Esim normalmi...Ben mi abartiyorum.

Çalışmayan kadıni tembel olarak genellemek çok yanlış.
Genellemeye zaten karşıyım.
Ben eşide kendiside doktor olan kadınlar tanıyorum. Ikiside cok yogun calistiklari için, çocuklarına zaman ayıramadıkları icin meslegini biraka kadinlar tanıyorum.

O kadın meslegini birakıp, 3 tane doktor adayı yetiştiriyor mesela. Şimdi kim saygıyı hakediyor diye genelleyip, önyargılarla hareket etmemeliyiz.
Kimin hangi sebepten neye karar verdiginide bilemeyiz.
Belki evde kalanın geleceğe daha faydası var. Bunu bilemeyiz. Bilmedende yorum yapmamalıyiz.

Not: ev hanimi değilim. Olanlarada saygım var.

Evet bence calistiginiz icin size deger vermeye baslamis. Ev hanimi olsaydiniz eş islerine falan yardim.etmez herseyi sizden beklerdi

Merak ettim isiniz ne sıkınti olmazsa ogrenebilir miyim

Ben anladım sizi, eşinizin gözünde parayla saygınlık kazanmanız, paranız için yardım etmesi sıkmış canınızı.
Maaşsız evde oturan bir ev kadınıyken yorulmanızı umursamayan bir çorabını bile kaldırmayan adam parayı görünce hayat müşterektir demeye başlamış, yanlış anlamadım değil mi?
Maaşınıza sahip çıkın, maaş kartınızı kaptırmayın.

Eşinizin İki yaklaşımı da doğru . Hatta ikincisi herkeste olmayan meziyetlere dahil edilebilir. Abartıyorsunuz

Mesleği bırakacağına keşke baştan ev hanımı olsaymış da doktorluk yapacak birine mani olmasaymış. En azından o kişi belki şu an doktorluk yapıyor olurdu da topluma hizmet ederdi.

Ayrıca mantığınız saçma. Doktor olan bir kadın 3 çocuğunu da doktor olacak şekilde yetiştiremez de ev hanımı olunca mı yetiştirir? Ev hanımı olmak eşittir doktor olacak çocuk yetiştirmek olsaydı, her ev hanımının çocuğu doktor olurdu. Bilakis üretken ve dışa dönük anne görmek çocukları daha olumlu etkiler

Bu düşünceniz kadınları eve kapatan, çalışma haklarının önüne ket vuran bir düşünce.

Universite mezunlariyla ayni maasi nasil aliyorsun anlamadim?
Neyde sanslisin demek ki.
Esin de calisiyorsun yoruluyirsun diye yardim ediyor iste

Dert nerede ben anlamadim

Universite mezunlariyla ayni maasi nasil aliyorsun anlamadim?
Neyde sanslisin demek ki.
Esin de calisiyorsun yoruluyirsun diye yardim ediyor iste

Dert nerede ben anlamadim
Kreş öğretmenliği yapıyormuş. Ama benim bildiğim ve gördüğüm meslek lisesi çıkışlı birini öğretmen yaptılarsa 3 veya 4 yaşlara veriyorlar. 5-6 yaşlara anasınıfı öğretmeni veriyorlar aynı bakmıyorlar yani. Hatta ben gittiğim bir okulda kizmistim çocuğun her sene öğretmeni mi değişecek diye yok 5 yaş öğretmeni yok 6 yaş öğretmeni falan saçmasapan şeyler. Yeri geldi söyleyelim çocuğunu krese gonderecekler dikkat etsin. Neyden mezun olduğundan ziyade devamlılık durumuna

Ben de olsam kirilirdim 2inci duruma.
Saygi, yardim, hanim diye hitap etmek karsindakinin işine, aldigi maasa gore mi soyleniyor?
Ben ev hanimiyim, o zaman kocam beni insan yerine koymasin.
Oyle sey mi olur ya ...

Ama mune bu parayla saygınlık olayı değil ki

Bir dönem evde idim çocuğum küçükken ev işlerini eşimden beklemedim

Dışarıda çalışan birinin algısı o tüm gün evde şeklinde oluyor ve evde olandan ev işi bekliyor

Ama kadın da dışarıda çalışınca tüm gün o da dışarıda olunca ister istemez ben de yardım etmeliyim algısı oluyor

Mesela ben eşim evde olduğu bir gün işten gelip bulaşık toplamak istemiyorum ona da diyorum akşama kadar evdeydin 10 dakika neden toplamadın diye

Çalışıp çalışmamaktan çok evde olmak ile ilgili bir durum bu

İki kişi birden dışarıda olunca da yardım etmesi olağan

Konu sahibi ve lisans mezunu öğretmenlerin aynı maaşı almasına da şaşırması normal

Bu durum Nasıl olur

Ya onlar yeni mezun konu sahibi tecrübelidir ya konu sahibine ekstra bir görev verilmiştir ya da farklı bir sertifikası vs vardır pazarlanabilecek

Eğer bunların hiçbiri yoksa eşine bu durum değişik gelmiştir zira olağan şartlarda diğer öğretmenler bunu öğrenirlerse karşı çıkarlar piyasa o şekilde işliyor

Konu sahibi kırılacak bir durum yok eşin de seninle aklından geçeni paylaşabilmeli her söze alınmamalısın

Eşinizin düşüncesi iğrenç. Ben bir bireyim ve çalışıp çalışmama hakkına sahibim, çalıştığımda daha saygın, çalışmadığımda daha az saygın duyulacak bir mal değilim! . İstediğim zaman çalışabilirim, eşim de öyle, bak doğum yaptım ve bebeğime bakıyorum çalışmayı da artık düşünmüyorum bebeğim büyüyene kadar. Tabiki imkanım olduğu için düşünmüyorum. İmkanım olmasa elbet ki mecburen çalışacaktım.
Eşim bana insan olduğum için saygı duyacak, para kazandığım için değil.
İnsanız ve başımıza her şey gelebilir. İşsiz de kalabiliriz, bir rahatsızlığımız da olabilir. Bu sebeple yok sen çalışıyorsun daha çok saygı duyuyorum falan tamamen leş bir düşünce. İnsan aynı yastığa başını koyduğu birine “parası ya da mevkisi” için saygı sevgi duymaz.
İnsanlığı için, paylaşımları için saygı duyar.
Ben size hak verdim.

Ayyy haticeye değil neticeye bak ne kırılıp abartıyosun bırak böyle devam etsin

Bana haklı geldiniz. Ilk dediginiz degil de ikinci dediginiz konuda. Bir bardağı surdan şuraya koymak için eşinin çalışıp çalışmaması gerekmiyor. Demekki çalışan kadınlara bakış acısı farkliymis. Kaldı ki ev isi biten bir is degil. Karşılıklı merhamet ve sevgiyle ilgili. Çok büyütülecek bir mevzu yok ama bu kadar anı değişimler beni de ürkütürdü. Ek olarak bende çalışan bir kadınım. sürekli ev ortamında çalışmanın daha zor olduğunu dusunuyorum

Adam karısı para kazanmaya başlayınca ona değer vermeye başlamış. Neyine kırılmasın bunun? Hey allahım ya.

Kocan seni küçümsüyor

Benim eşimde sürekli yardım etmek istese hiç alınmam hiç .Sonuca bak arkadaşım yapsın işini senden yük kalksın azcık.

Hem çalış hem ev hem çocuk,çamaşır ütü temizlik insanı yoruyor tek başına

damdan fikrine saygı duyuyorum ama konu sahibesinin bahsettiği şey benim tahmin ettiğim durum sanırım, tabii aktif olup konusuna yazınca daha net anlarız moralini bozan şeyi lakin hayat müşterektir sözü evlenince çalışsanız da çalışmasanızda geçerli olmalı, ev kadınıyken hayat müşterek değil çalışırken hayat müşterek, ev kadınıysan erkek yardım etmesin çalışınca yardım etsin mantığı bana ters.

Diyelim ki ben bütün gün evdeydim ama çoluk çocuk, evin alışverişi, yemek, bulaşık derken o kadar yoruldum o kadar yoruldum ki akşam yemeği sonrası eşime bir kahve yapmaya mecalim kalmadı, eşim o kahveyi sırf ben evdeyim diye yapmayacak mı, oy hatun bugün çok yorulmuşsun bu seferde kahveler benden olsun demeyecek mi? benim yorgunluğumu görmezden mi gelecek? Onu da geçtim kirli çamaşırlarını çamaşır dolabına atmayacak mı? 2 bardak kaldırmayacak mı?

Evet çalışmak zor anlıyorum, tüm gün 40 kişiye laf anlatmak bedenen ruhen yorulmak kötü ama kadında her gün 40 işe bölünüyor, üstelik kadının emekliliği diye birşey de yok, kadınsın her işi yapacaksın mantığı yüzünden, erkek haftasonu 2 gün tatil yapar ama çalışan kadın olsun veya ev kadını olsun haftasonu bile binbir işle uğraşır, 2 gün çamaşır yıkamasın, 3 gün bulaşıkları sersin ev harabeye döner.

Çok dogru anlamissin mune .
Avucunu yalar haspam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…