eşim neden konuşamıyor?

eşinin bunu söylemesi çok zor.

bence kiraya gitmeyi de düşünme... hiç kiracı olmadın sanırım:)) berbat birşeydir... ay başı öyle çabuk gelir ki

bence biraz daha sabret. nasıl olsa eşin bir çözüm yolu bulacaktır. çocuk daha 4 yaşında. 12 yaşına geldiğinde de girişte yaşayacak hali yok ya! mutlaka 1-2 yıla kadar ya ailesi diyecektir siz yukarı geçin diye, ya da başka çözümler gündeme gelecektir.

acele etmemek lazım.

kusura bakma ama iyiki senin gibi biri yok etrafımda senin gibi bi kayınvaldem olsa kafayı yerdim galiba

Karşıt fikirlere pek hoşgörülü değilsiniz anlaşılan.Ama sizde beni tanımıyorsunuz.Başta söylemiştim bende kayınvalide sempatizanı değilim.Daha 7 aylık evliyim kayınvalidemin borcu için bir ev parası ödüyoruz ve 3 yıl daha ödeyeceğiz+kira+faturalarını karşılıyoruz +durup durup laf sokan birisi kendisi.Kendi masraflarımız ve bunlar yüzden yeri geldi aç kaldık eşimle.Bu ay toparladık anca.Bunlara rağmen bende sizin gibi hiç saygısızlık yapmadım kimseye.Şimdi sizin sorununuza bakınca aile size köstek olmak yerine destek olmuş ama siz yetinmiyorsunuz.Benim bakış açım böyle.Kafayı yemek yerine halinize şükreteniz daha iyi olur bence.

ewet daha 7 aylık evlisiniz ben 7 aylık evliyken eşimin alesi görümcem hep beraber otururduk eşim kazandığı parayı direk ailesine verirdi ben bebeğime kendim gidip hiç birşey almadı kayınvalidem gitti aldı 1 takım kendi beğendiğini kızkardeşinin bebğinin eskileriyle büyüdü benim bebeğim üstelik görümcem rahatlık içindeydii o güzelce harcardı ben isa evde oturur yemeklerini temizliklerini yapardım ama inan çok mutluydumm çünkü yeni evliydim gözüm eşimden başka hiçbirşey görmüyordu o zmanlar ailesi sabret derlerdi ben isa dumazdım çünkü mutluydum hiç sygısızlık etmem kendi ailemden üstün tutardıım
ben nerde saygısızlık yaptım söyler misiniz evim küçük geldiği için evleri değiştirelim bile diyemediğim için mi siz sanıyor musunuz üst kat çok büyük tek istediğim çocuğumun ayrı bir odası olsun benim yavrum okula gidince rahat ettsin sizin yüzünüzden ders çalışmamdım demesin şimdi ben yetinmiyorum demiiiiii siz daha yenisiniz daha durun ben 5 yılı deviridiim daha 1 kaç aydır bunu sorun ediyorum size
laf sokmaya gelince benim yediğim laflar hem kızından hem kayınvaldemden
çooook merak ediyoruum ben nerde saygısızlık yaptıım

çocuğum erkek biliyor musunuz bilmyiorum ama erkek çocuklar anneye fazla düşkün olur ve ev müsait olmadığı için ben her banyoya girdiğimde evladım soruyoo bana acaba siz bu durumda olsanız napardınız inşallah çözüm gelecektiir

o zaman tatlı dille ufak ufak işle...
yani doğrudan "konuş ailenle" deme de çocuğunun bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyle..

benim 2 çocuğum var. uzun süre aynı odadalardı. sonra şikayet etmeye başladılar. sanırım 4-5 yaşlarındalardı. psikolog bir arkadaşımız var. o çocukların odalarını ayırmamızı söyledi. artık kendilerine ait bir alana ihtiyaçları var dedi. çok güzel ve açıklayıcı konuştu.
eşim bu konuda çok inatçıydı, kendisi kardeşi ile aynı odada büyümüş, bunun çok doğru olduğunu düşünüyordu. ama arkadaşımızı dinleyince valla ertesi gün odaları ayırdı.

yani bu şekilde dolaylı anlatsan... sonunda kendisi bu noktaya gelse, o dese ailemle konuşayım diye.

o zaman yarın birgün bir sorun çıkarsa kabak senin başına da patlamaz en azından:) kendisi istedi kendisi konuştu olur:)

ama çok abartmadan zamana yayarak yap derim

aman kiraya gitmeyi düşünme noolur:))

vallahi çok pişman olursun. bunun yerine sabret, kira veriyormuş gibi para biriktir.

evlenene kadar kirada oturmamıştım. çok zormuş gerçekten. verdiğin para uçup gidiyor. kira derdin olmayınca bir şekilde geçinip gidiyorsun. Allah en kısa zamanda hepimizin gönlüne göre bir ev nasip etsin. AMİN
:)

çok teşekkür ederim inan çok iyi geldi söylediklerin kira gerçekten büyük bir sorun olur eminim ay dediğin geliyor ki ben ona bile razıydım çocuğum için inşallah kırgınlık olmadan olu

Canım benim inan seni az çok anlayabiliyorum.Bizde altta oturuyoruz küçük değil ama eski,ön cephe karanlık ve RUTUBETLİ.Bu sene tadilat yaptılar bir güzel de aktı ve kabardı tavan un ufak eleniyor hemde 4 odadan.Kızım doğduğundan beri bronşit oluyor,sürekli ama.Bazen ağlıyor" anne bizim neden balkonumuz yok baba annemlerin var ya" diyor o an hıçkırmak istiyorum.Kışın malum hava erken kararıyor bizim evde daha da erken saat 14.00 de "anne ışıkları açsana" demeye başlıyor.Fırsat bulunca yukarıya kaçıyor orası daha aydınlık diye neyse artık "buna da şükür" demeye alıştım.Görümcemin bir tanesi yukarıyı yapsanda çıksan diyor sağolsun,bir tanesi ne evi ona ev verdik alt kat onun diyor(ama ben onun ağzının payını veriyorum o ayrı)kaynanam ne dese beğenirsiniz "oğlum sen bana üst kata daire yap siz de bizim buraya çıkın bende alt katı kiraya vereyim"bende dedim ki "nedenmiş ben üst kata yapamıyor muyum da sen yapacaksın,ben elimde olsa üste dubleks dikeceğim" dedim kadın bönnn bakakaldı.Ama şimdi eşimle kararımız kesinlikle buraya yapmayacağız nasılsa tapu üzerimize değil,yarın birgün tartışsak bizi kovsalar gider bütün paracıklarımız.Şimdi başka bir şehirde küçük bir yatırım yaptık kısmetse borcu bitince satıp buradan alacağız.Yani tatlım boşuna uğraşma eşin hayatta söylemez istersen sen ufak bir çıtlat bir şey kaybetmezsin bence.Sağlıcakla kal

insanın derdine ortak birinin olması ne güzelmişşşinşallah canım sende dilediğin gibi bi evde oturusun inan çok zor insanın evladı da olunca ne rahat oynuyor yavrucak nede rahat uyuyoor bende söyleyemiyorum işteee bir arkadaş beni saygısız olarak addetmiş ama başaına gelmeyen anlamıyor ben büyüklerime asla saygısızlık yapmam bu zmana kadar acı tatlı bir sürü olay yaşadık ama ağzımı acıp da hiç birşey söylemem hatta görümcem ne güzel bizim gelinin ağzı var dili yok derdiii ii mi söylüyordu hakkımda kötü mü artık orası ALLAHA kalmış

Ay ne kadar ayıp!!koskoca insanlar kendi evlerini size niye versin ki
madem sığamıyosunuz o zaman para kazanıp büyük eve geçip öyle çocuk yapsaydınız
herkes sizin keyfiniz için üzenini mi bozacak?bi de eşine kızıyosun.kendi malını mı aldılar elinden de sitem ediyorsun?bu genç yaşta niye başkasının sırtından gecınıyosun.bence kendine gel git çalış para kazan ekmek aslanın ağzında..kayınpeer yıllarca kazanığını niye sana versin ?

Canım kusura bakma ama ben burda seni haklı bulmadım.Yaşlı insanlar biraz kalıpçıdır kolay kolay vazgeçemezler alışkanlıklarından.Ayrıca o ev onların evi eşinede onlar vermiş yaşadığınız evi buda kendin olmayan bir mal üzerinde hak yada istek belirtemezsin demek..

Onların size görevi bitmiş.Gerekirse kredi çekin ama siz alın yeni bir ev.

ben senı cok ıyı anlıyorum..
evlatlarımızın dudagı büzülse anne olarak yüreğimiz kanar...
en tabi hakkın buyuk eve gecmeyı ıstemek.. elbet bır yolu vardır.. onlar artık yaşını başını almış ıkı ınsan..
bu konuda bır ıyılık bır buyukuk yapabılırler sıze.. karsılıklı oturup konusun derım..
ama guzelce bır gırıs yapmanız gerekıcektır konuya..
oglunuzun ısteklerı ıhtıyacları ıle ılgılı cumlelerle konuya acıklık getırın derım ben

yada evınızı buyutme ımkanınız var ıse bunu deneyın eger kabul etmezler ıse..

ben size hak vermedim üzgünüm kayınvaliden önceden sana sözmü verdi üst kata çıkacaksınız diye neden durup dururken sizle değişsinler birde oğlum banyodan çıkınca soruyor demişsin benim kızım var evimiz dar değil ama oda soruyor mantığınızı hiç anlamadım birde tek evladı sizmisiniz başka çocuğu yokmu birtek sizemi ev verdi anlamadım

geniş bir ev için çocuk yapılmaz yahu :)

Hay ağzına sağlık..

Konuya gelince;
Ayrıca; yaşı geçmiş insanlar başka bi arkadaşın dediği gibi, fikirlerinden kolayca vazgeçmezler.. Hoş geçseler de; düzenini bozamazlar..
Evi onlar size verdiyse kira ödemediğiniz için şükretmelisiniz... Onlar vermediyse de; madem küçüktü neden edindiniz.. :/
Ama büyük ev istemek tabiiki hakkınız, inşallah bir an önce düzene koyulur işler..

Benim yazdığım yorumda virgül koymadığım için size saygısız dediğimi düşünmüşsünüz.Bende sizin saygısızlık yapmadığınız gibi saygısızlık yapmadım eşimin ailesine demek istemiştim.Noktalama hatası olmuş.Yorumların tümüne bakarsanız benim gibi düşünen arkadaşlarda çok.Kendi ayaklarınız üzerinde durun,başkasından medet ummayın demem sizi neden bu kadar kızdırdı anlamış değilim ama polemiğe girmeyeceğim.Benim düşüncem bu.Herkese açık bir foruma giriyorsanız hoşunuza gitmeyecek yorumlarada açık olacaksınız...

bence bu dert degil.daha genis ev istersem calisirim,parami biriktirir ,gider kredi ceker evi alirim. abim ,gelip babama siz alt kata tasinin ben yukari kata cikacagim dese ilk basta ben karsi cikarim. ben sizin yerinizde olsam ,esime bunu soylemesini bile teklif etmezdim.

bi tanıdığımız daha evlenir evlenmez kendi alt kata taşınmış üstü yeni geline vermişti,
biraz garip gelmişti o zaman bu durum çünkü daha yeni evlilerdi...tek erkek çocuklarıydı yeter ki yanımızda olsunlar diye düşündüler sanırım...

sizi onlarla kıyasladığımda anlattıklarınıza göre gayet haketmişsiniz üst katı
sonuçta evler aynı olsa sadece üstte olduğu için isteseniz anormal bulalım diycem
ama çocuğunuza oda istiyosunuz, onların da torunu ne var ki bunda anormal olan....

şu forumda inanılmaz kaynana! adayları varbiraz anlayıştan kimseye zarar gelmez
hemen çalış para biriktir,kiraya çık, afedersin kıs biyerinden kendine al tarzı yorumlar,
nerdeyse küçükte olsa kaynanadan gelen ev diye kıskananlar var sanırım...

siz torunlarından konuya girerek söyleyin kibar bi dille,ders çalışması için oda lazım vs diyin,
kiraya çıkmayıda düşünür gibi konuşun bakalım ne diyecekler:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…