Eşim sayesinde kendimi gereksiz hissediyorum :(

scarfaceislove

Bir "Ela" anası...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2013
1.096
579
198
35
Madem herkes içini döküyo, ben de sorunumu paylaşayım.

Ben 24 yaşındayım. Ve bu yasıma kadar hep bir aktivitem oldu. Okul, iş, kurslar, seminerler, halk oyunları vs vs.

Yıllık iznimi evde oturarak geçirince o bi hafta kendimi hapiste gibi hissederdim.

Şimdi evliyim 6 aya yakındır. Ve kısıtlamalar var malesef. Çalışmamı istemiyo. Kurslara da geç kaldım, eylül döneminde kayıtlar var.

Spora gitmeme izin yok. Sigarayı bırakana kadar spora göndermicekmis

Ne yapayım ben? Bi uğraş önerin bana. Evde ya da dışarda.

Zamanımı boşa harcamak çok dokunuyo valla bana.

Noolur bi uğraş tavsiye edin

Puzzle yapabilirsiniz. Yada bebek:

örgü olmasa kafayı yerdimm !!!! ben evde örgüden oyuncak bebek falan yapıyorum bazılarını da cocuklara hediye edip mutlu oluyorum kendime de bi sürü sey örüyorum kazağa para harcamıyorum mesela :) bence bunlarla uğrasabilirsin... haa ben bide rengarenk keçe kumaşlar alıp bisürü sey yapıyorum internette arastır ve yappp cok eğleniceksiin.

Esin seni neden bu kadar kisitliyor onu anlamiyorum?
Sen neden bu kadar kisitlanmaya musade ediyorsun?

Eger maddi durum acisindan bir sorununuz yoksa (ki bu gercekten sebep olmamali, maddi imkan olsa dahi insan calisabilir, isleyen demir paslanmaz misali) calismani istememesini anlayabilirim. Daha yasin genc halbu ki, calisirsan kendine faydan olur ve maddi anlamda ozgur olursun...
Kursa gitmene neden izin vermiyor ki? Kendini gelistirmenin, zamanini faydali harcamanin ne sakincasi olabilir? Ha evde onu boslarsin, evini boslayabilirsin diye dusunuyorsa bilemem tabii ki. Ama yasin genc oldugu icin, her acidan yetebilecek enerjin vardir muhakkak... Halbu ki en enerji dolu oldugun yaslar, ilerde bu gunlerde yapabilecegin kadar aktivitede bulunamayabilirsin, hazir cocugunda yok...
Sigarayi birak tabii ki, sagligina zararli. Ama spora izin vermemesi de bir enteresan...

Benden tavsiye kendini bu kadar kisitlamasina daha simdiden izin verme. Evliliginiz ilerledigin de oturmana kalkmana da karismaya baslarsa sasirmam.. Yasina gore absurt faaliyetler degil bunlar... Aranizda bir guven meselesi yoksa, her birey gibi senin de hayatini evli olsan dahi sekillendirmene musade edilmeli... Evlendin bir erkegin hukmune girdin demek degil, siz hayati paylasiyorsunuz, bu esinin sana hukmedecegi anlamina gelmez...

Yanlis anlama, nacizane fikirlerimi paylasmak istedim. Konuyu gorunce sasirdim sadece...

El işinde de pek becerikli değilim. Atkı felan örebilirim ama

Ben sabırsız insanım, puzzle beni sıkar :)

Eşimle birlikte yapabilirim ama puzzle puzzle nereye kadar

Hem o yokken yapabileceğim bişiler arıyorum.

Ama bebek mantıklı

9 ay naapcam ? :)

Bebek bakimi ile ilgili kitap ona patik yelek ör hazırlık yapcan dr du kontroldu falandi filandi zaman geçer

Keçe kumaşını dikmek zor yav.
Ben cocuk gelişimi mezunuyum. Keşe kumasıyla bissürü sey yapmıstık o dönemlerde :) Parmaklarım acımıstı artık :)

Örgü konusunda bi te atk ıörebiliyorum. Acaba ben de ilerletip kazak felan örebilir miyim ki ?

canım evliliğin çok yeni. zamanla eşinle bu durumun istediğin şekilde yerleşir. Yeter ki eşini eğitmeyi bil:) dur hemen bebek yapma, kendine, evliğine zaman ayır. el işi, ev işi derken çalışmasan da eve uyum sağlayıp aktivite üretirsin.

Fazla kıskançlıktan izin vermiyor. Bi de başkalarının emrinde olmamı istemiyor. Belki bi butik açabilir ilerde bana. Ayrıca bir an önce baba olmak istediği için çalışma diyor. Cocukların okul çağına geldiğinde bi kreş açma düşüncesi var. Yani anlayacağın, önce çocuk istiyor,sonra da bana bi iş kurmak :)

Kurslara izin veriyor tabi ama kursların başlangıç dönemi eylül ayı olduğu için giremedim. Sigarayı bırakamadığım için vaadlerde bulunuyor işte. Bırak sana sunu alcam sunu yapcan felan :)

Fikirlerini paylaştığın için teşekkr ederim, tabi ki yanlış anlamadım. Ama ben onu yontucam Kafaya koydum. Şartlar ilk aydan bu yana yumusama gösteriyo çok şükür.

Ben de erken bebek yapmama taraftarıydım ama 6 aydır bir fiil beynimi yiyo.
Nerdeyse bebek bebek diye ağlayacak yavrum :)

Artık ikna etti beni, yapcam sanırım :)

cnmm örgü örmeyi bildikten sonra herseyy örülür ...deneye deneye ilerletirsin ben cok erken basladım örmeye ama yakın arkadasıma öğrettim 25 asında basladı yani su an benden ii örüyor nerdeyse... hem örüp üzerine giydikçe inanılmaz mutlu oluyor insan..hem kazak örmede bişey yokki kol kesme işlemi falan göz korkutur genelde ama cok basittir. kol kesmeden de yapılabilir ayrıca. ben ilk kazağımı nasıl ördm biliyormusun .. 2 parca dikdörtgen ördüm istediğin boyda tabi. bu 2sini üstüste koydum yanlardan kolumun sığacağı kadar boşluk ve bi de yaka olacak boşluğu bırakıp feri kalanını diktim :) cokta güzel oldu hala giyerm :)

Bebek bakimi ile ilgili kitap ona patik yelek ör hazırlık yapcan dr du kontroldu falandi filandi zaman geçer

Bebek bakımıyla ilgili kitap almayı geç, "bebeğimin günlüğü" diye bi günlük aldım, o kadar şirin ki anlatamam:)

Evet hamile olunca biraz daha hızlı geçer zaman. Sürekli bi araştırma, bi telaş.
hamileyken spora da gtcem zaten.

Kiskanc erkekler ile ugrasmak zordur. Evliligin daha cok yeni, ben esim ile ayni sorunlari ciktigimiz donemlerde yasamistim... Neyseki benim ki kolay sekillendi, tabii bir de arada sarsilmayan guven olusunca ( Rabbim bozmasin ) hersey cok daha farkli oluyor...

Eminim senin icin de oyle olacaktir... Hakkinizda hayirlisi olsun insallah... Nacizane tavsiyem, yasin daha cok genc. Biraz evliliginin tadini cikart, esinle tatillere basbasa cikin vs. biseyler yasayin, ondan sonra cocuga sira gelsin...

Ahahah çok süpermiş yaa. İki dikdörtgenden bi kazak
Çok hoşuma gitti suan. Kesin örgüye başlıyorum

Hemen bebek yapalim erkeklerin egosunun tavan yaptigi konu.sence seni bukadar kisitlamasinin sebebi ugrassiz birakip ebebge mecbur etmek olabilir kanma!ben kandim kotumu hayir evlat bamabaska ama suanda olsam enaz 1 yil bebek yapmam biraz evliligin tadini cikar.bebekten sonra gezip tozmayi sporu kurslari unut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…