EŞİM PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU HASTASI

Terapistim ve bana yazılanların %85'i, kurgu gibi geliyor, çünkü bilgisi (!) olmayan bir kişi bunları nereden biliyor, bir de hiçbir hareket, tavır yanlış olmadan :)
Düşündürücü.

Araştırma yaparken izlediği videolardan yazılardan falan etkilenmiş sanırım. bende psikotik hastalıkların tedavisinin olmadığını sanmıyorum mutlaka vardır sadece kronikse ömür boyu ilaç kullanmalıdır diye biliyorum yani bencede konu sahibinin kesin yargı vermesi biraz tuhaf kaçmış

eşim çocuğa zarar vermedi.onun derdi benimle.ama şimdi babamdayım.insanlara bakıyorum ne güzel yuvaları var, ben yalnızım ve bu yaşadıklarımı hak etmek için ne yaptım acaba, ben sadece nefes alıyorum ve bu yaşamak değil...

Eşinize teşhis koymak yerine siz bir uzmana gitseniz? Ya eşe ya kocaya bağımlı olma isteği, 35 yaşına kadar gelip annesiz idare edememe, evli olmadığı takdirde yapayalnız olduğunu düşünme, şiddet gördüğü halde eşten vazgeçememe durumu da normal gelmedi bana.

Çocuğunuzun sağlıklı ve güçlü bir anneye ihtiyacı var.

eminim kızlar...aynılatı.psikozun en azından ilaçla tedavisi va.ilaçlarını aldığında iyi olur.kişilik bozukluğu kişiliğin kendisinde sorun olması demek...bu kişi ergenlikten beri böyleydi, kişiliği buydu.ben tedavi olmayacağına eminim.dönemsel veya hastalığa bağlı değil bu davranışlar.bu davranışlar karakterinin bir parçası ve o değişmek istemiyo

Çocuğa zarar vermedi demişsiniz, vermeyeceğini garanti edemezsiniz. eşinizin kullandığı ilaçlar ayrıca nasıl oluyorda eşinizin davranışlarını baskılayamıyor nasıl zarar görüyorsunuz tedavi gördüğü halde? Ya ilaçları aksatıyor olması lazım yada ilaç dozu az geliyor olmalı. Kusura bakmayın ama konu gerçekçiliğini biraz yitirdi gözüme şayet gerçekse anlattıklarınız eşinizi birazda sizin ihmal etmiş, destek vermemiş olma ihtimaliniz var. Yoksa bu adam tedaviye sıcak bakan biri olmasa neden ilaç kullansın daha eşinizin rahatsızlığını bile tam olarak bilmiyorsunuz

resmi olarak evliyim.iki ay önceye kadar da kendi evimdeydim.boşanma davam var

bir kez gittik beş sene önce ilaçalrı ara sıra aldı ve bir daha doktora gitmedi

Zarar vermedi diye vermeyecek diye bir durum yok. Gerçekten bir hastalığı varsa muhakeme yeteneği olmaz sıra çocuğunuza da gelir. Fiziksel olarak bir şiddet uygulamasa bile size gösterdiği şiddet, davranış biçimi bile o çocuk için bir psikolojik şiddettir.
Ayrıca yukarıdaki yorumlardan birinde seviyorum hala demişsiniz ama kendinizi kandırmayın. Sizinkisi öğrenilmiş çaresizlik.
Bazı ailelerin mutsuzluğu dışarıdan bile okunabilir ama bazıları belli etmez. Tabii ki de siz yaptığınız bir şeyden dolayı bunu haketmediniz. Hayat bu herkes bir şekilde acı çekiyor, kötü deneyimler yaşıyor. Önemli olan bunlar karşısında verdiğimiz tepkiler.

Elimizde olmayan olaylar için üzülmek yerine kontrolü ele alıp hayatınızı düzene koymaya çalışın.

resmi olarak evliyim.iki ay önceye kadar da kendi evimdeydim.boşanma davam var

Anlıyorum sizi zaten kast ettiğim boşandığınızda yapayalnız olacağınızı düşünmeniz. İnsan sadece evli olduğunda yalnız kalmaz ki, o zaman dünyadaki bekar insanların hepsi yapayalnız mı?
Aileniz var, akrabalarınız, kuzenleriniz - arkadaşlarınız yok mu? Hayatınızdaki aileniz harici tek kişinin eşiniz olmadığını düşündüğüm için böyle diyorum.

o son cümlen beni durduruyor.hep kavga ettik geldim döndüm şiddet hep devam etti.öte yandan ben onu seviyordum kızlar...anlatması zor ama özlüyorum...neden bilmiyorum
Size şiddet uygulayan birini nasıl sevebiliyorsunuz? Ben de bunu anlamıyorum.

arkadaşlarım evli, herkes kendi derdinde merhaba merhaba, sonrası yok.yüzeysel ilişkiler.
kuzenlerimle görüşmüyorum

boşanmamış olsam da şu an ayrı yaşıyoruz ama yalnızım

uzmana da gödürdüm, teşhisi bilmiyorum ama kullandığı ilaçlardan biri antipsikotik özellikteydi, psikoz için kullanılan ilaçlardandı.birebir aynı özellikler.

Her hastalığın birbirinden farklı ilacı yok, yani her ilaç sadece bir hastalık için değil. Birçok ilaç birçok hastalıkta kullanılıyor, onlardan biri olup olmadığını bilemezsin. Psikiyatrist de değilsen kimseye tanı/teşhis koyamazsın. Bu tarz şeyleri internetten araştırmak pek de sağlıklı değil. Lütfen siz de yapmayın.

Boşanmak istemiyorsanız da eşinizle tekrar konuşmayı deneyebilirsiniz bence.

paranoid olmasın ama eşimin uzun süreli ilaç kullanmasını grektiren bir rahatsızlığı mevcut diyelim.

arkadaşlarım evli, herkes kendi derdinde merhaba merhaba, sonrası yok.yüzeysel ilişkiler.
kuzenlerimle görüşmüyorum

Herkesle ilişkiniz kötü ise sorunu kendinizde aramanız daha doğru olmaz mı? Hayatınıza giren herkes kötü olamaz. Çevrenizde kimsenin olmaması bana çok şaşırtıcı geldi. Ben ihtiyaç duydukça terapi gören ve faydalı olduğunu düşünen biri olduğum için iyi bir terapist ile görüşmenizi tavsiye ediyorum.
Kendiniz için olmasa da, çocuğunuz için.

onun hasta olduğuna inanıyorum ve bakışım değişiyo herşeye
Tedavi olmadığı takdirde bu hastalık ilerleyip boyut değiştirirse ve adam bir gece uykuda sizi boğmaya kalkarsa?
Allah korusun.
Can güvenliğiniz garanti değil bu ilişkide.
Bence sizin de psikolojik desteğe ihtiyacınız var, sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…