Çalışmayan kadıni tembel olarak genellemek çok yanlış.Çalışan üreten herhangi bir insana herkes daha çok saygı duyar. Bu erkek de olsa böyledir.
Ben tembel ve tek fonksiyonu evde oturmak olan bir insandansa, üretken bir üniversite hocasına elbette daha çok saygı duyarım. Sizce tembellerle, bilim insanları aynı kefeye mi konmalı?
E şanslıymışsınız cidden :)Okul öncesi ogretmenliği.
Ozel bi kreş
Merak ettim isiniz ne sıkınti olmazsa ogrenebilir miyimSlm kk nin guzel hatunlari sizce abartiyormuyum.
Bir işe basladim ve is arkadaslarim unv mezunu ben ise lise ve ayni isi yapiyor ayni sartlarda aybi ucretle calisiyoruz.
Esimin buna yorumu onlarla ayni standartlarda calisiosan ooo daha ne istiyon duzeni bozma lz ins yonetim.
Bir ikincisi artik sana hanim diyecegim.
Eskiden su bardagi yerine koy desem sinir krizi gciren adam simdi hayat musterek sana yardim edeyim.deyip.
Surekli yardim edicek bisi varmi diye soruyo.
Icten ice kiriliyorum haklimiyim abartiyormuyum.
Bu arada esim unv mezunu ve guzel saygin isi var
Karisik yazmis olabilirim bir yandan bebegimi uyutmaya calisiyorum tsk herkese
Slm kk nin guzel hatunlari sizce abartiyormuyum.
Bir işe basladim ve is arkadaslarim unv mezunu ben ise lise ve ayni isi yapiyor ayni sartlarda aybi ucretle calisiyoruz.
Esimin buna yorumu onlarla ayni standartlarda calisiosan ooo daha ne istiyon duzeni bozma lz ins yonetim.
Eskiden su bardagi yerine koy desem sinir krizi gciren adam simdi hayat musterek sana yardim edeyim.deyip.
Eşinizin İki yaklaşımı da doğru . Hatta ikincisi herkeste olmayan meziyetlere dahil edilebilir. AbartıyorsunuzSlm kk nin guzel hatunlari sizce abartiyormuyum.
Mesleği bırakacağına keşke baştan ev hanımı olsaymış da doktorluk yapacak birine mani olmasaymış. En azından o kişi belki şu an doktorluk yapıyor olurdu da topluma hizmet ederdi.Çalışmayan kadıni tembel olarak genellemek çok yanlış.
Genellemeye zaten karşıyım.
Ben eşide kendiside doktor olan kadınlar tanıyorum. Ikiside cok yogun calistiklari için, çocuklarına zaman ayıramadıkları icin meslegini biraka kadinlar tanıyorum.
O kadın meslegini birakıp, 3 tane doktor adayı yetiştiriyor mesela. Şimdi kim saygıyı hakediyor diye genelleyip, önyargılarla hareket etmemeliyiz.
Kimin hangi sebepten neye karar verdiginide bilemeyiz.
Belki evde kalanın geleceğe daha faydası var. Bunu bilemeyiz. Bilmedende yorum yapmamalıyiz.
Not: ev hanimi değilim. Olanlarada saygım var.
Kreş öğretmenliği yapıyormuş. Ama benim bildiğim ve gördüğüm meslek lisesi çıkışlı birini öğretmen yaptılarsa 3 veya 4 yaşlara veriyorlar. 5-6 yaşlara anasınıfı öğretmeni veriyorlar aynı bakmıyorlar yani. Hatta ben gittiğim bir okulda kizmistim çocuğun her sene öğretmeni mi değişecek diye yok 5 yaş öğretmeni yok 6 yaş öğretmeni falan saçmasapan şeyler. Yeri geldi söyleyelim çocuğunu krese gonderecekler dikkat etsin. Neyden mezun olduğundan ziyade devamlılık durumunaUniversite mezunlariyla ayni maasi nasil aliyorsun anlamadim?
Neyde sanslisin demek ki.
Esin de calisiyorsun yoruluyirsun diye yardim ediyor iste
Dert nerede ben anlamadim
Ben anladım sizi, eşinizin gözünde parayla saygınlık kazanmanız, paranız için yardım etmesi sıkmış canınızı.
Maaşsız evde oturan bir ev kadınıyken yorulmanızı umursamayan bir çorabını bile kaldırmayan adam parayı görünce hayat müşterektir demeye başlamış, yanlış anlamadım değil mi?
Maaşınıza sahip çıkın, maaş kartınızı kaptırmayın.
Slm kk nin guzel hatunlari sizce abartiyormuyum.
Ama mune bu parayla saygınlık olayı değil ki
Bir dönem evde idim çocuğum küçükken ev işlerini eşimden beklemedim
Dışarıda çalışan birinin algısı o tüm gün evde şeklinde oluyor ve evde olandan ev işi bekliyor
Ama kadın da dışarıda çalışınca tüm gün o da dışarıda olunca ister istemez ben de yardım etmeliyim algısı oluyor
Mesela ben eşim evde olduğu bir gün işten gelip bulaşık toplamak istemiyorum ona da diyorum akşama kadar evdeydin 10 dakika neden toplamadın diye
Çalışıp çalışmamaktan çok evde olmak ile ilgili bir durum bu
İki kişi birden dışarıda olunca da yardım etmesi olağan
Konu sahibi ve lisans mezunu öğretmenlerin aynı maaşı almasına da şaşırması normal
Bu durum Nasıl olur
Ya onlar yeni mezun konu sahibi tecrübelidir ya konu sahibine ekstra bir görev verilmiştir ya da farklı bir sertifikası vs vardır pazarlanabilecek
Eğer bunların hiçbiri yoksa eşine bu durum değişik gelmiştir zira olağan şartlarda diğer öğretmenler bunu öğrenirlerse karşı çıkarlar piyasa o şekilde işliyor
Konu sahibi kırılacak bir durum yok eşin de seninle aklından geçeni paylaşabilmeli her söze alınmamalısın
Edtağfurullah eğilmenize falan gerek yok. Hemcinsime empati yaptım sadece ve haklısınızOnunuzde saygiyla egiliyorum ben anlatamadim ifade edemedim kndimi ama siz cok guzel anlamissiniz....
Ben anladım sizi, eşinizin gözünde parayla saygınlık kazanmanız, paranız için yardım etmesi sıkmış canınızı.
Maaşsız evde oturan bir ev kadınıyken yorulmanızı umursamayan bir çorabını bile kaldırmayan adam parayı görünce hayat müşterektir demeye başlamış, yanlış anlamadım değil mi?
Maaşınıza sahip çıkın, maaş kartınızı kaptırmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?