Esim normalmi...Ben mi abartiyorum.

Ben de eşinizin saygın işini merak ettim doğrusu.Para karşılığı yapılan saygın iş hangisi acaba ?
Doğrusu ben de 'eşimin saygın işi var' cümlesine takıldım.
Saygın olmayan iş nasıl oluyor acaba?
Benim gözümde işini hakkıyla yapan temizlik görevlisi saygındır, çünkü çok önemli bir iş yapıyor,rapor alıp iki gün işe gelmeyince bakın, görün okul nasıl birbirine giriyor.
Aşçı saygındır, çocuklarımızın karnını o doyuruyor okulda.
Bu iki iş en az okul öncesi öğretmeni kadar hayati öneme haizdir anaokullarında.
İnsanları diplomasına,yaptığı işe göre,mesleğine göre sınıflandırmak ne kadar yanlış.
Yazmayayım diyorum ama bu bakış açısıyla konu sahibinin eşine kırılmaya hakkı yok,çünkü kendisi lise mezunu usta öğretici ve normal şartlarda 'okul öncesi öğretmeni' ünvanını kullanmaya da hakkı yok.

okul öncesi öğretmenliği demişsiniz ama hangi liseyi bitiren öğretmen sayılıyor ki, sağlık meslek mezunu da çıksın ben doktor oldum desin o zaman. sizde değil ama siz ekmek parası için çalışıyosunuz,sizi öğretmen kadrosunda çalıştıran kurumda kabahat.
o kuruma diplomasını sorgulamadan çocuğunu gönderen velide kabahat.

Maalesef bazı günümüz erkekleri çalışmayan hanımlara işe yaramaz muamelesi yapıyor. Sizi kıran da çalışmıyorken her şeyi önüne bekleyen adamın çalışmaya başlayınca yardım ediyor gibi bir hale bürünmesi.
Bence siz mesleğinize işinize sıkıca sarılın. Eşinizi de boşverin.

Okul öncesi mezunu olarak işin bu kısmına kırmamak adına değinmedim ben de.

Çok dogru anlamissin mune .
Avucunu yalar haspam
O zaman haklısınız Malkero, bende olsam kırılırdım, ye kürküm ye misali olmuş şahsınıza değil maaşınıza saygı, ben eşsem her daim saygı duymasını beklerim, yeri geliyor erkeklerinde çalışamadığı zamanlar oluyor sağlık veya işten çıkarılma vb sebeplerle, parası yoksa saygısı da olmayacak mı?
Kendilerine gelince erkek her daim erkek ve saygı gösterilmesi lazım, kadına gelince paran varsa saygı da var, oldu valla ne ala memleket.

çalışan statü sahibi kadına açıkçası ben de daha çok saygı duyuyorum. Yemek, bulaşık, temizlik herkesin yapabileceği şeyler, 1 yıl üstüne eğilen herkes bütün ev işini mükemmel yapabilir. Ama çalışan statü sahibi kadın daha saygındır benim gözümde de.
ama dededen miras ya da süper zengin bir hayatım olsa çalışır mıyım haaayıırr tabikisi de

ben olsam ben de kırılırım
bu hayatta seni sen olduğun için sevmeli ve değer vermeli konum kariyer para ... bunlar bugün var yarın yok...

Biz kadınlar kendimizi çok yıpratıyoruz. Çalışsak olmuyor evde otursak olmuyor. Erkekler yüzyıllardır aynı kalıpta yuvarlanıp gidiyor. Biz omzumuza yük üstüne yük ekliyoruz. Çalışan kadının derdi çok ya of. Zengin olsak da diyar diyar gezsek değil mi ne çalışalım

Neden Boyle dusunuyosunuz, merak ettim? Calisan kadinlar cok saygi gormeyi hak etmiyorlar mi yani? Veya calismayan kadin uretmiyor mu sizce?
Tembellik yapan bir insana mı daha çok saygı duyarsınız, üniversitede hoca olan, şık giyimli, üretken bir bilim insanına mı.

Evde oturan biri tembel değildir, çamaşır bulaşık demeyin, çalışan kadınlar çalışıp bir de üstüne bu ev işlerini kotarıyor

esiniz size yardimci olmak istedigi icin mi kiriliyorsunuz anlamadim

Aynısını düşündüm de yazmadım konu sahibi eşine iyice bilenir diye."Okul öncesi öğretmeni" unvanını kullanması ayrı , lise mezunu biri ile üniversite mezunu birine aynı maaşı veren kurum da ayrı rahatsız etti beni.Şimdi çıkıp eğitimsizliğe övgü yapanlar da olur ama üniversite mezunu ile lise mezunu bir değil.Öyle olsaydı bütün üniversite bölümlerinin kapatılması lazımdı.
Ayrıca para karşılığı yapılan hiçbir iş saygın değildir diye düşünenlerdenim.

Verdiğiniz örnek kadar saçma fütursuzca bir örnek daha görmedim. Çocuğunuzu kreşe gönderirken bütün diplomalara hangi üniversiteden kaç ortalamayla çıkmış hepsini inceleyin. Sizin çocuğunuzu lise mezunu bi ÖĞRETMEN eğitmesin. Olur mu? Rica ediyorum böyle yapın.

Bebegim hasta uzun uzun yazamadim.
Birsey bulsamda ignesem diye mi bekliyorsunuz.
Bnde biliyorumlise bitirio dr ogrtmn vs olunamiyacagini kisa kesmek icin ogrermn dedim.
Kalabalik bir sinif ta bulunan ogretmenimize yardim ediyorum yardmci ogretmn yedek ogr abla artik siz ne diye uygun gorurseniz.
Ama imkanlar sartlar ayni

Beş yıldır çalışan 60 yaşındaki anneme, 70 yaşındaki babam hizmet ediyor :)
Aşağılama sezmediyseniz tadını çıkarın bence. Erkeklerin kolay kolay biz kadınlar kadar detaylı düşünmediklerine inanıyorum. İşi yokken saygı duymayayım ama şimdi işi var saygı duymam lazım diye düşünmemiştir. Bence eşiniz sizinizle gurur duymuş ben öyle hissettim. :)

Şimdi de ev hanımlarını tembellikle mi itham ediyorsunuz? Konuştukça daha ürkütücü olmaya başladınız.

Öncelikle insanlara insan olduğu için saygı duyulması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın lütfen. Verdiğiniz örneğin neresinden tutsak elimizde kalır. Saygı kelimesinin sözlük anlamını bilmediğinizi varsayıyorum. Çünkü ev hanımlarının tembel olduğunu kabul etmemekle birlikte tembel insanların bile kişiliğine saygı duymak gerekteğini düşünenlerdenim.

Gel gelelim konuda bahsi geçen hanımefendi işe başlamdan önce eşinin yardım etmediği, rica edilmesine rağmen kendisine destek olunmadığı halde işe başladıktan sonra kendisine birden bire saygı duyulmaya başlamasından rahatsız olmuş ki bence yerinde bir rahatsızlık aslında. İnsanlar, heleki eşiniz&aileniz size sadece siz para kazandıktan sonra saygı duymaya başladıysa o sevgiyi ister istemez sorgularken bulursunuz kendinizi.

Lise mezunları zaten öğretmen değildir,
usta öğreticidir.
Bazı kreş veya anaokullarında 'öğretmen' olarak çalıştırılmaları bu gerçeği değiştirmiyor.
Eskiden bu yana süregelen yanlış bir uygulama.

'Öğretmen' olabilmek için eğitim fakültesi mezunu olma şartı var ülkemizde ya da 4 yıllık lisans mezuniyetinin üzerine pedagojik formasyon alınması gerekiyor.
Muhtemelen bu şartları siz de biliyorsunuzdur, bilmeyen arkadaşlar için hatırlatmış olayım.

Üfff. Demagoji yapmayın.
Ne demek istediğim açık. İnsana insan olduğu için saygı duymak gerektiği konusunu tartışmam bile.

İnsana insan olduğu için saygı duyulmaz demedim herhalde.

Emek verene, üretene daha çok saygı duyarım. Bu da normaldir. Yoksa emeğin bir kıymeti kalmaz. Sizin için emek kelimesinin önemi yok sanırım.

Emek kelimesinin sözlük anlamını bilmediğinizi varsayıyorum. Hahaha.

Kırılmayı bırakıp tadını çıkarım derim. Doğru çalışan bayana saygı duyuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…