- 3 Mart 2017
- 333
- 719
- 53
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Benim eşimin ses koku takıntısı falan var kimsenin almadığı kokuları alıp duymaktan rahatsız olmadığı seslerden rahatsız oluyor.Evimiz yol üstü araba geçiyor gece bundan rahatsız mesela yada çamaşır makinesi çalışınca rahatsız oluyor makine dolabını banyo kapısını falan gidip kapatıyor.Aylar önce motorunu sattı 11 senedir kullanıyormuş hala unutamadı geçende bir hasta ziyaretine gitti bir arkadaşıyla dedim neden geç geldin adamın arabasıyla gittik sanki motorum mu var geleyim diyor tek yol oymuş gibi motor mevzusu haftada iki üçkez geçer hala artık tepki vermiyorum ne kadar sıkılsamda...Benim eşim takıntılıdır, sık sık ruh hastası derim zaten.
Rahat batar adama.
Ama birgün konuşmamızda bana ‘mesela yarın lastikleri değiştireceğim ya, yatağa yatınca o aklıma geliyor, saat kaçta gitsem, giderken hangi yolu tercih etsem, ya gittiğimde dolu olursa o sırada ne yapsam, kaçta çıkabilirim oradan vs gibi her şey aklıma geliyor ve uyuyamıyorum’ demişti.
Hayatımda yaşadığım en büyük şoklardan biridir bu.
Birçok insanda bunun gibi durumlar varmış ama paylaşmayıp gizliden kendilerini ve çevredekileri yiyip bitiriyorlar.
Zaten bunun gibi bir anı paylaşsa yeter uzmana.
Değil mi belki durumu düzelir sosyalleşir.ya arkadaşım üzülme mutlu ol, nice sıkıntılı eşler var ve doktora gitmeyi geç kabul bile etmiyorlar sıkıntılı olduklarını, asosyal biri diyorsunuz ama bu tarz insanlar sikintilarinida anlatamaz doktora, bence iyi olmadığını bilip ona göre doktora gitmesi takdire şayan...
Yalnız ses ve koku takıntısının bir adı var gerçekten.Benim eşimin ses koku takıntısı falan var kimsenin almadığı kokuları alıp duymaktan rahatsız olmadığı seslerden rahatsız oluyor.Evimiz yol üstü araba geçiyor gece bundan rahatsız mesela yada çamaşır makinesi çalışınca rahatsız oluyor makine dolabını banyo kapısını falan gidip kapatıyor.Aylar önce motorunu sattı 11 senedir kullanıyormuş hala unutamadı geçende bir hasta ziyaretine gitti bir arkadaşıyla dedim neden geç geldin adamın arabasıyla gittik sanki motorum mu var geleyim diyor tek yol oymuş gibi motor mevzusu haftada iki üçkez geçer hala artık tepki vermiyorum ne kadar sıkılsamda...
İnşallah hepsini anlatır doktor çözüm bulur tabiki destek olacağım.Yalnız ses ve koku takıntısının bir adı var gerçekten.
Elinde olmayan ve tedavi edilmesi gereken bir durum maalesef.
Motora da yıllarca bağlanmış, demek ki kopamamış.
Alışkanlarından kolay vazgeçen biri değilse, seneyi bulur atlatması.
Gerçekten durumu farkedip böyle yaşamak istememesi alkışlanacak hareket, bolca destek olun mutlaka.
Psikolojik destek illaki ilaç değikdir ki psikologa giderse zaten ilaç da yazılmaz. Madem kendisi buna karar vermiş üzülmek yerine sevinin ve destek olun. Geçinip gidiyorsunuz ama asosual olatak nitelendirdiğiniz eşiniz istediği hayatı yaşayamıyor demek ki. Kendisi olamıyor hayatta. Bence destek olun...Herşeyi kafaya taktığını bu durumdan kurtulmak istediğini söyledi.Gidip ne diyeceksin dedim kafama birşey takmamak istiyorum bunun için ilaç yazar mısınız diyecekmiş.Eşim pek konuşkan biri değildir hatta asosyal bile sayılabilir.Eskiden beri böyleyim bu durumdan kurtulmak istiyorum dedi.Çok şükür geçinip gidiyoruz kavga gürültümüz yok.Üzüldüm sizce faydalı olur mu sırf bu sebepten ilaç verilir mi?
Psikiyatriye gidecek yani doktora o sebeple gidiyor zaten ilaç versin diye.Geçinip gidiyoruz evet ama bende yaşamak istediğim hayatı yaşayamıyorum ses çıkarmıyorum bu sebeple sorun yok zaten.Aşırı sosyal yaşamayı seven neşeli bir insanım eşimse benim yanımda bir duvardan farksız.Tabiki destek olacağım.Psikolojik destek illaki ilaç değikdir ki psikologa giderse zaten ilaç da yazılmaz. Madem kendisi buna karar vermiş üzülmek yerine sevinin ve destek olun. Geçinip gidiyorsunuz ama asosual olatak nitelendirdiğiniz eşiniz istediği hayatı yaşayamıyor demek ki. Kendisi olamıyor hayatta. Bence destek olun...
Bilmeden yorum yapan üye biraz araştır bakalım varmıymış yokmuymuşEşinize söyleyin böyle bir ilac tedavisi yok malesef var sa da duymadimkendi kasinda bitirecek. Herseyi kafama taka taka deliriyordum simdi mi herkes cok galesizsin diyor kendim basardim
Çünkü ne yaparsam yapayım eşim bin derdinin birini ancak bana söyler paylaşmaz genel cevap verir ve çıkar işin içinden herkese karşı böyle her ortamda kenarda kalan ancak ona birşey sorulursa cevap veren biridir.Birşey anlatırken duraksayarak anlatır hep aslında birazda yanlış anlama problemi var.Ne diyeceksin diye niye soruyorsunuz ki? Gitsin anlatsın istediği gibi sıkıntılarını.
Uygun ilaç bir ayda daha girişken ve paylaşıma açık hale getirir zaten eşinizi hertürlü. Ama sizde de fazla bir endişe sezdim ben. Genel olarak içe dönük bir yapısı olması kendini doğru ifade edemeyeceği anlamına gelmez ki. Kendi kendine psikiyatriste gitme kararı aldığına göre belli ki içgörüsü yüksek bir adam. Bence eşiniz kendi sorunları üzerinde çalışırken sizde onun hakkında daha az endişelenmek ve daha çok güvenmek üzerine çalışın. Bu eşinizin özgüvenini arttırır daha dışa açık olmasını ve sizinle iletişiminin kuvvetlenmesini sağlar.
Zaten önemli olan bu takıntıları sorun etmen sanırım bu durumun seni mutsuz etmesi eşimin takıntıları çok başka.O takıntı bende de var yaaa... Mesala yaptığım işten emin olamıyorum bi kaç kere kontrol ediyorum .kapıyı kılıtledim mi ,parayı düşürdüm mü hep kontrol ederim.etmessem beynım rahat etmez.ama böyle mutluyum beni rahatsız etmiyor
Benim eşimde ilaç kullanan bir arkadaşından ilaç vermiş veremem demiş...Bende de var takıntı. Özellikle konu çocuklarla ilgiliyse. Herşeyi çok bilen bir arkadaşım bana bir ilaç tavsiye etti. Bu ilaçların en hafifi ve reçetesiz satılıyor. Kafan karışınca alıyorsun bir tane, dünya mı yanmış umurunda olmuyor. En güzel özelliği de bağımlılık yapmaması. Çok ihtiyaç duyduğumda alıyorum ben. Çoğu doktor da zaten onunla başlatıyor.
Reçeteli ilaçsa tabi vermez.Benim eşimde ilaç kullanan bir arkadaşından ilaç vermiş veremem demiş...
Evet zaten sizinle konusarak cozebilecegi bir sey degil. Destek olun, gitsin konussun. Doktor ilac verirse duzenli kullansin. Sakin ne gerek var, kafanda bitir diyenleri dinlemeyin. O isler oyle olmuyor...Eşim konuşmaz işte sordum neleri kafana takıyorsun mesela herşeyi dedi konu kapandı
Hiç tanımadığı birine anlatmak bence çok daha kolay ve karşıdaki bir psikolog yargılamadan dinleyecektir bu da iyi gelir esinizeEvet bende üzüldüm sadece ben değil herkesle aynı doktora ne kadar anlatır Allah bilir
Benim kuzenim de kullaniyor. Pamuk gibi simdiBilmeden yorum yapan üye biraz araştır bakalım varmıymış yokmuymuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?