Eşim sen dolandırıldın diyor sizce ? Ben

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
63
29
Arkadaşlar merhaba,
Ben bir ara instagramda bir gönderinin Altına yorum yapmış bir kadına denk gelmiştim .
Yeni doğum yapmış mama alamamış bebeğine bende içim cız etti benimde oğlum var kadına yardımcı olmak amacı ile mama göndermek istedim oda çok teşekkür edip kabul edemeyeceğini ellerinde olan varsa diye yazdığını söyledi saygıyla karşıladım kapattım konuyu aradan 9 ay sonra tekrar mesaj attı aşşağıda konuşmalar mevcut bende dedim ki o zaman kabul etmemişti şuan zor durumda demekki deyip yolladım mama buraya kadar hiç problem yok ama dün eşimle instagramdan reels videoları izlerken aşşağıda bir resim daha var onu gördük bende anlattım herşeyi oda diyor ki dolandırılmışsın
Dedim Ramazan paketi alıp yollayalım tutturdu dolandırılıyorsun çok safsın filan kalbim kırıldı size danışmak istedim sizce ? Konuşmalar burda ekte para yardımı yapmadım direk mama olarak yaptım para versem tamam da siz ne düşünüyorsunuz

Eklentiler

• IMG_1495.webp
    31 KB · Görüntüleme: 1.658
  • IMG_1494.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 1.642
  • IMG_1493.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 1.598
  • IMG_1492.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 1.550
  • IMG_1491.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 1.503
  • IMG_1490.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 1.457
  • IMG_1489.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 1.635
Ya cümleleri çok dolandırıcı cümlesi Allah affetsin ama. Hep de komşunun internetinden bağlanırlar, hepsinde kaymakamın onayında bekliyordur hiç gelmez o onay. Bana da dolandırıcı gibi geldi.
Yerinde olsaydım yetkililere bildirirdim gerçekten ortada bu kadar facia bir ev varsa orada bebek beslenme zaten devlet korumaya alır ne biliyim aileye bir yardım bağlanır bir şey olur ben inanmıyorum açıkçası. Tek ayak üzerinde 40 dümen çeviriyor herkes. Hatta şöyle söyliyim ben gözümle gördüğüme de inanmıyorum, çünkü bir sefer yaşandı bu bir tane ev bulmuşlar içi harabe gibi yıkık dökük birisi evlerini kontrol etmeye geldi mi oraya gidiyorlar ev adresi diye de orayı veriyorlar. İkametgahları orada ama aslında orada o hayatı yaşamıyorlar orası göstermelik dolandırma amaçlı kurulmuş bir ortam.

Para gönderseydiniz ben de şüphe duyardım. Ama mama göndermişsiniz. Kocanız bir şey derse benim içim rahat, deyip geçin. Birde ramazan paketi göndermeyin. Daha böyle yakınızdaki bildiğiniz kişilere yardımda bulunun.

yani öyle bir ihtimal var ya o zaman istemeyince dedim gerçekten ihtiyacı var heralde

Ben artık kimseye guvenmiyorum, guvendigim yardim derneklerine bağış yapiyorum. Onlar teyitli ve kayitli iş yapiyorlar. Veya gercekte ihtiyaci oldugu teyitli insanlara nakdi yardim yapiyorum.
ihtiyacim var diyeni yardim derneklerine, kaymakamlıga bildirelim diyorum, kem küm ediyorsa anlayin ki dolandiricidir.

Sadece paraya gerek yok ki market önünde dinlenenler gibi aynı taktik, aldıklarını satıyolar sonra başka bir tarafta daha ucuza.

yani öyle bir ihtimal var ya o zaman istemeyince dedim gerçekten ihtiyacı var heralde
Yani bilemiyorum bu bile taktik olabilir güven kazanma çabası. Olan olmuş artık sen ramazan hayrına yaptım bir şey diye düşünürsün Allah niyetini biliyo zaten. Dolandırdıysa günahı onun boynuna de geç. Ama bir daha yapma böyle internette gördüğün yüzyüze bilmediğin insanlara bir şey gönderme.

bende öyle düşünüyorum para istemiyor ki mama yolladım trendiyol ile adresine ama eşim diyo çok safsın

ben ne güzel olayı unutmuştum üzerinden 1,5 ay geçmiş işte o tencereli fotoyu görünce eşim diyor senden zengindir o

Cocuga cay ekmek yedirecek duruma gelene kadar sosyal medya disinda gercekten cevresinden, belediyeden yardim bulmama ihtimali var mi?
tanımıyorum ki sosyal medyada fenomen annelerin gönderisine yorum yapmıştı bana da çocuğun videsunu atınca dayanamadım

bende bu yüzden yardım ettim

ben ne güzel olayı unutmuştum üzerinden 1,5 ay geçmiş işte o tencereli fotoyu görünce eşim diyor senden zengindir o

Bende bir kere böyle öğrenciye kitap yardımı yapmıştım. 3-4 kitap satın alıp, evine göndertmiştim. Olayın üzerinden yıl geçti hala üzerimde bu şüphe var. Burada şimdi satmıştır şimdi yazılınca şüphem canlandı tekrar. Önemli olan niyet diyelim napalım.

haklısınız

Kimsenin günahına girmek istemem. Ama mama alamayacak durumda olan Instagrama giriyor. internetini paylaşan komşu, diğer komşularla birlik olup mama da alır başka şeyler de alır. Gerekli yardımı devlet de yapıyor. Dolandırıcı kaynıyor bence yardımlarınızı yakın çevrenizden yapın ya da olmadı bağış vs yapın. Kargo gönderirken bile adresiniz isminiz cisminiz gözüküyor. İyi niyetli insanlarin iyi niyetini suistimal edenler var. Sosyal medyada gördüklerinize inanmayın bence. Belki gerçekten yardıma ihtiyacı olan da vardır fakat dolandırıcılar yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef

evet niyet valla anne olmasam bu kadar etkilenmezdim de çocuğu olunca insanın her çocukta içi cız ediyor

evet adım filan gözüktü ama bana sorun yaratmaz heralde ben izmirde yaşıyorum adres istanbuldu

Yaşadığı yerden bile anlaşılır aslında. Gerçek olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…