- 4 Aralık 2010
- 3.681
- 6.634
- 358
- 35
Günaydın.
Öncelikle kolay gelsinMonoceto
istersen başarırsın,ben sana güveniyorum,sen de kendine güven.
Her zaman söylerim,günde 2 paket sigara içen ben bile kendimi içmemek için zorluyorsam bunu herkes denemeli. Yani isteyen denemeli. "Aaaa yok ben seviyorum,ben bırakmam" diyenlere lafım yok. Çünkü bu cümleler baştan kaybettiriyor,bunu söyleyeyim.
Önce zararlı olduğunu,kendine ve çevrene verdiği zararı düşün,içmek istemediğini,bağımlıklardan kurtulmak için çabalayacağına inan.
Sigarayla kahve,çay, ne içiyorsan onları da bırak tavsiyem. Birbirini hatırlatmasınlar.
Ben mesela orta kahveyle içerdim,bir fincanla belki 5 sigara içerdim,kahve sonunda üstüstte yakardım yalan değil. Günde en az 5 kahve içerdim. Önce kahvemi sadeye çevirdim,tadından hoşlanmayınca kahve de içemez oldum. Damak tadını boz arkadaşım,keyif almamaya başladığın zaman başka arayışlara girersin. Mesela soda hiç içmezdim,soda içer oldum,nar suyu içer oldum artık ben.
Bir süre arkadaşlarımla dahi görüşmedim. Çünkü sohbet sırasında sürekli içiliyor. Kocamla başbaşa daha sık takıldık. İyice kocacı oldum,zaten düşkündüm daha da arttı yani.
Aaaaa evet ben de bir dönem sürekli oruçluydum.
Burada bile şunuikinci defa kullanıyorum,ilkini geçen sene yine sigara bırakma konusuna koymuştum.
Ben ilaçtır,banttır hiç denemedim,zaten başka bir rahatsızlığım var,bana dokunabilir diye araştırma bile yapmadım. Çok çabaladım,çok zorlandım. Benim kocam hiç ısrar etmedi ama çok destek oldu sağolsun. Tiryakiye güven olmaz diye asla büyük konuşmam,ağzıma sürmem diye ama mücadelemi elimden geldiğince sürdüreceğim inşallah. Yılbaşında nasipse 3 sene olacak büyük sıkıntılar yaşadık (Allahım beterinden saklasın inşallah) her bugün alacağım paket dediğimde oturdum dua ettim,Allahım bize yardım et diye. Sigara yerine duaya sarıldım dertlerimle.
Çok uzattım kusura bakma.
Kolay gelsin.![]()
Ya çok teşekkür ediyorum :)) çok mutlu ettiniz beni. Geçmek istediğim yollardan gecmissiniz İnşallah ben de siz gibi tamamen bırakacağım ve sabahları güzel bir nefesle uyanacagim

Sıgara zaten sağlık acisindan cok rahatsız edici bir de ustune birşey sakliyor olmak duygusu çok daha kötüydü. Ustumden koca bir yük kalktı çok şükür :))
Başaracağım insallah. Destekcilerim arttı artık yapmam lazım :))
Çok çok teşekkür ederim :)