Eşim rahatsız mıı

Isimsiz13

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2025
29
16
3
29
Merhabalar arkadaşlar eşim olmayan durumları olmuş gibi anlatıyor ve bunu o kadar iyi yapıyor ki kendisi bile inanıyor mesela babasıyla asla görüşmez ama görüştüğünü söylüyor Hatta bir konu buluyor babam şöyle dedi babam böyle dedi ya da bu sene kurban kesmeyecekmiş ama ben babasıyla telefonda bile görüşmediğini biliyorum tarzı şeyler Bu sadece bir örnek eşimin bu durumundan çok rahatsızım yalandan ziyade olmayan durumları oluyormuş gibi anlatması tuhafıma gitmeye başladı Sizce Psikolojik destek alması gerekiyor mu ?
Bu huyu aşırı derecede kendinden uzaklaştırmaya başladı doğru söylediği bir şeyi bile acaba mı diyorum..

Son düzenleme:
Hayır kullanmadığına eminim

1. Mitomani (Patolojik yalan söyleme):
    Kişi sürekli ve nedensiz yalanlar söyler, hatta zamanla bunlara inanabilir. Kimi zaman bunun farkında değildir ve dürtüsel biçimde davranır.
  2. Gerçeklikten kopma eğilimi / hayal ve gerçek arasındaki sınırın silikleşmesi:
    Bazı insanlar zorlayıcı yaşam olayları, yalnızlık ya da kendilerini değerli hissetme ihtiyacı gibi nedenlerle hayal ettikleri bir durumu gerçekmiş gibi anlatabilir.
  3. Narsistik eğilimler:
    Kendini daha ilgi çekici ya da güçlü göstermek için uydurma hikâyeler anlatmak da bu duruma işaret edebilir. Bu durumda amaç bilinçli bir aldatmadan ziyade, bir kimlik oluşturma çabası olabilir.
  4. Başka bir psikiyatrik bozukluğun parçası:
    Çok nadiren de olsa, bazı düşünce bozuklukları (örneğin bazı kişilik bozuklukları ya da psikotik bozuklukların başlangıç aşaması) bu şekilde kendini gösterebilir.

🧠 Psikolojik Destek Gerekli mi?

Evet, bu davranış sık tekrarlanıyorsa, hayatını ya da ilişkinizi olumsuz etkiliyorsa, mutlaka bir psikiyatrist veya klinik psikolog tarafından değerlendirilmesi iyi olur. Çünkü bu, altta yatan bir durumun belirtisi olabilir ve erken müdahale çok şeyi kolaylaştırır.

Size mi yaşam söylüyor çevresine mi? Çevresine söylüyorsa belki kendini o şekilde lamse etmek istiyor olabilir ama size söylüyorsa bence normal değil gibi geldi..

1. Mitomani (Patolojik yalan söyleme):
    Kişi sürekli ve nedensiz yalanlar söyler, hatta zamanla bunlara inanabilir. Kimi zaman bunun farkında değildir ve dürtüsel biçimde davranır.
  2. Gerçeklikten kopma eğilimi / hayal ve gerçek arasındaki sınırın silikleşmesi:
    Bazı insanlar zorlayıcı yaşam olayları, yalnızlık ya da kendilerini değerli hissetme ihtiyacı gibi nedenlerle hayal ettikleri bir durumu gerçekmiş gibi anlatabilir.
  3. Narsistik eğilimler:
    Kendini daha ilgi çekici ya da güçlü göstermek için uydurma hikâyeler anlatmak da bu duruma işaret edebilir. Bu durumda amaç bilinçli bir aldatmadan ziyade, bir kimlik oluşturma çabası olabilir.
  4. Başka bir psikiyatrik bozukluğun parçası:
    Çok nadiren de olsa, bazı düşünce bozuklukları (örneğin bazı kişilik bozuklukları ya da psikotik bozuklukların başlangıç aşaması) bu şekilde kendini gösterebilir.

🧠 Psikolojik Destek Gerekli mi?

Evet, bu davranış sık tekrarlanıyorsa, hayatını ya da ilişkinizi olumsuz etkiliyorsa, mutlaka bir psikiyatrist veya klinik psikolog tarafından değerlendirilmesi iyi olur. Çünkü bu, altta yatan bir durumun belirtisi olabilir ve erken müdahale çok şeyi kolaylaştırır.
doktora gitmesini cok teklif ettim fakat bunada yanaşmıyor 🤷‍♀️

Size mi yaşam söylüyor çevresine mi? Çevresine söylüyorsa belki kendini o şekilde lamse etmek istiyor olabilir ama size söylüyorsa bence normal değil gibi geldi..

Çevresine karşı da o şekilde
Ama bana daha fazlasını yapıyor cok rahatsız edici..

Back
X