Eşim, Para Konuları, Ben, İhtiyaç Duyulan Teselli...

Senin eşin de ailesine laf edemeyenlerden demek ki. Benim eşimin ailesi hem sömürür hem de kayınvalidem çok cahilce konuşur işimize karışmayı çok sever kabadır nazik laf söylemez konuşma şekli hitapları falan iticidir

Ben eşim den maaş matigi ve kredi kartını aldım harçlık veriyorum günlük. Tavsiye ederim.
Nasıl aldın canım
Yani ne oldu da aldın
Aldığında ne dedin eşin ne tepki verdi
Özel değilse anlatır mısın
Merak ediyorum
Belki bize de yol olur
Ben almak istiyorum ama yok diyor :)

Nasıl aldın canım
Yani ne oldu da aldın
Aldığında ne dedin eşin ne tepki verdi
Özel değilse anlatır mısın
Merak ediyorum
Belki bize de yol olur
Ben almak istiyorum ama yok diyor :)
Canim eşim balayina gitmek için benden habersiz kredi çekmiş. Soruyorum maaş nerde atmde. Çektik ya ödemeleri yaptım dedi sustum. 2.ay maaş çekmeye gittik yine aynı yalan ödemeleri yaptım dedi. Dedim niye yalan söylüyorsun. Bana açıklamasını yap nereye harcadin parayi. Balayı için 10 bin çektim dedi. Dedim bana kuruş kuruş hesabını vereceksin nereye ne kadar harcadin.1 hafta konusmadim evin içinde. Hala da bana der sen bana guvenmiyorsun.ben de güvenme tabi kredi çektiğini inkar ettin derim. Bunun üzerine maaş matigini ve kredi kartını aldım günlük harçlık veriyorum. Çünkü parası olunca ailesine veriyor. İhtiyaçları olsa da verse sevap der otururum. Evleri var kp emekli ve hala çalışıyor. Sen net tavır takın. Evliliğin 2.ayında ben ipleri elime aldım. Kararlı olun.

Nasıl uyguladınız bu taktiği benimki para erkekte durur diyor
Benimki zamaninda guzel bir is batirmis, borc harcla geldi bana. Odedik bitti ama bir daha borc getirirsen seni kapinin onune koyarim dedim. Bakti dusundu, sende kalsin oyleyse kazandigim ben karismiyorum dedi. Boyle de kotu her seyi hesabi bende aslinda.

Canim eşim balayina gitmek için benden habersiz kredi çekmiş. Soruyorum maaş nerde atmde. Çektik ya ödemeleri yaptım dedi sustum. 2.ay maaş çekmeye gittik yine aynı yalan ödemeleri yaptım dedi. Dedim niye yalan söylüyorsun. Bana açıklamasını yap nereye harcadin parayi. Balayı için 10 bin çektim dedi. Dedim bana kuruş kuruş hesabını vereceksin nereye ne kadar harcadin.1 hafta konusmadim evin içinde. Hala da bana der sen bana guvenmiyorsun.ben de güvenme tabi kredi çektiğini inkar ettin derim. Bunun üzerine maaş matigini ve kredi kartını aldım günlük harçlık veriyorum. Çünkü parası olunca ailesine veriyor. İhtiyaçları olsa da verse sevap der otururum. Evleri var kp emekli ve hala çalışıyor. Sen net tavır takın. Evliliğin 2.ayında ben ipleri elime aldım. Kararlı olun.
Anladım canım
Sağol cevap verdiğin için
Eşim genelde yapsa söylüyor bana
Ama ben de ailesinin bizden sürekli bi şeyler istemesinden muzdaribim.
Yakalarsam benden habersiz borç yada verme işlerini falan alcam ondan.
Bi açığını bekliyorum :KK70:

Anladım canım
Sağol cevap verdiğin için
Eşim genelde yapsa söylüyor bana
Ama ben de ailesinin bizden sürekli bi şeyler istemesinden muzdaribim.
Yakalarsam benden habersiz borç yada verme işlerini falan alcam ondan.
Bi açığını bekliyorum :KK70:
Zaten önemli olan ilk hatada iperi ele almak. O zaman yüzleri kalmıyor. Takipte kal :)

bakın bu da ayrı bir konudur..hep yardım eden,yardıma koşan,düşünceli ve ince davranan taraf değil de,diğer taraf daha kıymetli olur:):)
eşim bu konuda da hep diyor ki,bizim içimiz rahat olsun da gerisini düşünme..çünkü ben de bazen siizn gibi düşünüp öfkeleniyor içimden..diğer taraf daha kıymetli diye..sonra diyorum benim için rahat etsin de herkes yaşadığıyla anılacak bu dünyada:)
siz iyi bir insansınız bence çevrenizi de düşünüyorsunuz.bazı insan daha eli açık olur,bazısı daha tutumlu,bu yüzden kendinize de kızmayın..eşinizle denge olması açısında iyi bir özellik bence:KK66:
o yardım etsin ,siz de birikim yapın..

Herkes kendinden sorumlu aslında başkalarıyla kıyas yapmamam lazım.

Konu gelmisken ben de sorayim, esiminin ailesine yapilan harcamalari sormam diyenlere...

Esim tek cocuk,kardesi seneler once vefat etti. Kv dem paragoz. surekli birseyler istiyor,cok talepkar. Kocasi 2300 emekli maasi almasina ragmen devamli parasinin yetmediginden dem vuruyor.evliligimizin ilk yillarinda paralari kalmiyor diye 600 tl para gonderirdik her ay. Yine de ahhh ogluuummm yetmiyor derdi. dugun de yapmadilar bize. Erkek tarafinin yapmasi gerekenleri(mobilya_hali_perde)biz odedik, ama benm herseyimi yapti, ben borcsuz geldim. Esimle ben calisiyoruz.

kv bu sefer de memlekette bahceli ev isterim, ah soyle olsa boyle olsa, tavuklarim_agaclarim olsa,bahcem olsa. Denize karsi evim olsa.ama param da yetmiyor ki ah oglum diye aglamalar...
Kredi cektik kv havasini atsin,tertemiz yeni evde otursun,hayaline kavussun diye... kp 1200,ben ve esim 2500 oduyrz.
Bize de diyorki biz ölsek ev sizin. Size yatirim yaptik aslinda,tapusu sizde!! Bensiz ev begenilmis ve aliyoruz dendi bir anda.
Ben niye senin memleketinde ev sahibi olayim ki,bana mi sordun alirken.bir de aklinca yatiriminiz oldu diyor.
Bu çakalliklarindan dolayi sevmiyorum artik onlari,durust degiller.
Simdi de esim diyor ki annem borc bitsin size jeep alacam,araba alacam...
Pardon da hangi parayla?? 2 cocugumuz oldu, ne ara para bulup da alacak?? Yada benim maasimla da ona ev_araba alinacaksa benim aileme neden yok??(esime gore benim ailemin durumu iyiymis,kotu olsa alirmisiz). Yalan, annesi kenara cekip duygu somurusu yapiyor.elimizdeki parayi aliyor(oglumda para kalsa harcar cunku dio.)

Sizce bu durum normal mi???
Esimin ailesne yaptigi harcamalari sorgulamam diyen arkadaslara soruyorum?? Normal mi? Vermelimiyim mecbur muyum?

Konusahibinin de dedigi gibi, niye hep erkek tarafi isteyici? Neden esinin verdigi paralarin dönusunu saglamak biz bayanlara dusuyor? Birilerinin sizden maddi anlamda surekli birsey istemeleri,talepkar olmalari, oooo siz cift maassiniz gozuyle bakilmasi insani herseyden sogutuyor. Enayi yerine konulmus hissediyor insan. Keza ben de oyle.. bunlar saf oglan verir,gelin he der allem eder kallem eder baglariz bu isi diye dusunuluyor...
Biktim su paragoz insanlardan...

Konu sahibi cozum bulursan bana da soyle...
En iyisi calismayip evde oturmak. Ne diyorsun?

Ben evde oturmayı düşünmüyorum ama zaman ne gösterir bilinmez tabi.

Bu erkek anneleri niye boyle acaba??
Niye hic kizin babasi istemez de hep oglanin annesi ister durur? Oysaki gelinler de calisio damatlar da..
Oglumu okuttum buyuttum evlendirdim biraz da parasini mi yiyeyim diyorlar acaba? Ben yemezsem el kizi yiyecek.. en iyisi oglan benim, isteyeyim...
Sanki kiz kolay doguyor,kiz okumuyor,kizlar calismiyor sanki...

Hep biz bayanlarin yuzunden oluyor bunlar,cocuklarimizin uzerinden elimizi cekemedigimiz icin!

Ne kadar cok konu aciliyor, esim ailesine cok para gonderiyor,bize birsey kalmiyor diyen...
oglumuz tabi ki isteriz,ne gune okuttuk biz onu deyip sirtini yaslayan anneler ne kadar cokmus.

Back
X