Eşim, Para Konuları, Ben, İhtiyaç Duyulan Teselli...

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Arkadaşlar öncelikle merhabalar hepinize.
Son günlerde bir derdim var da sıkça okuduğumuz bir konu benimkisi de eşim ve para mevzuları. Eşim çok iyi bir insan. Anlayışlıdır genel olarak. Dünyaya yeniden gelsem yine onunla evlenmek isterim. Ama gelin görün ki anlaşamadığımız bir konu var. Çok cömert, çok eliaçık. Birisi istese cebindeki son parayı verip kendisi işe yürüyerek gidip gelir gocunmaz. Bense onun tersine tutumluyumdur. Aileden öyle gördüm. İsteyene varsa veririm ama kendim için de makul bir miktarı mutlaka kenara ayırırım. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız ülke şartlarına göre iyi sayılır. Bir ev kredisi ödüyoruz. Eşimi biraz daha tutumlu olmaya itmek için yeni bir araba aldık, bundan sonra onu da ödeyeceğiz. Normalde rahat rahat öderiz ikisini ama eşimin biraz daha dikkatli olması lazım. Verdiği borç parayı bile geri almaz, neymiş efendim yardım olsun diye vermiş. Onun bu huyunu bilen yakın çevresi, ailesi, arkadaşları çok rahat her sıkıştıklarında bizden istiyorlar. Böyle olunca da ben geriliyorum. Ailede durumu iyi olan biz ve eşimin küçük kardeşi. Onlar da bizim gibi iyi maaşla karı-koca çalışıyor. Ama kaynım ve eşi çok tutumlu olduklarından kimseye 100 tl bile vermez. Hep çok sıkışığız muhabbeti yaparlar. Ola ki verdi mutlaka ama mutlaka geri alırlar. Böyle olunca da bütün aile zor durumlarında bizden yardım bekler hep. Bazen sitem ediyorum, istemeden de olsa eşimin kalbini kırıyorum neden hep biz yardım etmek zorundayız diye. Ama o da "veren el alan elden üstündür" deyip konuyu kapatıyor. Eşimin değişebileceğini pek sanmıyorum. Sanırım bu durum böyle sürüp gidecek. Ama ben de bir teselli arıyorum. Ailenin diğer çifti bütün kazandıklarıyla kuruşuna kadar yatırım yaparken biz hep kazandıklarımızı paylaşırken ne düşünerek daha sakin olabilirim sizce?

Son günlerde bir derdim var da sıkça okuduğumuz bir konu benimkisi de eşim ve para mevzuları. Eşim çok iyi bir insan. Anlayışlıdır genel olarak. Dünyaya yeniden gelsem yine onunla evlenmek isterim. Ama gelin görün ki anlaşamadığımız bir konu var. Çok cömert, çok eliaçık. Birisi istese cebindeki son parayı verip kendisi işe yürüyerek gidip gelir gocunmaz. Bense onun tersine tutumluyumdur. Aileden öyle gördüm. İsteyene varsa veririm ama kendim için de makul bir miktarı mutlaka kenara ayırırım. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız ülke şartlarına göre iyi sayılır. Bir ev kredisi ödüyoruz. Eşimi biraz daha tutumlu olmaya itmek için yeni bir araba aldık, bundan sonra onu da ödeyeceğiz. Normalde rahat rahat öderiz ikisini ama eşimin biraz daha dikkatli olması lazım. Verdiği borç parayı bile geri almaz, neymiş efendim yardım olsun diye vermiş. Onun bu huyunu bilen yakın çevresi, ailesi, arkadaşları çok rahat her sıkıştıklarında bizden istiyorlar. Böyle olunca da ben geriliyorum. Ailede durumu iyi olan biz ve eşimin küçük kardeşi. Onlar da bizim gibi iyi maaşla karı-koca çalışıyor. Ama kaynım ve eşi çok tutumlu olduklarından kimseye 100 tl bile vermez. Hep çok sıkışığız muhabbeti yaparlar. Ola ki verdi mutlaka ama mutlaka geri alırlar. Böyle olunca da bütün aile zor durumlarında bizden yardım bekler hep. Bazen sitem ediyorum, istemeden de olsa eşimin kalbini kırıyorum neden hep biz yardım etmek zorundayız diye. Ama o da "veren el alan elden üstündür" deyip konuyu kapatıyor. Eşimin değişebileceğini pek sanmıyorum. Sanırım bu durum böyle sürüp gidecek. Ama ben de bir teselli arıyorum. Ailenin diğer çifti bütün kazandıklarıyla kuruşuna kadar yatırım yaparken biz hep kazandıklarımızı paylaşırken ne düşünerek daha sakin olabilirim sizce?

canım keseleriniz ayrı ise birleştirip harçlık usulüne geçmeyi deneyebilirsiniz. maaşları ortaya koyup borçlar ödendikten sonra kalan tutardan birikiminizi ayırıp (ki bunu ikinizin aynı anda şubede olmadan çekemeyeceği bir ortak hesap açarak) bankaya yatırabilir, kalanı 2ye bölüp ayı o para ile geçirmeyi deneyebilirsiniz.. bu bağlamda herkes kendi harçlığını istediği gibi harcayabilir.. ister dağıtır ister onu da biriktirir..
biz evlendiğimizden beri bu usül gidiyoruz.. ikimiz de birbirimize harçlıklarımızı ne yaptığımızı sormayız..
ben bankacıyım.. inanır mısın vadel hesap sahiplerinin çoğu resmen hesaplarını kimseye para vermemek için açıyorlar.. vade günüm değil bozamam diyorlar para isteyenlere vermiyorlar.. siz de böyle yapabilirsiniz..

Anneye babaya yardima muhtaca yardim edilirde. İki maas giren eve ben olsam surekli para vermem. Esinin verdigi paranin pesine dusmek sana kaliyor bu durumda. Madem onlar istiyor sende 10 lira versen bile isteyeceksin.

Esın aıle bıreylerı ıcın harcama yapıyorsa bunun hesabını ben olsam yapmam... ama her önüne gelene aynı durumsa ve sömürülme varsa işin içinde tepki gösterirdim.. Hesaplarını ortak yapın..

Esınıze sorun benım ıhtıyacım oldugunda verebılecek mısın ? Artık evlisin ve benı dusunmen gerekıyor dıye..

Baktınız ıse yaramıyor sız ısteyın.. Bide ortak hesap cok ıse yarıyor.

biz de karı koca "veren el alan elden kıymetlidir" felsefesindeyiz.hep de böyle yaşadık..çok şükür ev de aldık arabalarımız da..borç ödüyoruz evet.ama varken hele ki en yakınlarımıza yok demek bize yakışmaz..asla da demeyiz.
ayrıca herkes kendisinden sorumlu..kardeşi vermiyor ,niye biz verelim demek mantıksız..
bence eşiniz en doğrusunu yapıyor.ve siz de söylenmekte haksızsınız..madem tutumlu olan sizsiniz ,siz biriktirin onun yerine de..

Yardım etmek iyi güzel de, bunu artık "kullanma" durumuna getiren tanıdıklar varmış.
Bence araba ev kredisi dışında herkes kendi elinde kalanla idare etsin.
Yani bırakın parası olmadığında işe yürüyerek gitsin, idare etmeyi bilsin.
Bu yaştan sonra değiştiremezsiniz.

Eşiniz vermeyi çok seviyorsa size versin.
Borca sokup bir şeyler aldırın. Arsa falan. Ya da yatırım hesabı açın, BES olabilir ya da başka bir tür hesap. Çok parası kalmasın elinde. Başka türlü engel olamazsınız.
Bazı adamların gerçekten para konusunda yönlendirilmeye ihtiyacı var.

Back
X