Eşim sana artık güvenmiyorum dedi

Günaydın.:KK73:

Öncelikle kolay gelsin Monoceto Monoceto
istersen başarırsın,ben sana güveniyorum,sen de kendine güven.:KK74:

Her zaman söylerim,günde 2 paket sigara içen ben bile kendimi içmemek için zorluyorsam bunu herkes denemeli. Yani isteyen denemeli. "Aaaa yok ben seviyorum,ben bırakmam" diyenlere lafım yok. Çünkü bu cümleler baştan kaybettiriyor,bunu söyleyeyim.:KK43:

Önce zararlı olduğunu,kendine ve çevrene verdiği zararı düşün,içmek istemediğini,bağımlıklardan kurtulmak için çabalayacağına inan.:halay:

Sigarayla kahve,çay, ne içiyorsan onları da bırak tavsiyem. Birbirini hatırlatmasınlar.
Ben mesela orta kahveyle içerdim,bir fincanla belki 5 sigara içerdim,kahve sonunda üstüstte yakardım yalan değil. Günde en az 5 kahve içerdim. Önce kahvemi sadeye çevirdim,tadından hoşlanmayınca kahve de içemez oldum. Damak tadını boz arkadaşım,keyif almamaya başladığın zaman başka arayışlara girersin. Mesela soda hiç içmezdim,soda içer oldum,nar suyu içer oldum artık ben.:KK50:

Bir süre arkadaşlarımla dahi görüşmedim. Çünkü sohbet sırasında sürekli içiliyor. Kocamla başbaşa daha sık takıldık. İyice kocacı oldum,zaten düşkündüm daha da arttı yani.:dondurma:

Aaaaa evet ben de bir dönem sürekli oruçluydum. :21:

Burada bile şunu :KK14: ikinci defa kullanıyorum,ilkini geçen sene yine sigara bırakma konusuna koymuştum.

Ben ilaçtır,banttır hiç denemedim,zaten başka bir rahatsızlığım var,bana dokunabilir diye araştırma bile yapmadım. Çok çabaladım,çok zorlandım. Benim kocam hiç ısrar etmedi ama çok destek oldu sağolsun. Tiryakiye güven olmaz diye asla büyük konuşmam,ağzıma sürmem diye ama mücadelemi elimden geldiğince sürdüreceğim inşallah. Yılbaşında nasipse 3 sene olacak büyük sıkıntılar yaşadık (Allahım beterinden saklasın inşallah) her bugün alacağım paket dediğimde oturdum dua ettim,Allahım bize yardım et diye. Sigara yerine duaya sarıldım dertlerimle.:KK74:

Çok uzattım kusura bakma.:KK23:
Kolay gelsin.:sampiyon:

Ya çok teşekkür ediyorum :)) çok mutlu ettiniz beni. Geçmek istediğim yollardan gecmissiniz İnşallah ben de siz gibi tamamen bırakacağım ve sabahları güzel bir nefesle uyanacagim 😍

Sıgara zaten sağlık acisindan cok rahatsız edici bir de ustune birşey sakliyor olmak duygusu çok daha kötüydü. Ustumden koca bir yük kalktı çok şükür :))
Başaracağım insallah. Destekcilerim arttı artık yapmam lazım :))
Çok çok teşekkür ederim :)

Ya çok teşekkür ediyorum :)) çok mutlu ettiniz beni. Geçmek istediğim yollardan gecmissiniz İnşallah ben de siz gibi tamamen bırakacağım ve sabahları güzel bir nefesle uyanacagim 😍

Sıgara zaten sağlık acisindan cok rahatsız edici bir de ustune birşey sakliyor olmak duygusu çok daha kötüydü. Ustumden koca bir yük kalktı çok şükür :))
Başaracağım insallah. Destekcilerim arttı artık yapmam lazım :))
Çok çok teşekkür ederim :)
Tabii ki yaparsın arkadaşım inşallah.
Biliyorum kolay değil,ama insanoğlu istedikten sonra her türlü zorluğu aşar.
Mesela ben aç karnına yarım paketten fazla sigara içerdim bekarken. Evlendim, hayatıma kahvaltı diye bir olgu girdi.
Kilo almayalım diye biz yürüyüşlere başladık,tavsiye ederim,çok eğlenceli oluyor.

Buradaki bazı yorumları anlayamıyorum. Eslerinize verdiğiniz sozler ya da onların sizden istekleri sizler için birşey ifade etmiyor mu gerçekten?
Birbirinizi kırmaktan korkmuyor musunuz? Annemle ergenlik dönemi meselesi olsa bu kadar dert etmem, etmedim de. Ama bu kişi benim eşim. Karşılıklı farklı sorumluluklarımız olan ve birlikte bir yuva kurduğum kisi. Ona karşı yapmış olduğum bir hata var ortada. Bunun anlaşılmamasini algilayamiyorum. Eşim de beni uzse bir şekilde gönlümü alacak biri.

Herhalde diyorum böyle düşünen insanlar eslerine karşı bir hatalari oldugunda telaslanmayip kendilerini bir şekilde haklı gösterme yolunu seciyorlar. Hayat yani sonuçta illaki hatalar, kırgınlıklar oluyor. Her seferinde kendimi haklı göremem ki. Verdiğim bir sözü tutamamış eşime mahcup olmuşum var mı ötesi ya.

Sigara için yalvarmam vs vs diyen arkadaşlar meselenin söz verip tutamamak üzerine oldugunu anlamanızı istiyorum.

Eşime karşı bir hatam olmuşsa tabiki de sorunu çözmek için kendimi ifade edecegim, duygusal d bir yapim var bu mahcubiyetin beni ağlatıyor olması da çok normal değil mi.

iliskilere farklı bakıyoruz sanırım...
Tabi eşiniz annenizden önemli. Annenizle olan tartışmaları dert etmeyin ama veliniz gibi davranan eşinizin karşısında kıvranın böyle.

Siz şu eşi hamarat olan ve evde bir sürü iş çikartan üye değilmiydiniz ? Sen bu işleri yapmaktan vazgeçince ben de sigarayi birakacağim deyin 😁 Görsün bakalim bağimliliktan kurtulmak ne kadar zormuş.

Güncelleme...

Eşim konuşmak istedi...
İctigim zaman ona neden söylemediğimi, o samimiyeti vermedigini mi dusundugumu sordu. Utandım dedim. Utanmıştım çünkü diyemezdim. Bırak başla bırak başla çok yıpratıcıydi zaten. Dediğim gibi ancak kardeslerimle konusabilmistim. Keşke elin sigaraya gittiginde beni arasaydin suradayim gel konuşalım deseydin ben gelirdim dedi.

Bundan sonrası için söz istedi. Veremem dedim. Bir daha bu duruma düşmek istemediğimi söyledim. Ama bağımlı olarak da bir hayay geçirmek istemediğimi dedim. O zaman aklından bile geldiginde kendince bir sistem kur, zorlayacak birşeyin olsun onu uygula yavaş yavaş icmen de yok olur dedi. Bir tane içerden bir hafta oruç tut mesela dedi. Beni haberdar et, kızsan da bana söyle, kızgınken evden çıkma, çıkarsan yanına para alma dedi.
Vel hâsıl konuştuk... evimin yaramaz kızı dedi :)) sarıldık.. çok şükür diyorum... İnşallah kurtulurum sigaradan. Çünkü gerçekten içmek beni mutlu etmiyor..
Öncelikle çok sevindim sıkıntınızın çözülmesine :) kocişinizin yaklaşımı çok düzgün yalnız bir güven kırılması yaşamasına rağmen empati yapmış ve ben mi o güveni veremedim sana demiş hakikaten yetişkinliğin dibi, kıymetini bilin.

Sigara konusuna gelince de daha önce de bir başkasına önermiştim bu forumda, bende ve nişanlımda işe yaradı bırakma konusunda Allen Carr'ın bir kitabı var, onu okumanızı tavsiye ederim çok etkili oldu bizde. Umarım bırakırsınız siz de :KK50:

Vay arkadaş ne kadar abartmışsınız ya
Babam ve akrabaları yüzünden duman altı bir ortamda büyüdüm. Sobalı evdi kapılar kapanırdı ve herkes evde sigara içerdi o koku o öksürme aklından çıkmıyor. bu yüzden mi bilmiyoeum ama nefret ediyorum sigaradan.

Babam ve akrabaları yüzünden duman altı bir ortamda büyüdüm. Sobalı evdi kapılar kapanırdı ve herkes evde sigara içerdi o koku o öksürme aklından çıkmıyor. bu yüzden mi bilmiyoeum ama nefret ediyorum sigaradan.
cocugun yanında sigara içilmez ama anne baba cocuktan uzak yerde içebilir bence . yok sigara kokan cocugunu öpmesin filan cok abartı geliyor bana

Buradaki bazı yorumları anlayamıyorum. Eslerinize verdiğiniz sozler ya da onların sizden istekleri sizler için birşey ifade etmiyor mu gerçekten?
Birbirinizi kırmaktan korkmuyor musunuz? Annemle ergenlik dönemi meselesi olsa bu kadar dert etmem, etmedim de. Ama bu kişi benim eşim. Karşılıklı farklı sorumluluklarımız olan ve birlikte bir yuva kurduğum kisi. Ona karşı yapmış olduğum bir hata var ortada. Bunun anlaşılmamasini algilayamiyorum. Eşim de beni uzse bir şekilde gönlümü alacak biri.

Herhalde diyorum böyle düşünen insanlar eslerine karşı bir hatalari oldugunda telaslanmayip kendilerini bir şekilde haklı gösterme yolunu seciyorlar. Hayat yani sonuçta illaki hatalar, kırgınlıklar oluyor. Her seferinde kendimi haklı göremem ki. Verdiğim bir sözü tutamamış eşime mahcup olmuşum var mı ötesi ya.

Sigara için yalvarmam vs vs diyen arkadaşlar meselenin söz verip tutamamak üzerine oldugunu anlamanızı istiyorum.

Eşime karşı bir hatam olmuşsa tabiki de sorunu çözmek için kendimi ifade edecegim, duygusal d bir yapim var bu mahcubiyetin beni ağlatıyor olması da çok normal değil mi.

iliskilere farklı bakıyoruz sanırım...
Keşke annen icin daha çok dert etseydin 😀😀

cocugun yanında sigara içilmez ama anne baba cocuktan uzak yerde içebilir bence . yok sigara kokan cocugunu öpmesin filan cok abartı geliyor bana
Hamileyim sigara içmiyorum doğal olarak. Bir tane doktor çıksa hamilelikte sigara cok faydali dese gider kosa kosa paket alirim.😜 neyse bu işin şakası bir yana sigara kokan opmesin falan o kadar da uzun boylu değil bu işler.. dediginiz gibi abartı.. doğumdan sonra icicem bende. Cok cok tshortumu değiştirir agzima naneli sakız atar oyle giderim cocugun yanına.. kocamda asla agzini açamaz. Zaten nasil kocalarina bu konuda konusma hakki veriyorlar enteresan.

Esinize kullandığınız birsey icin hesap vermeniz hatta onun karşısında ezilip buzulmeniz oldukca enteresan. Yalniz eşinizin verdigi fikirler daha orjinalmis 1 hafta oruc mu tutcaksiniz 🤣🤣🤣 iftarda yakarsınız bir sigara. Ne de olsa yemegin üstüne iyi gidiyor.

Bir yorumunuzu gördüm, eşim söz verene kadar bırakmadı beni demişsiniz, şimdi siz eşinizin zorlamasıyla söz vermişsiniz, şu durumda tekrar içerseniz bu sizin değil, eşinizin suçu olur.

Beni hiç kimse bu kadar baskılayamaz, evlenmişsiniz diye eşiniz sizin sahibiniz olmuyor, bugün bunda baskı yapar, yarın başka şey çıkarır onda baskı yapar. Sizi sindirmiş.

Benim annem babam bırak der, bu konuda konuşturmam bile onları. Yarın bir gün evlendiğimde eşime bu konuda konuşma hakkı verirsem, kendime baskı yaptırtırsam bunu hem kendime, hem aileme hakaret sayarım.

Back
X