Eşim parasını kaynanamın yanında biriktiriyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi eza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşim böyle bir teklifle bana gelse suratına tuhaf bir ifadeyle bakıp ne alaka niye ki derdim sanırım
çalışan kazanan ikimiz biriktirme kararını o veriyor
kaldı ki ben çalışmıyor da olsam biz bir aileyiz, para bizim paramız karar ortak kararımız olmalı
kaynananın niyeti iyi kötü insan olması önemli değil
sonuçta oğlu parayı getirip eline veriyor asıl iş burda erkekte bitiyor bana göre
yaptığının şu devirde ne kadar gereksiz ve yersiz olduğunun farkında olmalı
al parayı yatır bankaya temiz temiz
niye suyu bulandırıryorsun, değil mi ama

kocanın yaptığı iş mi şimdi ne alaka yani sanki siz çocuksunuz bi paraya sahip çıkamayacaksınızda kayınvalide sahip çıkacak, böyle birşeyi yapmaktan aciz erkeklere sinir oluyorum hala bişeylerin farkına varamamış sorumluluk almayı bilmeyen insanlar. Eşinizin yaptıgı son derece yanlış kendisinde durmuyorsa size vermeliydi siz bir ailesiniz sonuçta bilmiyorum ben çok yanlış buldum..

valla biz de balayina giderken altinlari kayinvalideme verdik. vermek derken bizde idi biz gelene kadar da bizim evde kalacakti. donduk bana teslim etti ama esimden 2 tanesini istemis ceyreklerden. ya iki tane ceyrek ama kendisi 1 tanecik bile takmazken, dugunume gelemeyen diger gelinlerine hediye goturecekmis. gelen gorumcelerime elbise falan almistik. biz aldik dikkatinizi cekerim! ben tabi cok sinirlendim ama biliyorum esim verecek. verdim ama dedim ama sesimi de cikardim. bir daha isteyemez.

sana gelince madem oyle arkadasim. esin parasini annesinde biriktirsin. sen de maasini vermezsin olur biter. eve baksin. oyleyse boyle. madem ortak paramiz hakkinda yorumum olmuyor de. bundan sonra evin ihtiyaclarina karismiyorum erkek degil misin, evini gor. ben parami biriktirecegim. annemin uzerine hesap actirdim oraya yatiracagim dersin.

annenin uzerine olunca hesap ikinizin parasi olmuyor.

bence suc bastirmaya calismis. sinme. parani da asla verme bu saatten sonra ta ki ortak hesap acilana kadar.

veya actirirsin, esine de dersin ki, bak dersin senle bir anlasma yapalim. annene verdigin parayi iste. mirin kirin etmeden direkt al tabi oglum diye eline sayarsa ne iyi ama mirin kirin ederse bundan sonra vermeyelim demek ki her istedigimizde mirin kirin edecek. bak hesap da actirdim burada biriktirelim de.
bizim yazdiklarimizi soyle Dunyanin bin turlu hali var. acil lazim olsa, evlerine hirsiz girse veya ne bileyim lazim olsa, aninda vermeyecek belki. ama bankadan istedigim anda cekerim. dersin.

şunu bilir şunu söylerim hiç ama hiçbir zaman birikiminizi kimseye söylemeyin!
en yakınız bile olsa...
evliliğimin başların çok sıkıntılar çektim olgun olmamanın verdiği cahillikle..
o anda kim vardı yanımızda hiç kimse!
borç batağına battığımızda eşime anası babası değil ben destek oldum 1 aylık gelinken bileziklerimi çıkardım verdim..
düğün takılarım düğün salonunda kocamın ailesine gitti zaten..
evimde hiç bir emekleri yok...
şu 2 sene zarfında ordan burdan arttırıp dışarıya el işi yapıp 3 milyar biriktirdim...
ve kendime bir vadeli hasap açtım...
geçen gün bunun muhabbeti oluyor aramızda..
ortada hiç bişey yokken "bana bak bu bankada biriken paradan annenlere bile söz etmeyeceksin (zavallım zaten demezde o kadar kin dolmuş içime)bu paralar benim!yakında kardeşinin düğünü var ben her ihtimale karşı gardımı alayımda nolur nolmaz...
bu paranın birikme sebebi bir araba almamız tabikide bizim ama böyle demem gerekiyordu...
ben bu konularda kimseye güvenmem kardeşim..
ben yada eşim olgun insanlarız niye başkasına vereyim biriksin diye...
açarım bi banka hesabı yatırırım kafamda rahat olur...
bence kesinlikle haklısın bende olsam aynı tepkiyi verirdim...

Back
X