Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

Bakıcam tamam çok teşekkürler.



Ben bekçi olmaz öğretmen olmaz demedim kesilnikle istemiyorum demedim, önce okumasını öğrenin. Ben burdakilerle düzgünce fikir alışverişi yapmak istedim sadece. Özel okul olmaz diye birşey yazmaıdm,şartlaır kötü ama kurumsal bi yer bulursa elbette girecek sürekli başvuruyor zaten, bekçiliği de mutsuz olcağını bildiğim için istemedim ama heralde evde oturacak hali yok iş bulamazsa mecbur denicek şansını olursa.



Ya beğenmiyorum size ne? Siz yaşayın yıllarca doğuda ben kurulu düzenimi bozamam, Allah muhtaç etmesin.


Teşekkür ederim.


Aa olur mu canım kadın eşi için işini bırakıp doğuya gitmek zorunda yoksa adı bencil oluyor. Tercih meselesi ben yıllarca çalıştığım rahat işimi neden bırakayım ki yani? O zaman doğuda ben işsiz kalıcam ben kafayi yicem benim kariyerim nolucak? Olsun kadın evde oturur burdakilere göre ne olacak ki.



Allah yardımcınız olsun canım. Ben yapamam biliyorum yani ayrı yaşamaya gönlüm hiç razı değil. Ama 3 yıla düştüğünü duyunca dün biraz konuştuk bir sene hazırlanıcak kpssye denicek şansını. Beden öğretmenleri derslerini 2-3 güne toplayabiliyolarmış , haftanın 3-4 günü burda olursa o kadar zorlanmayız tabi atanırsa kısmet.



Tamam küçümsedim :) Ben mutsuz olcağını bildiği için istemedim, son çare işsiz kalırsa evde oturacak hali yok ne iş olursa denicek şansını. Özel okulda istemiyorum demedim hala başvuruyor özel okullara şartları iyi bi yere denk gelirse tabi girecek. Polislis istemiyoruz evet istemek zorunda mıyım?

gerilmeyin ne var gerilecek ne var bu kadar bana çıkışacak.
 
Diliniz çok çatallı,burda herkes size yardımcı olmaya çalışıyor ama sizin niyetiniz belli ki üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Tamam işte iyi bir özel okul bulursa başlayacakmış o zaman neyi soruyorsunuz? İnşallah Allah kocanızı o beğenmediğiniz mesleklere bir gün muhtaç etmez.

Dilim çatallı falan değil burda herkes yok bencilsin bilmemne ne derse tabi çıkışırım. Yoksa burdaki insanlarla durudk yere ne derdim olabilir?

Tek anlamadığım sanki polisliği, bekçiliği yada kpss den düz memurluğu yada öğretmenliği kazanmak sanki çok kolay da eşiniz çok rahat kazanır ama siz istemiyorsunuz gibi yazmışsınız.

Bir defa besyoyu küçümsemek için asla yazmıyorum ama besyoluların akademik başarıları genelde düşüktür, çünkü beden yeteneği ön plandadır. Kpss den atanma puanları diğer branşlara göre düşük olsa da besyocular için o düşük puanı almak da zordur. Ders çalışıp kitap yüzü açmayı pek sevmezler, o yüzden kpss den atanması zaten zor eşinizin.

Polisliği bekçiliği ülke şartlarından dolayı isteyen bir sürü insan var ve kpss şartı ,sonra mülakat derken epey zorlu bir maraton yani.

Doğuya gitmem demişsiniz işim iyi demişsiniz, emek vermeden yemek olmuyor. Kimse eşinden ayrı kalmak istemez ama bunca insan kendinin ve çocuklarının geleceği için katlanıyor, sizin tercihiniz farklı olabilir ama bu durumda ayrı da kalamıyorsanız o zaman özelde devam edecek aldığı maaşla da yetinecek.

Tabi ki kazanmak kolay değil ben kolay demedim ki evet sevmiyorlar kitap açmaı anca bir sene dersaneye gidip çalışması lazım yoğun bi şekilde. O işlerde kesin dğeil ben sadece fikir alışverişinde bulunmak istedim.

Ben okumasını biliyorum da siz bi yazdıklarınızı okuyun önce.kendinizi ifade etmeyi ogrenin madem

Olumsuz yorumlara da saldırmayın hemen
Tamam eşiniz pilot olsun madem

hahaha ben kendimi gayet iyi ifade ettim anlamayan sizsiniz.
haklısınız.. aile birliği açısından..
ama hanım ablamız gidebilir. eşiyle birlikte küçümsediği yerlerde de ticaret yapılıyor özel okullar var sanayi var...
ama Ankara'da yada İstanbul her gün opera pale gitmiyor dimi insanlar...

Hanım abla gidebilir derken benden bahsediyorsanız hayır gitmem benim burda kurulu düzenim işim var. Ama 3 seneye düştüğü için tekrar gözden geçirdik o gidebilir haftada 3-4gün burda olabilir çünkü dersleri çok yoğun olmuyormuş
gerilmeyin ne var gerilecek ne var bu kadar bana çıkışacak.

Gerilen ben değilim doğuyu beğenmiyorsunuz diye çıkışan sizsiniz, herkes orda yaşamak istemeyebilir.
 
Cok tuhafsınız iş begenmıyorsunuz oardon ama kpss kassın ozmn b zahmet ? Siz adamı adamdan daha cok dusunuyorsunuz kucumsediginiz bekciler 4-5 bin maaş alıyor ogretmen beyiniz aldımı okdr maaş acaba ?
 
Cok tuhafsınız iş begenmıyorsunuz oardon ama kpss kassın ozmn b zahmet ? Siz adamı adamdan daha cok dusunuyorsunuz kucumsediginiz bekciler 4-5 bin maaş alıyor ogretmen beyiniz aldımı okdr maaş acaba ?

Çok biliyorsunuz ya :) Fikir almak istedim size ne neyi beğenip beğenmediğimden?
Tatlım
Doğuya gidemez
Bekçi olamaz
Polis olamaz
İstemiyorum
Diyen ben miyim siz misiniz?

Bekçi olamaz asla demedim son çare olabilir yazdım defalarca. Doğu görevi de 3 yıla düştüğü için tekrar düşünüyoruz yazdım. Polislik istemiyorum evet bi onu tutturmuşsunuz:) Okumanız var mı?
 
Çok biliyorsunuz ya :) Fikir almak istedim size ne neyi beğenip beğenmediğimden?


Bekçi olamaz asla demedim son çare olabilir yazdım defalarca. Doğu görevi de 3 yıla düştüğü için tekrar düşünüyoruz yazdım. Polislik istemiyorum evet bi onu tutturmuşsunuz:) Okumanız var mı?
İlk mesajınızda bekçiliği düşük gördüğünüzü bizzat yazdınız

Sizin algı yeteneğiniz var mı?
 
Doğu öğretmenim.insanlar bebekleriyle eşlerinden ayrı geldiler.Elinizi tasin altına koymazsanız iş bulamaz zaten. Ekmek aslanın ağzında derle ya öyle bi devirdeyiz .Insanlar kaç senedir ayrı yaşıyor. Güzel bir şey değil onaylamıyorum.ama meslek sahibi olsunistiyorsaniz da bir şeyler zor olacak .Herkesin hayatı güllük gulistanlik değil.bekciligi niye kucumsediniz onu da anlamadim bence güzel bir meslek maaşları da çok kötü değil diye biliyorum .
 
Hem bekçiliği alt sınıf olarak görüyorsunuz hem de tek maaş olmuyor diyorsunuz

Bekcilik yapar, o sırada kpps ye hazırlanır.

Erkeklerin önünü kesmeyin meslek begenmeyerek.
 
Benim eşim de öğretmen ataması yeni olacak eylülde. Ama bu süreçte ücretli öğretmenlik yaptı hatta yoğurtçu da bile çalıştı. Şimdi diyanet kurumuna atandı. Ama eylüldeki öğretmenlik için kontenjanda şükürler olsun. Evet çok sıkıntılı bir süreç işsizlik ama öğretmene şu yakışmaz bilmem ne olmuyor. Iş iştir ne yapalım.
 
Eşinizin yerinde olsam kpss ye hazırlanırdım.Atanmak için deli gibi çalışırdım.Eğer eşim bu durumu desteklemezse de boşanırdım. Size bir örnek vereyim. Bir arkadaşım ucretli öğretmenlik yapıyordu.Uzun süre deshanelerde çalışmış.Bir ara deshane ögretmenlerine kpsssiz atama verildi. Hep doğu bölgeleri açılmıştım. Gitmedi yok düzenimi bozamam diye. Kocası kadrolu öğretmen.Ne oldu o koca onu bıraktı. Beş parasız kaldı ortada .
 
Evli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için
Kusura bakmayın ama ben sizi çok kaprisli gördüm .
Yok bekçi olmasın ,yok atanmasın doğuya gitmem .
Ayrıca üni mezunu diyorsunuz da duyan da uzay mühendisi sanacak .
 
kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
Yaşı tutuyor mu bilmiyorum ama polislige başvuru yapsın besyo dan arkadaşım 70li puanlara komiser yardımcılığına girdi ayrıca bir dalı yok mu yüzme mesela kardeşimde besyo mezunu belediyede evleninceye kadar yüzme de çalıştı
 
Yaşı tutuyor mu bilmiyorum ama polislige başvuru yapsın besyo dan arkadaşım 70li puanlara komiser yardımcılığına girdi ayrıca bir dalı yok mu yüzme mesela kardeşimde besyo mezunu belediyede evleninceye kadar yüzme de çalıştı

Önerildi ama polislik istemiyormuş konu sahibi
 
Ayrıca kpss de besyolar çok uçuk puanlara atanmiyorlar ders çalışsın yardımcı olun doğu falan da demeyin girsin de bir yere
 
Bana en son evet polislik istemiyorum istemek zorunda mıyım yazmıştı 😂
Bende arkadaşımda ünv mezunuyuz markette beraber çalıştık onun ataması oldu benim halk eğitimde egitmenligim çıktık sonuçta boş durmaktan iyiydi polisligi begenmiyorlar doğuyu begenmiyorlar atayın beni o mesleğe oralaraaaa 😁
 
Back
X