Eşim neden bu kadar umursamaz:(

nilkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
7
0
86
Diyarbakır
Arkadaşlar 1.5 yıllık evliyim ve 2 aylık hamileyim. Yoğun bir iş temposunda çalışıyorum ancak eşimin işi daha rahat. Eve geldiğimde eşim televizyonun veya bilgisayarın başına geçiyor bense evi toplamakla meşgul oluyorum. Daha sonra yemek derdine düşüyorum. Tamam bunları yine yaparım ancak bir de eşim kendi eşyalarını bile toplamıyor. Dün maçtan geldi halısaha tortuları yerde formalar yerde kıyafetler çıkardğı yerde. Hiç acımıyor bana bense onun peşinden evi toparlıyorum. Bir kere bile yardıma ihtiyacın var mı demiyor. Yap dediğimde o işi yapana kadar ben tüm işimi bitirmiş oluyorum. Ayrıca hamileyim ve dün rahatsızdım biraz. Buna rağmen sadece bir kere sormakla yetindi. Çok seviyor çok iyi biliyorum ve güveniorum ancak bu tavırları beni ona karşı soğutuyor ve konuşmuyorum. Bıktım artık onun dağıttıklarını toparlamaktan. Hamileliğim bile umurunda değil bir kere canın ne istiyor demiyor sanki hamile değilmişim gibi. Ben böyle olmasını istemiyorum ve birşeyler mutlaka değişmeli. Sizce ne yapmalıyım

Bebeğinizi sağlıkla huzurla kucağınıza almanızı dilerim..
Eşinize gelince; hep mi böyleydi yoksa sonradan mı bişiyler oldu?
Hani bazı erkekler eşlerine yardım etmek ister ama kadın aman sen anlamazsın,bilmezsin diyerek işi elinden alırlar adamın önce hevesi kaçar sonra da işine gelir,yayar.
Yok hep böyleydi derseniz adam akıllı sert bir şekilde konuşmanız gerek,yorulduğunuzu artık yetişemediğinizi anlatın bence..
Gerekirse yardımcı kadın tutun..

Eşimin üç kız kardeşi varmış ve kıyafetini bir yerden alıp bir yere koymaz hep onlar toparlarmış Böyle vahim bir durumda büyümüş ve hep böyleydi tartışmalarımız da bundan dolayı çıktı 1.5 yıl boyunca ancak hiç düzelmedi. Ben hem okuyor hem çalışıyorum. Artık dayanamıyorum bu duruma hastalığıma bile bakmıyor bana şunu getir acıktım vs.. Oturacağına insafa gelse de yardım etse Ne yapabilirim de değiştiririm eşimi? Artık onun dağıttıklarını toplamayacağım dünkü kararım buydu ama siz ne önerirsiniz?

toplama, haftalık kadın tuttum parası bu kadar hayatım. ben rahatsızlanıyorum artık hamılelıgım zor gecıyor de. versın bıraz para gorsun gununu. offlayıp puflarsada o zaman bana yardım et bırlıkte yapalım de. oda oda bol ılserı salonu banyoyu o yapsın. sende yatak odasıyla mutfaga el at. o yavas yapıyor dıyede karısma senın ısın bıtınce benımkıler bıttı de otur bır koseye o devam etsın. bır sure sonra hızlanıyorlar. (ben oyle yapıyorum sımdı kocacıgım benden hızlı supuruyor evı) ılk baslarda yaptıgı ısı belkı begenmeyeceksın ama unutmakı haftaya o yerlerı tekrar tezılemek zorunda kaldıgında ıyıce temızlemesı gerektıgını anlayacak.

Haftalık kadın tutmak çok güzel fikir. Ama ne var yaparız derse de dediğiniz gibi yapayım. Geçenlerde söyledim bundan sonra evi beraber temizleyeceğiz diye hiç sesi çıkmamıştı ama daha ısrarcı olmam ve işi ona bırakmam lazım ki öğrensin. O kadar rahat ki her gün dışarda eğlenmek gezmekle geçiriyor gününü. İnşallah herşey yoluna girer

Şimdi eşinizi tanımadığım için ne diyeyim bilemedim..
Ben olsam toplamazdım..:ecrin_bebek:
Ama kızgınlıkla değil,gücümün kalmadığını göstere göstere toplamazdım..
Mesela ctesi,pazar full yatardım..
Kalktığım anlarda da başım,belim, popom ayyyy diye kıvranıp yeniden yatağa savrulurdum..:gitme:
Hani merhametliyse insafa gelir belki diye..

alin karsiniza konusun bak hic olmazsa kendi esyalarini
toplasin hamilelikten dolayi daha cabuk yoruldugunuzu falan söyleyin
bu arada bebegiiniz hayirli ugurlu olsun allah saglikli bir sekilde kucaginiza almak nasip eder insallah

dağınık birini düzenli biri haline getirmek zordur.mesela ben dağınık bir insanım böyle oluncada çok yoruluyorum.ama elimde değil ne kadar istesem de düzenli bir insan olmayı beceremiyorum.bence eşinizide değiştirmek zor olur.sizin tek çareniz bir yardımcı tutabilmeniz.eğer imkanınız varsa bunu yapın çocuk da doğunca iyice zorlanırsınız.ilgisizliğe gelince benim eşimde hamileliğimin ilk aylarında pek ilgilenmezdi.karnınız çıkmaya başlayıp da hamilelik belli olunca herşey nedense çok değişiyor.insan kendisi bile ilk zamanlar birşeyin farkında olmuyor.göreceksin.sonra daha farklı olacak.ama herzaman her konuda böyleyse bilemiyorum.belkide huyu böyle

ondan bitane de bende var:) hiç birşeye el sürmüyor neymiş ben yarım gün çalışıyormuşum(öğretmeniz ya yatıyos sanki okulda..elin terbiye almamış çocuklarıyla uğraş dur bütün gün sanki ben yorulmuyorum..ama gel gelelim birşeye dokunmaz..oturur pc başına ya da ps başına oyun oynar..her zaman böyle haftasonu da aynı..şimdilik idare etmeye çalışıyorum ama çocuk olursa kadın tutarım acımam paraya..

1) hayat müşterek sende o da çalışıyor azda olsa sana yardımcı olması lazım....bence aranızda iletişim sorunu var eşine ne kadar yorulduğunu herşeye yetişemediğini onun arkalarını toplamaktan hayatını yaşayamadığını anlatmaya çalış...
2) eğer anlamıyorsa yapacağın tel şey şu...bırak ev dağınık kalsın onun elbiselerini toparlama hatta yemek konusunu aksat bazen yemek yapma sende arkadaşlarınla gez toz...yani sende onun gibi davran....bi süre sonra pes edicek ..sen adamın arkasını topladıkça herşeyi üstlendikçe ooo neden yapsın ki

Sorumsuz erkeklerden nefret ediyorum
heleki eşi çalışan ama elini bir seye sürmeyen beylerden.
Bunu ancak konusarak hallede bilirsin
baktın olmuyor elini hiç birşeye sürme bırak evi bişeyler götürsün
belkı rahatsız olurda sana hadi kalk temizlik yapalım der
bu da tutmazsa maddi gücün elverişli ise yardımcı kadın tut
düzenli olarak gelsin işerini yapsın
sende kendını evi temizleyeceğim yemek yapacagım
kocama bakacagım dıye heder etme...
Nasılsa takdir görmüyorsun,o seni umursamıyorsa
sendeonu umursama onun yaptıklarını sende ona uygula

Benim eşim yardımcı olur bana,olmasaydı kesin bir yardımcı tutardım kendime.Hatta hergün gelecek,kahvaltıyı hazırlayacak,ev işlerini yapacak ama yemeği yaptırmam kendim yapardım.
Böyle yapan arkadaşlarım var o kadar rahatlarki,sende böyle yapabilirsin.

Kızlar çok sağolun bayanların birbirini bu kadar iyi anlayabildiği gibi erkekler de bayanalrı anlayabilseydi keşke herşey yolunda giderdi. Bugün sinirlerim bozuldu biraz ağladım. Baktım ki dün dağıttıklarını topluyor. Ama ben göz yaşımı her defasında böyle dökemem. Kadın tutmak çok mantıklı. Çok şükür durumumuz iyi ödeyelim de anlasın. Evlenmeden önce bu konuya da dikkat etmek gerekiyormuş gerçekten çok önemli anlayışlı bir eşin olması. Hem para getir eve hem de o parayla gezsin eğlensin yatsın. İnsan ne kadar sevse de artık pes diyor bir saatten sonra. Hepiniz yorumlarınız için tek tek sağolun.

Yapmayin sizde .. Bende hamileyim 6,5 aylik daha birkez bile eve makine tutmadim.. Hafta sonlari esim tutuyor .. Ayrica calismiyorum da .. Banyoyu hep esim temizler .. Konusun esinizle hamilesiniz sizden ne bekiyor olabilrki .....

Yapmazsanız yapar.Benim eşim günde iki kez çorap değiştirir,çıkardıklarını yatağın kenarındaki komidinin üstüne koyardı.Bir, iki kez ikaz ettim, aldırış etmedi.Ben de çamaşır yıkarken o çorapları yıkamadım.Ertesi sabah çorap olmadığı ve siyahtan başke renk giymediği için beyaz spor çorapları çekti takım elbisesinin altına.:))"Kirliliğe atmazsan, köpek miyim de koklaya koklaya kirli kıyafet arayayım?" dedim
Olay çözüldü, şimdi renklileri bir sepete, beyazları diğerine atıyor :)
Uyarmak, konuşmak ; anlamadığında da uygulatmak lazım.

Son düzenleme:
Yetiştirilme tarzı da çok önemli maşallah diyeyim eşinize. Ben bir de üniversitede hocayım yoğunluğumu artık tahmin edin. Bir de evde ders çalışmamız gerekiyor. Çok kızıyorum çocuğum erkek olursa inşallah çok farklı yetiştireceğim.

Çorap konusu bende de oluyor çıkarıp kirliliğin yanına koyuyor ama temiz ben de hepsini kirliliğe atıyorum. Ayrıca banyoda çıkardıkları bile orda kalıyor. Hep ben atardım kirliliğe bugün o attı. Bundan sonra taviz olmayacak inşallah

bende buna benzer bişeyler yapmıştım işe yaramıştı bi müddet ama sonra gene eskisi gibi oldu arada gene uyguluyorum aynı yöntemi sizde deneyin işe yarayabilir
tipik erkek işte amann onların hepsi aynı koskoca adamıda sonradan eğitemiyorsunuzki annesi öğretmemiş tertipli düzenli olmayı biz çekiyoruz işte madem durumunuz iyi kadın tut ozaman da görsün

Acaba erkekler bayanların daha güçsüz olduğunu ve onlara yardım etmeleri gerektiğini düşünmüyorlar mı ?
Galiba erkekler evlerini benimsemiyorlar, hala annelerinin düzenlerini korumaya çalışıyorlar evde..

Ablamda aynı şekilde hamileliğinde yardımcı tuttu. Şimdi bebeği 9 aylık, kızcağız robot gibi oldu.
Sabah 6 da bebeğiyle ilgilenmeye başlıyor, evinin işi, yemek, okul, akşam tekrar ev işi,yemek .vs bir döngünün içinde yaşıyor .Eşi ondan erken geldiği halde hiç bir iş yapmıyor ne yazık ki..Ablamın itirafı şu yönde evlenmeden önce bunları konuşmadığı, beklentilerini anlatmadığı için sıkıntı çekiyormuş..
Bence güzellikle bu evin ikinizin yuvası olduğunu,hamile olduğunuz için görev paylaşımı yapmanın mantıklı oldacağını söyleyin. Rica edin..
Sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza

Evet,hayat müşterek,ödeyecek durum varken,bir taraf gez toz diğer taraf hizmeçi gibi durmadan derle topla olmaz..

Yapmayin sizde .. Bende hamileyim 6,5 aylik daha birkez bile eve makine tutmadim.. Hafta sonlari esim tutuyor .. Ayrica calismiyorum da .. Banyoyu hep esim temizler .. Konusun esinizle hamilesiniz sizden ne bekiyor olabilrki .....

İşte her erkek sizin eşiniz gibi olmuyor

Ya da sizin gibi sabırla eğitim şart,

Haklısınız,erkek çocuğunuz olursa o yönde yetiştirin,benim iki oğlum var ve hep onlara diyorum ki "yarın öbür gün gelin bana sitem etmesin" :))yaptırıyorum her işi böylece :lepi:

karnın çıkana kadar senin hamileliğin ona gerçekçi gelmiyor olabilir...
ev işlerine ara ver, onun seni düşünmesini bekleme, sen kendini düşün, bırak ev bi süre dağınık kalsın...
canın istemese bile canım şunu çekti bunu çekti de yolla markete alsı gelsin...
alışsın babalığa... kolay değil...
Alla sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…