aynen kötünün iyisiEe iyi adamda gidip kariyla kizla yemiyor yani kötünün iyisi diyelim :)
evet en gerekli yere yatırdı. valla bilmiyorum ama almaz o bana bilezik felan hevesimde kalmadıAdam en gerekli yere yatırmış borç bitince alırsınız bileziğinizi.
yok canım yanlış anlamadım. o zamanlar ben o 3000 tlyi vermek istemediğimde öyle şeyler söyleyip beni kırıyordu. eee mecbur bütün ihtiyaçlar alınıyor. söyledikleri can sıkmaktan başka bişey değil işte.Ha bu arada kötünün iyisi dememin nedeni bebegin ihtiyaçlarını almam falan demiş ya ilk sayfada okudum ona binaen kötü yoksa iyi yani yatirimida sizin için yapiyor sonucta yanlış anlasilmiyayim şimdi
evet en gerekli yere yatırdı. valla bilmiyorum ama almaz o bana bilezik felan hevesimde kalmadı
sağol canım sabır veriyo yaradan. ama mecbur herşeyi alıyorda yapıyorda. birazda kalp kırmamayı öğrense çenesini tutsa durmuyor işte. alışmaktan başka çare bırakmadı bana. alıştım bende napayım dırdırına.Cimri insandan korkacaksın arkadaş Paraya haşa taparlar..Kardeş valla Allah sabır versin çok zor durum..Mal senin para senin çalışan kazanan sensin senin alınterin..o çocuğuna bakmıyorsa onun ayıbı utansın dursun verme zırnık koklatma ayıp yahu..İnsan nasıl evladı için öyle söyler.
inşallah canım. o zamanda başka masraflar başlar ama çocuğun masrafı kreşi okulu derken sıra bana yine gelmez..Borcunuz bitince o almazsa siz alırsınız ,oraya vereceğiniz taksitle pekala alınabilir borcumuz var gibi bir bahanesi olmaz en azından
selam.
baştan anlatsam çok uzun olacak. kısadan anlatmak dertleşmek sizlerden yorum almak istiyorum. çok cimri para düşkünü bi eşim var. 6 yıllık evliyiz. 3 sene önce ev aldık krediyle. 10 senelik çektik hala ödüyoruz. 4 senedir çalıştığım işimden bebeğim olunca tazminatımı isteyerek ayrıldım. 7000 tl tazminat aldım işsizlik maaşıda alıyorum.
aldığım gibi eşime verdim. doğum iznimde işyeri maaşımı vermediği için toplu halde sgkdan izin paramı aldım. 3000 tl. ben hep bu paraya kendime bilezik almak istedim eşimede duyurdum. o sıcakta karnım burnumda çalışmıştım bi bileziğim olsun istedim. buarada eşim çokta dengesiz biri daha düne kadar bana seni boşayacağım felan gibi kırıcı laflar etti. bende bana ait elimde işey olsun istiyorum dünya hali. ama eşim hergün bu paranın lafını yapıyor. vermezsem oda eve para vermiyeceğini bebeğin ihtiyaçı olan mama bez felan almıyacağını söyleyip beni sinir ediyor.
parayı benden alıp kendi üzerine bankadaki faizli hesabına yatırmayı daha sonra faizler düşünce krediye toplu yatırmayı düşünüyormuş.
bende diyorumki krediyi kapatacağın gün bileziğimi bozdururum şimdi hevesimi alayım. ama yok daha sabah dırdır etti işe gitti bugün bankanın günü faizli olduğu için istiyor.
sizler ne düşünürsünüz yerimde olsanız verirmiydiniz.
inşallah anlatabilmişimdir teşekkürler herkese.
şu anda çalışmıyorum bebeğime bakıyorum. hala yaşıyo :)))ev hanımı olucam artık çalışmayacağım desen kocan kalpten gider herhalde :)
öyle düşünürsen evet yapmaz. ama ben bankaya yatıracağı zaman bozacaktım zaten altı üstü 1 bilezikti. ama olmadıKenardaki bilezik borcun faizi kadar getiri yapmaz esin dogru dusunuyor
lütfen büyük konuşmayın. evet boşarım dedi. ama öyle kolay değil boşamak boşanmak. beni kırmaktan başka bişey değildi yaptığı söyledikleri. ben onu baba yapmak istediğim için DOĞURMADIM.anne olmak için doğurdum. gelişmeleri okumadın galiba. neyse bir bayan neden böyle çıkışırki bilezik istemek çok mu lüks helede çalışan bir bayana. söylemek istediklerini içinde tutma sende söyle bende...Dünya hali diye bilezik düsünebiliyorsun fakat "seni bosicam" diyen adami baba yapiyorsun? Bu nasl bir is anlamadim. Adam bez, mama almamakla tehdit ediyor üstelik ve senin derdin hala bilezik.
Aslinda söylenilcek çook sey var ama artik susuyorum.
sağol canım evet evimizin az kredisi kaldı onuda bitirince belkide eşim bu stresten kurtulup katasını anlayacak. zaten benim asıl derdim bilezik felan değildi. onu bi inat uğrunba yaptım hevesim kalmadı inanki şu an. inşallah sizinde eviniz olur Allah nasip eder. kiracılık çok zor..Bosver en iyisini yapmis kocan emin ol bukadar tutumlu olmasa suan eviniz olmazdi en azindan kiraya vericegin parayi cocugna harcaesin bide ilerde cocuklarina bisey birakmis olirsun bak bnim esimde cok tutumludur minimum denecek sekilde cimri degildir ihtiyac olan seyi alir ama israfdan hep kacinir bnde sukrediyorm acikcasi maasi alip gidip at yarisi oynamasindan iyidir biz bu zamana kadar is guc yolunda gitmedi ama surkli hesap yapar nasil bi ev alabiliriz diye ins nasip olur diycegim suki bnde ilk altinlarimin tadini cikaramadim bozdurduk gitti sacma sapan seylere derken esimde cok istiyodu bilezik yapmami hem birikim icin hmde hevesimi alayim diye bnde calistim bi ara yaptim bilezik dort tane ama simdi hevesim gecti suan ev alabilme ihtimalim hic yok malesef ya sen en azindan evin olcak calistigin zamnda az azda olsa iriktirp yapabilirsin bnce
inşallah belki borcun stresinden çıkınca süpriz yaparsa bana hayır demem. ama kendim alma hevesim kalmadı.Eşin en mantikli olani yapmis kizamadim şimdi. Borç bittikten sonra bilezik alir mi acaba bir bayan olarak hakediyosun bence inşallah değerin bilinir : )
Allah annenede sabır versin. en iyi annen anlar beni şimdi. birşey sorcam babanız aynı tutmu sizede gösterir mi. harçlığınızın hesabını sorar mı. birde annenize kızdınız mı hiç bu adama neden beni doğurdun felan diye. saçma oldu biliyorum ama bazıları bana yazınca sormak istedim bunu. saçma geldiyse cevab vermeyin.Ay ayni babam.
Aile sirketimiz var kendi dunyalari kazanir, annemin kazandigi para onun yaninda hic gibidir, onu da alir annemin elinden anneme harclik verir. O harcligi da burnundan getirir verirken. Annem icin 10 tl masraf yaptiysa o ay o 10tlyi kesip verir harcligini.
Annemde ekstra para oldugunu bilsin adam rahat etmiyor, illa alacak o parayi.
Bu kadar senedir babam degismedi huylu huyundan vazgecmez. Allah sabir versin size.
Allah annenede sabır versin. en iyi annen anlar beni şimdi. birşey sorcam babanız aynı tutmu sizede gösterir mi. harçlığınızın hesabını sorar mı. birde annenize kızdınız mı hiç bu adama neden beni doğurdun felan diye. saçma oldu biliyorum ama bazıları bana yazınca sormak istedim bunu. saçma geldiyse cevab vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?