Eşim oyun bağımlısı

pelitze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
36
1
86
İngiltere
Merhabalar,
Ben 2 ay önce Fransız eşimle evlendim. Onun için Türkiye'den ailemi, sevdiklerimi, dilimi, kültürümü, ülkemi bırakıp onunla, onun kültürüyle, onun diliyle yaşamak için buralara geldim. Evlenmeden önce 8 ay İngiltere'de yaşadık. O zamanlar bir problemimiz yoktu.
Ama eşim çok değişti.
Bilgisayar oyunu bağımlısı oldu...
Uyandığı gibi oyunun başına geçiyor. Kahvaltı hazırlıyorum, aç değilim deyip yemiyor. Akşam yemeği yapıyorum, ''şimdi yiyemem, oyunu kazanmam lazım'' deyip 1-2 saat sonra yiyor. Birlikte yemek yiyemez olduk. Birlikte yaptığımız hiçbirşey yok. Uykusu gelene kadar sürekli oyun oynuyor. Afedersiniz tuvalete bile çok çok çok sıkışınca koşarak gidip hemen geri geliyor. Neredeyse 10 günde 1 duş alıyor. Birşey sormak için seslensem bağırıyor. Bana birkaç defa sebepsiz yere şiddet uyguladı, sonra da oturup çocuk gibi ağladı. Beni sevdiğinden çok eminim. Ama ben onu artık seviyor muyum, sanmıyorum. Tek istediğim onun eskisi gibi olması. 2 aydır Fransa'dayız ama bir defa bile benimle dışarı çıkmadı. Hadi sinemaya gidelim, hadi göl kenarına gidip yürüyelim, hadi bisiklete binelim, arkadaşlarınla buluşalım diyorum ama hiç istemiyor. Gittikçe agresifleşiyor, hayattan kopmuş gibi.
Ne yapacağım bilemiyorum.
Ayrılıp Trükiye'ye dönmek istemiyorum, daha yeni evlendim. Evliliğim için savaşmak istiyorum ama bir yandan da ondan soğuduğumu da farkettim.
Bir fikriniz var mı?

eşinizi karşınıza alıp konuşun böyle giderse bu evlilği yürütemeyeceğinizi anlatın.
bu yaşadığınız evlilik değil.

siz eşinizi başka oyunlara davet edin:asigim:
ilgisini çekin
.siddet var dediniz bence bir uzmandan yardım alın.
böyle sürmez

Cinsellikte bir problemimiz yok. Hatta oyundan başka istekli olduğu tek şey cinsellik.
Fransızcam olmadığı halde market alışverişine ben gidiyorum. Hatta oturduğumuz yer ıstanbul'da Taksim'in meydanı gibi merkezi bir yer. Cam açık olduğunda dışarı eğlenen insanları duyuyoruz. Hadi çıkalım bizde, en azından evin önündeki cafeye gidip birşeyler içelim diyorum istemiyor. Oyunu bırakamam, deyip bahane buluyor. Oyunu kazanamayınca yumruklarını masaya duvara vuruyor. Oyun aralarında gelip beni öpüyor 1-2 saniyelik ilgi gösterip hemen oyuna geri dönüyor. Gecesi gündüzüne karışmış durumda, gündüzleri uyuyor geceleri oyun oynuyor. Ben uyandığımda eşim yatağa gidiyor, o uyandığında ben yatağa gidiyorum. Pc başında transa geçmiş durumda, telefonu çalsa cevap vermiyor ya da ben seslensem sinirleniyor, cevap vermiyor. Bambaşka bir insan haline geldi, halbuki çok iyi kalpli bir insan.
Dün, oyuna ara verirsen konuşmak istiyorum dedim sert bir ses tonuyla. Korktu, hemen oyunu bırakıp ''söyle aşkım, seni dinliyorum.'' dedi.
Yalnız hissettiğimi, ülkemi ailemi düzenimi bırakıp Fransaya onun için geldiğimi söyledim. Oyun oynamasına karşı olmadığımı, ama benimle zaman geçirmesini, arkadaşlarıyla buluşmasını, sosyal olmamızı, spor yapmamızı söyledim. ''Off yaaa kafana neleri takıp da üzüyorsun kendini.'' dedi. Sonra bir de bana ''Sen bunalıma girdin, psikoloğa götüreyim ister misin?'' dedi sanki onun değil de benim ihtiyacım varmış gibi. Kendisinin oyun bağımlısı olduğunun ve bunun bir hastalık olduğunun farkında değil. Evle, benimle, ailesiyle, arkadaşlarıyla ilgisi tamamen kopmuş durumda. 2 hafta sonra üniversite sınavları var, ders çalıştığı yok.
Evlilik danışmanına gidelim, dedim. ''Bizim danışmana ihtiyacımız yok, birbirimizi seviyoruz, tartışmıyoruzki hiç.'' dedi. Anlamıyor işte, anlamıyor.

sizi cok iyi anlıyorum eşimden örnek wereyim pc dukkanımız war dukkanda hep pc başında ewe banada aldı pc bı baktım benden cok pc başında o oyunu bıtırcem ona yenılmemem gerek sen ye ben yemıycem sonra hemen dukkana yıne aynı musterılerle beraber oynuyordu nıe oyle oldu anlamadım bende bı anda olmustu we konusmuyorduk bıle ben tv izliyordum ewde oldugu zamanlarda oda pc başında ben ark gıdıyordum o ewde pc başında cıldırcaktım bayagı bı sorun olmustu sonra bende o yokken oyunu ogrendım we onun gecmedıgı yerlerı canım cıktı ama gectım en son yerı ona bıaktım falan beraber oynamaya başladık bellı bı saat koydum ona bıraz duzeldı sonra yavaştan o gelcegıne yakın hep pc kapalı kaldı bataryayı falan sakladım bi şekilde konusup halletık ama sen 2 aydan bahsedıyorsun cnm
seını eşim gibi aynı bı arkadaşımın sewgılısı wardı 1 ay bulusmuyorlardı cocuk oyun oynuyor dıe 2 yıl boyle sabrettı arkadasım olmadı bı turlu wazgecıremedı we şimdi 1 yıldır ayrılar cocuk anladı ama cok geç oldu eşinle iice konus bı sekılde kendın bı oyun bul beraber oynayın yada ama bi çözüm bulmak lazım yavaş yavaş ama cunku botle olunce oyun stresıyle daha da agresıf oluyorlar cnm bılıyorsundur kiinşallah bu durum bıter bı pc yuzunden kımsenın ewlılıgının bıtmesını ıstemem cunku yazık gercekten de ........yada boz bı sekılde pc yı hemen yaptırmak ısteyecek ama bı sekılde başka seylere alıstırman gerek cnm kolay gelsin ....

tramissu1986, sen benim neler hissettiğimi çok iyi anlıyorsun. dün, eşimle sert konuştuktan sonra gitmiş yeni bir oyun bulmuş. ''Aa bak bu oyun süper, beraber oynayabiliriz.'' dedi. Oyun oynamaktan nefret ediyorum. O oynasın günde 3-4 saat ama kalan zamanını benimle geçirsin ya da dışarı gitsin arkadaşlarıyla buluşsun, kitap okusun, film izlesin, tvde haberleri izlesin, beraber yemek falan yiyelim falan istiyorum.
nesrin111, eşim çalışmıyor, üniversite öğrencisi, maddi problemimiz yok.

eee o zaman üniversiteyede mi gitmiyor? hiç mi ders çalışmıyor ?
valla benim eşiminde böyle şeyleri var ama nasıl diyim , bir ara bir oyuna kafayı taktı ,illa netten indirecem diye ,indiremedi ,uğraştı da uğraştı..inanırmısınız 48 saat bilgisayarın başından kalkmadı..indirdi ,çalışmadı oyun falan filan...ayy çok sinir olmuştum..sonra oyunu buldu yani cd sini aldı ,yükledi,oynadı ...oynadı dediğim 1-2 gün..ondan sonrada bıraktı...Allahtan durum vahim değil ama o 2 gün deli oldummmmmmmm..........

Canım sanal bağımlılık ciddi bir rahatsızlık aslında.
Ya oyundan sıkılıp bırakana kadar,
Ya evde bunun için büyük bir fırtına kopana kadar
Yada kafasına bir saksı düşene kadar vazgeçeceğini zannetmiyorum ben.
İlelebet illaki oynamaz,bir süre sonra sıkılır ama bu arada sizin sinir sistemi ne hale gelir o tartışır işte.
Sizde onsuz program yapmaya bakın,kasmayın kendinizi hiç başını bekleyip
Kendi ister eşlik eder,ister etmez orası ona kalmış.

:)
Hepsi otomatik yatıyor.
Çok yalnız hissediyorum, konuşacak insan arıyorum resmen. Şu an eşim uyuyor. Uyandığında da benim uyku vaktim gelecek. Sıkıldım artık. Hergün dışarı çıkıp yürüyorum. Ama topu topu 1-2 saat. Sonra yine yalnızlık.

bi an önce bu oyun tutkusundan vazgeçmesi lazım...
soğuması lazım..nasıl bi hayat bu eşinin yaşadığı??
hayatı yaşamıyoki..
bi şeye bağlanmış gidiyo..
acaba psikolojik destekmi alsa??

canım hakikaten şaşırdım

cahil bir insana benzemiyorsun eşinde değil sanırım

ama diyeceğim maalesef eşin bir çeşit bağımlı olmuş
ben psikolog değilim ama anlattıklarından bu sonuç çıkıyor yani uyuşturucu veya alkol bağımlısı gibi olmuş

çok da güzel konuşmuşsun eşinle bence yapılacak herşeyi yapmışsın tek bir şey dışında: onun psikolojik yardım alması !!!

ne yapıp edip ikna etmelisin onu tanıyan sensin sonuçta

artık kavga mı çıkarırsın , kıyamet mi koparırsın güzellikle mi anlatırsın bilmem ama kesinlikle bağımlı olmuş yardım almanız şart

Alah yardımcın olsun

Biliyorum zor ama bence önce sen de onunla oyun oynamaya çalışsan, belki bir süre sonra ilgisini başka yere kaydırabilirsin. Sen yatıyosun o kalkıyo falan, birlikte bişeyler yapmalısınız. Sonra seni psikologa götürmeyi önermiş, bence kabul et, nasıl olsa birlikte gideceksiniz.. Neden sıkıldığını anlattığında o da orada olacak, sorunun ondan kaynaklandığı anlaşılacak, senin yerine o yardım almış olur.

kesinlikle bu iş hastalık derecesini almış.

niye kimse farketmemiş şaşırdım. fransız jön karısına şiddet de uygulamış.
2 aylık evlilikte el kadıracak zaman bulmuş ama el tutacak zaman bulamamış.
bir sürü çözüm gelebilirdi aklıma belki düşünsem ama düşünmüyorum.
çünkü işin içinde şiddet var..

2 aydır evlisiniz; şiddet var, ilgi yok..
ortak yaptığınız hiçbirşey yok..
ee evliliğin ne anlamı var peki??

ah ahh,aynı dertten bende muzdaribim.daha evleneli bir yıl bile olmadı,.sürekli pc başında.ÇILDIRMAMA az kaldı..yemekte sadece beraberiz.yemek yer yemez pc başına geçiyo,.napcağımı şaşırdım.bi tür bağımlılık yaptı şu pc..bilgisayarı kendi evimden çeyiz niyetine getirdim.bin pişman oldum,.keşke getirmeseydim,.yeni evleneceklere burdan sesleniyorum.kesinlikle eve pc almayın,.sonra benim gibi bin pişman olursun.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::mymeka::mymeka:

evet canım bende duymustum bu tarz bılgısayar oyunlarının bagımlılık yaptıgını.ama esınle konussan ne kadar rahatsız oldugunu cok fazla abarttıgını bu tarz davranıslarının sızı olumsuz etkıledıgını aranızda ucumlar yarattıgını fılann..... ayrıca o bagımlılık olayına gelınce bı uzmana gıtsenız cok ıyı olur.kendı kendıne bırakması zor ve uzun olur.umarım hersey yoluna gırer canım.

pelitze canım bak beraber oynayabılırız demiş sıkılsanda bıksanda bence bu fırsatı kacırma beraber senın sewmedıgın bişiy bıle yapmıs olsanız en azından eşini mutlu etmiş olucaksın we oda anlaması gerek bize cok saçma geliyor ama eşini wagecırmek yada azaltmak için bıraz mecbursun cnm
bı kerette olmayacak emın ol yavas yavas gunde mesela suan cok oynuyor dımı 3 -4 saat izin wer sende bıraz yanında takıl şimdi de yarım saatını bana ayır de bı kac gun sonra 3 saat oyna yada izin wer 1 saat benımle gecıreceksın de boyle olur anca basımda wardı bılıyorum bagımlılıgın otesı bişiy ama ınan kı gececek we mutlulugunuz dewam edecek inşallah canım bıraz sabırla ustesınden gelcegına ınanıyorum en azından dene psıkologada gıdebılırsın ama bence bıraz sen ugrasmalısın bı kac ayda çözemezsen eger dusunebılırsın canım

Son düzenleme:
çok kötü bir bağımlılık 2 sene kadar bende de vardı... aynı oyunu birkaç kere bitirince.. üst seviyelere çıkınca birde göz problemi başlayınca hevesim azaldı.. ama şuan pc im yavaş bir ıyun yükesem yine aynen deli gibi oynarım.

sizde birşey merak salmış gibi yapın mesela gün boyu evde olmayın o pc sinde otursun.sizi merak edecektir.
yada hasta gibi davransanız belki ilgisi size kayabilir. yada o oyunu biraz da siz oynayın o da sizi anlasın.
ama gecektir merak etmeyin. bağımlı kişilerre o an zaman durıyormuş gibi geliyor.

ya bizde bi ara bagımlıydık bi oyuna. ama anlamıosunuzzzz..

askımla ne büyük kavgalar yapıorduk o oyun için ayrılma noktasına bile geldik defalarca ya.
bagımlılık kötü bişi. bide online bi oyun bizimki böle grupların var savaslar ver.büyümen lazım vs. ve ordaki kişilerden geri kalmamak için uyku bile gelmior insanın aklına
cok fazla hırs yuklenior sadece.sadece büyümek istiosun...dünya batmıs tınn yani..

baska etkinliklere ilgisini cekmeye calıs. kadın olsa buraya cagır dicem ama

ben bi süre takılmadım oyuna.sonra cok geride ve güçsüz kaldıgım iin zevk alamadım bıraktım.
eşimde iş yoğunlugu nedeniyle, uzak kalmak zorunda kaldı oyundan.bi süre sora oda sogudu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…