Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

Meslek beğenmemek nedir yahu? Tamam belli bir kariyer seviyesinde olan, donanımlı olan, eğitim seviyesi üst olan insanları anlayabiliyorum ama yeni mezunun, fazla talep görmeyen bölüm mezunu olanların iş beğenmemesi kadar saçmalık yok, kusura bakmayın. Ben psikoloğum, yeni mezunken asgari ücretin altında çalıştım zamanında. Hak etmiyordum ama niteliksiz okullardan mezun sayısı o kadar çok ki, adam "Sen olmazsan başkası gelir çalışır" diyebiliyor. Kimse için vazgeçilmez değilsin yani başlarda. Tecrübe kazanana kadar bunu yapmak zorundaydım. Hakkım olanı alana kadar çok iş gezdim. Böyle olması kimsenin suçu değil, şartlar bizi bu hale getiriyor. Kaldı ki eşiniz de aman aman aranan bir bölüm mezunu değil, maalesef. Öğretmen olabilir, spor merkezlerinde çalışabilir, kişiye özel personal trainer olabilir yani ne yapabilir başka? Bunları yapabilmesi için de ya KPSS'den yüksek puan alması ya da alanda çok tanınır olması gerekir. Birincisi için oturup yüksek puan almasını beklemeye vaktiniz var mı, zaman geçiyor. İkincisi için gene iş beğenmemezlik yapmaması ve çok donanımlı olması gerekir ki alanda tanınsın. İkisinin de oluru yoksa alternatif mesleklere bakacaksınız. İş arayan donanımlı, güzel okullardan mezun, gencecik yığınla insan var.

İlk mesajınızda bekçiliği düşük gördüğünüzü bizzat yazdınız

Sizin algı yeteneğiniz var mı?
Boşa zorlama bacımm bayan ne dediğinin farkında deil hem kucumsuyor hemde ne istedigimi anladınzmı dıyor ! Bu ne şimdi maşallah ne iş begenir ne dee .. her neyse

Çok biliyorsunuz ya :) Fikir almak istedim size ne neyi beğenip beğenmediğimden?

Bekçi olamaz asla demedim son çare olabilir yazdım defalarca. Doğu görevi de 3 yıla düştüğü için tekrar düşünüyoruz yazdım. Polislik istemiyorum evet bi onu tutturmuşsunuz:) Okumanız var mı?

Sen iyimisin ?? Bence sus

kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
Artık 6 yıl değil şartlar düzenlendi es durumuna da açıldı.

Gerçekten çalışmak isteyen zaten bahaneler bulmaz. O mesleği istemiyor şunu var bu mesleği istemiyor bunu var. Kim işin de çok rahat ki illaki fedakarlıklar olacak birşeyler göze alınacak.

Eşiniz o beğenmediğimiz bekçiliğe başvursa bile alan olmaz merak etmeyin çünkü torpilsiz girmesi çok çok zor.

Benim nişanlim polislik bekçilik çok ugrasti olmadi torpilsiz asla ama astsubayligi kazandi sonunda çok çabaladı. Yani kolay degil hiç birsey. Zaten istesende istemesende olmuyor. Hayırlısi olsun hakkinizda

İlk mesajınızda bekçiliği düşük gördüğünüzü bizzat yazdınız

Sizin algı yeteneğiniz var mı?
Küçümsemiyorum diye özellikle belirttim hala da olabilir diyorum benim algı yeteneğim yerinde ama sizinkini bilemicem

Doğu öğretmenim.insanlar bebekleriyle eşlerinden ayrı geldiler.Elinizi tasin altına koymazsanız iş bulamaz zaten. Ekmek aslanın ağzında derle ya öyle bi devirdeyiz .Insanlar kaç senedir ayrı yaşıyor. Güzel bir şey değil onaylamıyorum.ama meslek sahibi olsunistiyorsaniz da bir şeyler zor olacak .Herkesin hayatı güllük gulistanlik değil.bekciligi niye kucumsediniz onu da anlamadim bence güzel bir meslek maaşları da çok kötü değil diye biliyorum .

3 yılı düştüğünü duyunca tekrar göz önüne aldık zaten bakalım denicek şansını

Eşinizin yerinde olsam kpss ye hazırlanırdım.Atanmak için deli gibi çalışırdım.Eğer eşim bu durumu desteklemezse de boşanırdım. Size bir örnek vereyim. Bir arkadaşım ucretli öğretmenlik yapıyordu.Uzun süre deshanelerde çalışmış.Bir ara deshane ögretmenlerine kpsssiz atama verildi. Hep doğu bölgeleri açılmıştım. Gitmedi yok düzenimi bozamam diye. Kocası kadrolu öğretmen.Ne oldu o koca onu bıraktı. Beş parasız kaldı ortada .

İlla hakaret mi edeyim size? Boşanırdım ne demek ya sizin kocanız siz isteklerine engel olunca sizi boşasın. Benimki boşamaz merak etmeyin:) Önünde durmuyorum ayrıca gitmesin diye ortak fikrimiz rahat ol:)

Yaşı tutuyor mu bilmiyorum ama polislige başvuru yapsın besyo dan arkadaşım 70li puanlara komiser yardımcılığına girdi ayrıca bir dalı yok mu yüzme mesela kardeşimde besyo mezunu belediyede evleninceye kadar yüzme de çalıştı

Komiser yardımcılığını da araştırıyoryz .
Bana en son evet polislik istemiyorum istemek zorunda mıyım yazmıştı 😂

Ee yani evet istemek zorunda mıyım komik olan ne? Herkes her mesleği beğenmek zorunda mı işi yok diye?

Bende arkadaşımda ünv mezunuyuz markette beraber çalıştık onun ataması oldu benim halk eğitimde egitmenligim çıktık sonuçta boş durmaktan iyiydi polisligi begenmiyorlar doğuyu begenmiyorlar atayın beni o mesleğe oralaraaaa 😁

Arkadaşım beğenmek zorunda değilim her mesleği, tercih meselesi.
Boşa zorlama bacımm bayan ne dediğinin farkında deil hem kucumsuyor hemde ne istedigimi anladınzmı dıyor ! Bu ne şimdi maşallah ne iş begenir ne dee .. her neyse

Çok komiksin.

Sen iyimisin ?? Bence sus

Hahaha beni susturacak en son kişi sensin kimsin de bana sus diyorsun ya benim açtığım konuda? Yazma cevap madem konuya seni ne ilgilendiriyor?
Artık 6 yıl değil şartlar düzenlendi es durumuna da açıldı.

Evet öyleymiş o yüzden konuştuk bir sene hazırlanıcak kpssye denicek şansını
Benim nişanlim polislik bekçilik çok ugrasti olmadi torpilsiz asla ama astsubayligi kazandi sonunda çok çabaladı. Yani kolay degil hiç birsey. Zaten istesende istemesende olmuyor. Hayırlısi olsun hakkinizda

Aynen öyle hayırlısı teşekkür ederim.

e yani evet istemek zorunda mıyım komik olan ne? Herkes her mesleği beğenmek zorunda mı işi yok diye?

Eğer kişinin paraya ihtiyacı varsa, ev geçindirmesi gerekiyorsa evet her işi beğenmek zorunda. Sizin de şu an ifade ettiğiniz gibi yani sizin yaptığınız gibi 'iş beğenmeme' oluyor bu durum 'iş bulamama' değil. Komik olan tam da bu işte.

Ben size hakaret mi ettim pardon .Adamı destekleyin. Onun için en iyisi devlete atanması. Şuan eşimin doğuya tayini çıktı . Onun yanındayım. Gitme istifa et düzenim bozulmasın dersem boşanırdık evet. Nerde karnı doyuyorsa oraya gitcek .Erkek için işsizlik cok büyük sorun.

Polis olsun polislik sınavına gençleri hazırlasin yani giriyor mu sınavlara

Düz besyo mezunuysa onunda kendi içinde branşı var antrenörlük ve spor yöneticiliği antrenörlükte zaten okurken bir alan seçiyorlar tenis basketbol boleybol futbol yüzme ve çoğu öğrenci okurken alanında çalışıyor mutlaka eşiniz sanırım yöneticilik mezunu kaldı ki isteyen de formasyon alıp öğretmenlik yapıyor öğrenciyken çalışıp altına son model arabalar alan kişilere şahit oldum örneğin kız pilates yoga eğitmeni ve hep zenginlere özel ders vermiş.. bu örnekler uzar gider işsizlik zor eşiniz yetenekli olduğu bir alanda sertifika alıp dersler verebilir onu da yapıyorlar

Eğer kişinin paraya ihtiyacı varsa, ev geçindirmesi gerekiyorsa evet her işi beğenmek zorunda. Sizin de şu an ifade ettiğiniz gibi yani sizin yaptığınız gibi 'iş beğenmeme' oluyor bu durum 'iş bulamama' değil. Komik olan tam da bu işte.

Hayır beğenmek zorunda değil o sizin düşünceniz.

Ben size hakaret mi ettim pardon .Adamı destekleyin. Onun için en iyisi devlete atanması. Şuan eşimin doğuya tayini çıktı . Onun yanındayım. Gitme istifa et düzenim bozulmasın dersem boşanırdık evet. Nerde karnı doyuyorsa oraya gitcek .Erkek için işsizlik cok büyük sorun.

Kocanızın yerinde olsam boşanırdım dediniz hakaret değil de ne? Yazık sizin kocanız pamuk ipliğine bağlı duruyomuş demek gitmeseniz boşayıvercekti sizi yazık, o yüzden herkesi öyle sanıyorsunuz. Bizde öyle bir şey tabii ki söz konusu değil, benim burda işim varken oraya gitmem eşim de bu yüzden boşayacak kadar sevgisiz değil merak etmeyin.

Polis olsun polislik sınavına gençleri hazırlasin yani giriyor mu sınavlara

Polislik istemiyoruz farklı sebeplerden dolayı. Dövmesi vs var olamıyo zaten istese de.

Düz besyo mezunuysa onunda kendi içinde branşı var antrenörlük ve spor yöneticiliği antrenörlükte zaten okurken bir alan seçiyorlar tenis basketbol boleybol futbol yüzme ve çoğu öğrenci okurken alanında çalışıyor mutlaka eşiniz sanırım yöneticilik mezunu kaldı ki isteyen de formasyon alıp öğretmenlik yapıyor öğrenciyken çalışıp altına son model arabalar alan kişilere şahit oldum örneğin kız pilates yoga eğitmeni ve hep zenginlere özel ders vermiş.. bu örnekler uzar gider işsizlik zor eşiniz yetenekli olduğu bir alanda sertifika alıp dersler verebilir onu da yapıyorlar

Antrenörlük mezunu branşı futbol, ama formasyon da aldı öğretmenlik için.

Kendi kendine gülmeye mi başladın :)

Hayır beğenmek zorunda değil o sizin düşünceniz.

Kocanızın yerinde olsam boşanırdım dediniz hakaret değil de ne? Yazık sizin kocanız pamuk ipliğine bağlı duruyomuş demek gitmeseniz boşayıvercekti sizi yazık, o yüzden herkesi öyle sanıyorsunuz. Bizde öyle bir şey tabii ki söz konusu değil, benim burda işim varken oraya gitmem eşim de bu yüzden boşayacak kadar sevgisiz değil merak etmeyin.

Polislik istemiyoruz farklı sebeplerden dolayı. Dövmesi vs var olamıyo zaten istese de.

Antrenörlük mezunu branşı futbol, ama formasyon da aldı öğretmenlik için.

Kendi kendine gülmeye mi başladın :)
O ne demek? Kendi kendime mi gülmeye başladım??

3 sene ise eğer doğu görevi,3 sene ayrı kalabilirsiniz.Merak etmeyin,dünyanın en büyük yalnızlığını falan çekmezsiniz,sizi seven biri olacak hala.Bu kadar abartı bana saçma geliyor.Sanki ortaçağda yaşıyoruz,hiç gidip görme imkanınız olmayacak.
Destekleyin eşinizi,devlette çalışmak için sıksın dişini biraz.

3 sene ise eğer doğu görevi,3 sene ayrı kalabilirsiniz.Merak etmeyin,dünyanın en büyük yalnızlığını falan çekmezsiniz,sizi seven biri olacak hala.Bu kadar abartı bana saçma geliyor.Sanki ortaçağda yaşıyoruz,hiç gidip görme imkanınız olmayacak.
Destekleyin eşinizi,devlette çalışmak için sıksın dişini biraz.

Evt 6 sene olsa imkansızdı ama 3 seneye düştüğünü öğrenince bi şansımızı deneyelim dedik. Hazırlanıcak bu sene kppsye.

Back
X