EŞİM PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU HASTASI

buralı değilim ve burda iki sene oldu ve çoğunlukla işteyim.ve çevremdekiler evli barklı.yüzeysel ilişkilerim var.zaten iş sonrası benim vaktim yoktu, çocuk yemek vs
haftasonu ailece giderdik bir yerlere.35 ten sonra da kimseyle derin ilişkiler kurmak istemedim.vaktim olmadı.
size göre anormal olabilir ama çevremdekiler de böle maalesef.

siz bekarsınız sanırım ama evlendikten sonra o çok sosyal görünen insanların hepsi evdeler.çoluk çocuğu ileler.bekarkenki gibi olamıyor maalesef

bu sorunlarımı paylaştığım arkadaşlarım oldu ve bir süre sonra sıkıcı geldi onlara sanırım.anladım ki bu özel konuları herkese anlatmıcaksın ve seni dinlicek zamanları da olmuyor sanki.o yüzden arakadaşlıklrım çok samimi de olsa bu konuları hiçkimseye anlatmıcam.

ailem de öyle diyor, tehlikeli diyorlar.ilk kez eve döndüğümde annemin ağladığını görmüştüm.herhalde benim için endişelendi

siz bekarsınız sanırım ama evlendikten sonra o çok sosyal görünen insanların hepsi evdeler.çoluk çocuğu ileler.bekarkenki gibi olamıyor maalesef

Tabii ki öncelikleri değişiyor insanın, sürekli aktivite yapmak değil bahsettiğim ama ihtiyacınız olduğunda çekinmeden arayacak arkadaşlarınızın olmamasını kast ediyorum.
Ben 7-8 ay önce yurtdışına taşındım hem de dünyanın öbür ucuna diyebiliriz ve acile gitmem gerektiğinde ya da bir ihtiyacım olduğunda evli bekar fark etmeksizin arayabileceğim bir arkadaş grubum oluştu bu sürede. Böyle durumlar kendiliğinden gelişiyor zaten karşılıklı özveri ile.

Sosyal destek sadece aileden gelmez ki, arkadaş çevresi de önemli.

Kişilik bozukluklarını diğer patolojilerden ayıran en önemli özellik, kişilerin bunun farkında olmaması ve destek talep etmemeleridir. Çünkü kişilik bozuklukları bireylerin kişilik örüntüsüdür ve bir travmaya bağlı değildir ya da bir atak esnasında ortaya çıkmaz. Kişi hayatının her alanında bu özellikleri gösterir. Kişilik bozukluklarıyla terapide çok zor çalışılıyor bu bir gerçek. Bu nedenle hedef biraz törpülemek ve terapiye getirdiği sorunu çözmektir. Ancak paranoid kişilik bozukluğuyla paranoid şizofreniyi de ayırt etmek gerekir. Tedavileri başlı başına ayrıdır. Bu nedenle öncelikle bir uzmandan kesin bir tanı alınmalıdır. Bu konular internetten okunarak karar verilecek konular değil gerçekten. Belki de paranoid şizofrendir ve saldırgan olma eğilimleri oldukça yüksektir paranoidlerin ataklar esnasında. Çünkü paranoyak düşüncelerinden ötürü sürekli savunma halinde olurlar. Bu açılardan da kesin tanıyı öğrenmeniz sizin ve çocuğunuzun güvenliği için iyi olur.

vardı, anlatıyordum da ama artık anlatmam.evliliğin kendi içinde bir mahremi de var.ben artık dışarıya hiçbişiyimi anlatmam.doğru gelmiyor.kendimi ifşa etmiş oluyorum...bir de konular çok hassas...öyle olunca buraya yazıyorum işte

Eşiniz hastamıdır değilmidir bilmem ama normal zamanda şiddete karşıyız birde hamilelikte olması çok daha beter. Destek olacağı en önemli zamanda olmayan biriyle olmaz. İlerisini düşünün. Ayrılık psikolojisi ve annelik duyguları sizin babanızın eksik desteği sizi bunaltmış ama geri dönüşünüz hayatınızın zehir olmasına sebep olabilir. Yani bi kere şiddet uygulayan yine yapar yine yapar. Çocukta tehlikede olur onun yanında

şizofreni değil, hayal görmüyor.eminim.bağlantılar yanlış sadece, sonuç beni sömürecekler bana zarar verecekler ben zarar görecem, benim hakkımda kötü düşünüyor annen değil mi, ona anlattın değil mi, annen evimize boşuna gelmiyor, büyü yapıyor(camları sildirdi kadın) vs ve hep bunları söylüyor.sürekli herkes komplo halinde ona karşı sanki, savunmada, önlemimi almalıyım diyor,ben anladım bu paranoid kişilik bozukluğu.emiim hatta...

Son kez yazıyorum çünkü galiba ben ifade edemedim kendimi :) Ben de ilişki sorunlarımı kimseye anlatmam. Bunu kast etmiyorum ama mesela yirmilik diş çektirmeye gittiğinizde ya da sonrasında size eşlik edecek kişi babanız ya da eşiniz olmayabilir sadece, tek yaşadığınızda gece çocuk ateşlendiğinde de yanınızda olacak bir dostunuz olabilirdi. Bahsettiğim sosyal destek bu.
Siz ailenize ya da eşinize mecburmuşsunuz gibi davranıyorsunuz, aile ile sorun olunca eş, eş ile sorun olunca baba... Halbuki tek başınıza, ufak sosyal desteklerle hayatta kalabilirsiniz hepimiz gibi.
Kalamadığınız anda uzman desteği devreye girmeli diyorum.

ben de diyorum ki iş harici kimseye tanışmadım aile içinde çocukla koca ile ev ila uğraştım.kimseye gitmedim, gidecek zamanda olmadı.kendi içimizde kaldık.zaten bir iş ortamında sosyal çevreydeydik her ikimizde.

ben başka birşey sorucam sana hastalikli bir ilişki icindesin orasi tamam adaminda hasta oldugu tamam evladin bu isin neresinde peki hic korkmuyor musun cidden hadi sen aşktan ölüyorsun git tekrar ama ya evladina bir anda zarar verirse ne yapicaksin babanla kavga ediyorsan evini duzenini ayir boyle ahlanip vahlanmakla olmaz ve ciddiyim acilen destek al cunku sende saglikli düşünmuyorsun burdaki yorumlarida ciddiye almalisin insanlar hep senin farkli sekilde gormen icin yaziyor

+1. teşhis koymak video izleyerek internetten bakarak olsaydı tıp fakültelerine gerek kalmazdı.şüphelendiğiniz bir durum varsa doktora gözükmesi lazım eşinizin.

dediklerini düşünüyorum ve o yüzden burdayım, düzenimden uzaktayım, boşanma davası açtım, ben yaptım bunları.buraya da çocuğum için geldim.artık dört yaşında.negatif etkilensin istemiyorum ama ha deyince de olmuyor.unutulmuyor...bütün düzenimi, evimdeki eşyalarımı hayatımı bıraktım orda arkadaşım

Bence bunu ayırt edecek ve tanıyı koyacak kişi siz değilsiniz ama siz bilirsiniz.

Size bambaşka bir sorum var? Tamam, herşeye rağmen eşinizi geri istiyorsunuz peki eşiniz tekrar barışmak istiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…