Eşim sana artık güvenmiyorum dedi

Hayır ben ona hak veriyorum. Sigara içmek asla tek taraflı bir eylem olmamalı. Sonuçta hastalık sebebi. Ben hasta olsam ailecek çekeceğiz. O da çeker evladım da. O yüzden ben olsam ben de karıştırdım.
Derdim ne yapıp kendimi affettirebilirim. Sigarayı kesinlikle bırakmak istiyorum ama ... Yapabilir miyim bilmiyorum...
Eşin haklı. Sigara ya da başka bir şey, yapmayacağım denip yapılan şeyler güven kırıyor. Karşı tarafı üzüyor çok kırıyor. Beraber bir çözüme ulaşırsınız inşallah. Benim de eşim sigarayı bıraktı. Güzel ilerliyoruz şükür ama bir gün içse ben de çok üzülürüm. Bu beyfendinin kendi kararı değil sağlığı ve maddiyatı tüm aileyi etkiliyor.

Buradaki bazı yorumları anlayamıyorum. Eslerinize verdiğiniz sozler ya da onların sizden istekleri sizler için birşey ifade etmiyor mu gerçekten?
Birbirinizi kırmaktan korkmuyor musunuz? Annemle ergenlik dönemi meselesi olsa bu kadar dert etmem, etmedim de. Ama bu kişi benim eşim. Karşılıklı farklı sorumluluklarımız olan ve birlikte bir yuva kurduğum kisi. Ona karşı yapmış olduğum bir hata var ortada. Bunun anlaşılmamasini algilayamiyorum. Eşim de beni uzse bir şekilde gönlümü alacak biri.

Herhalde diyorum böyle düşünen insanlar eslerine karşı bir hatalari oldugunda telaslanmayip kendilerini bir şekilde haklı gösterme yolunu seciyorlar. Hayat yani sonuçta illaki hatalar, kırgınlıklar oluyor. Her seferinde kendimi haklı göremem ki. Verdiğim bir sözü tutamamış eşime mahcup olmuşum var mı ötesi ya.

Sigara için yalvarmam vs vs diyen arkadaşlar meselenin söz verip tutamamak üzerine oldugunu anlamanızı istiyorum.

Eşime karşı bir hatam olmuşsa tabiki de sorunu çözmek için kendimi ifade edecegim, duygusal d bir yapim var bu mahcubiyetin beni ağlatıyor olması da çok normal değil mi.

iliskilere farklı bakıyoruz sanırım...

Sigarayı bırakmak için ilaç var onu deneseniz çok kişi bırakıyor onu ismide champix eczanelerde satılıyor.

Kız kardeşim eczacı. Önce kendin dene diyor şu an. Bakalım inşallah bırakabilirim.. çünkü bunu öncelikle kendim için çok istiyorum.. artık eşimin de desteğiyle kendimi çok daha iyi hissediyorum. Teşekkür ederim :)

Vay arkadaş ne kadar abartmışsınız ya
Niye abartı olsun ki? Kokusu cidden inanılmaz kötü. Bebek ve çocukları sevmek normal değil öyle korkarken. Hele ki erkeklerin sakallarına siniyor. Bende dayanamıyorum. Arada sigara tüketen biri olarak. Belki sürekli içsem anlamazdım.

Kız kardeşim eczacı. Önce kendin dene diyor şu an. Bakalım inşallah bırakabilirim.. çünkü bunu öncelikle kendim için çok istiyorum.. artık eşimin de desteğiyle kendimi çok daha iyi hissediyorum. Teşekkür ederim :)
Spora başlayabilirsiniz o da iyi geliyor. Hastanelerde sigara bırakma merkezi var ayrıca.

Buradaki bazı yorumları anlayamıyorum. Eslerinize verdiğiniz sozler ya da onların sizden istekleri sizler için birşey ifade etmiyor mu gerçekten?
Birbirinizi kırmaktan korkmuyor musunuz? Annemle ergenlik dönemi meselesi olsa bu kadar dert etmem, etmedim de. Ama bu kişi benim eşim. Karşılıklı farklı sorumluluklarımız olan ve birlikte bir yuva kurduğum kisi. Ona karşı yapmış olduğum bir hata var ortada. Bunun anlaşılmamasini algilayamiyorum. Eşim de beni uzse bir şekilde gönlümü alacak biri.

Herhalde diyorum böyle düşünen insanlar eslerine karşı bir hatalari oldugunda telaslanmayip kendilerini bir şekilde haklı gösterme yolunu seciyorlar. Hayat yani sonuçta illaki hatalar, kırgınlıklar oluyor. Her seferinde kendimi haklı göremem ki. Verdiğim bir sözü tutamamış eşime mahcup olmuşum var mı ötesi ya.

Sigara için yalvarmam vs vs diyen arkadaşlar meselenin söz verip tutamamak üzerine oldugunu anlamanızı istiyorum.

Eşime karşı bir hatam olmuşsa tabiki de sorunu çözmek için kendimi ifade edecegim, duygusal d bir yapim var bu mahcubiyetin beni ağlatıyor olması da çok normal değil mi.

Kesinlikle katılıyorum. Buradaki konu daha çok güven. İçecek kişi söyleyecek. Arkadan iş çevrilince benimde güvenim azalır

Ne güzel en azından desetek var kardeşten,kendiniz bırakamıyorsanız o ilacı mutlaka deneyin arkadaşım ilaçla bıraktı..

Birbirinizi kırmaktan korkmuyor musunuz?
Canım ben eşinin yaşadığını yaşadığım için seni de eşini de anlamaya çalışıyorum. Bu söz verme işi anladığım kadarıyla bir bağımlılık söz konusu ise malesef ki pamuk ipliğine bağlı oluyor. Ben Allaha bile şunu yapmicam diye tövbe ettiğimde gene bozduğum oldu, insanız hatalarımız var. Ama eşin açısından da bakınca çok kırıcı bir durum güven sarsıcı bir durum. İnşallah aranız düzelir, basit gibi gösteren yorumlar olsa da bence basit bir konu değil.

Bu yorumunu eşin okusa keşke ☺️

Kendi ozgurluklerimizi korumak ile karşıdakini kırmak çizgisini koruyamamışsınız, o yüzden anlayamamaniz çok normal.
Insanların zayıflıkları olabiliyor, zaafları olabiliyor ilişkiler bu konuda destek verme merkezi olabilir bana göre . Icmeyeceksin diyip kestirip atmak, güven konusunu bu işe gereksizce bulaştırmak benim içinde bir iliskid e asla olmaması gereken şeyler.
Insaniz hepimiz bazen verdiğimiz sözleri çiğniyoruz. En şefkate ihtiyacınız olan zaman bu yakalanma anı bence. Eşiniz ise güvenimi zedeledin demiş, cezalandırır gibi . Bende bunu anlamıyorum mesela. Daha büyük hatalar yapsanız ne olacak? Ilk o mu gidecek? Benim için ilişki şefkat merkezi , cezalandırma degil

Sigara bir bağımlılıktır, bırakmak istiyorsanız yardım alin .

Günaydın.:KK73:

Öncelikle kolay gelsin Monoceto Monoceto
istersen başarırsın,ben sana güveniyorum,sen de kendine güven.:KK74:

Her zaman söylerim,günde 2 paket sigara içen ben bile kendimi içmemek için zorluyorsam bunu herkes denemeli. Yani isteyen denemeli. "Aaaa yok ben seviyorum,ben bırakmam" diyenlere lafım yok. Çünkü bu cümleler baştan kaybettiriyor,bunu söyleyeyim.:KK43:

Önce zararlı olduğunu,kendine ve çevrene verdiği zararı düşün,içmek istemediğini,bağımlıklardan kurtulmak için çabalayacağına inan.:halay:

Sigarayla kahve,çay, ne içiyorsan onları da bırak tavsiyem. Birbirini hatırlatmasınlar.
Ben mesela orta kahveyle içerdim,bir fincanla belki 5 sigara içerdim,kahve sonunda üstüstte yakardım yalan değil. Günde en az 5 kahve içerdim. Önce kahvemi sadeye çevirdim,tadından hoşlanmayınca kahve de içemez oldum. Damak tadını boz arkadaşım,keyif almamaya başladığın zaman başka arayışlara girersin. Mesela soda hiç içmezdim,soda içer oldum,nar suyu içer oldum artık ben.:KK50:

Bir süre arkadaşlarımla dahi görüşmedim. Çünkü sohbet sırasında sürekli içiliyor. Kocamla başbaşa daha sık takıldık. İyice kocacı oldum,zaten düşkündüm daha da arttı yani.:dondurma:

Aaaaa evet ben de bir dönem sürekli oruçluydum. :21:

Burada bile şunu :KK14: ikinci defa kullanıyorum,ilkini geçen sene yine sigara bırakma konusuna koymuştum.

Ben ilaçtır,banttır hiç denemedim,zaten başka bir rahatsızlığım var,bana dokunabilir diye araştırma bile yapmadım. Çok çabaladım,çok zorlandım. Benim kocam hiç ısrar etmedi ama çok destek oldu sağolsun. Tiryakiye güven olmaz diye asla büyük konuşmam,ağzıma sürmem diye ama mücadelemi elimden geldiğince sürdüreceğim inşallah. Yılbaşında nasipse 3 sene olacak büyük sıkıntılar yaşadık (Allahım beterinden saklasın inşallah) her bugün alacağım paket dediğimde oturdum dua ettim,Allahım bize yardım et diye. Sigara yerine duaya sarıldım dertlerimle.:KK74:

Çok uzattım kusura bakma.:KK23:
Kolay gelsin.:sampiyon:

Kendi ozgurluklerimizi korumak ile karşıdakini kırmak çizgisini koruyamamışsınız, o yüzden anlayamamaniz çok normal.
Insanların zayıflıkları olabiliyor, zaafları olabiliyor ilişkiler bu konuda destek verme merkezi olabilir bana göre . Icmeyeceksin diyip kestirip atmak, güven konusunu bu işe gereksizce bulaştırmak benim içinde bir iliskid e asla olmaması gereken şeyler.
Insaniz hepimiz bazen verdiğimiz sözleri çiğniyoruz. En şefkate ihtiyacınız olan zaman bu yakalanma anı bence. Eşiniz ise güvenimi zedeledin demiş, cezalandırır gibi . Bende bunu anlamıyorum mesela. Daha büyük hatalar yapsanız ne olacak? Ilk o mu gidecek? Benim için ilişki şefkat merkezi , cezalandırma degil

Sigara bir bağımlılıktır, bırakmak istiyorsanız yardım alin .
Güncelleme...

Eşim konuşmak istedi...
İctigim zaman ona neden söylemediğimi, o samimiyeti vermedigini mi dusundugumu sordu. Utandım dedim. Utanmıştım çünkü diyemezdim. Bırak başla bırak başla çok yıpratıcıydi zaten. Dediğim gibi ancak kardeslerimle konusabilmistim. Keşke elin sigaraya gittiginde beni arasaydin suradayim gel konuşalım deseydin ben gelirdim dedi.

Bundan sonrası için söz istedi. Veremem dedim. Bir daha bu duruma düşmek istemediğimi söyledim. Ama bağımlı olarak da bir hayay geçirmek istemediğimi dedim. O zaman aklından bile geldiginde kendince bir sistem kur, zorlayacak birşeyin olsun onu uygula yavaş yavaş icmen de yok olur dedi. Bir tane içerden bir hafta oruç tut mesela dedi. Beni haberdar et, kızsan da bana söyle, kızgınken evden çıkma, çıkarsan yanına para alma dedi.
Vel hâsıl konuştuk... evimin yaramaz kızı dedi :)) sarıldık.. çok şükür diyorum... İnşallah kurtulurum sigaradan. Çünkü gerçekten içmek beni mutlu etmiyor..

Güncellemeyi sanıyorum görmediniz. Eşim zaten öyle höd höd biri değil. Sanırım öyle olduğunu düşündünüz.

Back
X