- 13 Ağustos 2022
- 8.824
- 4.471
- 123
- 32
Dolandırıcı mi bilemem ama internetten öyle kimseye para göndermeyin hep duygu sömürüsüArkadaşlar merhaba,
Ben bir ara instagramda bir gönderinin Altına yorum yapmış bir kadına denk gelmiştim .
Yeni doğum yapmış mama alamamış bebeğine bende içim cız etti benimde oğlum var kadına yardımcı olmak amacı ile mama göndermek istedim oda çok teşekkür edip kabul edemeyeceğini ellerinde olan varsa diye yazdığını söyledi saygıyla karşıladım kapattım konuyu aradan 9 ay sonra tekrar mesaj attı aşşağıda konuşmalar mevcut bende dedim ki o zaman kabul etmemişti şuan zor durumda demekki deyip yolladım mama buraya kadar hiç problem yok ama dün eşimle instagramdan reels videoları izlerken aşşağıda bir resim daha var onu gördük bende anlattım herşeyi oda diyor ki dolandırılmışsın
Dedim Ramazan paketi alıp yollayalım tutturdu dolandırılıyorsun çok safsın filan kalbim kırıldı size danışmak istedim sizce ? Konuşmalar burda ekte para yardımı yapmadım direk mama olarak yaptım para versem tamam da siz ne düşünüyorsunuz
Sayfalardan yardım isteyen dimi bende yaptım bir kere Hatta biri yazmışdi telefonunu sat al mama diye kadında sanane seni ne ilgilendiriyor diye cevap yazmıştı..insan yine o bebekelre üzülüyorMaalesef artık dilenciler de sosyal medyayı keşfettiler.
Çocuğuna mama alamayan, çay ekmek yedirmeye çalışan kadının cep telefonu var ve o telefonu satıp mama alamıyor mu?
Bana hiç inandırıcı gelmiyor.
Belediyeler sosyal hizmetler bazı kurumlar böyle ailelere bir çok yardımda bulunuyorlar. İnternetten mama isteyecek kinuma gelmeden buralara başvurmuştur zaten. Bence de pek gerçekçi gelmiyor..Arkadaşlar merhaba,
Ben bir ara instagramda bir gönderinin Altına yorum yapmış bir kadına denk gelmiştim .
Yeni doğum yapmış mama alamamış bebeğine bende içim cız etti benimde oğlum var kadına yardımcı olmak amacı ile mama göndermek istedim oda çok teşekkür edip kabul edemeyeceğini ellerinde olan varsa diye yazdığını söyledi saygıyla karşıladım kapattım konuyu aradan 9 ay sonra tekrar mesaj attı aşşağıda konuşmalar mevcut bende dedim ki o zaman kabul etmemişti şuan zor durumda demekki deyip yolladım mama buraya kadar hiç problem yok ama dün eşimle instagramdan reels videoları izlerken aşşağıda bir resim daha var onu gördük bende anlattım herşeyi oda diyor ki dolandırılmışsın
Dedim Ramazan paketi alıp yollayalım tutturdu dolandırılıyorsun çok safsın filan kalbim kırıldı size danışmak istedim sizce ? Konuşmalar burda ekte para yardımı yapmadım direk mama olarak yaptım para versem tamam da siz ne düşünüyorsunuz
Sayfalardan yardım isteyen dimi bende yaptım bir kere Hatta biri yazmışdi telefonunu sat al mama diye kadında sanane seni ne ilgilendiriyor diye cevap yazmıştı..insan yine o bebekelre üzülüyor
Allah senin içini biliyor sen yaridmini yapmışsın kötü düşünme eğer kandırılmış isen onunla Allah arasında ama bana pek dolandırıcılık gibi gelmedibende bu yüzden yardım ettim
Güven taktiği büyük ihtimal.Dolandırılmamış olabilirsiniz çünkü daha önceki teklifi kabul etmemiş, o zaman da kabul edip ardından da artı isteklerle gelebilirdi. cidden ihtiyaç sahibidir büyük ihtimalle. Hem sizin niyetiniz belli dolandırmışsa da onun vicdanı artık. sizinle ilgisi kalmamış
haklı da olabilirsiniz elbette. ama ben çok fazla ihtiyaç sahibi insan olduğunu düşündüğümden belki de doğrudur diye düşündüm. Benim gördüklerim ardı ardına bombardımana tuttukları için beni kadının bir buçuk aydır sessiz kalması belki de doğrudur intibası uyandırdı.Güven taktiği büyük ihtimal.
Bu kadar durumu yoksa neden SMA? Daha uygun bir sürü mama var.
Bana da çok tekin gelmedi. Marketten söylemişlerdi bebek mamalarını satıyorlar diye. İnterneti komşudan, yardım için onay beklenenler falan. Güven verecek tek bir davranış göremedim. Zaten mamadan ek gıda için başka yardımlar da istemiş. Bu sefer giyime geçecek. Sonra kirasını ödeyemeyecek. Bunlar hep bir süreç.
süt geliyor süt kuzusu olarak :) ve biz 2 yaşına girdik ve bezi bıraktık ihtiyacı olan yararlansın ben şükür kurtuldum bezden ama mama desteği vermesi çok güzelmiş ben hala aptamil veriyorum bebeğime geceleri pahalı yaniBence ustunde durmayin.
600tl sizin sadakanız, karsi taraf dolandiriciysa gunahi onun boynuna.
Sizde izmirdeymissiniz aklinizda olsun:
Belediye 1 yasina kadar 32li sleepy bebek bezi+mama veriyor+ kadinlar icin molped ped veriliyor. 1-5yaş arasida süt geliyor.
zaten bebek olmasaydı hayatta yardım etmezdim bebişler kırmızı çizgimSayfalardan yardım isteyen dimi bende yaptım bir kere Hatta biri yazmışdi telefonunu sat al mama diye kadında sanane seni ne ilgilendiriyor diye cevap yazmıştı..insan yine o bebekelre üzülüyor
insanın bakamayacaksan doğurma diyesi geliyor ama doğmuş bu hayata gelmişHani sokaklarda çocukları pis, yırtık elbiseler ile yanına, taşa oturtup duygu sömürüsü ile milletten para dilenenler var ya.
Bunlar o dediklerimim sosyal medya versiyonları.
Onlar para için çocukları da öne sürerler, acımıyorum ben kimseye. İhtiyacı olanlar için valilikler var, başvuranlara yardımcı olduklarını düşünüyorum.
Olmadı valilik izni alsınlar, millet yardımcı olur zaten.
ekonomik olarak kötüyse doğru olabilir sanırımarkadaşım niyetin güzel mama yollamışsın allah senden razı olsun, bende bir kere öyle birine erzak yolladım bir gün bile düşünmedim dolandırıldım mı diye? Çünkü ben vicdanen üstüme düşeni yaptım, o yardımı da unuttum, benim niyetim belli, karşı taraf dolandırıcıysa allahtan bulsun der geçerim.
Çok güvenmiyorsan google maps üzerinden tam adresi yazıp haritalardan bakabilirsin eve tam adres varsa, bir arkadaşım bağcılar'da oturuyor bende 1-2 kere gitmiştim istanbuldayken yolum düşmüştü oralar zaten ekonomik olarak kötü yerler genel olarak.
Aynen canım insan o msaum yavrulara üzülüyor yardım etsen bir dert etmesen vicdanın susmuyor biz yemek yerken onlar aç diyezaten bebek olmasaydı hayatta yardım etmezdim bebişler kırmızı çizgim
Normal mama canım bende kullanıyorum ve diğer manalara göre baya pahalısatmıştır o mamayı.
normal mama markası bile değil.
süt geliyor süt kuzusu olarak :) ve biz 2 yaşına girdik ve bezi bıraktık ihtiyacı olan yararlansın ben şükür kurtuldum bezden ama mama desteği vermesi çok güzelmiş ben hala aptamil veriyorum bebeğime geceleri pahalı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?