- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
Meslek beğenmemek nedir yahu? Tamam belli bir kariyer seviyesinde olan, donanımlı olan, eğitim seviyesi üst olan insanları anlayabiliyorum ama yeni mezunun, fazla talep görmeyen bölüm mezunu olanların iş beğenmemesi kadar saçmalık yok, kusura bakmayın. Ben psikoloğum, yeni mezunken asgari ücretin altında çalıştım zamanında. Hak etmiyordum ama niteliksiz okullardan mezun sayısı o kadar çok ki, adam "Sen olmazsan başkası gelir çalışır" diyebiliyor. Kimse için vazgeçilmez değilsin yani başlarda. Tecrübe kazanana kadar bunu yapmak zorundaydım. Hakkım olanı alana kadar çok iş gezdim. Böyle olması kimsenin suçu değil, şartlar bizi bu hale getiriyor. Kaldı ki eşiniz de aman aman aranan bir bölüm mezunu değil, maalesef. Öğretmen olabilir, spor merkezlerinde çalışabilir, kişiye özel personal trainer olabilir yani ne yapabilir başka? Bunları yapabilmesi için de ya KPSS'den yüksek puan alması ya da alanda çok tanınır olması gerekir. Birincisi için oturup yüksek puan almasını beklemeye vaktiniz var mı, zaman geçiyor. İkincisi için gene iş beğenmemezlik yapmaması ve çok donanımlı olması gerekir ki alanda tanınsın. İkisinin de oluru yoksa alternatif mesleklere bakacaksınız. İş arayan donanımlı, güzel okullardan mezun, gencecik yığınla insan var.