziğim olsun istedim. buarada eşim çokta dengesiz biri daha düne kadar bana seni boşayacağım felan gibi kırıcı laflar etti. bende bana ait elimde işey olsun istiyorum dünya hali. ama eşim hergün bu paranın lafını yapıyor. vermezsem oda eve para vermiyeceğini bebeğin ihtiyaçı olan mama bez felan almıyacağını söyleyip beni sinir ediyor.
parayı benden alıp kendi üzerine bankadaki faizli hesabına yatırmayı daha sonra faizler düşünce krediye toplu yatırmayı düşünüyormuş.
bende diyorumki krediyi kapatacağın gün bileziğimi bozdururum şimdi hevesimi alayım. ama yok daha sabah dırdır etti işe gitti bugün bankanın günü faizli olduğu için istiyor.
sizler ne düşünürsünüz yerimde olsanız verirmiydiniz.
inşallah anlatabilmişimdir teşekkürler herkese.
bilezik konusu kapandı sayfa 9da yazdım. zaten derdim bilezik felan değil geçtim hepsinden. ben ona karşı alttan alıyorum almasam hayatta olmazdımhaklısınız cimri adamla gerçekten yaşanmaz ama bu bilezik aşkını anlayamadım yahu... bence kocanızı düzeltemiyosanız evinizde huzursuzluk yasamayın bilezik takcam diye... zaten vermişsiniz yıllarca, vermelisinizde evlilik bunu gerektirir. Kimse değişmez ayrıca başta kabul ettiyseniz halada edebilirsiniz.. yok edemiyorsanız çalışan kadınsınız kurun kendi hayatınızı ömür boyu huzursuz yaşanmaz
bilezik konusu kapandı sayfa 9da yazdım. zaten derdim bilezik felan değil geçdepsinden. ben ona karşı alttan alıyorum almasam hayatta olmazdım
Allah yardımcın olsun canım biraz daha sabret bakalım rabbime sığın inşallah düzelir düzelmeSede rabbim bir çıkış kspısı gösterir inşallah sana yinede umudunu kesme allah sabredenlerle beraberdir ama ikinci çocuğu kattiyen yapmapes edip yapmıcam belkide doğum gününü. ama içimde kalacak çok hevesleniyorum hep kursağımda kalıyor. çocuğa karşı tutumu çok iyi. biz 6 sene sonra çocuk sahibi olduk. belkide ondan çok düşkün çok meraklı. şu an gücüm yetmiyor çekiyorum çaresiz.
cunku psikolog da alacak dunya para ne gerek var.ben daha önce teklif ettim terapiste yada aile psikolğona gitmeyi ama redediyor. artık ben alttan alıyorum ona karşı napayım...
benim eşim de acayip tutumludur bazen de böyle cimriliğe kayar gibi olur. böyle insanların borca tahammülü yoktur tatlım sorunu bununla ilgili olabilir elinde olanının fazlasını yapıp borcu kapatmaya odaklandıgı için seni kırmış olabilir.sonucta o borc bitene kadar bu tantana cekilecek. bütün siiniri gerginliği bu yüzdende olabilir diye düşündüm ben ama bilemiyorum ..konuyu açalı 6 aydan fazla olmuşş
gelişmeler şöyle:
toplamda 10.000tl (tazminat+doğum raporu ücreti) eşime vermiştim. 3000 tl yi vermek istememiş kendime bilezik yapmak istemiştim. eşim bana yazaın bilezik alacağı sözünü vermiş 3000 tlyi elimden bi güzelce almıştı...
sonuç: yaz geldi geçdi bileziğin lafı edilmedi. zaten bendede heves kalmadı. neyse 10.000tl yi 8 ayda işsizlik maaşı alarak üzerine 4.000 küsür daha ekledimmm. ekledim diyorum yine eşime verdim. oda bu arada 7.000 tl daha vardı birikimimiz. toplamda 21.000 tl bankaya ara ödeme yaptı. 7 sene kalan banka kredimiz 2 sene 7 aya düştü. çok şükür. cimri ama bişeylerde yaptığı için seviniyorum. napayım cimriliği değişmez bu adamın. en azından bişeyler yapmış olmasına seviniyorum....
evet yanlış yaptığını düşünmüyor nasılda bildin fuzuli geliyor bebek bunu anlayacak yaşta değil zaten diyor. ama o parayı ben yerim çocuğuma yediririm başkaları yicene diye bi düşünceye sahip. çok güzel anlattım canım. o bu dengeyi sağlayamıyor. bu borcumuz bitsin töbe billa borca sokmayacağım onuda kendimide. anlatmaya çalışsamda anlamak istemiyor malesef bende sineye çekip artık susuyorum bazı şeylere. bende teyzenin kaderini yaşamam inşallah. seninde beni anlamana sevindim. en son cümlem evet şiddet bile uygular. eğer onun parasını boşa harcıyım veya sinirlenecek birşeyler olduğunda. ama susuyorum.Bak tatlım esin yanlış birsey yaptığını düşünmüyor ki kendini düzeltsin. .Tahminimce kendi maddi anlamda cok cektigi icin orn; dogum gunu ona fuzuli bir harcama olarak goruyor onun yerine farkli bir ihtiyaci karsilayabilirim ya da o paraya cocuguma oyuncak alsam daha mutlu olur diye dusunuyor.Cunku ona gore cocuk bunu anlayacak yasta degil o yuzden onemlide degil..Atladigi konu gelecekte cocuk bu mutlu anin resmini gorunce ne kadar mutlu olacak gibi hissiyati..mesela bizim dersimizden biri dogum gunu resimleri ile ilgiliydi..yani her mutluluk para ile ilgili degildir..eger oyle olsaydi zenginler cok mutlu olurdu..ama parasiz da yasanmiyor..esin bu aradaki dengeyi tutturamiyor..Dolayisi ile her iki taraf birbirini hatali goruyor..AAnlatabildim mi bilemiyorum?
Tabii ki esin hakli degil..Terapiye de gerek gormedigine gore sen onu suclamadan sikmadan arada anlatmaya calis anlarsa tabii..benim enistem boyleydi..o yuzden az cok anliyorum..yaslaninca hatasini gordu ama neye yararki teyzecigim hastalikla bogusurken..
Sen ona yardim etmeye calisacaksin ama sadece alttan almakla olmaz bu isler..Boyle omur tukenir sende tukenirsin..hem en son yazdigin cumleyi anlamadim..yani alttan almazsan siddet mi uygular?
çok sağol. ilk çocuğu zor yaptık zaten. hayırlısı.All
Allah yardımcın olsun canım biraz daha sabret bakalım rabbime sığın inşallah düzelir düzelmeSede rabbim bir çıkış kspısı gösterir inşallah sana yinede umudunu kesme allah sabredenlerle beraberdir ama ikinci çocuğu kattiyen yapma
sende kocamın kafadansın anlaşılan :)eşiniz mi cimri. adam parayı gereksiz yeere harcamamayı bliyor borç varken ziynet eşyası gereksiz. karı kızla yeseydi o zaman cimri vs. derdnz borcunuzu yarılamış bulupta bunuyor derler sizin gibiler için
bireysel emeklilik dedin ya gülesim geldi. ona para bağlamazki ancak ben çalışıp emekli olurum. çocuk büyüyünce çalışırım ama ben yine ayrı para tutamam bunlar bana müstehak..Iyi guzel kimi insan borc sevmez biran once bitsin ister anliyorum da aklina estiginde agzina geleni soyleyen bebegin ihtiyaci ki saka bile olsa bebegimin ihtiyaclatiyla beni tehdit eden adama guvenemem. Aklina eseni soyleyenin estiginde soylediklerini yapmayacagi ne malum. Onun icin kendinize biyerden bir birikime baslamalisiniz. Bebege hesap acilabilir. Siz bireysel emeklilik vs. Isteyebilrsiniz bilmiyorum ne olur ama biseyoniz olsun. Memur degilmissiniz ha diyince ise girecek
çok şükür ki senin eşin sadece tutumlu. cimrilik başka bişey. cimri olan öyle göz yaşına felan bakmıyor. ben az ağlamadım bebeğime bi kapı süsü yapmak için neyse yaptımda ama kırıla kırıla. Allah kucağınada almayı nasip etsin yavrunu.ben mesela karar veremedim desem alma der :) onun inançının zayıf olduğunu düşünüyorum. birgün sadaka vermenin iyi birşey olduğunu anlatmak istemiştim lafı ağızıma tıktı.. kimse fakir değilmiş kimseye acınmazmış vs vs.. bende çok aradım dini inançlarını aile bağlarını araya koydum yok değişmiyor.cunku psikolog da alacak dunya para ne gerek var.
saka bir yanada kendinizi yipratmayin. Esim ic8n evlenmeden once cimridir diyenler oldu. Nasil olduysa cok ciddiye almamisim. Iyi ki de almamisim. Cimrilik degil de parayi yonetmeyi iyi bilen bir qdammis bekarken evet cimrilik yapmis ama ev yaptirdiklari icin babasina yardim etmis. Evlenirken dugun zamani bicok seye gereksiz dedi bi cok sey olmadi. Benim de simdi aklim almiyor bu evlilik olacakmis ya herseye peki demisim. Evlendikten sonra bir dugunde gozlerim doldu noldu diye konustuk . Benim orda bazi seylere ozendigimi anlayinca uzun uzun konustuk sonrasinda da oyle. Ara ara boyle ne gerek var mevzulari oldukca kirmadan anlattim. Simdi anliyor. Hamileyim Allah nasib ederse sirf icimde kalmasin diye istediklerime tamam diyor. Bence cimriligini dile getirmeden duygulariniz ne hissettiginizi anlatin. Bir de erkekler kadinlara para harcama konusunda guvenmedikleri icin en uygun sekilde yapacaginiz vs. Bilsin. Benim esim simdi alisverise gittigimizde bu mu bu mu karar veremedim dedigimde ikisini de al diyor. Ama bu kivama gelene kadaaarrr.......
esiniz inanclisa ona ailesi icin yaptigi harcamanin sadaka yerine gectigini filan anlatin. Hadisi serif tir bu. Boyle cok sey var dinimizde. Sizi anlamasini savlayin. Ins. Sartlariniz daha iyi oldugunda daha ferah gunleri iz olur. Rabbim para mevzusundan agzinizin tadini bozmasin
doğru tahminlerin canım sağol.daha da bu adamı borca sokarsam ne olayım :) koysun kenara ne alacaksa nakit alsın. ömrümden ömür yedibenim eşim de acayip tutumludur bazen de böyle cimriliğe kayar gibi olur. böyle insanların borca tahammülü yoktur tatlım sorunu bununla ilgili olabilir elinde olanının fazlasını yapıp borcu kapatmaya odaklandıgı için seni kırmış olabilir.sonucta o borc bitene kadar bu tantana cekilecek. bütün siiniri gerginliği bu yüzdende olabilir diye düşündüm ben ama bilemiyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?